Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR411.35 FtUSD391.7 FtCHF441.7 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Kioti #25740. hozzászólásáraSzia!
Én még abba is bele mennék, hogy a traki után akasztott kis kocsin állva, arról jobbra - balra 10 métert elpermetezve meg tudnám szórni búzámat.
Válasz Bencsiki #25739. hozzászólásáraNekem egy Cifarelli motorosom van és úgy tapasztaltam, hogy ez az a távolság ameddig elnyomja a vegyszert. Még a táblába sem kellene bemenni, csak mellette haladva permetezni. Jól megforgatja a hajtásokat, úgy hogy jutna szer mindenhová.
Válasz Bencsiki #25735. hozzászólásáraCsak azért írtam a 20 m-t, mert két oldalról biztosan meg lehetne permetezni! De az is lehet, hogy vízszintesen még 15-15m-t is elvisz a permetező.
Válasz Kioti #25734. hozzászólására
Szia.
Bennem is felmerült már a gondolat. A kérdésedre válaszolva: van ahol szélesebb (38 méter), a másik vége meg 18.
Miért kérdés a 20 méter? Valamitől afelett gond van? A helyzet az, hogy szívesen vállanék "kétkezi" munkát csak hogy ne kelljen hajbókolni a vegyszereszős nagytrakeszosok előtt...
Válasz patek75 #25729. hozzászólásáraSziasztok!
Hát az tényleg itt van közel.
Akkor szevasz szomszéd!!!
Örülök, hogy végre van a közelben egy fórumtárs.
Válasz Kioti #25716. hozzászólásáraSzia.
Igen, bár nem egy nagy durranás.
Műtrágyaszórás kézzel. Ekém van, fogas boronám van, lovas vetőgépem van. Valójában egy vegyszerező hiányzik (majd). De az hiányozni is fog. Pedig jól jönne levéltrágya + gombaölő kijuttatásához.
Válasz Radzsip #25708. hozzászólásáraNem.
Jófogáson is hirdet, témába vágóan is. A bizalom nálam nagyon gyenge , idegen embernek azt sem hiszem el, amit kérdez.
Válasz puccer #25704. hozzászólásáraHali! Ez tényleg jó (szerintem)! Azóta már átesett némi módosításon,(felhajtható lett) de nagyon szépen teszi a dolgát. Azt szeretem benne a legjobban hogy nem tömődik el, és a kötöttebb földet is szépen szeleteli.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, szeretnék őshonos sárga tyúkot tavaszra. Néztem is a neten, lenne valaki aki áprilisra vállalná a napos csibét ebből a fajtából. De, és jön a bibi, előleget kér, 20.000.- Ft-ot. Ami nem is lenne gond, vagy baj, de állítólag nincs számlája (?) ahová utalhatnék, és nem adja meg az email címét sem, mert őt ismerik, és ezáltal ismert az email címe is (?).
Csak postán hajlandó az előleget elfogadni. Esetleg ismeri valaki őt? Vett már valaki tőle csibét? Bánhalmi Lászlónak hívják állítólag és Penci lakos. Vagy ha esetleg valakinek van ez a fajtája, és el is ad csibét, az is érdekelne. Köszönöm
Válasz MartinSr50r #25701. hozzászólásáraSzia.A képfeltöltésnél van olyan,hogy Kép hozzáadása, fájl kiválasztása( de csak 1 mega alattit enged feltölteni,én úgy tudom)Majd feltölt,megvárod amíg megjelenik a képed kicsiben,rányomsz a beillesztésre az a képed mellett lesz kiírva aztán hozzászólás elküldése,és kész. Ha nem mész rá a beillesztésre,akkor nem jelenik meg a képed!De ha ezt tudtad,akkor elnézést az okoskodásomért,csak segíteni akartam.
Válasz Balu2 #25678. hozzászólásáraSzevasz Balu! Ha jól számolok akkor 5-0. Jaaaa különben benned van a hiba kicsit kihajolsz jobbra és máris dől a gép (mert így jár aki nehézfejü)
35441 hozzászólás
Válasz Kioti #25740. hozzászólásáraSzia!
Én még abba is bele mennék, hogy a traki után akasztott kis kocsin állva, arról jobbra - balra 10 métert elpermetezve meg tudnám szórni búzámat.
Válasz Bencsiki #25739. hozzászólásáraNekem egy Cifarelli motorosom van és úgy tapasztaltam, hogy ez az a távolság ameddig elnyomja a vegyszert. Még a táblába sem kellene bemenni, csak mellette haladva permetezni. Jól megforgatja a hajtásokat, úgy hogy jutna szer mindenhová.
Válasz Kioti #25737. hozzászólásáraSzívesen körül járnám a témát.
Lehet, hogy van néhány fórumtársnak tapasztalata is a témában.
Válasz Bognár Attila #25736. hozzászólásáraSzia!
Minden megoldás érdekel. A képeket megköszönném. A lepkeszárnyas permetezőről fogalmam sincs, hogy az mi.
Válasz Bencsiki #25735. hozzászólásáraCsak azért írtam a 20 m-t, mert két oldalról biztosan meg lehetne permetezni! De az is lehet, hogy vízszintesen még 15-15m-t is elvisz a permetező.
Válasz Bencsiki #25735. hozzászólásáraSzia Bencsiki.
Mi már kb 20 éve egy 2 hektós lepke szárnyas permetezővel szórunk úgy, hogy a lepkék eddig 1-szer /mondom 1-szer/ voltak fent.
Van a permetezőhöz 2-szer 25 méter nagy nyomású tömlő és 2 db kézi "pisztoly", így permetezzük a gyümölcs fákat és a fák alját, gyomirtóval is.
Ha gondolod küldök képet.
csaó
Válasz Kioti #25734. hozzászólására
Szia.
Bennem is felmerült már a gondolat. A kérdésedre válaszolva: van ahol szélesebb (38 méter), a másik vége meg 18.
Miért kérdés a 20 méter? Valamitől afelett gond van? A helyzet az, hogy szívesen vállanék "kétkezi" munkát csak hogy ne kelljen hajbókolni a vegyszereszős nagytrakeszosok előtt...
Válasz Bencsiki #25717. hozzászólásáraMilyen széles a földed?
Ha nem szélesebb mint 20m, akkor még a motoros háti permetező is, szóba jöhetne nem?
Válasz patek75 #25729. hozzászólásáraSziasztok!
Hát az tényleg itt van közel.
Akkor szevasz szomszéd!!!
Örülök, hogy végre van a közelben egy fórumtárs.
Válasz EMÖDI JÁNOS #25731. hozzászólásáraÍgy igaz.
Válasz Bencsiki #25730. hozzászólásáraA sortávolságmiatt a 14 soros kanalassal. A két szélső középső. Többitt le kell zárni.
Válasz patek75 #25720. hozzászólására
Szia.
Igen, lehet, de nem mindegyikkel. A kanalas vetőgépekkel mindenképpen igen.
Válasz Kioti #25727. hozzászólásáraÚgy látom hogy Környei vagy én meg Dadi ezért értem hogy szomszédok vagyunk
Válasz patek75 #25720. hozzászólásáraA kanalassal lehet!
Válasz patek75 #25725. hozzászólásáraEzt hogy érted, hogy szomszédok vagyunk?
Válasz Plútó #25723. hozzászólásáraVagyis (köszi szépen)
Válasz Kioti #25716. hozzászólásáraSzevasz úgy látom szomszédok vagyunk
Válasz Plútó #25723. hozzászólásáraöszi szépen az infót.
Válasz patek75 #25720. hozzászólásáraIgaz,hogy nem tőlem kérdezted,de lehet vele kukoricát vetni.Én már vetettem az enyémmel.
Válasz Bencsiki #25714. hozzászólásáraÜdv.
Jó neked,én még most szántom a helyét a búzának,és az őszi árpának.
Válasz Bencsiki #25719. hozzászólásáraKöszi szépen de még van mit fejleszteni rajta...
Válasz Bencsiki #25717. hozzászólásáraSzia! A lovas vetőgéppel lehet kukoricát vetni?
Válasz patek75 #25718. hozzászólásáraSzép az a traktor...
Egy kis kukoricatörés
Válasz Kioti #25716. hozzászólásáraSzia.
Igen, bár nem egy nagy durranás.
Műtrágyaszórás kézzel. Ekém van, fogas boronám van, lovas vetőgépem van. Valójában egy vegyszerező hiányzik (majd). De az hiányozni is fog. Pedig jól jönne levéltrágya + gombaölő kijuttatásához.
Válasz Bencsiki #25714. hozzászólásáraSziasztok!
Eddig minden munkát Te csináltál?
Válasz BanDom #25713. hozzászólásáraÜdv.nagyon hatásos,Misi szerintem használj ennél hosszabb láncot.
Szevasztok!
Tegnap földbe került a búza! Innen már nem én jövök (egy darabig).
Válasz 74 Misi #25649. hozzászólásáraSzia Misi! Így is lehet!
Igaz hogy nem szőlő, de legalább hátvakarós.
Válasz puccer #25711. hozzászólásáraIgen az enyém. Szívesen lemérem, de lehet majd csak a hétvégén tudom küldeni.
Válasz BanDom #25706. hozzászólásáraSzia.
A tiéd? Esetleg tudnál valami méreteket küldeni nekem? Megköszönném.
puccer03@gmail.com
Válasz puccer #25704. hozzászólásáraTényleg jó nézd meg Szamocáét az is egyszerű mint a faék. Aszt a kettőből hozz össze valamit.
Válasz Radzsip #25708. hozzászólásáraNem.
Jófogáson is hirdet, témába vágóan is. A bizalom nálam nagyon gyenge , idegen embernek azt sem hiszem el, amit kérdez.
Válasz psycho #25707. hozzászólására
Köszönöm! Esetleg üzleteltél már vele? Vagy beszéltél esetleg...
Válasz Radzsip #25705. hozzászólásáraSzerintem a telefonszáma, e-mail címe:
http://apron.hu/otthon-haztartas/allatok/emu-akcio_i6101
Válasz puccer #25704. hozzászólásáraHali! Ez tényleg jó (szerintem)! Azóta már átesett némi módosításon,(felhajtható lett) de nagyon szépen teszi a dolgát. Azt szeretem benne a legjobban hogy nem tömődik el, és a kötöttebb földet is szépen szeleteli.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, szeretnék őshonos sárga tyúkot tavaszra. Néztem is a neten, lenne valaki aki áprilisra vállalná a napos csibét ebből a fajtából. De, és jön a bibi, előleget kér, 20.000.- Ft-ot. Ami nem is lenne gond, vagy baj, de állítólag nincs számlája (?) ahová utalhatnék, és nem adja meg az email címét sem, mert őt ismerik, és ezáltal ismert az email címe is (?).
Csak postán hajlandó az előleget elfogadni. Esetleg ismeri valaki őt? Vett már valaki tőle csibét? Bánhalmi Lászlónak hívják állítólag és Penci lakos. Vagy ha esetleg valakinek van ez a fajtája, és el is ad csibét, az is érdekelne. Köszönöm
Válasz bice #25698. hozzászólásáraSzia. Én valami ilyesmire gondoltam! Nem túl nagy,és elég egyszerű.
https://www.youtube.com/watch?v=1zcnODXvX7Q
Válasz MartinSr50r #25701. hozzászólásáraSzia.A képfeltöltésnél van olyan,hogy Kép hozzáadása, fájl kiválasztása( de csak 1 mega alattit enged feltölteni,én úgy tudom)Majd feltölt,megvárod amíg megjelenik a képed kicsiben,rányomsz a beillesztésre az a képed mellett lesz kiírva aztán hozzászólás elküldése,és kész. Ha nem mész rá a beillesztésre,akkor nem jelenik meg a képed!De ha ezt tudtad,akkor elnézést az okoskodásomért,csak segíteni akartam.
Válasz MartinSr50r #25701. hozzászólásárahttp://kepfeltoltes.hu/view/151028/20150907_185150_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Válasz MartinSr50r #25700. hozzászólásáravagyis csak gondoltam hogy teszek fel, de nem sikerült megint :D basztikuli...
http://kepfeltoltes.hu/view/151028/20150907_185150_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Igy maradok a régi megoldásnál! :)
Én még nem igazán töltöttem fel képet, most teszek fel.
Sziasztok! Ha valakinek akad 90fokos szöghajtása eladó /valami strapabíró az érdekelne engem! Nem rég hozzá jutottam egyhez de az gatya...
Válasz puccer #25648. hozzászólásáraSzia a fésűs szántáselmúnkáló 74 Misinek volt(hozzászólásai 4.old.szántáspróba 1).Tőle kérj tanácsot.Üdv bice.
Válasz 74 Misi #25652. hozzászólásáraSzia!
A "szőlőszedés"-hez: #25653 Agronomus tanácsát fogadd meg, nem kell tökörészni kötözéssel, csomózással.
Válasz puccer #25679. hozzászólásáraKöszönöm a lényeg látszik :)
Válasz denkolevente #25656. hozzászólásáraSzerintem hívd fel, de szerintem is kamu.
Válasz patek75 #25693. hozzászólásáraBalázs ez csak 4 Misi két képet rakott be az egyik esetről.
Válasz Balu2 #25678. hozzászólásáraSzevasz Balu! Ha jól számolok akkor 5-0. Jaaaa különben benned van a hiba kicsit kihajolsz jobbra és máris dől a gép (mert így jár aki nehézfejü)
Sziasztok!
Építettem egy csörlőt a 23 lóerős kistrakimhoz, 10 cm tőátmérőjű fákat húztam ki vele tövestül.
Ha valaki bozótirtást tervez, annak nagyon ajánlom.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/erdeszeti-gepek/erdeszeti-csorlo/h_6563034
Bocsánat hogy a fórumra linkelem be, de kicsit sürgős a dolog, más gépbe akarok fektetni.