Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD390.32 FtCHF442.87 FtGBP497.02 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát ha nincs szintező és emelgetni kell a rotát az bizony nem az igazi mert hullámos lesz utána a rotált terület minden emelést-leengedést látni lehet majd. Szerintem inkább valahogy úgy kellene megoldani hogy maradjanak a kerekek mert ezzel elkerülöd az emelgetéseket és a fülek a kerék(nyom) után simítsanak.
Én akkor is a nyírócsap mellett török lándzsát, inkább legyen mint ne legyen, szerintem is valóban jó dolog az. Inkább cserélek száz csavart mint valami komolyabb gond legyen akár az ekével akár a trakival. Meg hát gondolom azért nem véletlenül volt a nyírócsap kitalálva, és aki kitalálta az sem lehetett hülye ember. Bizonyára volt annak is egy-két rossz tapasztalata a nyírócsap nélküli ekével.
Az én gépem is megáll, és kapar egy helyben, csak most lehet,hogy megbokrosodtak a lovak,kicsit úgy éreztem magam mintha lovon ülnék.Azért írtam le nektek a dolgot,hogy kicsit mosolyogjatok rajtam,és ha esetleg nálatok valami hasonló történne ,akkor annyira ne ijedjetek meg mint én.Remélem a gazda nem látta rajtam,hogy villog a "beszarásjelző".Próbáltam nyugodtnak látszani.
A talamaróra csináltam a kerékjáratokra fület persze nem ér fel a gyárival,de így már nincs csík marózáskor,igaz mélységállító kerék hiányzik,mert így néha túl mélyre megy a rota és a gépet érezhetően fogja is,ezen kis emeléssel segítek.
Válasz #14628. hozzászólásra
Az a baj sok ember a nagy traktorhoz hasonlitja és arra a munkára amit mi tudunk csinálni ezekkel a kicsikkel nem öszehasonlítható. Mert nemtudunk olyan mélyen dolgozni mint a nagy ezért látszik a szántás néha mint ha turták volna. Na ezsem igaz hogy nem lehet ojan méjen dolgozni vele mert én ma szántottam és kipróbáltam milyen mély viszi a gép kivettem a mélységállító kereket és 28cm mélyen bírtam húzni gond nélkül.
Válasz #14624. hozzászólásra
Bizony jó dolog a nyírócsap. Mert már énnekem is szakadt el nyírócsapom. A havernak az ekéje nem nyírócsapos és neki rendszerint az ekevas szakad le a helyéről. Volt olyan kertem ahol kétszer is elnyírta. Igaz nekem nyolcas csavar van benne.
Válasz #14622. hozzászólásra
Az én ekémen meg van minden ekefejen, és bizony el is szakadt már néhányszor. Pedig ez a 16-os Mitsu is csak 20 lovas kistraki (ha minden igaz), és bizony el bírta szakítani a 10-es nyírócsapot.
Felvettem a kapcsolatot egy sráccal, aki ilyen doksikkal foglalkozik.
Azt mondta utánanéz, hátha sikerül.
De ha valakinek van Yanmar YM 1500-höz doksija, gondolhat rám.
Mi a gondod a nyírócsappal? Hát nem z a jó ha van az ekén nyírócsap? Inkább szakadjon az (nálam egy 10-es csavar) mint az eke vagy ne adj Isten a traki!
Válasz #14615. hozzászólásra
Sziasztok! Még jó, hogy nem nyírócsapos az ekéd, mert akkor azt is cserélhetnéd. Végre már megint esik, kényszerpihenőt kell tartani. Olyan régen esett már, alig 2 napja. Nagyon vizes a talaj, ragad az ekére a föld, alig lehet szántani.
Hazaértem ebédelni, ma Yani két lábra állt velem,az eke fogott egy 10cm-es dófa gyökeret,kicsit megijedtem...(a gyatya száraz maradt), az első kerék kb 50cm magasan volt, amikor kuplungoltam,és fékeztem egyszerre,ha lett volna még valami,amit benyomhatok,azt is benyomtam volna.Aztán a fékkel finoman visszaengedtem az elejét a talajra.
Szerintem aki talpon akar maradni szép lassan viszi le az árakat, jobb a sűrű fillér mint a ritka forint. Pár éve csak pár kereskedő volt a piacon és nem nagyon jelentettek konkurenciát egymásnak, mostanában egyre több kereskedő van és szép lassan muszáj le vinniük az árakat megszűnik a monopol helyzet. De nekünk ez csak jól jön most már csak a tisztességes korrekt kereskedőt kell megtalálni. Legalábbis szerintem ez a helyzet.
Válasz #14605. hozzászólásra
Valószínű azért ilyen olcsók mert ahogy behozzák őket nem foglalkoznak velük. Mer miért tudja a kali anyiért adni amenyiért.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek Yanmar Ym1700 kistraktorhoz magyar vagy bármilyen nyelvű kezelési útmutató, esetleg más leírás (műszaki adatok, szervizelés vagy bármi).
Már mindenfelé néztem, de nem igazán találtam.
Nekem a YM1500-nál sokat segitett az orrsúly használata. Minden munka esetében jobban használható a gép, mondjuk teljesen sik terepet nem gyakran lát .
Nekem 15 lovas mezítlábas Kubotám van. Sok esetben tolja az elejét kanyarodáskor ( permetezővel, tárcsával pl). A vonóerővel nincs gond, kultizni jó, zúzásnál már kelhet kanyarodáskor.
Szerintem meg sokkal jobb választás inkább pl. egy 14-es de 4x4 -es kistraki mint egy akármilyen 17-es első hajtás nélküli. Pityu, ha nagyobb erőt igénylő munkát végzel vagy kicsit dombnak kell dolgozni és kikapcsolod az első hajtást azt bizony azonnal észreveszed, pár méter után már kapar a hátsó kerék. Anno ugyanígy voltam a TZ-4K -val is, ha nem húzott mind a 4 kerék akkor nem is lehetett rendesen dolgozni azzal sem. Tehát szerintem csak 4x4 -est!!!
Az avatarodat nézve szerintem el tudod dönteni mennyit ér a 4x4. Ugyan annyit ér mint a nagy trakiknál, ha nem akarsz vele szántani mondjuk csak rotálni akkor éppen nélkülözhető.
Elnézést, hogy csak igy beirtam. a közeljövöben tervezem én is valami kis japó vásárlását. Az ilyen 14-15 le kategóriában mennyit számit az összkerék? mert ezeket néztem még:
35441 hozzászólás
Válasz #14638. hozzászólásra
Aha.
De úgy legyen! Kívánok Neked a jövőben jó "duzzogást"!
Válasz #14630. hozzászólásra
Holnap csinálok képeket az én szántásomról(ami nem publikus),és a szomszéd nagytraktoros szántásáról.
Válasz #14634. hozzászólásra
Igen egy kettő már tojik.
Na itt megint tévedés van!!!!
Ezt csak vizsgára vittem,de elbírnám viselni itthon nagyduzzogva
Válasz #14625. hozzászólásra
Balu2, ez a szuper Iseki a Yani helyett vagy a Yani mellé van?
(hát igen, valahol itt a 22 japán-lónál ami ugye kb. 26-28 európai-ló kezdődik A TRAKTOR)
Válasz #14633. hozzászólásra
Igazad van! Egyéni megítélés kérdése.
Válasz #14632. hozzászólásra
Hát ha nincs szintező és emelgetni kell a rotát az bizony nem az igazi mert hullámos lesz utána a rotált terület minden emelést-leengedést látni lehet majd. Szerintem inkább valahogy úgy kellene megoldani hogy maradjanak a kerekek mert ezzel elkerülöd az emelgetéseket és a fülek a kerék(nyom) után simítsanak.
Balu! Tojnak már a jércék?
Válasz #14629. hozzászólásra
Én akkor is a nyírócsap mellett török lándzsát, inkább legyen mint ne legyen, szerintem is valóban jó dolog az. Inkább cserélek száz csavart mint valami komolyabb gond legyen akár az ekével akár a trakival. Meg hát gondolom azért nem véletlenül volt a nyírócsap kitalálva, és aki kitalálta az sem lehetett hülye ember. Bizonyára volt annak is egy-két rossz tapasztalata a nyírócsap nélküli ekével.
Az én gépem is megáll, és kapar egy helyben, csak most lehet,hogy megbokrosodtak a lovak,kicsit úgy éreztem magam mintha lovon ülnék.Azért írtam le nektek a dolgot,hogy kicsit mosolyogjatok rajtam,és ha esetleg nálatok valami hasonló történne ,akkor annyira ne ijedjetek meg mint én.Remélem a gazda nem látta rajtam,hogy villog a "beszarásjelző".Próbáltam nyugodtnak látszani.
A talamaróra csináltam a kerékjáratokra fület persze nem ér fel a gyárival,de így már nincs csík marózáskor,igaz mélységállító kerék hiányzik,mert így néha túl mélyre megy a rota és a gépet érezhetően fogja is,ezen kis emeléssel segítek.
Mi történt az "yzével" csere-bere vagy csak javítás.
Az a baj sok ember a nagy traktorhoz hasonlitja és arra a munkára amit mi tudunk csinálni ezekkel a kicsikkel nem öszehasonlítható. Mert nemtudunk olyan mélyen dolgozni mint a nagy ezért látszik a szántás néha mint ha turták volna. Na ezsem igaz hogy nem lehet ojan méjen dolgozni vele mert én ma szántottam és kipróbáltam milyen mély viszi a gép kivettem a mélységállító kereket és 28cm mélyen bírtam húzni gond nélkül.
Válasz #14626. hozzászólásra
Gyenge az ekéje, azért szakadt le a vas róla. Fogtam már néhányszor én is a géppel nagyot, legfeljebb megáll aztán annyi.
Válasz #14608. hozzászólásra
Nincs kép mert sötétbe szántottam,és jó vastagon volt rajta kukorica és nem biztos,hogy az a mutogatnivaló lett.
Ilyen autó jó lenne nekem is vinni a kis hinot.
Válasz #14624. hozzászólásra
Bizony jó dolog a nyírócsap. Mert már énnekem is szakadt el nyírócsapom. A havernak az ekéje nem nyírócsapos és neki rendszerint az ekevas szakad le a helyéről. Volt olyan kertem ahol kétszer is elnyírta. Igaz nekem nyolcas csavar van benne.
Válasz #14621. hozzászólásra
Ez simán befért. iseki 220
Válasz #14622. hozzászólásra
Az én ekémen meg van minden ekefejen, és bizony el is szakadt már néhányszor. Pedig ez a 16-os Mitsu is csak 20 lovas kistraki (ha minden igaz), és bizony el bírta szakítani a 10-es nyírócsapot.
Válasz #14603. hozzászólásra
Köszi Bencsiki! Jó ötlet!
Felvettem a kapcsolatot egy sráccal, aki ilyen doksikkal foglalkozik.
Azt mondta utánanéz, hátha sikerül.
De ha valakinek van Yanmar YM 1500-höz doksija, gondolhat rám.
Válasz #14617. hozzászólásra
Nekem az ég - világon semmi, mert nincs egy ekémen se. Ez a 20 ló nem tud kárt tenni egyikben sem.
Válasz #14611. hozzászólásra
megnézném azért a 28 lovas mitsu befér-e szinte bármelyikbe...
azért a 60 ropi valakinek sokat számít
Válasz #14618. hozzászólásra Sajnos YAnmar 1500 gyenge pontja a kormánymü kérdezd meg Velencén meg Zalaegerszegen a BAbics Gábornál.
Válasz #14618. hozzászólásra
Talán Füri Ker Kft Velence. Elég sok bontott holmi van náluk, hátha akad yanmar kormánymű is. Egy telefont mindenképp megér.
Helló!Yanmar 1500 kellene kormánymű!Magyarországon holl lehet kapni mert a kereső nem reagál rá semmit!
Válasz #14616. hozzászólásra
Mi a gondod a nyírócsappal? Hát nem z a jó ha van az ekén nyírócsap? Inkább szakadjon az (nálam egy 10-es csavar) mint az eke vagy ne adj Isten a traki!
Válasz #14615. hozzászólásra
Sziasztok! Még jó, hogy nem nyírócsapos az ekéd, mert akkor azt is cserélhetnéd. Végre már megint esik, kényszerpihenőt kell tartani. Olyan régen esett már, alig 2 napja. Nagyon vizes a talaj, ragad az ekére a föld, alig lehet szántani.
Hazaértem ebédelni, ma Yani két lábra állt velem,az eke fogott egy 10cm-es dófa gyökeret,kicsit megijedtem...(a gyatya száraz maradt), az első kerék kb 50cm magasan volt, amikor kuplungoltam,és fékeztem egyszerre,ha lett volna még valami,amit benyomhatok,azt is benyomtam volna.Aztán a fékkel finoman visszaengedtem az elejét a talajra.
Üdv.
Még benéztem meló előtt és találtam egy jónak kinézőt.Annak érdekes lehet ,aki keres Japán traktort.Ismétlem képről,és leírásból jónak tűnik.
HINOMOTO E 2304
Válasz #14612. hozzászólásra
Szerintem simán.
Válasz #14610. hozzászólásra
Akkor mások 100%-os árréssel dolgoznak?
Válasz #14609. hozzászólásra
Távolság nem téma egy zárt kisteherbe bármelyik japó befér 60ropiból elhozod az ország másik sarkából is.
Szerintem aki talpon akar maradni szép lassan viszi le az árakat, jobb a sűrű fillér mint a ritka forint. Pár éve csak pár kereskedő volt a piacon és nem nagyon jelentettek konkurenciát egymásnak, mostanában egyre több kereskedő van és szép lassan muszáj le vinniük az árakat megszűnik a monopol helyzet. De nekünk ez csak jól jön most már csak a tisztességes korrekt kereskedőt kell megtalálni. Legalábbis szerintem ez a helyzet.
Válasz #14606. hozzászólásra
Szamóca, mi kalinál vásároltuk pl. lekopogom
Mondjuk nekünk szempont volt a távolság is.
Válasz #14604. hozzászólásra
A trágyázott földnél nincs is jobb, de az érett trágya a legjobb.
Képet kérhetnénk a szántásról ? Kíváncsi vagyok a trágyázott földön, hogy dolgozik az eke.
Válasz #14606. hozzászólásra
Azért olyan veszettül sokat máshol sem foglalkoznak velük. Csak vastagabb az "árrés"
Válasz #14605. hozzászólásra
Valószínű azért ilyen olcsók mert ahogy behozzák őket nem foglalkoznak velük. Mer miért tudja a kali anyiért adni amenyiért.
Válasz #14592. hozzászólásra
Ezek miért ilyen olcsók?Hatvanban vagy kagró-nál dupla ennyi.
Szevasztok.
Egy kiscit meglepödtem a macskuszon nem zavarta,hogy jövök a traktorral,meg kellett várnom,hogy végezzen.
Válasz #14600. hozzászólásra
Egy lehetséges dokumentáció.
Az e-bay egy jó hely az ilyesmik felkutatásáshoz.
Válasz #14601. hozzászólásra
Sajna nekem sincs Yanihoz, de korábbi hozzászólások közt olvastam, hogy
keletagros Győző esetleg tud segiteni. Tudnál segiteni ebben Győző?
Ha más nincs, akár még a Yanmar YM1500-höz való is jó lehet.
Köszönöm
Kedves Fórumozók!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek Yanmar Ym1700 kistraktorhoz magyar vagy bármilyen nyelvű kezelési útmutató, esetleg más leírás (műszaki adatok, szervizelés vagy bármi).
Már mindenfelé néztem, de nem igazán találtam.
Köszi előre is.
Válasz #14598. hozzászólásra
Nekem a YM1500-nál sokat segitett az orrsúly használata. Minden munka esetében jobban használható a gép, mondjuk teljesen sik terepet nem gyakran lát .
Válasz #14595. hozzászólásra
Nekem 15 lovas mezítlábas Kubotám van. Sok esetben tolja az elejét kanyarodáskor ( permetezővel, tárcsával pl). A vonóerővel nincs gond, kultizni jó, zúzásnál már kelhet kanyarodáskor.
Válasz #14596. hozzászólásra
Szerintem meg sokkal jobb választás inkább pl. egy 14-es de 4x4 -es kistraki mint egy akármilyen 17-es első hajtás nélküli. Pityu, ha nagyobb erőt igénylő munkát végzel vagy kicsit dombnak kell dolgozni és kikapcsolod az első hajtást azt bizony azonnal észreveszed, pár méter után már kapar a hátsó kerék. Anno ugyanígy voltam a TZ-4K -val is, ha nem húzott mind a 4 kerék akkor nem is lehetett rendesen dolgozni azzal sem. Tehát szerintem csak 4x4 -est!!!
Válasz #14595. hozzászólásra
Szia
Ebben az esetben a 17 lovas Yanmar jó választásnak tűnik.Az enyém 16-os, de én mindenre ezt használom mert ez van csak.Sok sikert a vásárláshoz.
mondjuk inkább csak szárzuzózni kéne neki meg kultizni. a szántást meg tudom oldani nagy trakival. nehéz munka nem lenne ilyen szempontból.
Válasz #14592. hozzászólásra Üdv a csapatban csak 4kerék hajtásu trakit vegyél mert nagyon kicsi az ön sulya és hátuljával nem nagyon kapaszkodik.
Válasz #14592. hozzászólásra
Az avatarodat nézve szerintem el tudod dönteni mennyit ér a 4x4. Ugyan annyit ér mint a nagy trakiknál, ha nem akarsz vele szántani mondjuk csak rotálni akkor éppen nélkülözhető.
Elnézést, hogy csak igy beirtam. a közeljövöben tervezem én is valami kis japó vásárlását. Az ilyen 14-15 le kategóriában mennyit számit az összkerék? mert ezeket néztem még:
http://geporigo.hu/termekek/japan-kistraktorok/mitsubishi/d1500/
http://geporigo.hu/termekek/japan-kistraktorok/yanmar/ym-1700b/