Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Zé, Cross!
Most majdnem azt írtam, örülök, hogy ti is így jártatok. Persze ez nem igaz,csak örülök, hogy nem csak én küzdök hiába, mint a hegylakó!
Lehet, hogy én is azt javaslom a tulajoknak, hogy ősszel szántsuk meg, műveljük el simára, tavasszal meg fogas boronával, vagy kombinátorral mozgassuk át a tetejét. Aztán meglátjuk.
Az a helyzet, hogy ezek a tulajok tudják, hogy nem nagyon lehet igazán jó felülete csinálni, de mégis művelik a területeket, mert a vizet viszont nagyon jól tartja a "vörös csepel"! És hát eléggé száraz időket élünk évek óta....
SOS! Tudna valaki segíteni abban, hogy fólia marózásért minden előzetes művelés nélkül jó kötött talajon mennyit vagy hogy lehet elkérni, hogy a gazda is jól érezze még magàt? 8*60 méter 3 fólia
Bencsiki!
3 ilyen területem van!
Ugyan ez jutott az èn eszembe is!
Talajmaró 2 sorral,fogas 5-6* de gyorsvágtában!Eredmèny ugyan ez!
Szerintem a tetejèt puhítsd hogy fogja majd a tulajnak a kapa mert az agyaggal nem lehet harcolni!
Nincs szere csak a fagy az meg ugye elmaradt!
Nagyapám földesgazda volt a 20 èvektől államosításig!
Ő mesèlte hogy ezeket a terűleteket ősszel műveltèk szántás után simára!De csak kukoricát,tököt,vizes kötött talajt bíró növènyeket raktak bele!
Így is rögös volt de a tèli csapadèk jobban hasította ezeket a kissebb rögöket!
Nálam is ilyen a fekete föld, rota szóba se jöhet. Én szimplán fogas+símitó(valami masszív sínvas) ezzel szoktam csak lehúzni a tetejét. Ha nem túl durva a szántás, akkor mehet kistrakival is, ha nagyon buckás, akkor mtz+ nagy fogas.
Esetleg kombinátorral meg lehet még próbálni, de nem túl mélyre engedve. Mélyre engedve ugyancsak galuskázza a földet.
Szevasztok!
Ötleteket kérek. Nem túl régen sírtam-ríttam, hogy agyagos talajon nem tudok jó kiskertet csinálni a rotával. Bármennyire száraz is a teteje, 20 centi mélyről mindig nedves talajt hoz fel a rota és azonnal gyúr is belőle soha szét nem eső negyed ökölnyi muglikat.
Tegnap volt a csúcs. Március közepén felkeresett egy kuncsaft, hogy csináljak valamit a kis földecskéjével (gyümölcsös melletti kiskert, kb 50 méter hosszú, 20 méter széles), az ősszel megszántatta MTZ-vel, de nem fagyott ki, így leginkább valami ekével előállított tömegsírra hasonlít az egész. A rota szóba sem jöhetett, hát fogas boronával simára húztam neki, de nagyon sokszor át kellet rajta menni kereszetül-kasul, hogy sima legyen a pálya.
Na, a pasi azóta sem csinált vele semmit, kezdte felverni a mezei acat, hát szólt, hogy rotáljam meg még egyszer.
Na ne tudjátok meg! A teteje porzott (nem volt eső hetek - hónapok óta), alulról pedig jó nedves galuskák jöttek fel újra, jó alaposan összegyúrva. De alig vitte a trakesz! Mászó 2-ben, 2-es kardánfordulatnál is meg-mefogta gépet a talaj.
Szóval úgy érzem, hogy ezek a módszerek nem élnek meg ezeken a talajokon. Ötlete van valakinek?
Ha jól emléxem valaki kompaktor csinált, nem tudom, hogy az mit tenne az ilyen pályákkal. Egy haveron kombinátorban gondolkodik.
Ötleteket kérek, ki mit csinál ilyenkor, illetve hogyan ügyeskedik agyagon.
Emlékeim szerint pár éve volt aki említette, hogy rakott Sarpo Mira burgonyát. Örülnék, ha megosztaná mennyire vált be. Tegnap én is elhúztam 60 kg-t, remélem hozza azt, amit mondanak róla.
Sziasztok!
Igazából ki sem próbáltam ezt a masinát,szerintem kellene rá 2 mèlysègállító kerèk ès rögtörő hátra!
Felteszem apróra!
Szerintetek menyièrt?
Vastag falú anyagokból van nagyon masszív!
136/cm.szèles a kapák takarják egymás vonalát.(láthatóan újak)
Nem álíthatóak jelenleg!
Kb 50 kg!
Sziasztok!
Japán kistraktor vásárlás előtt állok.
kinéztem egy Iseki Sial 19-est. Használ valaki ilyen típusú masinát?
érdekelne róla minden információ. Jó és rossz is egyaránt :)
Üdv!
Szerintem nagyon jó a megoldás,viszont a krumplivetésnek nem árt ha ülepszik a marózás.Aztán következhet a sornyitás.Én a két menetben való müvelés hive vagyok!
Üdv!
Nem tudom De,ha vissza olvasol,úgy KB 2015.03.25 erre a napra arról beszéltek;Szamóca1;Ilokos;Belorus!!Bakhát készítés maróval.Csak az egyik kolléga belinkelte ezt a videót és gondoltam érdekel valakit.De akinek nem tetszik az ne így csinálja Akinek meg igen az koppinthat belőle valamit.
Sziasztok! Ma elkészültem a kuhne lovasvetőgépemmel és ahhoz szeretném a segítségét kérni annak akinek ilyen van, hogy milyen állással szokott vele kukoricát vetni és körülbelül milyen sebességgel? Előre is köszönöm!
Én is nemrég vettem egy 120as kistárcsát. Elkezdtem vele dolgozni, úgy ahogy megvettem, szépen dolgozott lehetett is használni, de éreztem hogy tekeri a gép elejét. Kiméregettem hogy milyen szögben állnak a tárcsasorok, és az első és második sor is 18-18 fokra volt állítva. Az első sort meghagytam 18 fokon, a hátsó sort 21 fokra állítottam, azóta nem tolja el a traki elejét. Ezekkel a szögekkel szépen bele is megy.Úgyhogy egy ötlet: hogy mérj rá, hogy a vonótengelyhez (vagy azzal párhuzamos részhez) képest milyen szögben állnak a tárcsatagok. A hátsó sornak mindig nagyobb szögben kell állnia, másképp nem egyenlíti ki az első sort, és elviszi a gépet.
Üdvözlet!
Gyors kérdés, ma megérkezett a "V"-tárcsám, szeretnék ötletet kérni, vagy tippeket, hogy lehet jól beállítani? Mert nem csak kínlódni szeretnék vele, hanem dolgozni is, és ezért szeretnék ötleteket, tanácsokat kérni, hogy mire figyeljek oda. Köszönettel!
Jó ötlet . Nagyon kellett volna ez a múlt héten .
Csak nem tudom a 15LE vinné-e jó kötött agyagban .
Néha még a rota is lefulladt . Nagyon kellene egy kis eső.....
Szia.
Igen ki van cserélve mert szét volt rohadva. Egyébként 3-mas lemezzel potóltam.
Nem mindig hármasba mert ahogy a talaj kívánja. Ezt pl 3-TLT fordulat terep 1. Így szépen eldolgozza.
No és hát ma szétszedtem a gépet levettem a komplett hátsó részt és ott bukkantam rá egy pár dolgora legfőbbképp egyvalami amit nem tudok hogy mi, ott van a jobb hátsó kerék melett közvetlenül 3 vezeték jön ki belőle zöld csatlakozóval a végén és szét van huzva nem tudom mi lehet valakinek esetleg tipp?
Folyamatban van Lassan de biztosan halad. Csak az a baj hogy a régiek piros színben vannak csak félek ,hogy valaki Yanmarnak néznék , nem bírnám elviselni.
Az én gépemen olyan volt amikor megvettem mint amit belinkeltél.Be volt állva,nem működött.Attól függetlenül még lehet,hogy jó fajta.13 éves volt amikor megvettem,és nem tudom,hogy mióta nem működött.
35454 hozzászólás
Válasz #23953. hozzászólásra
Mit szóltok?
Elbírná az Iseki agyagban?
Válasz #23951. hozzászólásra
Zé, Cross!
Most majdnem azt írtam, örülök, hogy ti is így jártatok. Persze ez nem igaz,csak örülök, hogy nem csak én küzdök hiába, mint a hegylakó!
Lehet, hogy én is azt javaslom a tulajoknak, hogy ősszel szántsuk meg, műveljük el simára, tavasszal meg fogas boronával, vagy kombinátorral mozgassuk át a tetejét. Aztán meglátjuk.
Az a helyzet, hogy ezek a tulajok tudják, hogy nem nagyon lehet igazán jó felülete csinálni, de mégis művelik a területeket, mert a vizet viszont nagyon jól tartja a "vörös csepel"! És hát eléggé száraz időket élünk évek óta....
SOS! Tudna valaki segíteni abban, hogy fólia marózásért minden előzetes művelés nélkül jó kötött talajon mennyit vagy hogy lehet elkérni, hogy a gazda is jól érezze még magàt? 8*60 méter 3 fólia
Bencsiki!
3 ilyen területem van!
Ugyan ez jutott az èn eszembe is!
Talajmaró 2 sorral,fogas 5-6* de gyorsvágtában!Eredmèny ugyan ez!
Szerintem a tetejèt puhítsd hogy fogja majd a tulajnak a kapa mert az agyaggal nem lehet harcolni!
Nincs szere csak a fagy az meg ugye elmaradt!
Nagyapám földesgazda volt a 20 èvektől államosításig!
Ő mesèlte hogy ezeket a terűleteket ősszel műveltèk szántás után simára!De csak kukoricát,tököt,vizes kötött talajt bíró növènyeket raktak bele!
Így is rögös volt de a tèli csapadèk jobban hasította ezeket a kissebb rögöket!
Válasz #23949. hozzászólásra
Nálam is ilyen a fekete föld, rota szóba se jöhet. Én szimplán fogas+símitó(valami masszív sínvas) ezzel szoktam csak lehúzni a tetejét. Ha nem túl durva a szántás, akkor mehet kistrakival is, ha nagyon buckás, akkor mtz+ nagy fogas.
Esetleg kombinátorral meg lehet még próbálni, de nem túl mélyre engedve. Mélyre engedve ugyancsak galuskázza a földet.
Szevasztok!
Ötleteket kérek. Nem túl régen sírtam-ríttam, hogy agyagos talajon nem tudok jó kiskertet csinálni a rotával. Bármennyire száraz is a teteje, 20 centi mélyről mindig nedves talajt hoz fel a rota és azonnal gyúr is belőle soha szét nem eső negyed ökölnyi muglikat.
Tegnap volt a csúcs. Március közepén felkeresett egy kuncsaft, hogy csináljak valamit a kis földecskéjével (gyümölcsös melletti kiskert, kb 50 méter hosszú, 20 méter széles), az ősszel megszántatta MTZ-vel, de nem fagyott ki, így leginkább valami ekével előállított tömegsírra hasonlít az egész. A rota szóba sem jöhetett, hát fogas boronával simára húztam neki, de nagyon sokszor át kellet rajta menni kereszetül-kasul, hogy sima legyen a pálya.
Na, a pasi azóta sem csinált vele semmit, kezdte felverni a mezei acat, hát szólt, hogy rotáljam meg még egyszer.
Na ne tudjátok meg! A teteje porzott (nem volt eső hetek - hónapok óta), alulról pedig jó nedves galuskák jöttek fel újra, jó alaposan összegyúrva. De alig vitte a trakesz! Mászó 2-ben, 2-es kardánfordulatnál is meg-mefogta gépet a talaj.
Szóval úgy érzem, hogy ezek a módszerek nem élnek meg ezeken a talajokon. Ötlete van valakinek?
Ha jól emléxem valaki kompaktor csinált, nem tudom, hogy az mit tenne az ilyen pályákkal. Egy haveron kombinátorban gondolkodik.
Ötleteket kérek, ki mit csinál ilyenkor, illetve hogyan ügyeskedik agyagon.
Válasz #23947. hozzászólásra
Zsír, gyorsabb tempót nem bírja?
Én ennél kicsit gyorsabban megyek.
Tesztelve a vetőgép.
Halihó!
Emlékeim szerint pár éve volt aki említette, hogy rakott Sarpo Mira burgonyát. Örülnék, ha megosztaná mennyire vált be. Tegnap én is elhúztam 60 kg-t, remélem hozza azt, amit mondanak róla.
Sziasztok!
Igazából ki sem próbáltam ezt a masinát,szerintem kellene rá 2 mèlysègállító kerèk ès rögtörő hátra!
Felteszem apróra!
Szerintetek menyièrt?
Vastag falú anyagokból van nagyon masszív!
136/cm.szèles a kapák takarják egymás vonalát.(láthatóan újak)
Nem álíthatóak jelenleg!
Kb 50 kg!
Válasz #23941. hozzászólásra
Hiába Újszilvás az Újszivás Most tűnt fel hogy egyidősek vagyunk a motorosokkal, legalábbis a találkozó szempontjából.
Sziasztok!
Japán kistraktor vásárlás előtt állok.
kinéztem egy Iseki Sial 19-est. Használ valaki ilyen típusú masinát?
érdekelne róla minden információ. Jó és rossz is egyaránt :)
Köszönöm!
Válasz #23938. hozzászólásra
He, he.
Na és a vetőmag?
Üdv!! Ezt nézzétek mit találtam a falú hirdető tábláján! Pedig nekünk 100km re is van talán
Válasz #23939. hozzászólásra
Üdv!
Szerintem nagyon jó a megoldás,viszont a krumplivetésnek nem árt ha ülepszik a marózás.Aztán következhet a sornyitás.Én a két menetben való müvelés hive vagyok!
Válasz #23937. hozzászólásra
Üdv!
Nem tudom De,ha vissza olvasol,úgy KB 2015.03.25 erre a napra arról beszéltek;Szamóca1;Ilokos;Belorus!!Bakhát készítés maróval.Csak az egyik kolléga belinkelte ezt a videót és gondoltam érdekel valakit.De akinek nem tetszik az ne így csinálja Akinek meg igen az koppinthat belőle valamit.
Válasz #23937. hozzászólásra
Vetőmeg sehogy))
Válasz #23924. hozzászólásra
Ez szép és nagyon jó de, hogy is kerül ebbe bele a vetőmeg?
Sziasztok! Ma elkészültem a kuhne lovasvetőgépemmel és ahhoz szeretném a segítségét kérni annak akinek ilyen van, hogy milyen állással szokott vele kukoricát vetni és körülbelül milyen sebességgel? Előre is köszönöm!
Válasz #23934. hozzászólásra
Szia.
Én is nemrég vettem egy 120as kistárcsát. Elkezdtem vele dolgozni, úgy ahogy megvettem, szépen dolgozott lehetett is használni, de éreztem hogy tekeri a gép elejét. Kiméregettem hogy milyen szögben állnak a tárcsasorok, és az első és második sor is 18-18 fokra volt állítva. Az első sort meghagytam 18 fokon, a hátsó sort 21 fokra állítottam, azóta nem tolja el a traki elejét. Ezekkel a szögekkel szépen bele is megy.Úgyhogy egy ötlet: hogy mérj rá, hogy a vonótengelyhez (vagy azzal párhuzamos részhez) képest milyen szögben állnak a tárcsatagok. A hátsó sornak mindig nagyobb szögben kell állnia, másképp nem egyenlíti ki az első sort, és elviszi a gépet.
Üdvözlet!
Gyors kérdés, ma megérkezett a "V"-tárcsám, szeretnék ötletet kérni, vagy tippeket, hogy lehet jól beállítani? Mert nem csak kínlódni szeretnék vele, hanem dolgozni is, és ezért szeretnék ötleteket, tanácsokat kérni, hogy mire figyeljek oda. Köszönettel!
Válasz #23930. hozzászólásra
Üdv!
Küldtem emailt Köszi!
Válasz #23931. hozzászólásra
#23928 wladimir.1993 az előző ide ment volna ....
Jó ötlet . Nagyon kellett volna ez a múlt héten .
Csak nem tudom a 15LE vinné-e jó kötött agyagban .
Néha még a rota is lefulladt . Nagyon kellene egy kis eső.....
очень хорошо
- ennyi maradt 12 év orosz tanítás után
Szia!
Kéne egy e-mail cim ahova küldöm a képeket a nyomjelzőről.
Válasz #23869. hozzászólásra
Szia Bosel!
nekem is volt hasonló problémám a hidraulika állitás egy villába megy bele abból akadt ki
Egy másik videó hozzáadása. Megjegyzések a videó
http://www.youtube.com/watch?v=vAie_VxNq1k
Válasz #23926. hozzászólásra
Поэтому проблема ???????
Válasz #23925. hozzászólásra
köszönöm a szót. ez az én traktor
jó video
Üdv a múltkor beszéltetek krumpli előtti rotálásról. Nem japán de ötletnek rakom csak ide.
Válasz #23922. hozzászólásra
Szia.
Igen ki van cserélve mert szét volt rohadva. Egyébként 3-mas lemezzel potóltam.
Nem mindig hármasba mert ahogy a talaj kívánja. Ezt pl 3-TLT fordulat terep 1. Így szépen eldolgozza.
Válasz #23921. hozzászólásra
Úgy látom a maró ajtajának a lemeze neked is ki van cserélve...
Hanyas fokozatban szoktál marózni? Mindig 3.?
Szép munka amugy, olyan mint az asztal.
Tegnapi szántás--->
Dolgoztam egy kicsit, füvesítés alá martam.
Sziasztok!
Hétvégi kukoricavetés egyike a sok közül 0.7ha.
Válasz #23918. hozzászólásra
Köszi őket még ismerem is nem is tudtam hogy kardánnal is foglalkoznak
Válasz #23915. hozzászólásra
Üdv. Ennek a cégnek a Tamási kirendeltségét ismerem. (Hozzám ez van közel) Jó munkát végeznek és korrektek.
http://www.hidropress.hu/index.php?page=/index_belso.nml&subpage=/hu/elerhetosegeink.nml
95 cm szélességű vízszintes tengelyű zúzó 155000-ért meg éri meg venni?
Válasz #23892. hozzászólásra
Szia!
Irnál pár dolgot erről a gépről? Esetleg az aljáról nem tudnál képet csinálni?
Köszi
Kedves fórumtársak lenne olyan kérdésem hogy valaki tud valami jó helyet ahol kardánt újítanak fel Pest megye előnyben. Köszönöm
Válasz #23894. hozzászólásra
Melyik részéről?
No és hát ma szétszedtem a gépet levettem a komplett hátsó részt és ott bukkantam rá egy pár dolgora legfőbbképp egyvalami amit nem tudok hogy mi, ott van a jobb hátsó kerék melett közvetlenül 3 vezeték jön ki belőle zöld csatlakozóval a végén és szét van huzva nem tudom mi lehet valakinek esetleg tipp?
Tegnapi szántás... nem is olyan rossz elsőre a kisgéppel...
No majd ha nekifogok és elkészül, leírom mi lett a vége!
Válasz #23908. hozzászólásra
A közútkezelőtől vegyél azok narancssárgák.Egyébként ha nem kapkodod el akkor előbb-utóbb a pirosak is kifakulnak, és mind narancssárga lesz.
Válasz #23906. hozzászólásra
Folyamatban van Lassan de biztosan halad. Csak az a baj hogy a régiek piros színben vannak csak félek ,hogy valaki Yanmarnak néznék , nem bírnám elviselni.
Válasz #23902. hozzászólásra
Szia. Nekem ilyen van, mint amit linkeltél. 3 éve használom gond nélkül.
Válasz #23904. hozzászólásra
Szia Misi!Ha már szóba került az MTZ,hogy áll az MTZ projekted?Van valami fejlemény?
Válasz #23902. hozzászólásra
Az én gépemen olyan volt amikor megvettem mint amit belinkeltél.Be volt állva,nem működött.Attól függetlenül még lehet,hogy jó fajta.13 éves volt amikor megvettem,és nem tudom,hogy mióta nem működött.