Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.5 FtUSD397.14 FtCHF434.97 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Bagodi Bea 21/25 ekém van, ha jól írtam, már használtan volt nálam, tavaly már szántogattam vele, de valahogy sehogy sem tetszett, aztán most hogy egyre több emberrel beszélgetek, az én ekémen át van alakítva a 3.pont felfüggesztés, nincs valakinek valmailyen gyári féle rajza, vagy méretezése, hogy mi az eredeti kiindulópont? Köszönettel: Kistaki
Ha valakit érdekel van egy eladó egy fejes váltvaforgatós ekém,vadi új 500négyzetmétert szántottam vele,de sajnos nagy az eke a traktoromhoz,ezért szeretném eladni.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/1-fejes-valtvaforgatos-eke-kis-traktorokhozaron-alul/h_6492171
Üdv! Én azon gondolkodtam, mivel nekem van bagodi és komondor ekém is hogy e bagodi kormánylemezt a komondorra kellene feltenni és próbálni.Nagyobb kormánylemezzel és magasabb szárral lehet tökéletes lenne.
Véleményetek???
Válasz #20735. hozzászólásra
Sziasztok!
Az a faszi, még életében nem ásott soha. A film elején még jobbkezesként imitálja az ásást, aztán mégis balkezesre szereli föl a
taposót. A 13-as yanin meg csak optikai tuning
a 3 ekefej.
Válasz #20713. hozzászólásra
Felénk ez régen használatos eszköz, csak a kialakitása ugy van, hogy a taposó rész végére egy karika van hajtva ami passzol az ásónyélre.Nem kell megerőszakolni az ásó küpüjét.Külömben betiltanám,mint kinzóeszközt!
Teljesen igazad van,az első ekefej a barázdát tisztítja maximum,de amásik két fej is,sok(k) annak a kis Yanmarnak.
Oda egy fej elég volna,azt szépen vinné,a gép nem kínlódna ,és a sok súly sem kéne az orrára.
Válasz #20727. hozzászólásra
Az biztos, nekem terep-országúti válto + van egy 4 fokozatos kar + irányváltó.
Nem rossz megoldás, de én kicsit jobban fixálnám.
Az bizos,hogy a terepfokozatok nem egyformák a gépeinkben,én 2000-2200-motorfordulaton csinálom,a terep az 2-es a váltó az 1-2-3 a talajtól és a mélységtől függ.De ha régen volt szántva símán berakom terep 1 be is,ez kötött talaj nyáron tud betont játszani.
Egy kiskombájn kukoricaasztallal,ami el is tud menni a sárban az most felénk kidolgozná az árát.Ezek a kis gumilánctalpasok a kis súly miatt szépen eltudnának menni a vizesebb talajon is.
Nálunk sokfelé még kintvan a kukorica,van amit elkezdtek aratni,de ráhagyták mert elakadt a kombájn,egy Rába 250 húzta ki.
A ma hajnali eső is sokat segített...
Misi,a simítónak az ekén csak az olyan laza homokos földnél van létjogosultsága mint amilyen felétek van.Itt erre mifelénk pl.kemény fekete kötött földek vannak,itt egy akármilyen kis vasdarab csak pattogna a szántás tetején, mint kecske szar a deszkán.Ha fogazott lenne akkor meg csak a rögöket terelgetné.A mostani szántások úgy néznek ki a sok víz miatt mintha krómozva lenne az a része amelyik a kormánylemezzel találkozott.Ezt csak tavasszal lehet elmunkálni rendesen,ha jó tél lesz.Itt mifelén ezért nem használnak simítót,rögtörőt az ekén.
Mekkora fordulatszámon hajtod meg a talajmarót?Én a 3.-ban ami kb 1000/-res fordulatnak felel meg,az ennél gyorsabb még apróbbra készíti el a talajt,de az már túlzás.
A talamaró után buiztos,hogy kell az a rögtörő?Csak mert az inkánbb az eke,tárcsa,grúber mögé kéne,ami nagyobb rögöket hoz fel.
Az én maróm nagyon szép aprómorzsás szerkezetű talajt hagy maga után.
Kép csak a régi gépemről van szerintem az is szépen dolgozott.
Válasz #20712. hozzászólásra
Hát a vázhoz valami cupántos megoldással, amúgy meg valami rúgós meg oldással, de úgy hogy valamennyit mozogjon, hogy kovesse a talajt!
A rögtöclehet palcás is meg csillag is..
Amúgy érdeklődnék kinek van a talajmaroján rögtöröhenger?
Válasz #20707. hozzászólásra
Tavaly nem úgy jött össze a vetésforgó, ahogy terveztem, így volt egy föld, amit az ősszel lezártam fogassal, tavaszal meg tárcsáztam és sokkal vizessebb volt, mint a többi. Jobb volt a víz megtartó képessége!
Válasz #20704. hozzászólásra
Annyira azért nem rossz eke persze, minden ekének meg van a hibája, de a mostani beállításokkal nagyon jól forgat, olyan 20cm-n. Most kivételesen meg vagyunk vele elégedve!
35454 hozzászólás
Olcsó eke,hogy a témánál maradjunk!
Ime az 1 fejes váltvaforgatós eke
Válasz #20743. hozzászólásra
Válasz #20749. hozzászólásra
milyen nehéz? kg???
Válasz #20748. hozzászólásra
20LE már könnyedén elviszi,jóval nehezebb is
Hinomoto C 174 boldogulhat ezzel az agrosat ekével?
Válasz #20746. hozzászólásra
Igy vagyok vele én is
Válasz #20746. hozzászólásra
Szia!
Mitsubishi MT1601D -vel húztam,nem az erővel van gond hanem könnyű a traktor,és elfötőr,pedig van rajt súly bőven.
Nézegettem csak nem az én ár kategóriám. Mekkora géppel húztad ?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Bagodi Bea 21/25 ekém van, ha jól írtam, már használtan volt nálam, tavaly már szántogattam vele, de valahogy sehogy sem tetszett, aztán most hogy egyre több emberrel beszélgetek, az én ekémen át van alakítva a 3.pont felfüggesztés, nincs valakinek valmailyen gyári féle rajza, vagy méretezése, hogy mi az eredeti kiindulópont? Köszönettel: Kistaki
Ha valakit érdekel van egy eladó egy fejes váltvaforgatós ekém,vadi új 500négyzetmétert szántottam vele,de sajnos nagy az eke a traktoromhoz,ezért szeretném eladni.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/1-fejes-valtvaforgatos-eke-kis-traktorokhozaron-alul/h_6492171
Válasz #20741. hozzászólásra
Oké megvárom,ez csak egy ötlet lenne a bagodi és komondor keveréke.
Válasz #20738. hozzászólásra
n
Ne kapkod el én most magasítom meg a Bagodi ekét hétvégén lesz a teszt üzem.
Válasz #20738. hozzászólásra
Egyet értek. Bagodi+magasítás+előhántoló és már kész is.
Válasz #20737. hozzászólásra
A mankóskerék hiánya!!
Üdv! Én azon gondolkodtam, mivel nekem van bagodi és komondor ekém is hogy e bagodi kormánylemezt a komondorra kellene feltenni és próbálni.Nagyobb kormánylemezzel és magasabb szárral lehet tökéletes lenne.
Véleményetek???
Sziasztok!
Egy jó kis japó, meg egy csálé eke, vannak gondok:
Válasz #20735. hozzászólásra
Sziasztok!
Az a faszi, még életében nem ásott soha. A film elején még jobbkezesként imitálja az ásást, aztán mégis balkezesre szereli föl a
taposót. A 13-as yanin meg csak optikai tuning
a 3 ekefej.
Válasz #20713. hozzászólásra
Felénk ez régen használatos eszköz, csak a kialakitása ugy van, hogy a taposó rész végére egy karika van hajtva ami passzol az ásónyélre.Nem kell megerőszakolni az ásó küpüjét.Külömben betiltanám,mint kinzóeszközt!
Válasz #20723. hozzászólásra
Köszönöm mentettem :)
Válasz #20731. hozzászólásra
Teljesen igazad van,az első ekefej a barázdát tisztítja maximum,de amásik két fej is,sok(k) annak a kis Yanmarnak.
Oda egy fej elég volna,azt szépen vinné,a gép nem kínlódna ,és a sok súly sem kéne az orrára.
Válasz #20730. hozzászólásra
Hát ez egy igazi ökör!
Válasz #20730. hozzászólásra
Szegény kisgép
Az első ekefej nem sok mindent fog, de még így is kínzás.
A 13-as Yani dolgozik
Válasz #20727. hozzászólásra
Az biztos, nekem terep-országúti válto + van egy 4 fokozatos kar + irányváltó.
Nem rossz megoldás, de én kicsit jobban fixálnám.
Válasz #20725. hozzászólásra
Az bizos,hogy a terepfokozatok nem egyformák a gépeinkben,én 2000-2200-motorfordulaton csinálom,a terep az 2-es a váltó az 1-2-3 a talajtól és a mélységtől függ.De ha régen volt szántva símán berakom terep 1 be is,ez kötött talaj nyáron tud betont játszani.
Itt van egy videó a rögtörő hengeről.Igaz nem japán.
https://www.youtube.com/watch?v=NLfATcqO71E
Válasz #20720. hozzászólásra
Sebesség 2-3 terepben és 1000-es kardánnal olyan 1800 fordulaton, könnyedén viszi!
Egy kiskombájn kukoricaasztallal,ami el is tud menni a sárban az most felénk kidolgozná az árát.Ezek a kis gumilánctalpasok a kis súly miatt szépen eltudnának menni a vizesebb talajon is.
Nálunk sokfelé még kintvan a kukorica,van amit elkezdtek aratni,de ráhagyták mert elakadt a kombájn,egy Rába 250 húzta ki.
A ma hajnali eső is sokat segített...
Válasz #20695. hozzászólásra
A Japán weboldal Bécinek és akit érdekel
Válasz #20705. hozzászólásra
Üdv!
Misi,a simítónak az ekén csak az olyan laza homokos földnél van létjogosultsága mint amilyen felétek van.Itt erre mifelénk pl.kemény fekete kötött földek vannak,itt egy akármilyen kis vasdarab csak pattogna a szántás tetején, mint kecske szar a deszkán.Ha fogazott lenne akkor meg csak a rögöket terelgetné.A mostani szántások úgy néznek ki a sok víz miatt mintha krómozva lenne az a része amelyik a kormánylemezzel találkozott.Ezt csak tavasszal lehet elmunkálni rendesen,ha jó tél lesz.Itt mifelén ezért nem használnak simítót,rögtörőt az ekén.
Válasz #20719. hozzászólásra
Az az AF 290 es Yanmar szinte új gép,mit mondjak elfogadnám.
Válasz #20718. hozzászólásra
Mekkora fordulatszámon hajtod meg a talajmarót?Én a 3.-ban ami kb 1000/-res fordulatnak felel meg,az ennél gyorsabb még apróbbra készíti el a talajt,de az már túlzás.
Válasz #20695. hozzászólásraA videó végén írja a linket!!
Válasz #20716. hozzászólásra
Nincs gond a takajmaróval (iseki) csak szebb lenne a munkája,azért kérdeztem hogy itt valakinek nincs-e rajta.
Válasz #20695. hozzászólásra
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, nem mentettem el de meg próbálom elő szedni!!
Válasz #20715. hozzászólásra
szia
A talamaró után buiztos,hogy kell az a rögtörő?Csak mert az inkánbb az eke,tárcsa,grúber mögé kéne,ami nagyobb rögöket hoz fel.
Az én maróm nagyon szép aprómorzsás szerkezetű talajt hagy maga után.
Kép csak a régi gépemről van szerintem az is szépen dolgozott.
Válasz #20712. hozzászólásra
Hát a vázhoz valami cupántos megoldással, amúgy meg valami rúgós meg oldással, de úgy hogy valamennyit mozogjon, hogy kovesse a talajt!
A rögtöclehet palcás is meg csillag is..
Amúgy érdeklődnék kinek van a talajmaroján rögtöröhenger?
Mert eléggé körülményes.
http://www.lomenaruhaz.hu/shop_ordered/3064/shop_pic/4120600.jpg
Válasz #20709. hozzászólásra
A javasolható megoldás:
Válasz #20708. hozzászólásra
A rögtörő hengert hogy gondoltad felfogatni? Jó lenne valami olyan megoldást ki találni a mi egyszerű is és nagy szerű is ja és könnyen kezelhető.
Válasz #20709. hozzászólásra
Ha valaki olyan mélyen akarjan, hogy meg szántsam akkor már az Mtz-vel megyek meg a Kühnével!
Válasz #20707. hozzászólásra
Tavaly nem úgy jött össze a vetésforgó, ahogy terveztem, így volt egy föld, amit az ősszel lezártam fogassal, tavaszal meg tárcsáztam és sokkal vizessebb volt, mint a többi. Jobb volt a víz megtartó képessége!
Válasz #20706. hozzászólásra
Hát igen nekem is azzal a 20-cm mélységgel volt bajom. Mert felénk szeretik 25-28cm mélységet még a kertben is.
Én inkább egy kisebb rögtörön gondolkodom, talán az jobb, mint egy simító vagy fogas!
Én szoktam használni de csak tavasszal mert akkor kell. Ilyenkor ősszel nem kell.
Válasz #20704. hozzászólásra
Annyira azért nem rossz eke persze, minden ekének meg van a hibája, de a mostani beállításokkal nagyon jól forgat, olyan 20cm-n. Most kivételesen meg vagyunk vele elégedve!
Úgy látom simítót senki nem használ az ekéhez