Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Messziről ordít róla, hogy nem jó, de azért küzd vele. Messze van a kúp az asztaltól és az ék, taréj itt is hiányzik alóla. Csodálom, hogy az asztalt még nem gyűrte neki össze a kúp környékén. Az ilyenek miatt alakult ki a kúpos hasítókról is az a vélemény, hogy veszélyes. Nem mondom, hogy nem az, de egy megfelelően összerakott verzió semmivel sem veszélyesebb, mint egy körfűrész, vagy szalagfűrész.
Szia. Én egy 300 literes, 8 méteres, függesztett szántóföldi vegyszerezőt vettem, használtan, nem túl nagy összegért. Mivel a traki hanyatt esne vele ha tele tankolnám, ezért készítettem alá egy kiskocsit. Így lett belőle egy vontatott vegyszerező és így már kényelmesen elviszi a 16 lovas traki. És bár védőálarcot használok vegyszerezés közben, de így kb:1,5 méterrel hátrább került a szórókeret tőlem.
Válasz #22634. hozzászólásra SZia álltalában a szimmering vagy a fel fekvö felülelt okoza az olaj folyás mert a viz és iszapban járnak kint és együtt csodákra képes, a permetezöt szerintem a HOrvát és a SZlovén részen kéne meg nézni ott sok a kis traki meg a szölő .
Jó reggelt.ha esetleg valakinek van tapasztalata a tegnapi hozzászolásomhoz megköszönnén a válaszokat.
Ma ugy döntottem hogy szétszedem az elsőhajtásom mert folyik az olaj.mi szokott engedni?van tapasztalat?köszi
Kissé óvatlan használónál egy pillanat alatt csuklóig nyomorékká teszi a kézfejét. 1:04-nél a görcsöset nagyon odavágja. Valószínűleg annál a halálesetnél is valami hasonló történhetett, csak rönkkel.
Üdv mindenkinek.permetező témában érdekelne engem is tud valaki olcsot és jót!tudom ez lehetetlen.most rendeltem rg300 as mütrágyaszorot es legyel sorközmüvelöt.ezzel kapcs van tapasztalat?
Nem ventilátorosba gondolkozom. Lehet csinálok 1et mert van nekem 1 Japán benzines szívatyus permetezőm amit most is használok csak kell 1 gémet szerkeszteni pár szórófej és kész is.
Én 14 lovassal húztam kb ennyi súlyt,egy 18 körüli simán elbír vele.
A japán traki fogyasztása,hát az meglepően kicsi,de biztos kevesebbet eszik mint az impreza
Még nincs meg a permetezőm, még vennem kell 1et. Igen én is őszkerekesbe gondolkodom. A Japán kis traktorok nem túl könnyűek fel tudnak húzni a hegyre 1tonna súlyt? Most 1 Suabru Imprezavál húzgálom fel simán viszi csak az 1,2tonna és 100lóerő. Mennyit fogyasztanak a Japán kis traktorok?
Csak egy ötlet. Ezeknél a bagodi szögállítósoknál szerintem működhet a hosszmerevítésnek ha egy autóban már elhasznált stabilizátort megtoldasz, vagy a merevítő egyik végére ráhegesztesz egy kormányösszekötő gömbfejet. A lényeg, hogy vízszintesen legyen a menetes része felfogatva, és akkor oldalirányban tud fordulni, támaszt is meg húz is ha kell fix távval.
Szia üdv a csapatban. Csatlakozom Balu kollegához szerintem is csak össz kerekest és 18 ló fölött gondolkozzál. Tipust azt ne kérdezd mert mindenki a sajátját dicséri. Mindegyik ugyan olyan jó. Milyen permetezöt akarsz majd használni ?
Szeretnék 1 kis traktor vásárolni van 2hektár gyümölcsösöm és most telepítek még 3 hektárt ehhez már a rotakapám kevés lesz. Érdekelne mindenki véleménye milyen gépet érdemes venni. Tárcsázni, permetezni, füvet nyírni, 1000literes tartályt kell majd húznia 5-6%-os emelkedőn és lejtőn. Köszönöm a válaszokat.
Válasz #22593. hozzászólásra
Szia Misi! Ez nagyon ötletes! És ha a munkája szép lesz, akkor meg tökéletes!
Várom a tesztüzem beszámolóját, vagy videóját!
Válasz #22595. hozzászólásra
Üdv.Balázs1994! Ezzel a fával van egy kis gondom! NEM AZ ÉN UDVAROMBAN VAN!!!
Ügyesek vagytok gratula! Sok szerencsét, kitartást, és mielőbbi javulást kívánok a műtétedhez!!!
üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy yanmar f15 kistraktort és nem működik a fordulatszámmérő megnéztem nincs benne spirál rendeltem egyet de nemtudom hogy hove kell bekötni a motortérben nemtaláltam a helyét tudna valaki segíteni esetleg képpel hogy hol van vagy hol keressem?
előre is köszönöm!!!
Szélesség x magasság x hossz.
Akkor meglesz m3-be. A kapott számot elosztod 1.7-tel. Akkor meglesz erdei m3-be. Az így kapott számot felszorzod 9-cel, akkor kb megkapod az egészet mázsában.
Persze ez nem pontos, de irányadónak megteszi.
Sziasztok Ez volt a heti termelés az erdőből .. Sajnos
Apa egyedül csinálta nagy részét Betegségem végett Mert megyek műtétre .
Szerintetek ez mekkora mennyiség lehet ???
Ha szőlő sorkozmuvelesere hasznalnad akkor jo valasztas, de csak abban az esetben ha nem dombos a szőlőd, mert nagyobb eső eseten sajnos lemossa a talajt az eső!
35441 hozzászólás
Válasz #22640. hozzászólásra
Ki kellett próbálni, na!
Válasz #22628. hozzászólásra
Na azért ez is megér egy misét
Válasz #22633. hozzászólásra
Messziről ordít róla, hogy nem jó, de azért küzd vele. Messze van a kúp az asztaltól és az ék, taréj itt is hiányzik alóla. Csodálom, hogy az asztalt még nem gyűrte neki össze a kúp környékén. Az ilyenek miatt alakult ki a kúpos hasítókról is az a vélemény, hogy veszélyes. Nem mondom, hogy nem az, de egy megfelelően összerakott verzió semmivel sem veszélyesebb, mint egy körfűrész, vagy szalagfűrész.
Én is 300as ban gondilkodom.a gépem 950kg körül van lehet hoy nekem is nehéz volna.az ujak elég drágák sajna még a 200l is.
Válasz #22634. hozzászólásra
Szia. Én egy 300 literes, 8 méteres, függesztett szántóföldi vegyszerezőt vettem, használtan, nem túl nagy összegért. Mivel a traki hanyatt esne vele ha tele tankolnám, ezért készítettem alá egy kiskocsit. Így lett belőle egy vontatott vegyszerező és így már kényelmesen elviszi a 16 lovas traki. És bár védőálarcot használok vegyszerezés közben, de így kb:1,5 méterrel hátrább került a szórókeret tőlem.
Szimeringet lehet kapni hoozá? Vagy valimi specko.de lehet hohy csak meg kell puxolni.
Válasz #22634. hozzászólásra SZia álltalában a szimmering vagy a fel fekvö felülelt okoza az olaj folyás mert a viz és iszapban járnak kint és együtt csodákra képes, a permetezöt szerintem a HOrvát és a SZlovén részen kéne meg nézni ott sok a kis traki meg a szölő .
Jó reggelt.ha esetleg valakinek van tapasztalata a tegnapi hozzászolásomhoz megköszönnén a válaszokat.
Ma ugy döntottem hogy szétszedem az elsőhajtásom mert folyik az olaj.mi szokott engedni?van tapasztalat?köszi
Sziasztok.
Ha már téma a veszélyes házi megoldások:
Kissé óvatlan használónál egy pillanat alatt csuklóig nyomorékká teszi a kézfejét. 1:04-nél a görcsöset nagyon odavágja. Valószínűleg annál a halálesetnél is valami hasonló történhetett, csak rönkkel.
Válasz #22600. hozzászólásra
Igen de hol sehol nemtalálom :'(
Üdv mindenkinek.permetező témában érdekelne engem is tud valaki olcsot és jót!tudom ez lehetetlen.most rendeltem rg300 as mütrágyaszorot es legyel sorközmüvelöt.ezzel kapcs van tapasztalat?
Válasz #22625. hozzászólásra
Nem ventilátorosba gondolkozom. Lehet csinálok 1et mert van nekem 1 Japán benzines szívatyus permetezőm amit most is használok csak kell 1 gémet szerkeszteni pár szórófej és kész is.
Válasz #22628. hozzászólásra
Ez nagyon h.lye,gyengén életveszélyes egy szerszám.
Válasz #22627. hozzászólásra
Pedig ahhoz állítólag ész sem kell, csak pofátlanság.
A múltkori témához passzoló videó, az emberünk itt is merészebb a kelleténél.
Válasz #22626. hozzászólásra
Messze álljon tőlem Misikém.Nem tudok és nem is akarok politizálni.
Válasz #22624. hozzászólásra
Ne politizálj Balu kényes időket élünk meg.
Válasz #22622. hozzászólásra
1-2 liter óránként. A permetezőt csak azért kérdeztem mert ha ventilárorost akarsz venni akkor csak fülkés trakiba gondolkoznék a helyedbe.
Válasz #22619. hozzászólásra
Mindenki tudja hogy csak egy szín van,és az a piros nem a fakó narancs!
Válasz #22622. hozzászólásra
Én 14 lovassal húztam kb ennyi súlyt,egy 18 körüli simán elbír vele.
A japán traki fogyasztása,hát az meglepően kicsi,de biztos kevesebbet eszik mint az impreza
Még nincs meg a permetezőm, még vennem kell 1et. Igen én is őszkerekesbe gondolkodom. A Japán kis traktorok nem túl könnyűek fel tudnak húzni a hegyre 1tonna súlyt? Most 1 Suabru Imprezavál húzgálom fel simán viszi csak az 1,2tonna és 100lóerő. Mennyit fogyasztanak a Japán kis traktorok?
Válasz #22618. hozzászólásra
Sziasztok!
Csak egy ötlet. Ezeknél a bagodi szögállítósoknál szerintem működhet a hosszmerevítésnek ha egy autóban már elhasznált stabilizátort megtoldasz, vagy a merevítő egyik végére ráhegesztesz egy kormányösszekötő gömbfejet. A lényeg, hogy vízszintesen legyen a menetes része felfogatva, és akkor oldalirányban tud fordulni, támaszt is meg húz is ha kell fix távval.
Válasz #22618. hozzászólásra
Nézd vissza a hozzá szólásaimat én rgy orsóval megoldottam és tökéletesen működik és nagyon stabil.
Válasz #22604. hozzászólásra
Szia üdv a csapatban. Csatlakozom Balu kollegához szerintem is csak össz kerekest és 18 ló fölött gondolkozzál. Tipust azt ne kérdezd mert mindenki a sajátját dicséri. Mindegyik ugyan olyan jó. Milyen permetezöt akarsz majd használni ?
Válasz #22615. hozzászólásra
Akkor csak a merev támasz jó, de akkor hogyan oldom meg a szögállítást, ha szükség lenne rá?
Szia!
Minden kép összkerekest vegyél,18 20 ló körűl.
A márka már csak részlet kérdés illetve pénztárca függő.(szerintem)
Válasz #22599. hozzászólásra
Szia!
Asszem az adagoló környékén van,a motor elején.
Válasz #22613. hozzászólásra
Az nem biztos hogy jó lesz az csak tart és nem támaszt.
Válasz #22611. hozzászólásra
Az orrsúly felfogatásra nem volt más lehetőségem, mivel a homlokfal túl közel van, nem fér el felülről!
Válasz #22611. hozzászólásra
Igazad van, már be van tervezve, drótköteles megoldást gondoltam..
Válasz #22609. hozzászólásra
Egyedi az orrsúly felfogatás
Válasz #22609. hozzászólásra
Szia Roncsi!
Érdemes lenne neked is a szög állítós ekét ki támasztani nem lötyögne az eke.
Üdv. pityikusz! Nézz körül a géporigó-nál. Van ott egy Kubota GL240-es, amit nemrég néztem személyesen is. Nagyon rendben van! Szerintem jó választás lenne!
http://http://geporigo.hu/termekek/japan-kistraktorok/kubota/gl240-2/
Hinomoto+Bagodi
Üdv a csapatnak!
Ma felavattam a Bagodit, 40kg orrsúly+segédkerék, nagyon jól vizsgázott a Japó!!!!
T/25-öt, de az nem ennek a topiknak a témája.
Válasz #22575. hozzászólásra
Ember!.......... Kommunális munkára, csak átok a súly.......
Üdvözlök mindenkit.
Szeretnék 1 kis traktor vásárolni van 2hektár gyümölcsösöm és most telepítek még 3 hektárt ehhez már a rotakapám kevés lesz. Érdekelne mindenki véleménye milyen gépet érdemes venni. Tárcsázni, permetezni, füvet nyírni, 1000literes tartályt kell majd húznia 5-6%-os emelkedőn és lejtőn. Köszönöm a válaszokat.
Szia Misi! Ez nagyon ötletes! És ha a munkája szép lesz, akkor meg tökéletes!
Várom a tesztüzem beszámolóját, vagy videóját!
Üdv.Balázs1994! Ezzel a fával van egy kis gondom! NEM AZ ÉN UDVAROMBAN VAN!!!
Ügyesek vagytok gratula! Sok szerencsét, kitartást, és mielőbbi javulást kívánok a műtétedhez!!!
Üdv.Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, a tanácsát, fényképeit, és biztatását a szimering gondomban!
Válasz #22599. hozzászólásra
Valahol biztos van neki helye.
üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám hogy most vettem egy yanmar f15 kistraktort és nem működik a fordulatszámmérő megnéztem nincs benne spirál rendeltem egyet de nemtudom hogy hove kell bekötni a motortérben nemtaláltam a helyét tudna valaki segíteni esetleg képpel hogy hol van vagy hol keressem?
előre is köszönöm!!!
Fogj egy mérőszalagot és mérd meg.
Szélesség x magasság x hossz.
Akkor meglesz m3-be. A kapott számot elosztod 1.7-tel. Akkor meglesz erdei m3-be. Az így kapott számot felszorzod 9-cel, akkor kb megkapod az egészet mázsában.
Persze ez nem pontos, de irányadónak megteszi.
Jóféle, kíváncsian várom a tesztüzem fejleményeit.
Attól függ, ha veszem 5, ha eladom 8m3.
Sziasztok Ez volt a heti termelés az erdőből .. Sajnos
Apa egyedül csinálta nagy részét Betegségem végett Mert megyek műtétre .
Szerintetek ez mekkora mennyiség lehet ???
Na még egy kép.
Kész lett a simítóm teszt üzem még nem volt. Várom a véleményeket.
Válasz #22585. hozzászólásra
Ha szőlő sorkozmuvelesere hasznalnad akkor jo valasztas, de csak abban az esetben ha nem dombos a szőlőd, mert nagyobb eső eseten sajnos lemossa a talajt az eső!