Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #14931. hozzászólásra
A mélységgel vannak problémáim mert ezzel kb 20-cm a mélység akkor szánt szépen de ha már gazos a föld nem akarja lefordítani. Meg van olyan gazda aki 24-25-cm mélyen kéri a szántást és azért kellene nekem egy nagyobb illetve olyan amivel mélyebben tudok szántani. De a fogás szélessége ne legyen 20-cm szélesebb.
Ti meg vagytok elégedve a légszűrő hatásfokával? Mert én nem. Hino e1804 egyébként, de hasonló ciklonos kis szűrő van a többiben is általában.
Szezonban 1-szer vagy 2-szer kap új légszűrőt,és 1-2-szer alacsony nyomáson ki szoktam fújni a redvát belőle, a ciklon részét meg szinte minden induláskor . Most többek között szétszedtem a szívórészt a szűrő után, és elég rendesen volt benne por. Falsot biztos nem szív, szóval nem emiatt. Szerintem nagyon kicsi ez a légszűrő, főleg úgy, hogy általában poros munkát is végez. Kicsi a szűrőfelület, könnyebben átszívja a port, ha kezd telítődni. Rotálás, szárzúzás, kultivátorozás, kombinátorozás, neadjisten műtrágyaszórás mind poros munka főleg ha száraz földön dolgozik az ember.
Valami előszűrőt kellene ráfabrikálni, ami megfogja a por javát, de nincs nagy fojtása. Csak nem tudom milyen megoldással lehetne ezt kivitelezni...
Válasz #14920. hozzászólásra
Hú de pipa lettél. Hülye megjegyzéseket tudsz írni, a piszkálódzást is nagyon bírod, de a viszontválaszt vagy viszontbeszólást meg nem tudod elviselni!?
Válasz #14919. hozzászólásra
Hála a Jóistennek! El vagy eresztve rendesen.
És külön öröm, hogy tudhatjuk, mitől x@rsz! Már annyira érdekelt!
De tényleg!
Lexarom, hogy hova viszi vagy hova nem.
De egyébként sem kellene még akkor sem ha ingyen hozná! Attól az ekétől nekem jobb ekém van, a talajmaróm meg szintén jobb mivel szintezős, és nem olyan őskövület mint a bolgár.
Egy ismerősöm árul bagodi szögállítós 25/25-ös (ha jól emléxem) ekét és egy (talán) bolgár 160-as talajmarót. Az eke 15 percet volt használva (amíg kiderült, hogy szóba sem jöket a kistrakijához), a talajmaró meg még annyit sem. Nem tudom, hogy mit kér érte, de mélyen ár alatt nyomná, talán féláron, de csak a 2-t együtt.
És nem szállítja ki Szlovákiába.
Válasz #14908. hozzászólásra
Sziasztok! Úgy van, ahogy írtad.
Azt hittem, hogy ilyenkor délelőtti dologidőben, csak mi nyuggerek érünk rá fórumozni, de be kell látnom, tévedtem.
Válasz #14886. hozzászólásra
És hova kell a 3 féle olaj?
Töröm a fejem, de nem tudk rájönni. Én is különböző olajakat használok, mert van motorlolaj a motorban, de a váltó+hidraulika nekem egyben van, oda megy a másik fajta olaj. De hova kell a harmadik féle???
A vetőgépem "pontossága" egy érdekels kérdés. Először a táblázat szerint vetettem vele és alig több, mint a fele mag fogyott, mint kellett volna. Akkor aztán ráállítottam max-ra a kanalakat (9 helyett 15-re), na akkor vetette a az elvárt mennyiséget (zab). Aztán némi szemlélődés után azt láttam, hogy nincs elég mag a kanalak alatt térben, így nen tud rendesen "meríteni". Ez ugye állítható, hiszen felette van egy tolózáras szerkezet, amivel ezt lehet állítani. Ha azt max-ra állítottam, akkor már túlvetett a gép, de csak néhány vetőelemen, a többin meg továbbra sem jött le a rendes magmennyiség. Akkor tüzetesen átnézve a magtartályt azt láttam, hogy néhány lefolyó lyuk melől hiányzik egy kis fából készült alkatrészecske, ami olyan tölcsérszerű kiképzést csinál a lefolyó nyílás fölé. Ezeket egy asztalos haver legyártotta (nem nagy ügy), visszraktam öket a helyükre és most kb. precizen vet a gép.
Szóval azért meg kell ismerni a lelkét a kis masinának ahhoz, hogy aránylag jól menjen...
Csak nem oldható, csak roncsolással. Egy mg gépnél nem árt ha szerelhető kivitel.
Egyébként a hegesztés minőségével is vannak gondok ez esetben állítólag.
Mennyire "pontosak" ezek a lovas vetőgépek? Mennyire lehet pontosan beállítani a mennyiséget?
Én most egy viszonylag új géppel (inkább nem túl régi) vetek, de a táblázattal köszönő viszonyban sincs a vetett mennyiség.
Talán a régiek pontosabbak,mert hosszabb életűek az már látszik.
Mennyire "pontosak" ezek a lovas vetőgépek? Mennyire lehet pontosan beállítani a mennyiséget?
Én most egy viszonylag új géppel (inkább nem túl régi) vetek, de a táblázattal köszönő viszonyban sincs a vetett mennyiség.
Válasz #14889. hozzászólásra
A végén még úgy lesz mint a " Calgonnal a mosógép is tovább él " , reklámban, de azt nem mondja meg, hogy mennyivel. 10 évig tölti az ember az adalékot és az árán már vehetett volna 2 új gépet. A gyártónak meg különösképpen nem éri meg, hogy túl hosszú legyen a gép élettartama.
35441 hozzászólás
Válasz #14940. hozzászólásra
jutyúbon találsz videót ilyenről munka közben is.
Ilyet még nem láttam.
http://aprod.hu/hirdetes/valtvaforgatos-lovas-eke-ID1BvKp.html#d75ea11840
http://aprod.hu/hirdetes/lovas-vetogep-ID1tVqR.html#d75ea11840
Válasz #14934. hozzászólásra
Itt a példa,egy filmből.
A mélységgel vannak problémáim mert ezzel kb 20-cm a mélység akkor szánt szépen de ha már gazos a föld nem akarja lefordítani. Meg van olyan gazda aki 24-25-cm mélyen kéri a szántást és azért kellene nekem egy nagyobb illetve olyan amivel mélyebben tudok szántani. De a fogás szélessége ne legyen 20-cm szélesebb.
Bagodival szemezgetek de ez csak egy kosza ötlet.
Válasz #14933. hozzászólásra
Vagy mezőcsátit........
Válasz #14922. hozzászólásra
A lovagiasság szabályai szerint, ez már gázolajat kíván! A kultúr előtt traktor
párbajt kellene vívni!
Biztosan Ő is Bagodit vesz.
Itt is egy eke ha valakit érdekel. Valamiért nekem nagyon ismerős.
http://aprod.hu/hirdetes/kistraktor-eke-ID1CqqR.html#a70f6b3137
Válasz #14930. hozzászólásra
Miért adod el?
Válasz #14929. hozzászólásra
Igen jól látod.
Válasz #14928. hozzászólásra
A tűzoltó tartályról ítélve ez Csaby barátunké az eke.
Valakit nem érdekel.
http://aprod.hu/hirdetes/bagodi-bea-25-21-es-eke-elado-ID1CprX.html#48c3688547
Ti meg vagytok elégedve a légszűrő hatásfokával? Mert én nem. Hino e1804 egyébként, de hasonló ciklonos kis szűrő van a többiben is általában.
Szezonban 1-szer vagy 2-szer kap új légszűrőt,és 1-2-szer alacsony nyomáson ki szoktam fújni a redvát belőle, a ciklon részét meg szinte minden induláskor . Most többek között szétszedtem a szívórészt a szűrő után, és elég rendesen volt benne por. Falsot biztos nem szív, szóval nem emiatt. Szerintem nagyon kicsi ez a légszűrő, főleg úgy, hogy általában poros munkát is végez. Kicsi a szűrőfelület, könnyebben átszívja a port, ha kezd telítődni. Rotálás, szárzúzás, kultivátorozás, kombinátorozás, neadjisten műtrágyaszórás mind poros munka főleg ha száraz földön dolgozik az ember.
Valami előszűrőt kellene ráfabrikálni, ami megfogja a por javát, de nincs nagy fojtása. Csak nem tudom milyen megoldással lehetne ezt kivitelezni...
Válasz #14925. hozzászólásra
http://m.cdn.blog.hu/ha/hataratkelo/image/k%C3%A9zfog%C3%A1s%202.jpg
Válasz #14924. hozzászólásra
Rendben, megegyeztünk! A dohányfüstöt úgysem csípem.
Válasz #14923. hozzászólásra
Inkább békepia!
Válasz #14922. hozzászólásra
Én sem!
Békepipa.
Válasz #14921. hozzászólásra
Bocs! Nem akartam ennyire komolyra venni.
Válasz #14920. hozzászólásra
Hú de pipa lettél. Hülye megjegyzéseket tudsz írni, a piszkálódzást is nagyon bírod, de a viszontválaszt vagy viszontbeszólást meg nem tudod elviselni!?
Válasz #14919. hozzászólásra
Hála a Jóistennek! El vagy eresztve rendesen.
És külön öröm, hogy tudhatjuk, mitől x@rsz! Már annyira érdekelt!
De tényleg!
Válasz #14916. hozzászólásra
Lexarom, hogy hova viszi vagy hova nem.
De egyébként sem kellene még akkor sem ha ingyen hozná! Attól az ekétől nekem jobb ekém van, a talajmaróm meg szintén jobb mivel szintezős, és nem olyan őskövület mint a bolgár.
Válasz #14903. hozzászólásra
Komoly szakember lehetsz{:hamm
Válasz #14906. hozzászólásra
Akkor semmi különbség.
Egy ismerősöm árul bagodi szögállítós 25/25-ös (ha jól emléxem) ekét és egy (talán) bolgár 160-as talajmarót. Az eke 15 percet volt használva (amíg kiderült, hogy szóba sem jöket a kistrakijához), a talajmaró meg még annyit sem. Nem tudom, hogy mit kér érte, de mélyen ár alatt nyomná, talán féláron, de csak a 2-t együtt.
És nem szállítja ki Szlovákiába.
Erről az ekéről mi a vélemény?
http://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/eke-alkatreszek/2-es_eke
Igen azt elnéztem.
Válasz #14912. hozzászólásra
De ez nem is szögállítós!
Bocs nem a Jofogáson hanem itt az Apróhirdetéseknél van:
Bagodi eke
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Vetogep_elado_12547224.htm?g=ho5jkfna-9e573s2w0ii-0oxpppt&gp=0
Válasz #14890. hozzászólásra
Ennyi pénzért megtalálod a jofogáson hirdetnek szögállítósat is és kicsit jobb állapotban. De ez csak az én véleményem.
Válasz #14908. hozzászólásra
Sziasztok! Úgy van, ahogy írtad.
Azt hittem, hogy ilyenkor délelőtti dologidőben, csak mi nyuggerek érünk rá fórumozni, de be kell látnom, tévedtem.
Válasz #14907. hozzászólásra
Ja, meg az első tengelyben-hajtómüben van PP-90 -es sebességváltó(hajtómü) olaj.
Válasz #14886. hozzászólásra
És hova kell a 3 féle olaj?
Töröm a fejem, de nem tudk rájönni. Én is különböző olajakat használok, mert van motorlolaj a motorban, de a váltó+hidraulika nekem egyben van, oda megy a másik fajta olaj. De hova kell a harmadik féle???
Válasz #14899. hozzászólásra
A vetőgépem "pontossága" egy érdekels kérdés. Először a táblázat szerint vetettem vele és alig több, mint a fele mag fogyott, mint kellett volna. Akkor aztán ráállítottam max-ra a kanalakat (9 helyett 15-re), na akkor vetette a az elvárt mennyiséget (zab). Aztán némi szemlélődés után azt láttam, hogy nincs elég mag a kanalak alatt térben, így nen tud rendesen "meríteni". Ez ugye állítható, hiszen felette van egy tolózáras szerkezet, amivel ezt lehet állítani. Ha azt max-ra állítottam, akkor már túlvetett a gép, de csak néhány vetőelemen, a többin meg továbbra sem jött le a rendes magmennyiség. Akkor tüzetesen átnézve a magtartályt azt láttam, hogy néhány lefolyó lyuk melől hiányzik egy kis fából készült alkatrészecske, ami olyan tölcsérszerű kiképzést csinál a lefolyó nyílás fölé. Ezeket egy asztalos haver legyártotta (nem nagy ügy), visszraktam öket a helyükre és most kb. precizen vet a gép.
Szóval azért meg kell ismerni a lelkét a kis masinának ahhoz, hogy aránylag jól menjen...
Válasz #14896. hozzászólásra
Ha megvan minde alkarész hozzá, akkor nem nagy ügy. Ha nincs, akkor viszont el leszel vele.
Válasz #14903. hozzászólásra
És nem is Gáborgábor vagy.....
Nekem is van ilyen tárcsám,kb 5 éve , semmi gondom vele. Se a hegesztés se semmi. Csak némely ember rossz indulatu beszólása teszi azzá.
Miért akarod szerelni?
Válasz #14900. hozzászólásra
Csak nem oldható, csak roncsolással. Egy mg gépnél nem árt ha szerelhető kivitel.
Egyébként a hegesztés minőségével is vannak gondok ez esetben állítólag.
Válasz #14877. hozzászólásra
A hegesztés sokkal erősebb kötés a fémiparban,mint egy csavarkötés. Csak halkan megjegyzem.
Válasz #14893. hozzászólásra
Ezek idióták....
Na ő lenne az...szerintem nincsen olyan rossz állapotban!!!
Válasz #14890. hozzászólásra
Az enyém is ilyen.
Válasz #14893. hozzászólásra
Semmi gond nincs ezzel… Vannak akik kalapáccsal verik szét embertársaik fejét, ahhoz képest ez egész normális.
http://www.youtube.com/watch?v=5eQs_tZVKak
Válasz #14889. hozzászólásra
A végén még úgy lesz mint a " Calgonnal a mosógép is tovább él " , reklámban, de azt nem mondja meg, hogy mennyivel. 10 évig tölti az ember az adalékot és az árán már vehetett volna 2 új gépet. A gyártónak meg különösképpen nem éri meg, hogy túl hosszú legyen a gép élettartama.