Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.86 FtUSD396.98 FtCHF437.06 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Csaby68 #33603. hozzászólásáraszépen vág de burkolat nélkül? Engem ponyvával is állandóan tarkón lővöldöznek a kövek. A fülkés kubotán drága lesz az üveg.
Válasz ilokos #33597. hozzászólásáraMár azt hittem eladtad a legjobb összeállítást, amit kasza ügyben japó kistrakin valaha láttam...
A demó videó mindent visz.
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraHello fűkasza ügyben nekem Kubota gl23 van ami szerintem motor kivételével egyforma a tieddel. Én 4 éve kowalsky lengyel kaszát használok 5 hektáron. A kasza 135 mini, a mini azért fontos mert rövidebb a hajtás váz rész így pont a keréknyom mellett vág a kés. A 165 ösben nincs rövid "nyakas" valószínűleg 40-50 cm rel a sor mellett kell menned. ami nem is nagy baj hacsak nem taposod így a rendet. Ami gond leget, hogy ha hátra nyitod szállításkor az az 50 cm jóval hátrébb teszi a súlypontozott így emelgetni fogja az elejét. Ja ha bármi hangott hallasz a csúszótalpnál esetleg ledobálja az ékszíjat vagy mikor leteszed a forgó kaszát és nagyon belassul akkor azonnal csapágy csere, mert a drága lenygyelek a gépkönyvbe ugyan "c" azaz nagy sebességű csapágyat írtak de kinai szar van benne , Megáll szétég és elrepül az egész tányér.
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraSzia!
Nekem 135 Kowalski kaszám van ha jól emlékszem 280 kg a trakira előre kb.100kg orrsúly van és így még egy Ducató platóra is fel szoktam állni.A traktor 970 kg
Válasz 74 Misi #33591. hozzászólásáraEz olyan hátrafelé kihajtós kasza? Mert oldalra emelőssel szerintem működne a dolog. Vagy roszul tudok valamit....
Egyáltalán hidraulikus emelésű a cucc? Mert anélkül ingyen sem kellene.
Válasz harsfalvi #33590. hozzászólásáraMunka közben elméletileg nincs vele gond , de ha szállítás közben, ki hajtod a kaszát hátra felé szerintem ott lesz egy kis gond, pláne földúton. Szerintem Csaby fórumtársunkal vedd fel a kapcsolatot mert neki van egy 33 lovas micsuja és úgy emlékszem kaszája is van.
Válasz TheGreen #33588. hozzászólásáraakkor átfogalmazom:
a leírt tervezett munkamélység és a fénykép alapján egy MTZ-t is ki lehet kötni vele kötöttebb földben.
Mekkora teljesítményű traktorral tervezed húzni?
A topic címéből kiindulva nem 80-100+LE kategóriában.
A Milyen földben kérdés a talaj fajtájára, kötöttségére vonatkozott volna, mert amivel a homokozóban el lehet karistolni, az egy kötött réti talajon vagy agyagban egyenlő a horgonnyal.
Válasz ND #33584. hozzászólásáraHogy mi huzza?? hát traktor...
Hogy milyen földben?? mivel azt nehéz meg válogatni mert helyenként változo, hátt épp amilyen van....
Sajnos erre a kérdésre igy lehet válaszolni , ne hari...
Bár van itt még 2 auto Corsa-Renault, 2 motor Pannonia-Honda, 1-2 kést kivéve vagy mélység állitva azokkal is el lehetne huzni, de macerás..
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraNagyon nem mindegy, hogy milyent. Mint ahogy Misi is mondta: nagyon nem mindegy, hogy mekkora a súlya a trakesznek.
Én egy Iseki TU180F-fel simán használtam a négy tárcsás, 160-as kaszát. De az Iseki közel 940 kiló (meg én is vagyok 100 ).
Üdv hölgyek-urak!
Egy kicsit el tüntem, de közben azért ténykedem.
Készülgetnek a kiegészitök a traktorhoz.
A tél az pont erre valo :D
Jelenleg a talajlaziton munkálkodom, a fö része meg van már.
3 késes talajlazitorol van szo melynek a hátso kése, kábel vagy csö behuzására is szolgál majd, jelenleg a kiépitése folyamatban van.
A kések levehetöek-át helyezhetöek.
A rövid kések max 60cm, a hosszu 90cm-re (ez lesz behuzásra) tudnak a földbe hatolni.
Az élükröl levehetöek a kopo lapok, ekkor csak egy 8mm-es él marad, igy a vágo rész gyökeres terepen is alkalmazhato.
Tervben van még a rögtörö is hozzá.
további szép napot! :)
Sziasztok Új vagyok a fórumon szóval érdekelne homlokrakódó egy yanmar fx 255-re csak gyári !!! kisipari zártszelvény nem érdekel esetleg tudnátok e ajánlani vkit v címet hol tudnék esetleg nem horror áron beszerezni egyet előre is köszi!!
Válasz c.gabesz123 #33577. hozzászólásáraNem kell mindet megnézned, csak az aktuális ténáról szólót!Ez szerintem nem sokkal több száznál, ebből már könnyen láthatod, hogy hol kezd!
Válasz c.gabesz123 #33574. hozzászólásáraSzia.
Olvass vissza a fórumon, több tucat bejegyzést találsz a témában. Lehet, hogy nem pont erről a típusról szól a dolog, de a megoldások nagyon hasonlóak.
Válasz oprerajmund90 #33571. hozzászólására igaz az masik forum!de felenk hasznaljak ara (1.8m+afa) es a felepitese is elfogadhato.ar ertekben sztem jo es csak uj.de oreg nincs meg belole.
Egy Kubota GL 25-öm van immár 4 hónapja, (nameg egy Satoh 13-om kb 10 éve).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogyan csináljak a trakira plusz hidraulika kimenetet, egyéb hidraulikus eszközök meghajtására (pl: szőlő tő köz művelő)? Le tudom-e venni a hidraulika szivattyú után az olajnyomást? Mennyi a szivattyú teljesítménye (nyomás, térfogatáram)?
Hegesztés, fúrás faragás nem gond, a család egyik fele fűtésszerelő, a másik fele lakatos!
Válasz 74 Misi #33565. hozzászólásáraSokkal! Most 3-3-ba gázelvétel nélkül átmegyek a körforgalmon. Tavasszal még felkerül a spoiler is hátra, kombinátorozásnál biztos sokat fog segíteni.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraÚj üléskárpitot. Ugyanis Valentin nap reggelre a trakeszomon az ülés huzatostól, szivacsostól rotty lett.
Javaslataim: trakeszt csak olyan helyen tároljatok, ahol egér az ülés környékére sem tud menni. Ha ezt nem tudjátok garantálni, akkor ne tartsatok fokszit!
Válasz ddyke1 #33556. hozzászólásáraSzevasz. Én egy friss af szériás yanmar tulajdonosa vagyok, még szinte zéró tapasztalattal. Én is kikértem az egyik fórum társamnak (Agrokidnek) a véleményét, akinek már hosszú éves tapasztalatai vannak ezzel a szériával és csak jót tudott mondani nekem.Persze megfelelő karbantartás mellett és nem falábbal hajtva.Gondolom valamilyen szinten ismered mindkét fajta jellemzőit- paramétereit, felszereltségeit mert fölösleges dolgokkal nem szeretnék untatni senkit. A kubotához még talán annyit, hogy az X-20 -as már 4 hengeres motorral rendelkezik. Bárhogy döntesz, nem jársz rosszul, mindkettő jó választás
Sziasztok ill. jó napot kívánok mindenkinek.
Kistraktor vásárlás előtt állok, kiszemeltek Yanmar AF18 ill. Kubota X20 Saturn.
Kérném, hogy akinek valamelyik típusa van/volt megosztaná a tapasztalatát?
35454 hozzászólás
Válasz Csaby68 #33603. hozzászólásáraszépen vág de burkolat nélkül? Engem ponyvával is állandóan tarkón lővöldöznek a kövek. A fülkés kubotán drága lesz az üveg.
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraÜdv!A válasz a kérdésre IGEN!Itt a bizonyíték.Kasza
Válasz Bencsiki #33599. hozzászólásáraTudom, ismerem őket,tegnap voltam is szétnézni.
Csak az a gond hogy egy gyengébb traki is 1 milkával kerülne többe.
Szóval inkább elmegyek megnézem a 320-t.
Válasz harsfalvi #33598. hozzászólásáraNagy dolog! Én Nyírbátorból hozattam kerti bútort Baranyába!
"Nyíregyházáról mennék Győrszemerére."
Válasz ilokos #33597. hozzászólásáraMár azt hittem eladtad a legjobb összeállítást, amit kasza ügyben japó kistrakin valaha láttam...
A demó videó mindent visz.
Válasz harsfalvi #33598. hozzászólásáraNyíregyházán van a KeletAgro, az ország egyik lejobb kistraktor kereskedése. Csak szólok.
köszi a válaszokat kasza ügyben.
A kubota még nem az enyém, a héten mennék megnézni,ha javul az út helyzet.
Nyíregyházáról mennék Győrszemerére. A távolság nem valami kevés.
Ez lenne a gép.
https://auto.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Kubota_GL320_fulkes_traktor_76739680.htm
esetleg valaki nem ismeri az eladót?
Válasz Bencsiki #33595. hozzászólásáraAz is megvan!Első kaszálás ahol sok a vakondtúrás oda a dobosat viszem a tárcsás hamar berakodik.
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraHello fűkasza ügyben nekem Kubota gl23 van ami szerintem motor kivételével egyforma a tieddel. Én 4 éve kowalsky lengyel kaszát használok 5 hektáron. A kasza 135 mini, a mini azért fontos mert rövidebb a hajtás váz rész így pont a keréknyom mellett vág a kés. A 165 ösben nincs rövid "nyakas" valószínűleg 40-50 cm rel a sor mellett kell menned. ami nem is nagy baj hacsak nem taposod így a rendet. Ami gond leget, hogy ha hátra nyitod szállításkor az az 50 cm jóval hátrébb teszi a súlypontozott így emelgetni fogja az elejét. Ja ha bármi hangott hallasz a csúszótalpnál esetleg ledobálja az ékszíjat vagy mikor leteszed a forgó kaszát és nagyon belassul akkor azonnal csapágy csere, mert a drága lenygyelek a gépkönyvbe ugyan "c" azaz nagy sebességű csapágyat írtak de kinai szar van benne , Megáll szétég és elrepül az egész tányér.
Válasz ilokos #33594. hozzászólásáraEzzel mi lett?
https://youtu.be/E5I-PuyxktQ
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraSzia!
Nekem 135 Kowalski kaszám van ha jól emlékszem 280 kg a trakira előre kb.100kg orrsúly van és így még egy Ducató platóra is fel szoktam állni.A traktor 970 kg
Projekt meghiúsulása miatt eladó tárcsa alkatrész jó áron. 703736221
Válasz 74 Misi #33591. hozzászólásáraEz olyan hátrafelé kihajtós kasza? Mert oldalra emelőssel szerintem működne a dolog. Vagy roszul tudok valamit....
Egyáltalán hidraulikus emelésű a cucc? Mert anélkül ingyen sem kellene.
Szerintem Japó trakis kaszában Ilokosé a pálma.
Válasz harsfalvi #33590. hozzászólásáraMunka közben elméletileg nincs vele gond , de ha szállítás közben, ki hajtod a kaszát hátra felé szerintem ott lesz egy kis gond, pláne földúton. Szerintem Csaby fórumtársunkal vedd fel a kapcsolatot mert neki van egy 33 lovas micsuja és úgy emlékszem kaszája is van.
Válasz 74 Misi #33586. hozzászólásáraA Gl320 súlya elvileg fülkével 1,5t körül mozog.
Egy lengyel fűkaszám van z-069-es 165-ös
súlya 350kg kb.
most venném a gépet ,csak tudnom kéne hogy elbírja-e a kaszát.
Válasz TheGreen #33588. hozzászólásáraakkor átfogalmazom:
a leírt tervezett munkamélység és a fénykép alapján egy MTZ-t is ki lehet kötni vele kötöttebb földben.
Mekkora teljesítményű traktorral tervezed húzni?
A topic címéből kiindulva nem 80-100+LE kategóriában.
A Milyen földben kérdés a talaj fajtájára, kötöttségére vonatkozott volna, mert amivel a homokozóban el lehet karistolni, az egy kötött réti talajon vagy agyagban egyenlő a horgonnyal.
De tudod mit, inkább ne válaszolj.
Válasz ND #33584. hozzászólásáraHogy mi huzza?? hát traktor...
Hogy milyen földben?? mivel azt nehéz meg válogatni mert helyenként változo, hátt épp amilyen van....
Sajnos erre a kérdésre igy lehet válaszolni , ne hari...
Bár van itt még 2 auto Corsa-Renault, 2 motor Pannonia-Honda, 1-2 kést kivéve vagy mélység állitva azokkal is el lehetne huzni, de macerás..
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraNagyon nem mindegy, hogy milyent. Mint ahogy Misi is mondta: nagyon nem mindegy, hogy mekkora a súlya a trakesznek.
Én egy Iseki TU180F-fel simán használtam a négy tárcsás, 160-as kaszát. De az Iseki közel 940 kiló (meg én is vagyok 100 ).
Válasz harsfalvi #33585. hozzászólásáraErővel nem lenne gond . Szerintem a súllyal lenne gond, Persze ehhez a kasza típusát is tudni kellene.
Sziasztok
szerintetek egy kubota gl320 elbír egy 165-ös fűkaszával?
Válasz TheGreen #33583 hozzáószólására
Szia. Ezt mi fogja húzni és milyen földben?
Üdv hölgyek-urak!
Egy kicsit el tüntem, de közben azért ténykedem.
Készülgetnek a kiegészitök a traktorhoz.
A tél az pont erre valo :D
Jelenleg a talajlaziton munkálkodom, a fö része meg van már.
3 késes talajlazitorol van szo melynek a hátso kése, kábel vagy csö behuzására is szolgál majd, jelenleg a kiépitése folyamatban van.
A kések levehetöek-át helyezhetöek.
A rövid kések max 60cm, a hosszu 90cm-re (ez lesz behuzásra) tudnak a földbe hatolni.
Az élükröl levehetöek a kopo lapok, ekkor csak egy 8mm-es él marad, igy a vágo rész gyökeres terepen is alkalmazhato.
Tervben van még a rögtörö is hozzá.
további szép napot! :)
Ja a kép.. :D
Sziasztok Új vagyok a fórumon szóval érdekelne homlokrakódó egy yanmar fx 255-re csak gyári !!! kisipari zártszelvény nem érdekel esetleg tudnátok e ajánlani vkit v címet hol tudnék esetleg nem horror áron beszerezni egyet előre is köszi!!
Válasz Gábor Gábor #33579. hozzászólásáraOk. megvan kicsit több mint 100 már kimazsoláztam a számomra érdekeseket! Köszönöm a segítséget!
Válasz c.gabesz123 #33577. hozzászólásáraKeresés. Keresés japán traktor fórumban. Beírod a keresett kulcsszót. Láss csodát))))
Válasz c.gabesz123 #33577. hozzászólásáraNem kell mindet megnézned, csak az aktuális ténáról szólót!Ez szerintem nem sokkal több száznál, ebből már könnyen láthatod, hogy hol kezd!
Válasz Bencsiki #33576. hozzászólásáraJó ötlet 2008 óta 33576 hozzászólás született, olyan lenne mint ha tűt keresnék a szénakazalban!
Hol is kezdjem?
Válasz c.gabesz123 #33574. hozzászólásáraSzia.
Olvass vissza a fórumon, több tucat bejegyzést találsz a témában. Lehet, hogy nem pont erről a típusról szól a dolog, de a megoldások nagyon hasonlóak.
Válasz oprerajmund90 #33571. hozzászólására igaz az masik forum!de felenk hasznaljak ara (1.8m+afa) es a felepitese is elfogadhato.ar ertekben sztem jo es csak uj.de oreg nincs meg belole.
Tisztelt Urak!
Egy Kubota GL 25-öm van immár 4 hónapja, (nameg egy Satoh 13-om kb 10 éve).
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogyan csináljak a trakira plusz hidraulika kimenetet, egyéb hidraulikus eszközök meghajtására (pl: szőlő tő köz művelő)? Le tudom-e venni a hidraulika szivattyú után az olajnyomást? Mennyi a szivattyú teljesítménye (nyomás, térfogatáram)?
Hegesztés, fúrás faragás nem gond, a család egyik fele fűtésszerelő, a másik fele lakatos!
Válasz nagycsabar #33541. hozzászólásáraParancsolj, de letagadom, hogy átadtam!
Válasz oprerajmund90 #33571. hozzászólásáraKínai. Másik fórum.
ATY AMS 344-es kistraktort hasznàl e valaki??kivàncsi lennék rá!pro és kontra érveket meghallgatnék!köszönöm!
Válasz psycho #33569. hozzászólásáraAzért vigyázz, mert ujjabban szobrokat, esetleg tavacskát tesznek középre!
Válasz 74 Misi #33565. hozzászólásáraSokkal! Most 3-3-ba gázelvétel nélkül átmegyek a körforgalmon. Tavasszal még felkerül a spoiler is hátra, kombinátorozásnál biztos sokat fog segíteni.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraÍgértem neki egy műszaki vizsgát, ha minden jól megy akkor ma jönnek a trakiért és viszik felkészíteni aztán vizsga.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraÚj üléskárpitot. Ugyanis Valentin nap reggelre a trakeszomon az ülés huzatostól, szivacsostól rotty lett.
Javaslataim: trakeszt csak olyan helyen tároljatok, ahol egér az ülés környékére sem tud menni. Ha ezt nem tudjátok garantálni, akkor ne tartsatok fokszit!
Válasz psycho #33563. hozzászólásáraRiszálta neked a farát te meg nem vetted a lapot...
Válasz psycho #33563. hozzászólásáraGondolom most már a kanyarokat is jobban veszi.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraÚj fűtés kapcsolót.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraElvittem kereket centríroztatni, mert 10-12 km/h között kicsit rázott a jobb hátulja.
Válasz mocsencsi1 #33561. hozzászólásáraÜdv mindenkinek!
Uj ablaktörlő lapátokat!
Ki mit vett a TRKINAK valentindayra?
Ha valakit esetleg érdekel eladó egy kis utánfutó: Fejér Megye Úrhida
Az ár irány ár.
https://auto.jofogas.hu/fejer/Felkesz_Billenos_utanfuto_76261972.htm
Válasz 74 Misi #33555. hozzászólására
Válasz 74 Misi #33555. hozzászólására
Válasz ddyke1 #33556. hozzászólásáraSzevasz. Én egy friss af szériás yanmar tulajdonosa vagyok, még szinte zéró tapasztalattal. Én is kikértem az egyik fórum társamnak (Agrokidnek) a véleményét, akinek már hosszú éves tapasztalatai vannak ezzel a szériával és csak jót tudott mondani nekem.Persze megfelelő karbantartás mellett és nem falábbal hajtva.Gondolom valamilyen szinten ismered mindkét fajta jellemzőit- paramétereit, felszereltségeit mert fölösleges dolgokkal nem szeretnék untatni senkit. A kubotához még talán annyit, hogy az X-20 -as már 4 hengeres motorral rendelkezik. Bárhogy döntesz, nem jársz rosszul, mindkettő jó választás
Sziasztok ill. jó napot kívánok mindenkinek.
Kistraktor vásárlás előtt állok, kiszemeltek Yanmar AF18 ill. Kubota X20 Saturn.
Kérném, hogy akinek valamelyik típusa van/volt megosztaná a tapasztalatát?
Köszönöm
Gábor
Válasz eke6572 #33553. hozzászólásáraJól látom 8 soros a masina?