Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR413.39 FtUSD393.08 FtCHF444.84 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Dobok még fel pár képet a talajmaró restaurálásáról, hátha valaki ötletet tud meríteni belőle.
Mondjuk Japánban sírnának, ha meglátnák a "sufni-tuning" technológiáimat.
Válasz AGROKID #24735. hozzászólásáraOk megvalósítjuk.De ezt nézd Agrokid a szántást ma elsímítóztam és este következett a munka java. De azt majd a video elárulja.
Végre odajutottam a talajmaróm javításához is. Az esztergályos munkát megoldottam.
Egy EAN 1000 gépen nem kis feladatra vállalkoztam osztófej nélkül.
A többi majd ezek után.
Válasz Lali86 #24729. hozzászólásáraÉs hát az bizonyos vörös agyagos, a Vörös Csepel! Ne feledkezzünk meg róla. Azzal lehet a legnagyobbat szívni. Felül száraz, csepes, alul nedves, ragad mint a megveszekedett hercehurca és nehéz, mint a traktoros sorsa.
Válasz quonqreet #24720. hozzászólásáraA homoknak is megvannak az előnyei meg a hátrányai is. Könnyű művelni, cserébe ugyanannyi befektetéssel kevesebbet terem.
De vegyes egyébként errefelé a paletta, kis településen lakom, de kb. négy féle talajtípus van amivel lehet találkozni, aztán kistraktorral meg is kell tudni szántani mindegyikfélét:
Homok/kevert homok
Kötött, kemény:
Agyagos:
Szíjjas (vagy röges) fekete:
Ezen kívül csak egy fajta van még, de olyat én nem szántottam idén, a Geresz féle dúrós homok.
Válasz -salátás- #24709. hozzászólásáraSzevasz Salátás! Látom kilett próbálva a trakid. Valóban gyomirtás céljából célszerúbb lett volna a tárcsa, de viszont így kipróbálhattad a tehnikádat, mindenesetre a marózásod kiválóan nézz ki.
Ma én is szántogattam egy kicsit. A szántás minösége éppen elégséges de ami igaz hogy a teteje hamu az alja beton kemény.Eper megy majd bele és muszály csinálni a helyét.
Ne haragudj, de a leveledre a kéretlen levelek között bukkantam rá pár perce. Azért nem válaszoltam neked.
Küldtem emailt és csatoltam a kért képeket is.
Jó nektek, hogy a homokban 25 cm-re is szántogattok ha akartok.
Felénk volt, hogy nem bírtam beszegni a föld végét még úgy sem, hogy rajta álltam a 110 kilómmal az ekén. Annyira kemény volt az agyagos föld.
Válasz erdohazi1980 #24715. hozzászólásáraÜdv.! Köszi az infót! (de Te nem 25cm mélységet szerettél volna még a múltkor?) És én is széretnék csatlakozni a Bég hozzászólásához: várjuk a munkavideót !
Válasz BanDom #24712. hozzászólásáraSzia! Megmértem a talaj és a gerendely között 42 cm van.Igazából a támasztókerék szab határt.Talán 23-24 cm-ig lehet vele nyomtatni.
Válasz BanDom #24712. hozzászólásáraA 21 az gyári maximális mélység érték. Mi mondjuk nem colostokkal jártunk szántani, úgyhogy nem tudom pontosan megmondani milyen mélyen járt, meg a cm-ekkel lehet játszogatni, úgyis az a lényeg hogy rendesen meg legyen szántva meg lekerüljön aminek le kell.
Amúgy szerintem le lehetne rakni 25 centire, ha nagyon muszály tökig le lehet engedni, de alacsony a köldöke hozzá, úgyhogy 25 cm-nél már biztos torlasztaná rendesen a szármaradványt, kényelmetlen lenne vele úgy tartósan dolgozni.
Válasz erdohazi1980 #24691. hozzászólásáraÜdv.! Gratula az új ekéhez! De viszont kérdés: le lehet ezzel menni 25cm-re? (kérdezném ezt másoktól is) Mert erre: 21 van írva. Vagy ez csak "tájékoztató jellegű érték"?
Válasz Lali86 #24707. hozzászólásáraEz az!!
Köszönöm!
Dúrkálni jó az!
csak vigyázni kell hogy ha megszárad a rög szétessen magától mert akkor reklamáció lesz !!
Válasz Lali86 #24706. hozzászólásáraCsak magyarázatként írom a többi fórumozónak, hogy Geresz azért nem tudja hogy milyen ekéje van, mert szántáskor mindig előrefelé néz, hogy egyenes legyen a barázda. Amikor meg fordul akkor hátranéz, de olyan magasra emeli az ekét, hogy nem tudja elolvasni a ferdén lévő feliratot a gerendelyről.
Ezért jártunk ketten dúrkálni a Yanmarral meg a Bagodival.
Végül megvetted ugyanazt ami nekem van csak kettesben (ha levetted volna a hátsó fejet ugyanott vagy ...))
felfért volna a trailerre....
és maradt volna pár sörre való a pénztárnálvagy egy welnness hétvégére való!
35444 hozzászólás
Válasz 76 Ati #24742. hozzászólásáraFrankó nagyon, de mi úgy szoktuk, hogy trágyaszórás és szántás. Miért csináltátok fordítva?
Dobok még fel pár képet a talajmaró restaurálásáról, hátha valaki ötletet tud meríteni belőle.
Mondjuk Japánban sírnának, ha meglátnák a "sufni-tuning" technológiáimat.
https://www.youtube.com/watch?v=AZ3SY2wPvgU
Válasz AGROKID #24735. hozzászólásáraOk megvalósítjuk.De ezt nézd Agrokid a szántást ma elsímítóztam és este következett a munka java. De azt majd a video elárulja.
Válasz bt66 #24734. hozzászólására
Válasz bt66 #24734. hozzászólásáraTisztelet minden ígyérzô felvidéki magyarnak, csak sajnos egyre gyorsabban asszimilálódunk.
Végre odajutottam a talajmaróm javításához is. Az esztergályos munkát megoldottam.
Egy EAN 1000 gépen nem kis feladatra vállalkoztam osztófej nélkül.
A többi majd ezek után.
Válasz 76 Ati #24726. hozzászólásáraNa és ezt az ekét miért nem lehett el hozni Újszílvásra?
Dunaszerdahely - Felvidék
Válasz Felvidéki67 #24728. hozzászólásáraSzeva! Köszi!
Eddig jól vizsgázott csak nagyon szét kellene szedni már, mert kezd elég rossz hangja lenni a kuplungnak
Hétvégén nekifogtam egy pótkocsi gyártásához is, már félig összekalapáltam, majd dobok fel képet ha meglesz.
Válasz Lali86 #24731. hozzászólásáraA legnagyobb élvezet az, amikor másnak szólnak, hogy ....
Válasz Bencsiki #24730. hozzászólásáraNa olyanunk hál Istennek nincs itt Pest megye keleti részén, de gondolom hogy élmény lehet vele dolgozni.
Válasz Lali86 #24729. hozzászólásáraÉs hát az bizonyos vörös agyagos, a Vörös Csepel! Ne feledkezzünk meg róla. Azzal lehet a legnagyobbat szívni. Felül száraz, csepes, alul nedves, ragad mint a megveszekedett hercehurca és nehéz, mint a traktoros sorsa.
Válasz quonqreet #24720. hozzászólásáraA homoknak is megvannak az előnyei meg a hátrányai is. Könnyű művelni, cserébe ugyanannyi befektetéssel kevesebbet terem.
De vegyes egyébként errefelé a paletta, kis településen lakom, de kb. négy féle talajtípus van amivel lehet találkozni, aztán kistraktorral meg is kell tudni szántani mindegyikfélét:
Homok/kevert homok
Kötött, kemény:
Agyagos:
Szíjjas (vagy röges) fekete:
Ezen kívül csak egy fajta van még, de olyat én nem szántottam idén, a Geresz féle dúrós homok.
Válasz -salátás- #24709. hozzászólásáraSzevasz Salátás! Látom kilett próbálva a trakid. Valóban gyomirtás céljából célszerúbb lett volna a tárcsa, de viszont így kipróbálhattad a tehnikádat, mindenesetre a marózásod kiválóan nézz ki.
Válasz 76 Ati #24726. hozzászólásáraTényleg porolt rendesen, de azért jól néz az ki
Ma én is szántogattam egy kicsit. A szántás minösége éppen elégséges de ami igaz hogy a teteje hamu az alja beton kemény.Eper megy majd bele és muszály csinálni a helyét.
https://www.youtube.com/watch?v=5EGJH73IpeQ
Segítséget szeretnék kérni!
Mitsubishi MT 1601 trakinak tudja valaki a hátsó féltengely szimering méretét?
Köszönöm!
Ma voltunk Szentlőrincen a gazdanapokon, elég sok gép volt most voltak Kubota és Iseki kistrakeszok is.
Válasz quonqreet #24721. hozzászólásáraSemmi baj köszi a képeket
Válasz danesz8881 #24716. hozzászólásáraSzia!
Ne haragudj, de a leveledre a kéretlen levelek között bukkantam rá pár perce. Azért nem válaszoltam neked.
Küldtem emailt és csatoltam a kért képeket is.
Jó nektek, hogy a homokban 25 cm-re is szántogattok ha akartok.
Felénk volt, hogy nem bírtam beszegni a föld végét még úgy sem, hogy rajta álltam a 110 kilómmal az ekén. Annyira kemény volt az agyagos föld.
Válasz BanDom #24718. hozzászólásáraEgyfejesben,csak ezt a 21-est találtam náluk. Majd igyekszem.
Válasz erdohazi1980 #24715. hozzászólásáraÜdv.! Köszi az infót! (de Te nem 25cm mélységet szerettél volna még a múltkor?) És én is széretnék csatlakozni a Bég hozzászólásához: várjuk a munkavideót !
Válasz Bosel #24710. hozzászólásáraLehet, hogy én is.
Válasz Bosel #24711. hozzászólásáraÉn megyek de szombaton inkább lovas meg kutyás bemutatók lesznek, vasárnap lesz traktoros ügyességi verseny
Válasz BanDom #24712. hozzászólásáraSzia! Megmértem a talaj és a gerendely között 42 cm van.Igazából a támasztókerék szab határt.Talán 23-24 cm-ig lehet vele nyomtatni.
Válasz Lali86 #24713. hozzászólásáraÜdv.! Köszönöm az infót !
Válasz BanDom #24712. hozzászólásáraA 21 az gyári maximális mélység érték. Mi mondjuk nem colostokkal jártunk szántani, úgyhogy nem tudom pontosan megmondani milyen mélyen járt, meg a cm-ekkel lehet játszogatni, úgyis az a lényeg hogy rendesen meg legyen szántva meg lekerüljön aminek le kell.
Amúgy szerintem le lehetne rakni 25 centire, ha nagyon muszály tökig le lehet engedni, de alacsony a köldöke hozzá, úgyhogy 25 cm-nél már biztos torlasztaná rendesen a szármaradványt, kényelmetlen lenne vele úgy tartósan dolgozni.
Válasz erdohazi1980 #24691. hozzászólásáraÜdv.! Gratula az új ekéhez! De viszont kérdés: le lehet ezzel menni 25cm-re? (kérdezném ezt másoktól is) Mert erre: 21 van írva. Vagy ez csak "tájékoztató jellegű érték"?
Válasz Bosel #24710. hozzászólásáraA Szentlőrinci gépbemutatóra gondoltam...
Szombaton Szentlőrinc Valaki?
Ma maróztam egy keveset gyomirtási célzattal, hát elkelne egy tárcsa
Válasz Lali86 #24707. hozzászólásáraEz az!!
Köszönöm!
Dúrkálni jó az!
csak vigyázni kell hogy ha megszárad a rög szétessen magától mert akkor reklamáció lesz !!
Válasz Lali86 #24706. hozzászólásáraCsak magyarázatként írom a többi fórumozónak, hogy Geresz azért nem tudja hogy milyen ekéje van, mert szántáskor mindig előrefelé néz, hogy egyenes legyen a barázda. Amikor meg fordul akkor hátranéz, de olyan magasra emeli az ekét, hogy nem tudja elolvasni a ferdén lévő feliratot a gerendelyről.
Ezért jártunk ketten dúrkálni a Yanmarral meg a Bagodival.
Válasz erdohazi1980 #24701. hozzászólásáraAz övén is van beforgató. Sárkaparó az nincs, de az csak egy laposvas meg két pöccintés.
Válasz Geresz1 #24704. hozzászólására25-ös fogású az ekéd, kétfejes, szögállítós, 21es mélységgel.
Válasz erdohazi1980 #24701. hozzászólásáraLali !?
itt vagy? hanyas az ekém ? fogalmam sincs..
olya mint a Misié azt tudom csak nincs kitámasztva.
viszont eladó!
Krizol: nem félek én a munkától ha kell mellé is fekszem:)))
Válasz krizol #24702. hozzászólására
Válasz Geresz1 #24700. hozzászólásáraÜdv!
Nem baj az,hogy nem vette meg!Leveszed a hátsó fejet, és "duhaj" napjaidon eggyesben elhuzogatod!
Válasz Geresz1 #24700. hozzászólásáraEz 25-ös fogásszélességű,úgy tudtam a tied 2x30-as.Ezen van fordító meg sárkaparó.Amúgy igazad van.
Válasz erdohazi1980 #24691. hozzászólásáraSzia Zoli!
Végül megvetted ugyanazt ami nekem van csak kettesben (ha levetted volna a hátsó fejet ugyanott vagy ...))
felfért volna a trailerre....
és maradt volna pár sörre való a pénztárnálvagy egy welnness hétvégére való!
geresz
Válasz Bencsiki #24697. hozzászólásáraNem Kocsma ha nem Kultúr.
Ez jó!Válasz Bencsiki #24697. hozzászólására
Válasz 74 Misi #24695. hozzászólásáraMint a biciklit a kocsmafalhoz.
"Én a helyedbe kitámasztanám"
Válasz 74 Misi #24695. hozzászólásáraOk! Köszi!
Válasz erdohazi1980 #24691. hozzászólásáraGratula az ekéhez. Én a helyedbe kitámasztanám ne feszüljön állandóan a szögállító.
Valahogy így.