Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #22989. hozzászólásra
Ja, akkor bocs. Azt hittem a trakidba kell a tlt kihajtáshoz. Elnyalt tlt-hez azt akartam ajánlani, hogy felrakó hegesztéssel fel lehet egész kemény anyagot rakatni, és azt vissza tudják marni 6 bordásra.
De egy szaki ki tudja marni egy tömör rúdacélból ezt ami neked kell. Nem tudom merrefelé laksz, de Pest megyében, Gyömrőn van egy ilyen esztergályos-marós műhely, ott is csinálnak ilyesmit.
Üdv mindenkinek!
A parcella kombájnos fórumon olvastam, hogy Balu2 fórumtárs megválna a parcella kombájnjára való bálázó résztől. Véleményem szerint ha valaki szerelne alá 2 kereket, egy szöghajtással meg lehet hajtatni. Az én trakim kicsi lenne bálázni, de láttam már hasonlót. Hátha valakinek adtam egy ötletet.
Szia Kid!
Az én marómon a tengelyen minden olyan kapahely mellet van egy kis "hegesztett" dudor, amelyik jelöli, hogy abba jobbos (vagy balos) kapa való-e.
Fejből nem tudom, hogy a jobbosok, vagy a balosok vannak-e jelölve, de ha ránézek, akkor látom. Onnan meg már megy magától.
Nekem nincsenek fix áraim, igaz nálam csak hobby a történet, nem pénzkeresés a cél. Van, hogy fél óra is hoz 5ezret, ha úgy van, de van, mikor 1-2 óráért sem kérek többet, mint az üzemanyag, vagy még az sem. Nagyon nem m1 kinek dolgozik az ember.
Szépen forgat ez az eke, szép egyenletes szántás. A talajon látszik hogy kötött meg vizes is, de szépen viszi a gép ezt a kis 3 fejest. Talán ezek között a körülmények között elég lenne neki 2 fej is,de így is bírja.
Nekünk nem azért lett eladó, mert nem jó! Időközben lett egy eke, ami 3 fejes volt(3*30) és az vissza lett bontva 2 fejesre és felújítottuk. Hirdettük ismerősi körbe ,mert tartottunk attól, hogy a Mahindra nem bírja elhúzni, aztán lett egy föld, amit meg kellett szántani még, na akkor felettük rá és jól vitte(2*30). Szóval így eladó lett a 3 fejes!
Mint ahogy sokan mondták az első hajtás aranyat ér, és ez hatványosan értendő ha van homlokrakodó.
Rugni vágni fog a traki ha nincs első hajtás rajta a rakodó használatakor, mert gondolom nem azèrt van rajta hogy üresen emelgessünk vele.
Nekem volt b 1600-os kubotám 4x4-es volt mikor nem kapcsoltam be az elejét és úgy kezdtem el a kakit villázni hát szinte azonnal el is kapart, mondjuk az könnyebb traki volt de akkor is.
Üdvözöllek!Nem csinálnál nekem képet a keletagrós ekefejről szemből???Kíváncsi lennék valamire,mégpedig arra hogy a kormánylemez széle az általam megnézett képeken úgy tűnik mintha nem állna jól és egy kicsit kanyarodna!Hú ezt jól megfogalmaztam!Erre gondolok:
Üdvözöllek!Nem csinálnál nekem képet a keletagrós ekefejről szemből???Kíváncsi lennék valamire,mégpedig arra hogy a kormánylemez széle az általam megnézett képeken úgy tűnik mintha nem állna jól és egy kicsit kanyarodna!Hú ezt jól megfogalmaztam!Erre gondolok:
Válasz #22941. hozzászólásra
Nem azért lett eladó mert NEM JÓ, hanem mert lett helyette egy 2*30-as felújítva!
Amúgy mi kijavítottuk rajta az összes konstrukciós hibát. Szépen dolgozik, eléggé mélyen is megy, jól forgat!
Üdv!
Tavaly gondolkodtam el rajta én is, de a papa aki sokat lehúzott a tsz-ben, és talajmarózott is rengeteget, azt mondta, ők próbálták megélezni őket, de rossz ötlet. Ha fogsz egy téglát vagy tuskót a késsel, a gömbölyű él elugrik rajta, az éles beleakad, és töri a kést. A fordulat miatt munkálja el rendesen a földet, nem az élesség számít. Különben sem kenyérszeletelő.........
Válasz #22943. hozzászólásra
Üdv nekem volt.
Nekem volna elképzelésem min kellene változtatni. Még a fogás szélességel semi baj nincsen. De a mélység karcsú az a 20cm ami max megy az eke. Minimum olyan 25-27 cm amin kellene dolgoznia. Meg lehetne nagyobb a kormány lemez,meg csavartabb.Az ekére kellene elő hántó és màr jó is. Ez az én véleményem.
35441 hozzászólás
Üdv. szamóca! Új trakid van? (valami kéket látok az avatarodnál)
Válasz #22989. hozzászólásra
Ja, akkor bocs. Azt hittem a trakidba kell a tlt kihajtáshoz. Elnyalt tlt-hez azt akartam ajánlani, hogy felrakó hegesztéssel fel lehet egész kemény anyagot rakatni, és azt vissza tudják marni 6 bordásra.
De egy szaki ki tudja marni egy tömör rúdacélból ezt ami neked kell. Nem tudom merrefelé laksz, de Pest megyében, Gyömrőn van egy ilyen esztergályos-marós műhely, ott is csinálnak ilyesmit.
Válasz #22988. hozzászólásra
Ágdarabolót építek, ahhoz kellene. Amit kúpos hasítóhoz lehet venni, az csak 500mm, nem ér át a házon, a fogaskeréken, csapágyakon.
Válasz #22986. hozzászólásra
Kupos hasitóhoz?
Válasz #22986. hozzászólásra
Sziasztok!
Eltört, vagy csak elnyalódott a borda?
Üdv Urak!
Keresek TLT tengelyt, ami a bordás csonkot nem számítva legalább 500mm hosszú és 40mm átmérójű.
Válasz #22980. hozzászólásra
Én nem emlékszek ilyen jelölésre de majd jobban meg vizsgálom.
Válasz #22977. hozzászólásra
ZSÍRKIRÁLY!!
Üdv mindenkinek!
A parcella kombájnos fórumon olvastam, hogy Balu2 fórumtárs megválna a parcella kombájnjára való bálázó résztől. Véleményem szerint ha valaki szerelne alá 2 kereket, egy szöghajtással meg lehet hajtatni. Az én trakim kicsi lenne bálázni, de láttam már hasonlót. Hátha valakinek adtam egy ötletet.
Moderátor által módosítva: 2015-03-03 11:10:53
Szombaton ujj családtaggal bövült a japántraki család az unokabátyám vett egy Kubota Gl 25 öt majd teszek fel képeket .
Válasz #22976. hozzászólásra
Szia Kid!
Az én marómon a tengelyen minden olyan kapahely mellet van egy kis "hegesztett" dudor, amelyik jelöli, hogy abba jobbos (vagy balos) kapa való-e.
Fejből nem tudom, hogy a jobbosok, vagy a balosok vannak-e jelölve, de ha ránézek, akkor látom. Onnan meg már megy magától.
Válasz #22961. hozzászólásra
Szia!
Nekem is van, de az enyém nem eladó!
Nekem is meg van a matrica, holnap lefényképezem, ha érdekel!
Nagyon régen valaki tett fel képet, hogy kell felrakni a rotára a késeket, ha esetleg meg van valakinek az a kép kérném ismételten való közzétételét.
Válasz #22974. hozzászólásra
Nekem nincsenek fix áraim, igaz nálam csak hobby a történet, nem pénzkeresés a cél. Van, hogy fél óra is hoz 5ezret, ha úgy van, de van, mikor 1-2 óráért sem kérek többet, mint az üzemanyag, vagy még az sem. Nagyon nem m1 kinek dolgozik az ember.
Válasz #22969. hozzászólásra ÖTezer ft per óra .
Válasz #22969. hozzászólásra
Én nem m2-be rotálok hanem területbe, de m2-be átszámitva 6 ft/m2.
Válasz #22968. hozzászólásra
Nagyon szépen forgat az az eke,csak sok az a három fej.Két fejjel nagyobb sebségel még szebb lenne.
Sziasztok!
Szépen forgat ez az eke, szép egyenletes szántás. A talajon látszik hogy kötött meg vizes is, de szépen viszi a gép ezt a kis 3 fejest. Talán ezek között a körülmények között elég lenne neki 2 fej is,de így is bírja.
szerintem nagyon szép munkát végez.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem minden Japán kis traktor fórumozóhoz!
Ki mennyiért talajmarozik bérbe?
négyzetméter/Ft?
Köszönöm!
Kinek mi a véleménye ,erről az ekéről,illetve a szántásról?https://www.youtube.com/watch?v=wpYDDP9IM7g
Válasz #22965. hozzászólásra
Nekem is az van,még zsír új.
Még annyi hogy ha van valakinek tapasztalata az ekével kapxsolatban illetve, hogy mit lehet rajt javitani szivesen fogadnám.köszi
Válasz #22953. hozzászólásra
Üdv elitjocko.nemrég vettem egy 2 réselt komondor ekét.még nem probáltam.le tudnád irni mi a hibája?mit javitottál rajta.köszi
Üdv!
Milyen konstrukciós hibái voltak neki?
Válasz #22961. hozzászólásra
Nekünk nem azért lett eladó, mert nem jó! Időközben lett egy eke, ami 3 fejes volt(3*30) és az vissza lett bontva 2 fejesre és felújítottuk. Hirdettük ismerősi körbe ,mert tartottunk attól, hogy a Mahindra nem bírja elhúzni, aztán lett egy föld, amit meg kellett szántani még, na akkor felettük rá és jól vitte(2*30). Szóval így eladó lett a 3 fejes!
Válasz #22940. hozzászólásra
Ha ráér holnap le fényképezem a yanmar af24-ét.
Nincs tapasztalat csak arra értettem, hogy mindenki dicséri akinek van de közben meg árulja.
Válasz #22946. hozzászólásra
Mint ahogy sokan mondták az első hajtás aranyat ér, és ez hatványosan értendő ha van homlokrakodó.
Rugni vágni fog a traki ha nincs első hajtás rajta a rakodó használatakor, mert gondolom nem azèrt van rajta hogy üresen emelgessünk vele.
Nekem volt b 1600-os kubotám 4x4-es volt mikor nem kapcsoltam be az elejét és úgy kezdtem el a kakit villázni hát szinte azonnal el is kapart, mondjuk az könnyebb traki volt de akkor is.
Válasz #22958. hozzászólásra
Erre gondolok!Vagy ez csak a képen tűnik ilyen csalósnak!?
Válasz #22955. hozzászólásra
KUBOTA!
A képek:
Tegnap egy kis nyálcsorgatás volt az egyik gazdálkodó barátomnál.
Nem azért lett eladó mert NEM JÓ, hanem mert lett helyette egy 2*30-as felújítva!
Amúgy mi kijavítottuk rajta az összes konstrukciós hibát. Szépen dolgozik, eléggé mélyen is megy, jól forgat!
Válasz #22950. hozzászólásra
Igen
Válasz #22948. hozzászólásra
Köszönöm!
Összetett lesz kiegészítőm
Majd úgy csinálom meg, hogy az összes kapott méretet ki tudjam vele próbálni
Válasz #22928. hozzászólásra
Misi!
A furatközéptől mérted a 20cm-t, és a 4,5cm-t?
Válasz #22932. hozzászólásra KÖszi a jó kivánságot biztos van jobb olaj is nekem bevált és az unix tol hozzák jó áron.
Itt van az 1500d Yanmarnak a 3 pont hosszabbitolya leméretezve Hát ha tudunk vele segíteni .
Válasz #22920. hozzászólásra
Üdv!
Tavaly gondolkodtam el rajta én is, de a papa aki sokat lehúzott a tsz-ben, és talajmarózott is rengeteget, azt mondta, ők próbálták megélezni őket, de rossz ötlet. Ha fogsz egy téglát vagy tuskót a késsel, a gömbölyű él elugrik rajta, az éles beleakad, és töri a kést. A fordulat miatt munkálja el rendesen a földet, nem az élesség számít. Különben sem kenyérszeletelő.........
Sziasztok.
Kinéztem magamnak 1 kis trakit megnéznétek?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/traktor-45-le-alatt/homlokrakodos-kistraktor-piros-rendszammalmuszakivalvideocsere-is/h_6498334?ref=f4da57aa
Ugyan nem őszkerékhajtás de nekem tetszik.
Mindenki elszaladt komondor ekét probálni))
Üdv nekem volt.
Nekem volna elképzelésem min kellene változtatni. Még a fogás szélességel semi baj nincsen. De a mélység karcsú az a 20cm ami max megy az eke. Minimum olyan 25-27 cm amin kellene dolgoznia. Meg lehetne nagyobb a kormány lemez,meg csavartabb.Az ekére kellene elő hántó és màr jó is. Ez az én véleményem.
Üdv AGROKID!
Mi a gond ezekkel az ekékkel? Tapasztalatod is van talán?Megosztanád?
Vazzeg nem tudok normálisan írni, már megint merül ez a fos billentyűzet.