Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD390.93 FtCHF441.89 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
Bemutatom az új trakimat.
Tarjánból vettem az Attilától.
Csináltam hozzá tömörítő hengert boronával,ami fűmagvetésnél nagyon jó,meg orrsúlyt is,mert hamar két kerékre állt indulásnál,ha gép van mögötte.
Válasz #18530 hozzászólásr
Én is szeretem a szépet meg az olyan dolgokat amik passzolnak egymáshoz meg harmonizálnak egymással, de ennyire kényes azért nem vagyok.
Üdv mindenkinek!
Ma bepótoltam azt amit a pótkocsi javítása miatt elhanyagoltam. A szőlő meg lett rotázva, mellette az út+gyümölcsös (egy sor, azaz 36 darab fa) lekaszálva, meg otthon is a kertvégi utat meg mindent amit kellett lekaszáltam, tehát most lazt hiszem agalább 2-3 hét nyugalom. De közben már biztos kellesz a fákat, meg lehet hogy a szőlőt is permetezni mert nagyon "beindultak". Viszont sajnos nagyon úgy néz ki hogy tönkre ment a nagy flex-em meg a magasnyomású mosóm is. Mert nehogy már minden jó legyen.
És ma használtam először a kispótot is, megnéztem hogy néz ki a trakival együtt. Hát nekem nagyon tetszik a szerelvény A pót kicsit "pirosabb" lett mint a Mitsu, de sebaj.
Itt vagyok napi szinten olvaslak beneteket csak nincs időm irogatni. Kés alá szaladt a nejem és most egy kicsit meg sűrűsödött az életem egy jó darabig. Plusz a tali is közeleg arra is jobban rá kel gyúfnom egy kicsit, jut eszembe szeretnék valami ügyeségi akadály pályát is csinálni persze ha van rá igény, ehez várnék pár őtletet. Lassan kb 55-60 főnél tartunk.
Hinomotómra megvan a piros rendszámom ,(végre hurrá! ) plussz törzskönyv és forgalmi és mindez 151 ezerért plussz 11 ezer Ft körözési listára tétel -ez az uj bujtatot adózi forma
Jó sokáig kerestél pótot Bt66 de idén mindketten megoldottuk sőt Elitjocko is ahogy figyelgetem.
Látom az ANS re tettél okos kis fogófület is nagyon jó ötlet!
Fogok rá hegeszteni mert a keresztbe dugott seprűnyél sokszor törik:)
elég nehéz le- fel akasztgatnom .
Bencsiki: emlékszel a lucira amit egyidőben vetettünk?
Brutálisan jó lett a 2.évre! köszi a tanácsokat nem győzöm hordani a nyulaknak.
Szerintem ez egy olyan dolog amit majd a találkozón megvitathatunk.
A traktorra piros v fekete rendszám kell.
Egyéb ritkán használt önjáró eszközre, ha minimálist közúton is használod lehet zöld rendszám pl kombájn önjáró permetező stb
A műtrágyaszóró a gép eszköze ezt csak azért mert ez mindig kérdés, eke tárcsa kombinátor bálázó stb ezekre nem kell rendszám. Ez így van.
Tudtommal a piros rendszám géphez kötődik a zöld pedig SZEMÉLYHEZ.
Így szerintem eladáskor nem lesz rajta rendszám /mármint a zöldön/, csak ha az új tulaj is megkéri rá.
Válasz #18513. hozzászólásra
Üdvözlet mindenkinek.
A kettő rendszám között anyagilag az első forgalomba helyezéskor nem nagy különbség van, ha jól tudom. Hosszabb távon jelentkezik a különbség, mert a piros rendszám 5 év műszakit kap, a zöldet meg három évente újítanod kell. A piros viszont kap törzskönyvet aminek anyagi vonzata van, a zöldre nem adnak.
Gyakorlatilag a piros rendszámos esetleg vontathat ha bejegyzik, a zöldell nem lehet vontatni.
Ráadásul a zöldhöz van egy úgynevezett indító napló amit minden közlekedéskor vezetned kell.
Összességében én a pirosat egyszerűbbnek és praktikusabbak találom. Hirtelen ennyi.
Múltkor én is szétszedtem az egyik komposztálót. Eltoltam 2 talicskával, mire rájöttem, hogy nem vagyok normális. Nem bánom, hogy csináltam én is szállító ládát.
Ahogy az általam linkelt képen is látod, a traktoron a tartó ott is házi megoldás. Semmi extra nincs benn, kell egy szem a végére, ami a kis kart mozgatja és kell egy kis fül, ami a bowden külsőt rögzíti. A legnagyobb kérdés, az szerintem inkább az, hogy neked a marón mennyire hiányzik.
Üdv. mindenkinek.
Mindíg gondban voltam ha kkellett egy kis anyagot mozgassak.
Gondoltam csinálok egy könnyű szállítóládát meg egy raklap emelővillát.
A múlt heti munkám ilyen lett:
Az hosszirányú szintezéshez igen, de kell az elektromos csatlakozó is, ha a tiéd olyan.
Kerestem netes képeket, mert nekem most burgonya vető van fenn, nem tudok fotózni.
Az elektromos csatlakozó bekötése:
Ez pedig a bovdené a traktoron és a marón:
Az ülés felőli pedig a "mélység" állító kar, vagy erő szabályozó, kinek hogy tetszik.
Aztán lehet játszani a bovden feszítésével, mekkora mozdításra szintezzen, meg lehet a simító lap rugóinak erősségével szabályozni mennyire egyengesse a talajt.
Szép vet.Egy észre vételem van de nem rosszból mondom.5-10 fokot fordíts a nyomjelző tárcsáján hogy jobban lásd a a jelet.Szép a gép meg az spc is.Gratulálok hozzá.
35441 hozzászólás
Üdv!
Bemutatom az új trakimat.
Tarjánból vettem az Attilától.
Csináltam hozzá tömörítő hengert boronával,ami fűmagvetésnél nagyon jó,meg orrsúlyt is,mert hamar két kerékre állt indulásnál,ha gép van mögötte.
Ma sikerült végre időt szakítani az orrsúly gyártásra.
Kazánlemezből csináltam,amit már régebben beszereztem.
47 Kg.
Válasz #18535. hozzászólásra
Hali!
megvolt az olajcsere 3,5l ment bele.
Én castror magnatec olajat tettem bele.
Válasz #18533. hozzászólásra
Nekem ilyen nincs.
De most a legnagyobb problémám hogy egy kicsit nagyobb lett minden ,és most úgy kell belegózni mindent a garázsba.
Válasz #18438. hozzászólásra
Bocsi most vettem észre a jelentkezésed a talira, fel írtalak benneteket.
Hali!
Lassan olajcseréhez érek, hozzáférnék kis pénzért Shell Rimula R3 15W40 olajhoz. Tapasztalat, vélemény, bármi érdekel.
Chris barátom képe! Csukás Zoltán Mgszki Csorna vidám-ballagás!
Sokan megnézték a kis pirost!
Nem mert kiállni ellenem, megijedt a Bika!
Válasz #18526. hozzászólásra
Zoli.Nekem ilyen kitámasztó van a talajmarón.És oda hátra a csőbe van eldugva.
Válasz #18529. hozzászólásra
Gratula nagyon jó lett. A trakin az orr súly viszont ugyan olyan piros mint a pótkocsid
Válasz #18530 hozzászólásr
Én is szeretem a szépet meg az olyan dolgokat amik passzolnak egymáshoz meg harmonizálnak egymással, de ennyire kényes azért nem vagyok.
Válasz #18529. hozzászólásra
Akkor felírhatod a papírodra a traktor festés is nehogy elüssön a pótkocsitól a színe!
Üdv mindenkinek!
Ma bepótoltam azt amit a pótkocsi javítása miatt elhanyagoltam. A szőlő meg lett rotázva, mellette az út+gyümölcsös (egy sor, azaz 36 darab fa) lekaszálva, meg otthon is a kertvégi utat meg mindent amit kellett lekaszáltam, tehát most lazt hiszem agalább 2-3 hét nyugalom. De közben már biztos kellesz a fákat, meg lehet hogy a szőlőt is permetezni mert nagyon "beindultak". Viszont sajnos nagyon úgy néz ki hogy tönkre ment a nagy flex-em meg a magasnyomású mosóm is. Mert nehogy már minden jó legyen.
És ma használtam először a kispótot is, megnéztem hogy néz ki a trakival együtt. Hát nekem nagyon tetszik a szerelvény A pót kicsit "pirosabb" lett mint a Mitsu, de sebaj.
Válasz #18527. hozzászólásra
Bocsi telón nyomom gyufni=gyurni
Válasz #18526. hozzászólásra
Itt vagyok napi szinten olvaslak beneteket csak nincs időm irogatni. Kés alá szaladt a nejem és most egy kicsit meg sűrűsödött az életem egy jó darabig. Plusz a tali is közeleg arra is jobban rá kel gyúfnom egy kicsit, jut eszembe szeretnék valami ügyeségi akadály pályát is csinálni persze ha van rá igény, ehez várnék pár őtletet. Lassan kb 55-60 főnél tartunk.
Hol van Misi???????????
És szamóca? Videó is lesz az új ekéről? De nálad van egy kettes váltvafórgatos is?
Válasz #18524. hozzászólásra
Egy 1400 ccm motorba kétlem, hogy több kellene.
Válasz #18523. hozzászólásra
4 literesben van itthon.
De nem tudom hogy elég lenne e.
Mert ha nem, holnap még venni sem tudok pluszba. Csak esetleg pénteken.
Válasz #18522. hozzászólásra
Keresgélésem eredményeképp szerintem kb. 4 liter.
Vajon mennyi olaj kell az F20as motorjába?
Válasz #18519. hozzászólásra
Hinomotómra megvan a piros rendszámom ,(végre hurrá! ) plussz törzskönyv és forgalmi és mindez 151 ezerért plussz 11 ezer Ft körözési listára tétel -ez az uj bujtatot adózi forma
Sziasztok!
Jó sokáig kerestél pótot Bt66 de idén mindketten megoldottuk sőt Elitjocko is ahogy figyelgetem.
Látom az ANS re tettél okos kis fogófület is nagyon jó ötlet!
Fogok rá hegeszteni mert a keresztbe dugott seprűnyél sokszor törik:)
elég nehéz le- fel akasztgatnom .
Bencsiki: emlékszel a lucira amit egyidőben vetettünk?
Brutálisan jó lett a 2.évre! köszi a tanácsokat nem győzöm hordani a nyulaknak.
Szerintem ez egy olyan dolog amit majd a találkozón megvitathatunk.
A traktorra piros v fekete rendszám kell.
Egyéb ritkán használt önjáró eszközre, ha minimálist közúton is használod lehet zöld rendszám pl kombájn önjáró permetező stb
A műtrágyaszóró a gép eszköze ezt csak azért mert ez mindig kérdés, eke tárcsa kombinátor bálázó stb ezekre nem kell rendszám. Ez így van.
Én mind a két verziót megcsináltam már a piros és zöld renszám között kb 100 ezer ft van.
Tudtommal a piros rendszám géphez kötődik a zöld pedig SZEMÉLYHEZ.
Így szerintem eladáskor nem lesz rajta rendszám /mármint a zöldön/, csak ha az új tulaj is megkéri rá.
Üdvözlet mindenkinek.
A kettő rendszám között anyagilag az első forgalomba helyezéskor nem nagy különbség van, ha jól tudom. Hosszabb távon jelentkezik a különbség, mert a piros rendszám 5 év műszakit kap, a zöldet meg három évente újítanod kell. A piros viszont kap törzskönyvet aminek anyagi vonzata van, a zöldre nem adnak.
Gyakorlatilag a piros rendszámos esetleg vontathat ha bejegyzik, a zöldell nem lehet vontatni.
Ráadásul a zöldhöz van egy úgynevezett indító napló amit minden közlekedéskor vezetned kell.
Összességében én a pirosat egyszerűbbnek és praktikusabbak találom. Hirtelen ennyi.
A különbség nem anyagi jellegű.
http://www.agroline.hu/konyv/ideiglenes-m-betujelu-zold-rendszamtabla-mezogazdasagbanhttp://
Mi a külömbség a piros és a zöld rendszám között anyagilag?
Válasz #18508. hozzászólásra
jó lett!már látom is a bálahordóm tervét magam előtt!
Válasz #18508. hozzászólásra
Múltkor én is szétszedtem az egyik komposztálót. Eltoltam 2 talicskával, mire rájöttem, hogy nem vagyok normális. Nem bánom, hogy csináltam én is szállító ládát.
Válasz #18509. hozzászólásra
Megvan hozzá minden a marón is és a trakin is csak maga a bovden hiányzik.
Válasz #18506. hozzászólásra
Ahogy az általam linkelt képen is látod, a traktoron a tartó ott is házi megoldás. Semmi extra nincs benn, kell egy szem a végére, ami a kis kart mozgatja és kell egy kis fül, ami a bowden külsőt rögzíti. A legnagyobb kérdés, az szerintem inkább az, hogy neked a marón mennyire hiányzik.
Üdv. mindenkinek.
Mindíg gondban voltam ha kkellett egy kis anyagot mozgassak.
Gondoltam csinálok egy könnyű szállítóládát meg egy raklap emelővillát.
A múlt heti munkám ilyen lett:
Ha valakit érdekel:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5469499/2-fejes-valtvaforgato-eke.html
szerintem jó
Válasz #18505. hozzászólásra
Üdv!
Elektromos megvan.
A bovden hiányzik.
Megtudom oldani vagy valami spec. bovden.
Meg kéne nézni egyet.
Válasz #18504. hozzászólásra
Üdv!
Az hosszirányú szintezéshez igen, de kell az elektromos csatlakozó is, ha a tiéd olyan.
Kerestem netes képeket, mert nekem most burgonya vető van fenn, nem tudok fotózni.
Az elektromos csatlakozó bekötése:
Ez pedig a bovdené a traktoron és a marón:
Az ülés felőli pedig a "mélység" állító kar, vagy erő szabályozó, kinek hogy tetszik.
Aztán lehet játszani a bovden feszítésével, mekkora mozdításra szintezzen, meg lehet a simító lap rugóinak erősségével szabályozni mennyire egyengesse a talajt.
Ma végre sikerült kipróbálni a marót is!
Gondolom a mélységállítás hoz kéne a bovden?
Válasz #18501. hozzászólásra
Értem.
Válasz #18500 hozzászólásr
Nagyon le kell esnie a fordulatnak ahoz,hogy el ejtse,de bőven marad idő a váltáshoz.
Válasz #18498. hozzászólásra
Nem akarom mélyebre mert pont ott megy a középső kocsi és nehogy nagyon kitúrja előle a földet.
Válasz #18496. hozzászólásra
Be vált? Nem ejti le a magot?
Ja és a mai szerzeményem.
Szia Balu.
Szép vet.Egy észre vételem van de nem rosszból mondom.5-10 fokot fordíts a nyomjelző tárcsáján hogy jobban lásd a a jelet.Szép a gép meg az spc is.Gratulálok hozzá.
Tetszetős! Majd a kelésről is számolj be, kíváncsi vagyok az eredményre. (Ma mi is vetettünk, manuális kézi potyogtatós verzió)
Ma elvetettünk 2ha kukoricát az SPC-vel.Kapott kiegészítőként nyomjelzőt így most már tökéletes.
Válasz #18479. hozzászólásra
Sok sikert kívánok nektek.
Nem kaptam meg az üzenetet,külgy léci egy sms 06302625124.
Válasz #18493. hozzászólásra Menyiért sikerült venni az ekét mert ez ujjonan nagyon drága .
Fényesedik lassan az eke.
Válasz #18479. hozzászólásra
Gratula, remélem lesz meglepetés és négyen jöttök haza. /vicc volt/