Ha jól emlékszem bal menetes.A kicsit meglazítva a nagyobbal állítható.Nekem sem ment először,de egy flakon csavarlazitó és olajspré megtette a hatását. A vetőmag nagyságától függően állítom a kanál nagyságát.
A fogaskerék meghajtásnál átfordítom a meghajtó kereket a ritkább osztásra.
Nekem a micsun kb 5-6 cm szivacs volt de nem az a hagyományos, hanem valami nagyon kemény és nagyon kényelmes volt, szerintem ne hagyományos szivacsot tegyél rá.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy nem-e tudja valaki hogy a Kühne 12 soros lovas vetőgépnél ki kell-e lazítani valamit amikor a magmennyiséget állítanám azon a csavaron kívül ami az állítókeréken van, mert azt meglazítom aztán alig sem megy lehet hogy egy kicsit nagyon be van rozsdásodva....??? Már erőlködtem annyit hogy csuda de se ide se oda nem megy, és még ehhez annyi kérdés, hogy a kukoricát melyik álláson szokta vetni aki szokott vele vetni...?
bt66 az a kis pótkocsi nagyon kafa lett,ég és föld amijen volt,és amivé te megcsináltad.
Kicsit már téma ma én is kaszáltam pár órát,és nagyon örültem annak amikor végre leszállhattam a traktorról.Sürgős meló volt nem várhatott,persze tegnapra kellett volna elkészülni vele.A Yani szépen dolgozott a kasza szintén.
Ti raktok e valami puha dolgot a gyári Japán ülésre mert nekem valamit ki kéne találnom,szivacsra gondoltam,elsőre egy 5cm vastag elég lenne vajon?
A Yani kicsit fapadosnak tűnt kb a 4.-óra után,a 6. óra már nem volt kellemes...
5 felnőtt és 2 gyerek. Szállást nem kérünk, ebéd az igen, vacsi szerintem nem, de rákérdezek holnap. A trakit el tudom vinni, bár az enyém csak mezítlábas. Mi az amit vigyek vele? Burgonya vető, vegyszerező, eke, kúpos hasító?
Amint lentebb írtam, nem vállalom, de egy ismerősömnek egy ilyen eladó kispótja van, ugyan olyan méretü mit a TZ-4K -hoz való NSN, csak ennek nem billenős hanem fixes platóval van. És 400€.
Kösz a dícséreteket. Igen, én csináltam mindent, de nem a semmiből, hanem felújítottam egy eléggé lerobbant állapotú gyári pótot. Sokat dolgoztam rajta, más munkáimmal kicsit le is maradtam, de ezt a kispótot már mindenképp meg akartam csinálni. Most már a szőlőt meg a kertet kell rendbevágni, úgyhogy munkát nem vállalok. Ma még bekábeleztem meg fellámpáztam a "szekeret", immár lehet vele az úton is közlekedni. A nyáron talán még rendszámot is intézek rá.
Sziasztok,,na elteltek az ünnepek kijózanodhatunk
Bt66: nagyon jó és szép lett a pót!
Képzeld a golyót betettem a helyére és láss csudát már emel is
a kézifék jó! a hosszú bowdent levettem "üzemi" fék nálam se lesz.
No némi festékhiány van az enyémen azért ,de majd ősszel...
Szia!
Egy ismerősöm csinálta haveri alapon. Amúgy olyan 3000 Ft körül lett volna.
De szerintem ahol vállalnak nyomtatást ott tudnak készíteni ilyen matricát.
Szia.Nem vágja, mert nincs kiélezve.Csak alle nature a 60*8-as laposvas.Így jobb is, mert odébb túrja a földet, és jobban kinyomja a gazat.Még hiányoznak róla a pálcák, de idővel az is meglessz
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok minden fórumtársnak és családjának.
Nálunk is volt a nyuszi,Bence birtokba is ajándékát vette én meg maradtam a bográcsnál.Kevergettem és a végén tányérba került.Holnapi jó étvágyat mindenkinek.
Hamár ünnep van, akkor hozok 2 videót mozizás gyanánt
http://youtu.be/s3DSeLTmQWE
Saját gyártású tőközművelő tesztüzeme.
http://youtu.be/4EIPS83syaQ
Ez pedig egy kis tárcsázás
Kellemes Nyulat mindenkinek.Igen, így van amit mondasz az ekefej tologatással kapcsolatban.Arra nem is gondoltam.Viszont a kereszt irányú vízszintet azt nem biztos hogy ugy tudod állítani.Ha nem csal a szemem akkor a 3 pont kitámasztásaz fix kivitelű, és akkor nem igen lehet babrálni.Főképpen ezzel a dologgal nem vagyok tisztában.Amúgy itt váltakozo a talajféleség.A d 1500-as a 25-öst vitte 15-18 centire minden gond nélkül, és ha nem akkor sem a picik voltak kevesen, hanem a kilók..2 kert van amibe az MTZ-k is beledöglenek, de azt amúgy is csak 1 fejjel szántanám, a többi okés lenne
Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Agronómus: hogy-hogy nem állítható semmi féle képpen???
Az ekefejeket tolhatod előre-hátra, így állíthatod a fogásszélességet. A függesztőkarokat egyforma hosszúra kell állítani és többet nem is kell babrálni, mert a dőlésszöget itt nem azzal állítod, hanem a hárompont-függesztőrész és a gerendely közti rész elforgatásával, amik össze vannak csavarozva. Így nem megy el a hosszirányú vonópont. Persze ha jól látom a dolgot.
Nekem 2x20 centis ekém van a 16-os Mitsuhoz, elég jól elbír vele a traki kötött talajon is, ez a Bagodi 2x25 centis, de ha nem nagyon bírná a trakid akkor a fejeket kell előretolni és így kevesebb lesz a fogásszélesség.
35454 hozzászólás
Köszi mindenkinek majd megmérem,sima,mezei szivacs van itthon,az nem oké?
Mai elfoglaltság :)

Válasz #18444. hozzászólásra
Írd meg mekkora méretű kell, és viszek a találkozóra.
Egy kis tanulmány.
Zárt cellás műanyagból kivágott lap.
Válasz #18446. hozzászólásra
Ha jól emlékszem bal menetes.A kicsit meglazítva a nagyobbal állítható.Nekem sem ment először,de egy flakon csavarlazitó és olajspré megtette a hatását. A vetőmag nagyságától függően állítom a kanál nagyságát.
A fogaskerék meghajtásnál átfordítom a meghajtó kereket a ritkább osztásra.
Válasz #18447. hozzászólásra

Hali!
Én ismerek egy párféle szivacsot , de hagyományost még nem halottam

Szia Pityu!
Nekem a micsun kb 5-6 cm szivacs volt de nem az a hagyományos, hanem valami nagyon kemény és nagyon kényelmes volt, szerintem ne hagyományos szivacsot tegyél rá.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy nem-e tudja valaki hogy a Kühne 12 soros lovas vetőgépnél ki kell-e lazítani valamit amikor a magmennyiséget állítanám azon a csavaron kívül ami az állítókeréken van, mert azt meglazítom aztán alig sem megy lehet hogy egy kicsit nagyon be van rozsdásodva....??? Már erőlködtem annyit hogy csuda de se ide se oda nem megy, és még ehhez annyi kérdés, hogy a kukoricát melyik álláson szokta vetni aki szokott vele vetni...?
Kicsit elfáradtam, a helyesírás sem megy rendesen...
Sziasztok

bt66 az a kis pótkocsi nagyon kafa lett,ég és föld amijen volt,és amivé te megcsináltad.
Kicsit már téma ma én is kaszáltam pár órát,és nagyon örültem annak amikor végre leszállhattam a traktorról.Sürgős meló volt nem várhatott,persze tegnapra kellett volna elkészülni vele.A Yani szépen dolgozott a kasza szintén.
Ti raktok e valami puha dolgot a gyári Japán ülésre mert nekem valamit ki kéne találnom,szivacsra gondoltam,elsőre egy 5cm vastag elég lenne vajon?
A Yani kicsit fapadosnak tűnt kb a 4.-óra után,a 6. óra már nem volt kellemes...
Válasz #18442. hozzászólásra

Reziben vettem én is az öregtől,nekem nagyon bejött
Ennek is a második szezonja,tavaj vettem még a TZ4k-hoz.
Zolee hol vetted a kaszát, Reziben? Nekem is ilyen van, idén lesz a 2. szezonja.
itt a kép is
Elkészült a hűtőm, tökéletes lett
Ma már kaszáltam is a trakival pár órát.
Válasz #18438. hozzászólásra

A váltva forgós ekét mindenképp.
Válasz #18437. hozzászólásra
5 felnőtt és 2 gyerek. Szállást nem kérünk, ebéd az igen, vacsi szerintem nem, de rákérdezek holnap. A trakit el tudom vinni, bár az enyém csak mezítlábas. Mi az amit vigyek vele? Burgonya vető, vegyszerező, eke, kúpos hasító?
Válasz #18434. hozzászólásra

Igen. Kérdés a szokásos hány felnőt gyerek és traki? Szállást kértek-e, sátor hely 1000, fa ház 1500, tégla épület 3000, ja és mardtok-e vacsira
Válasz #18435. hozzászólásra

Mégegyszer gratula! Honnan vetted? Kereskedőtől? És ha nem titok mennyi az annyi? Mint látom maradt a márkahűség!
Válasz #18434. hozzászólásra

Igen most este érkezett!!!
Csak gyorsba csináltam pár képet.
Jó estét mindenkinek!
Zoli nagyon jól néz ki a Yanmar! Új szerzemény? Gratula hozzá.
Misi lehet-e még feliratkozni a találkozóra?
Na ez az igazi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz #18430. hozzászólásra

"Nem akarsz nekem is eggyet csinálni?"
Amint lentebb írtam, nem vállalom, de egy ismerősömnek egy ilyen eladó kispótja van, ugyan olyan méretü mit a TZ-4K -hoz való NSN, csak ennek nem billenős hanem fixes platóval van. És 400€.
Kösz a dícséreteket. Igen, én csináltam mindent, de nem a semmiből, hanem felújítottam egy eléggé lerobbant állapotú gyári pótot. Sokat dolgoztam rajta, más munkáimmal kicsit le is maradtam, de ezt a kispótot már mindenképp meg akartam csinálni. Most már a szőlőt meg a kertet kell rendbevágni, úgyhogy munkát nem vállalok. Ma még bekábeleztem meg fellámpáztam a "szekeret", immár lehet vele az úton is közlekedni. A nyáron talán még rendszámot is intézek rá.

:

Ilyen volt:
Ilyen lett
Válasz #18382. hozzászólásra

Jól néz ki tényleg. Te csinálta? Nem akarsz nekem is eggyet csinálni?
Válasz #18427. hozzászólásra
Köszi szépen. Körül nézek itt a környéken.
Sziasztok,,na elteltek az ünnepek kijózanodhatunk

Bt66: nagyon jó és szép lett a pót!
Képzeld a golyót betettem a helyére és láss csudát már emel is
a kézifék jó! a hosszú bowdent levettem "üzemi" fék nálam se lesz.
No némi festékhiány van az enyémen azért ,de majd ősszel...
Szamóca: jó kis gép!!! benzines
Szia!
Egy ismerősöm csinálta haveri alapon. Amúgy olyan 3000 Ft körül lett volna.
De szerintem ahol vállalnak nyomtatást ott tudnak készíteni ilyen matricát.
Válasz #18423. hozzászólásra

Szia!
Honnét szerezted a matricát? Mert nekem is lehet kelleni fog.
Ja és mennyibe fájt?
Előre is köszi
Válasz #18423. hozzászólásra

Szia!
Honnét szerezted a matricát? Mert nekem is lehet kelleni fog.
Ja és mennyibe fájt?
Előre is köszi
Van egy tökéletes állapotban lévő MTZ 3. pont függesztő orsóm akit érdekel.

Elérhetőségem:
takacsbalint90@gmail.com
Sziasztok!

Végre volt időm felragasztani festés után a matricákat is és az új lámpákat előre.
Válasz #18421. hozzászólásra

Szia.Nem vágja, mert nincs kiélezve.Csak alle nature a 60*8-as laposvas.Így jobb is, mert odébb túrja a földet, és jobban kinyomja a gazat.Még hiányoznak róla a pálcák, de idővel az is meglessz
Válasz #18410. hozzászólásra
Szia Agronómus,
a soraljművelőd nem vagdalja meg a tőkenyakat? nem biztos, hogy az jó a tőkének!
Egy kis videó a Mahinbdráról!
Hinomoto piros tojás meglocsollak gyerünk nyomás!
Kubota és Iseki,

Meglocsollak, gyere ki!!
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok mindenkinek.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok az összes forumtagnak és családjuknak.
Nálunk is volt a nyuszi,Bence birtokba is ajándékát vette én meg maradtam a bográcsnál.Kevergettem és a végén tányérba került.Holnapi jó étvágyat mindenkinek.
Válasz #18413. hozzászólásra

Én csak a szállító voltam!
Válasz #18412. hozzászólásra

És ez jobb mint a 15-ös Yanmar
Válasz #18411. hozzászólásra

A szörnyeteg!!!!!!!!!!!
Na...
Hamár ünnep van, akkor hozok 2 videót mozizás gyanánt
http://youtu.be/s3DSeLTmQWE
Saját gyártású tőközművelő tesztüzeme.
http://youtu.be/4EIPS83syaQ
Ez pedig egy kis tárcsázás
Válasz #18405. hozzászólásra
.Viszont a kereszt irányú vízszintet azt nem biztos hogy ugy tudod állítani.Ha nem csal a szemem akkor a 3 pont kitámasztásaz fix kivitelű, és akkor nem igen lehet babrálni.Főképpen ezzel a dologgal nem vagyok tisztában
.Amúgy itt váltakozo a talajféleség.A d 1500-as a 25-öst vitte 15-18 centire minden gond nélkül, és ha nem akkor sem a picik voltak kevesen, hanem a kilók.
.2 kert van amibe az MTZ-k is beledöglenek, de azt amúgy is csak 1 fejjel szántanám, a többi okés lenne
Kellemes Nyulat mindenkinek.Igen, így van amit mondasz az ekefej tologatással kapcsolatban.Arra nem is gondoltam
Válasz #18406. hozzászólásra

Szerintem csak a matricát kell ki cserélni és máris bikább a gép.
Válasz #18396. hozzászólásra

Jó szerzemény!
Ha 2-3-4 lóval nagyobb lenne, na az lenne az igazi.
Válasz #18404. hozzászólásra
Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek!
Agronómus: hogy-hogy nem állítható semmi féle képpen???
Az ekefejeket tolhatod előre-hátra, így állíthatod a fogásszélességet. A függesztőkarokat egyforma hosszúra kell állítani és többet nem is kell babrálni, mert a dőlésszöget itt nem azzal állítod, hanem a hárompont-függesztőrész és a gerendely közti rész elforgatásával, amik össze vannak csavarozva. Így nem megy el a hosszirányú vonópont. Persze ha jól látom a dolgot.
Nekem 2x20 centis ekém van a 16-os Mitsuhoz, elég jól elbír vele a traki kötött talajon is, ez a Bagodi 2x25 centis, de ha nem nagyon bírná a trakid akkor a fejeket kell előretolni és így kevesebb lesz a fogásszélesség.