Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!
Megérkeztek a szántásról a képeim. Sajnos ez a pár kép készült mert nem tudtam mindig magammal ráncigálni valakit hogy munka közben fényképezzen vagy videózzon.
Balu a bedöntés után odament,és fél kézzel visszatette a barázdába a gépet .Esetleg megjegyezte,hogy így szoktam leszállni és kész,ráült a gépre folytatta a munkát.Ő a Balu,ráadásul Balu2
Na látod! Ez ilyen egyszerű. Ezért van az a qrva sok beállító csavar az ekén, aminek az az eredménye, hogy az eke nem dolgozik szépen. Kivéve azt a néhány szerencsést, aki jól belőtte a cos alfát.
Szai!
Sajna nincs, de nincs is nagyon mit videózni rajta. Beállítod a kanalakat a táblázat szerint, feltöltöd maggal a tartályt, leereszted a vetőelemeket, felakasztod rájukl a súlyokat és szépen terep 4-ben mész a földön. Néhány trükk van, mint pl. nem tolatunk egy milimétert sem, az első 3-4 kanyart keresztbe is vetjük a tábla végén, hogy könnyű legyen később forgolódni, és úgy kezdjük a sort, hogy egy fél vetőgépnyivel előbb tesszük le a gépet, mint a keresztbe ledülőzött rész. Mert kb ennyit tesz meg a gép, amíg a kanalak megtelnek maggal és ledobja őket vetőcsőbe.
Amikor kész van el kell kérni a pénzt, meginni a sört vagy bort amivel megkínálnak és menni kell a következő gazdához. A záró aktus csak akkor javallott, ha nem mész aznap közútra.
Felsejlenek a középiskolai matek-tanulmányaim.
Cosinus alfa= szög melleti bafogó/átfogó (bocs, de nem tudom, hogyan kell az ilyesmit fórum editorban leírni).
Azt akartam mondani, hogy az ekevas hossza és a fogásszélesség arányos az ekevasnak haladás iránnyal bezárt szögével.
épp az általad leirt fogásszélesség/mélység arány ideális mértéke miatt lehet szerencsésebb az egyes eke, ha a mélyebb szántás a cél.Lehet félreértetted, nem akarok 30cm mélyen szántani 15 lóerős trakival, igazából nálam tapasztaltabbak véleményére vagyok kiváncsi.
Válasz #14734. hozzászólásra
Minek akarsz ezekkel a kis ekékkel 30 centi mélyen szántani? Ezek az ekék nem ilyen mély szántásra valók. Meg azok a kistraktorok amikhez valók ezek az ekék sztem azok sem bírnák a 30 centi mélységet.
Nézd meg ezt két képet, mind a kettőn egy-egy cseh gyártásu eke van, nem egyformák de a fogásszélességük azonos, azaz 25 cm. A képek alatt a leírásban csehül az van írva, hogy az ekék fogásszélessége 25cm, a szántásmélység meg max. 18 centi. Bizonyára azért mert vsz ez a mélység az eke optimális szántásmélysége a fogásszélességhez, az eketest magasságához és a kialakításához viszonyítva. No biztos lehet ezekkel szántani pl. 20 centi mélyen is, de a 25-30 centi már bizonyára nem nagyon jó mert akkor az eketest magasságából adódóan már nem úgy borítja a földet ahogy kell, és inkább csak túr ahelyett hogy szántana.
Teljesen igazad van, a 25cm fogásszélességű ekevasnak 39cm hosszú az éle. A belinkelt deleks nem volt jó példa. Mégis mi lehet az elvi határa a szántás mélységének a kis japóknál? Lehetséges nem is a vonóerő hanem a traki talajjal bezárt szöge. Egy 100-120 cm széles gép belelép a 30 cm mély barázdába eléggé meg tud dölni.Szerintetek?
Bég, annak a Deleks ekének nem a fogásszélessége 35 centi hanem az ekevas élének a hossza ennyi! Ilyen ekevas-hosszúságnál a fogásszélesség 22-23 cm!. A 40 centi hosszú ekevasnak a fogása 25 centi, ez biztos, mert ilyen ekevasak vannak a PON-25 ekén ami 25 centit fog.
Nekem 30 centis ekevasaim vannak, ezeknek a fogása 20 centi.
ÜDV!!!
Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
35454 hozzászólás
Sziasztok!
Megérkeztek a szántásról a képeim. Sajnos ez a pár kép készült mert nem tudtam mindig magammal ráncigálni valakit hogy munka közben fényképezzen vagy videózzon.
Válasz #14752. hozzászólásra
Vagy kimehet Baluval a hóra. Egy szóra.
Válasz #14751. hozzászólásra
És akinek ellenvetése van az mehet a kultúr elé.
Balu a bedöntés után odament,és fél kézzel visszatette a barázdába a gépet .Esetleg megjegyezte,hogy így szoktam leszállni és kész,ráült a gépre folytatta a munkát.Ő a Balu,ráadásul Balu2
Válasz #14745. hozzászólásra
Ez a szántás már egészségtelenül mély. Csak saját használatra.
Bár ezt más kiveséztük, az avatar képeden jól bedőltél. Nem szabad ilyen gyorsan venni a kanyart!
Válasz #14743. hozzászólásra
Az attól függ, hogy mennyit adsz érte!
Válasz #14744. hozzászólásra
Na látod! Ez ilyen egyszerű. Ezért van az a qrva sok beállító csavar az ekén, aminek az az eredménye, hogy az eke nem dolgozik szépen. Kivéve azt a néhány szerencsést, aki jól belőtte a cos alfát.
Válasz #14742. hozzászólásra
Szai!
Sajna nincs, de nincs is nagyon mit videózni rajta. Beállítod a kanalakat a táblázat szerint, feltöltöd maggal a tartályt, leereszted a vetőelemeket, felakasztod rájukl a súlyokat és szépen terep 4-ben mész a földön. Néhány trükk van, mint pl. nem tolatunk egy milimétert sem, az első 3-4 kanyart keresztbe is vetjük a tábla végén, hogy könnyű legyen később forgolódni, és úgy kezdjük a sort, hogy egy fél vetőgépnyivel előbb tesszük le a gépet, mint a keresztbe ledülőzött rész. Mert kb ennyit tesz meg a gép, amíg a kanalak megtelnek maggal és ledobja őket vetőcsőbe.
Amikor kész van el kell kérni a pénzt, meginni a sört vagy bort amivel megkínálnak és menni kell a következő gazdához. A záró aktus csak akkor javallott, ha nem mész aznap közútra.
Gyurka mi lett az első hajtással,megjavult?
Annak az a vége amit az avatar képemen látsz
De különben lehet ilyen mélyen szántani!
Válasz #14741. hozzászólásra Tanár úr kérem erre gondolt?
http://www.sulinet.hu/tanar/kompetenciateruletek/2_matematika/3_modulleirasok-tanar-tanulo-eszkoz/2_a_tipus/11-evfolyam/2_tanari_modulok/amat11_9_tanar.pdf
Válasz #14741. hozzászólásra
Tanár Úr, neked mennyi az alfád?
Szia Bencsiki! Az lenne a kérdésem hogy a vetésről nincsen véltetlenűl videód?
Válasz #14729. hozzászólásra
Felsejlenek a középiskolai matek-tanulmányaim.
Cosinus alfa= szög melleti bafogó/átfogó (bocs, de nem tudom, hogyan kell az ilyesmit fórum editorban leírni).
Azt akartam mondani, hogy az ekevas hossza és a fogásszélesség arányos az ekevasnak haladás iránnyal bezárt szögével.
Qrva képzett vagyok, mi?
Bocs!
Válasz #14739. hozzászólásra
Ha jól emléxem Misi barátunk kutakodott a nagyobb és mélyebb fogású 1-es eke ügyében.
Most, hogy feldobod, nem tudom mire is jutott...
Válasz #14736. hozzászólásra
épp az általad leirt fogásszélesség/mélység arány ideális mértéke miatt lehet szerencsésebb az egyes eke, ha a mélyebb szántás a cél.Lehet félreértetted, nem akarok 30cm mélyen szántani 15 lóerős trakival, igazából nálam tapasztaltabbak véleményére vagyok kiváncsi.
Válasz #14736. hozzászólásra
Bizonyára szépen dolgozna ez az eke a kormánylemeze jó kialakításúnak tűnik.
Válasz #14733. hozzászólásra
Köszi akkor a hónap végén ütközünk.
Minek akarsz ezekkel a kis ekékkel 30 centi mélyen szántani? Ezek az ekék nem ilyen mély szántásra valók. Meg azok a kistraktorok amikhez valók ezek az ekék sztem azok sem bírnák a 30 centi mélységet.
Nézd meg ezt két képet, mind a kettőn egy-egy cseh gyártásu eke van, nem egyformák de a fogásszélességük azonos, azaz 25 cm. A képek alatt a leírásban csehül az van írva, hogy az ekék fogásszélessége 25cm, a szántásmélység meg max. 18 centi. Bizonyára azért mert vsz ez a mélység az eke optimális szántásmélysége a fogásszélességhez, az eketest magasságához és a kialakításához viszonyítva. No biztos lehet ezekkel szántani pl. 20 centi mélyen is, de a 25-30 centi már bizonyára nem nagyon jó mert akkor az eketest magasságából adódóan már nem úgy borítja a földet ahogy kell, és inkább csak túr ahelyett hogy szántana.
Naná, még fel is dőlhet, főleg ha a terület nem szintes. No meg a nyeregben ülni is nagyon fárasztó.
Válasz #14729. hozzászólásra
Teljesen igazad van, a 25cm fogásszélességű ekevasnak 39cm hosszú az éle. A belinkelt deleks nem volt jó példa. Mégis mi lehet az elvi határa a szántás mélységének a kis japóknál? Lehetséges nem is a vonóerő hanem a traki talajjal bezárt szöge. Egy 100-120 cm széles gép belelép a 30 cm mély barázdába eléggé meg tud dölni.Szerintetek?
Misi meg van az olaj,ma hozta a srác.
ÉLJEN!!!
Újra fel tudtam tölteni az avatar-képet.
Válasz #14717. hozzászólásra
Ha 6-12 -est találsz akkor szólj. De ilyen ócska gumi ilyen drágán nem kell.
A vadi új 6,5/80-12 -es 6PR-es Mitas 48€, az 5-12 -es meg 40€.
Válasz #14718. hozzászólásra
Aha, most már én is látom. Így már más a leányzó fekvése.
Válasz #14727. hozzászólásra
Bég, annak a Deleks ekének nem a fogásszélessége 35 centi hanem az ekevas élének a hossza ennyi! Ilyen ekevas-hosszúságnál a fogásszélesség 22-23 cm!. A 40 centi hosszú ekevasnak a fogása 25 centi, ez biztos, mert ilyen ekevasak vannak a PON-25 ekén ami 25 centit fog.
Nekem 30 centis ekevasaim vannak, ezeknek a fogása 20 centi.
Válasz #14727. hozzászólásra
Szia!
Én pl. ekkora ekével dolgozok.
Sziasztok,
eketémához ismét visszatérve valaki próbálkozott már 35 cm körüli fogásszélességű egyes ekével?
Elvileg ezzel a kisebb fogásszélesség mellett is elég mélyen lehet dolgozni...
Pl.:http://www.deleks.com/index.php?route=product/product&path=80&product_id=53
Válasz #14725. hozzászólásra
Nagyon ötletes!!! De ezt tartsuk titokba, mert a többiek is lemásolják
Válasz #14724. hozzászólásra
A traktor hidraulika tartályáról folyamatosan megy a kenés a kormány lemezre.
Válasz #14716. hozzászólásra
Üdv Urak! Misi milyen időközönként zsírozod az ekét, egy-egy kanyar után, esetleg közben is megállsz megkenni?
Bocsi!
üdvéd = ügyvéd.
Válasz #14710. hozzászólásra
Saját megfigyelés! '69 tele olyan hideg volt, hogy egy üdvéd a saját zsebébe dugta a kezét!
Válasz #14714. hozzászólásra
Akkor az magasság állító kerék, nem?
Válasz #14711. hozzászólásra
Nem igazán tudom, hogy az indiánok mit csinálnak éppen, de az én egyik traktoros ismerősöm már tavasz óta aprítja az ágat télire!
Válasz #14717. hozzászólásra
Az ÚJ 4 rétegű sava 11000ft!
Válasz #14709. hozzászólásra
Bocsi nem írtam,hogy ezt is szétlehet húzni mint a tiedet.
Yani -sok esetleg valakit érdekelhet.
http://aprod.hu/hirdetes/yanmar-gumi-ID1B9sp.html#4f8ba93eb0
Válasz #14714. hozzászólásra
De csak azért áll felfele mert zsír új volt az eke és nem akartuk össze koszolni.
Válasz #14712. hozzászólásra
Előre is bocsi Bencsiki.
Akkor lesz igazán hideg ha az ISEKI is benzinnel indul.
ÜDV!!!
Visszatérve a szántáshoz: hogy a keréknyomba megy a mélység állító.
Misi már megtalálta a megoldást az utolsó szántós videón amit feltett!
Felfele áll a kerék!!!!!!!!
Válasz #14712. hozzászólásra
Bakker csak el ne törjön a macska a kanyarba.
Válasz #14711. hozzászólásra
Aha, nálunk reggel szívatóval indultak a varjak, az is hideg telet jelez....
Válasz #14710. hozzászólásra
Mert az indiánok a hegyekbe már vágják a fát
Válasz #14700. hozzászólásra
Honnan tudod-tudjátok, hogy kemény tél lesz??
Nekem is van egy ilyen megérzésem, vagy csináltatok vmi naptárat, népi bölcsesség stb?
Válasz #14708. hozzászólásra
Szóval ilyen:
Válasz #14706. hozzászólásra
No én ezt értem hogy meg kell fordítani a fejeket, én is így csinálom már vagy 15 éve. De ha nem tudod széthúzni szélesebbre az ekéket akkor mit fogsz nyitni? Csak azt a mgmaradt zölt területet. De a tőkék mellől így nemigen szántod el a földet, csak ha szélesebbre állítod a fejeket. Szerintem ha nem állítható szélességben akkor nem jó. Az enyém ilyen:
Válasz #14705. hozzászólásra
Sziasztok! Bocs hogy beleszolok de ha megforditod a két fejet nem fogja kinyitni amit most betakartál ha csak nem tudod széthuzni a huzot.
Válasz #14705. hozzászólásra
De nyitáskor egy kicsit szét kell húzni!
Válasz #14704. hozzászólásra
Nyitó és záró egyaránt meg kell fordítani a két ekefejet és kész a nyitó.