Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felsejlenek a középiskolai matek-tanulmányaim.
Cosinus alfa= szög melleti bafogó/átfogó (bocs, de nem tudom, hogyan kell az ilyesmit fórum editorban leírni).
Azt akartam mondani, hogy az ekevas hossza és a fogásszélesség arányos az ekevasnak haladás iránnyal bezárt szögével.
épp az általad leirt fogásszélesség/mélység arány ideális mértéke miatt lehet szerencsésebb az egyes eke, ha a mélyebb szántás a cél.Lehet félreértetted, nem akarok 30cm mélyen szántani 15 lóerős trakival, igazából nálam tapasztaltabbak véleményére vagyok kiváncsi.
Válasz #14734. hozzászólásra
Minek akarsz ezekkel a kis ekékkel 30 centi mélyen szántani? Ezek az ekék nem ilyen mély szántásra valók. Meg azok a kistraktorok amikhez valók ezek az ekék sztem azok sem bírnák a 30 centi mélységet.
Nézd meg ezt két képet, mind a kettőn egy-egy cseh gyártásu eke van, nem egyformák de a fogásszélességük azonos, azaz 25 cm. A képek alatt a leírásban csehül az van írva, hogy az ekék fogásszélessége 25cm, a szántásmélység meg max. 18 centi. Bizonyára azért mert vsz ez a mélység az eke optimális szántásmélysége a fogásszélességhez, az eketest magasságához és a kialakításához viszonyítva. No biztos lehet ezekkel szántani pl. 20 centi mélyen is, de a 25-30 centi már bizonyára nem nagyon jó mert akkor az eketest magasságából adódóan már nem úgy borítja a földet ahogy kell, és inkább csak túr ahelyett hogy szántana.
Teljesen igazad van, a 25cm fogásszélességű ekevasnak 39cm hosszú az éle. A belinkelt deleks nem volt jó példa. Mégis mi lehet az elvi határa a szántás mélységének a kis japóknál? Lehetséges nem is a vonóerő hanem a traki talajjal bezárt szöge. Egy 100-120 cm széles gép belelép a 30 cm mély barázdába eléggé meg tud dölni.Szerintetek?
Bég, annak a Deleks ekének nem a fogásszélessége 35 centi hanem az ekevas élének a hossza ennyi! Ilyen ekevas-hosszúságnál a fogásszélesség 22-23 cm!. A 40 centi hosszú ekevasnak a fogása 25 centi, ez biztos, mert ilyen ekevasak vannak a PON-25 ekén ami 25 centit fog.
Nekem 30 centis ekevasaim vannak, ezeknek a fogása 20 centi.
ÜDV!!!
Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
Válasz #14698. hozzászólásra
Sziasztok! Mind a két takarás szép lett. 30cm mélyen, még jó, hogy nem hasalt föl a traktor. Lehet metszeni úgy látom, lehullott a levél.
Válasz #14696. hozzászólásra
Mi a fenének olyan mélyen??? Hát majd tavasszal nyitáskor lesz mit csinálni kapával. Én csak kb. olyan 15 centi mílyen csinálom.
Síkba lett köszörülve! Azt mondta a szaki nem volt vészes, csak a vízcsatornáknál volt kicsit kiljebb! De azt megoldották síkba húzták! Nyomáspróbázva nem lett! Ettől félek hogy lehet meg van repedve!
Le kell venni ujra a fejt és el kell vinni egy gépműhelybe,hogy nyomassák meg és ha jó akkor sikollyák is.Meg ha már ott van ekkor csiszolják be a szelepeket mert az rengeteget számít.Ja és persze megint új tömítéssel kell összerakni.
A gépet ne használd ha fröcsköli kifelé a vizet,az szerintem ismét hengerfejes reméljük,hogy nem repedt meg a hengerfej ,mert azt nehéz és drága beszerezni.Aki csinálta először a géped az már fel kéne hívni ilyenkor és a telefonba elmondhatod neki a tüneteket.
Majd mond rá valamit gondolom.
35441 hozzászólás
Válasz #14729. hozzászólásra
Felsejlenek a középiskolai matek-tanulmányaim.
Cosinus alfa= szög melleti bafogó/átfogó (bocs, de nem tudom, hogyan kell az ilyesmit fórum editorban leírni).
Azt akartam mondani, hogy az ekevas hossza és a fogásszélesség arányos az ekevasnak haladás iránnyal bezárt szögével.
Qrva képzett vagyok, mi?
Bocs!
Válasz #14739. hozzászólásra
Ha jól emléxem Misi barátunk kutakodott a nagyobb és mélyebb fogású 1-es eke ügyében.
Most, hogy feldobod, nem tudom mire is jutott...
Válasz #14736. hozzászólásra
épp az általad leirt fogásszélesség/mélység arány ideális mértéke miatt lehet szerencsésebb az egyes eke, ha a mélyebb szántás a cél.Lehet félreértetted, nem akarok 30cm mélyen szántani 15 lóerős trakival, igazából nálam tapasztaltabbak véleményére vagyok kiváncsi.
Válasz #14736. hozzászólásra
Bizonyára szépen dolgozna ez az eke a kormánylemeze jó kialakításúnak tűnik.
Válasz #14733. hozzászólásra
Köszi akkor a hónap végén ütközünk.
Minek akarsz ezekkel a kis ekékkel 30 centi mélyen szántani? Ezek az ekék nem ilyen mély szántásra valók. Meg azok a kistraktorok amikhez valók ezek az ekék sztem azok sem bírnák a 30 centi mélységet.
Nézd meg ezt két képet, mind a kettőn egy-egy cseh gyártásu eke van, nem egyformák de a fogásszélességük azonos, azaz 25 cm. A képek alatt a leírásban csehül az van írva, hogy az ekék fogásszélessége 25cm, a szántásmélység meg max. 18 centi. Bizonyára azért mert vsz ez a mélység az eke optimális szántásmélysége a fogásszélességhez, az eketest magasságához és a kialakításához viszonyítva. No biztos lehet ezekkel szántani pl. 20 centi mélyen is, de a 25-30 centi már bizonyára nem nagyon jó mert akkor az eketest magasságából adódóan már nem úgy borítja a földet ahogy kell, és inkább csak túr ahelyett hogy szántana.
Naná, még fel is dőlhet, főleg ha a terület nem szintes. No meg a nyeregben ülni is nagyon fárasztó.
Válasz #14729. hozzászólásra
Teljesen igazad van, a 25cm fogásszélességű ekevasnak 39cm hosszú az éle. A belinkelt deleks nem volt jó példa. Mégis mi lehet az elvi határa a szántás mélységének a kis japóknál? Lehetséges nem is a vonóerő hanem a traki talajjal bezárt szöge. Egy 100-120 cm széles gép belelép a 30 cm mély barázdába eléggé meg tud dölni.Szerintetek?
Misi meg van az olaj,ma hozta a srác.
ÉLJEN!!!
Újra fel tudtam tölteni az avatar-képet.
Válasz #14717. hozzászólásra
Ha 6-12 -est találsz akkor szólj. De ilyen ócska gumi ilyen drágán nem kell.
A vadi új 6,5/80-12 -es 6PR-es Mitas 48€, az 5-12 -es meg 40€.
Válasz #14718. hozzászólásra
Aha, most már én is látom. Így már más a leányzó fekvése.
Válasz #14727. hozzászólásra
Bég, annak a Deleks ekének nem a fogásszélessége 35 centi hanem az ekevas élének a hossza ennyi! Ilyen ekevas-hosszúságnál a fogásszélesség 22-23 cm!. A 40 centi hosszú ekevasnak a fogása 25 centi, ez biztos, mert ilyen ekevasak vannak a PON-25 ekén ami 25 centit fog.
Nekem 30 centis ekevasaim vannak, ezeknek a fogása 20 centi.
Válasz #14727. hozzászólásra
Szia!
Én pl. ekkora ekével dolgozok.
Sziasztok,
eketémához ismét visszatérve valaki próbálkozott már 35 cm körüli fogásszélességű egyes ekével?
Elvileg ezzel a kisebb fogásszélesség mellett is elég mélyen lehet dolgozni...
Pl.:http://www.deleks.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=53
Válasz #14725. hozzászólásra
Nagyon ötletes!!! De ezt tartsuk titokba, mert a többiek is lemásolják
Válasz #14724. hozzászólásra
A traktor hidraulika tartályáról folyamatosan megy a kenés a kormány lemezre.
Válasz #14716. hozzászólásra
Üdv Urak! Misi milyen időközönként zsírozod az ekét, egy-egy kanyar után, esetleg közben is megállsz megkenni?
Bocsi!
üdvéd = ügyvéd.
Válasz #14710. hozzászólásra
Saját megfigyelés! '69 tele olyan hideg volt, hogy egy üdvéd a saját zsebébe dugta a kezét!
Válasz #14714. hozzászólásra
Akkor az magasság állító kerék, nem?
Válasz #14711. hozzászólásra
Nem igazán tudom, hogy az indiánok mit csinálnak éppen, de az én egyik traktoros ismerősöm már tavasz óta aprítja az ágat télire!
Válasz #14717. hozzászólásra
Az ÚJ 4 rétegű sava 11000ft!
Válasz #14709. hozzászólásra
Bocsi nem írtam,hogy ezt is szétlehet húzni mint a tiedet.
Yani -sok esetleg valakit érdekelhet.
http://aprod.hu/hirdetes/yanmar-gumi-ID1B9sp.html#4f8ba93eb0
Válasz #14714. hozzászólásra
De csak azért áll felfele mert zsír új volt az eke és nem akartuk össze koszolni.
Válasz #14712. hozzászólásra
Előre is bocsi Bencsiki.
Akkor lesz igazán hideg ha az ISEKI is benzinnel indul.
ÜDV!!!
Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
Válasz #14712. hozzászólásra
Bakker csak el ne törjön a macska a kanyarba.
Válasz #14711. hozzászólásra
Aha, nálunk reggel szívatóval indultak a varjak, az is hideg telet jelez....
Válasz #14710. hozzászólásra
Mert az indiánok a hegyekbe már vágják a fát
Válasz #14700. hozzászólásra
Honnan tudod-tudjátok, hogy kemény tél lesz??
Nekem is van egy ilyen megérzésem, vagy csináltatok vmi naptárat, népi bölcsesség stb?
Válasz #14708. hozzászólásra
Szóval ilyen:
Válasz #14706. hozzászólásra
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
Válasz #14705. hozzászólásra
Sziasztok! Bocs hogy beleszolok de ha megforditod a két fejet nem fogja kinyitni amit most betakartál ha csak nem tudod széthuzni a huzot.
Válasz #14705. hozzászólásra
De nyitáskor egy kicsit szét kell húzni!
Válasz #14704. hozzászólásra
Nyitó és záró egyaránt meg kell fordítani a két ekefejet és kész a nyitó.
Válasz #14701. hozzászólásra
De ezt az takaró ekét csinéld át állítható takaró-nyitó ekévé, olyanra mint az enyém, mert így nyitni nemigen lehet vele!
Válasz #14702. hozzászólásra
Sokhelyen az elsőhíd tolta a földet
Sziasztok! Mind a két takarás szép lett. 30cm mélyen, még jó, hogy nem hasalt föl a traktor. Lehet metszeni úgy látom, lehullott a levél.
Válasz #14700. hozzászólásra
Aha. Ha trágyának kell az más.
Gazda így kérte mert megy bele trágya. Meg kemény tél lesz.
Válasz #14697. hozzászólásra
Terra eke.
Mi a fenének olyan mélyen??? Hát majd tavasszal nyitáskor lesz mit csinálni kapával. Én csak kb. olyan 15 centi mílyen csinálom.
Remek muka.
Milyen ekefejek?
Mai meló. Vég méjség 30-cm lett 3-szor mentem át rajta akkor takart rendesen.
.
Síkba lett köszörülve! Azt mondta a szaki nem volt vészes, csak a vízcsatornáknál volt kicsit kiljebb! De azt megoldották síkba húzták! Nyomáspróbázva nem lett! Ettől félek hogy lehet meg van repedve!
Válasz #14689. hozzászólásra
Le kell venni ujra a fejt és el kell vinni egy gépműhelybe,hogy nyomassák meg és ha jó akkor sikollyák is.Meg ha már ott van ekkor csiszolják be a szelepeket mert az rengeteget számít.Ja és persze megint új tömítéssel kell összerakni.
A gépet ne használd ha fröcsköli kifelé a vizet,az szerintem ismét hengerfejes reméljük,hogy nem repedt meg a hengerfej ,mert azt nehéz és drága beszerezni.Aki csinálta először a géped az már fel kéne hívni ilyenkor és a telefonba elmondhatod neki a tüneteket.
Majd mond rá valamit gondolom.
Síkba is lett köszörülve?Nem vagyok szerelő,de nálam is volt hengerfejtömítés csere már.
Mert amit írtál az nagyon nem jó ám?