Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nézd a kipuff csak addig zavar még le nem törik de aztán beférsz mindenhová :D Amúgy már ugye néztük hogy gyorsan meglehet csinálni. A hátsó munkalámpához meg több mint valószínűleg új vezetéket kell húzni mert ami van az halott. De a gyári első lámpák nagyon jók ahoz ne nyúlj :D
Válasz #14548. hozzászólásra
Kedves uraim.
Én is így fogom tenni mert kertbe nem jó. Mert elakad mindenbe, elfogom fordítani. Csak az az igazság még én sem nagyon dolgoztam a géppel majd a jövő héten talán lesz alkalmam kitapasztalni. Meg lesz egy kis időm akkor megoldok rajta minden világítás gondot.
Válasz #14547. hozzászólásra
Szántóföldön biztos hogy nem. A kertekben meg majd legallyazzák és jól "felnyírják" előtte a fákat. Amolyan pálmaszerü "gombafrizurára".
Anno egy barátom a Yanmar 1401-en bizony letörte a pufit.A javítás után azonnal vízszintbe is rakta. Ezért én -megelőzendő a bajt- lefordítanám vízszintesbe mint ahogy a barátom is és Bencsiki is tette.
Az én gépemen is ilyen csúnya villámhárító szerű kipu volt. Én fektettem el vízszintesre és vágattam le a csövet a lehető legrövidebbre.
Így most elférek a fák ágai alatt. Meg olyan kis cuki.
Tiszteletem Mindenkinek!
Földműveléstanilag laikusként azt szeretném kérdezni, hogy a talajmarás kisebb területen mennyire képes kiváltani a szántást? Mi a kettő közötti különbség ami esetleg megkerülhetetlenné és feltétlenül szükségessé teszi az egyiket a másikkal szemben? Új vagyok és érdeklődő. :-) Tanulni szeretnék...
Erről jut eszembe. Az egyik aranyos volt kolléga nőm azt mondta nekem , hogy vegyek egy műtrágya szórót és ha meghalok azzal fogja a hamvaimat szét szórni. Hát nem aranyos?
Üdv a fórumtagoknak. Ismételten jelentkezek 2 képpel de immáron a Hinomotoval :D Bírta a tesztet. 18 lóerős létére penge kis gép. A videó hamarosan készülni fog.
Agrokid igen az avataron a sját ekém van amivel szoktam szántani.
Viszont ennek az ekének még nem hiszem,hogy kell a merevítő.Van róla pár kép a nevem alatt régről,feltvé,hogy nem törölték már.Ez az eke kicsit túl van méretezve egy 2*-ekkora gép is eléállhat nyugodtan.Vagy a traktor van aláméretezve...
Megnéztem még egyszer a videókat, ha már ennyire kivesézzük szerencsétlent. Én még a leforgató lemezeket is hiányolom róla, ekkora mélységnél szépen beforgatná a tetejét, így nem kellene akkora mennyiséget a kormánylemeznek mozgatni és még szebb lenne a szántás is.
Ezzel az ekével szántasz ami az avatarodon van?
Lehet sokat segítene ha dobnál rá merevítést a harmadik pont és az ekeváz közé. Tipikusan ez volt a baj nekem is a bagodi szögállítós ekével is mert annak sincs merevítése.
Nállam is ha a föld rá tapad a kormánylemezre csak dúr, valamint még akkor ha nagyon le engedem és annyira sok földet mozdít meg hogy nem képes átfordítani csak dúrni.
Szerintem két oka lehet. Az egyik, hogy túl laza, omlós a talaj, az olyat nem lehet látványosan szántani. Nem lesz szép merőleges barázda fal, stb. A másik a kormánylemez kialakításából adódhat. Nincs akkora íve. Ezért is van többféle kialakítású kormánylemez, hogy a területi adottságokhoz megfelelővel lehessen operálni. Persze ilyen kicsiben nem fog senki sem normál talajra, vagy éppen gyepszántásra való kormánylemezt gyártani. Lehet ezen lovagolni naphosszat, hasonló téma mint az egyenes barázda kérdése. Elmunkálás után senki sem fogja megmondani milyen volt. Amíg a traktor nem szakad meg előtte, leforgatja amit le kell, szerintem édes mindegy az a pár pillanat, amíg a föld fordul 135 fokot. (Persze az ember fantáziája jár rajt, hogy mi mitől.)
Olyat ami nekem van? Kizárt.
Ha olyan faxa fekete földön akarod használni amiről a képeket raktál fel akkor esélytelen, persze 10 centi mélységen biztos.
Felénk is fekete kötött a talaj de még az 50 lovas deutznakl is okoz büfögést.
35454 hozzászólás
Agrokid-ek olcsón!
Nézzétek meg az oldalsó ajánlatsort is!
Ennyiért a hülyének is megéri. Azt gondolom, a pénzt előre kell utalni!
Válasz #14552. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #14551. hozzászólásra
Traktordata
Válasz #14549. hozzászólásra
Szamoca milyen nehéz a géped és mennyi a szélessége, mert azt írtátok, hogy robusztus de ebből nem derül ki semmi?
Válasz #14549. hozzászólásra
Nézd a kipuff csak addig zavar még le nem törik de aztán beférsz mindenhová :D Amúgy már ugye néztük hogy gyorsan meglehet csinálni. A hátsó munkalámpához meg több mint valószínűleg új vezetéket kell húzni mert ami van az halott. De a gyári első lámpák nagyon jók ahoz ne nyúlj :D
Válasz #14548. hozzászólásra
Kedves uraim.
Én is így fogom tenni mert kertbe nem jó. Mert elakad mindenbe, elfogom fordítani. Csak az az igazság még én sem nagyon dolgoztam a géppel majd a jövő héten talán lesz alkalmam kitapasztalni. Meg lesz egy kis időm akkor megoldok rajta minden világítás gondot.
Válasz #14547. hozzászólásra
Szántóföldön biztos hogy nem. A kertekben meg majd legallyazzák és jól "felnyírják" előtte a fákat. Amolyan pálmaszerü "gombafrizurára".
Anno egy barátom a Yanmar 1401-en bizony letörte a pufit.A javítás után azonnal vízszintbe is rakta. Ezért én -megelőzendő a bajt- lefordítanám vízszintesbe mint ahogy a barátom is és Bencsiki is tette.
Válasz #14544. hozzászólásra
Sziasztok! Viszont lehet, hogy nagyon jól fogja érezni magát.
Szamoca nem fog elakadni a kipufogód?
Válasz #14536. hozzászólásra
Az én gépemen is ilyen csúnya villámhárító szerű kipu volt. Én fektettem el vízszintesre és vágattam le a csövet a lehető legrövidebbre.
Így most elférek a fák ágai alatt. Meg olyan kis cuki.
Válasz #14537. hozzászólásra
Én meg azt hittem, hogy csak egy félre sikerült optikai tuning.
Ez pont olyan mint amikor az öreg gazdag ember csinos lányokkal veszi magát körül. Ő szebb nem lesz. :)
Az eketek azért is dúrhat mert mély ebben járatjátok, mint azt kellene.
Tiszteletem Mindenkinek!
Földműveléstanilag laikusként azt szeretném kérdezni, hogy a talajmarás kisebb területen mennyire képes kiváltani a szántást? Mi a kettő közötti különbség ami esetleg megkerülhetetlenné és feltétlenül szükségessé teszi az egyiket a másikkal szemben? Új vagyok és érdeklődő. :-) Tanulni szeretnék...
Válasz #14541. hozzászólásra
A táblázat szerint 151 kg és 160 cm szerintem a 20 ló is letérdel.
Válasz #14535. hozzászólásra
Ami nekem volt 1.6-os tárcsát a 26-os yanmar vitte de nehéz volt neki az emelés. Mondjuk az kb 250 kiló volt.
Válasz #14534. hozzászólásra
Ahhoz még nem volt szerencsém.
Erről jut eszembe. Az egyik aranyos volt kolléga nőm azt mondta nekem , hogy vegyek egy műtrágya szórót és ha meghalok azzal fogja a hamvaimat szét szórni. Hát nem aranyos?
De azért ott pózolsz. Most le lett tesztelve a géped. Jót vettél Lehet, hogy már oda se adom neked a gépet
Válasz #14536. hozzászólásra
Az a csúnya ember én vagyok ott fent.
Üdv a fórumtagoknak. Ismételten jelentkezek 2 képpel de immáron a Hinomotoval :D Bírta a tesztet. 18 lóerős létére penge kis gép. A videó hamarosan készülni fog.
Válasz #14534. hozzászólásra
Szerintem a tárcsához való lóerőket egy kicsit benézték. 16 lovas géppel 1,6m tárcsát nem kellene húzni.
http://www.szerletics.hu/tarcsak.html
Válasz #14516. hozzászólásra
Szia Agrokid!
A "Szertelicsgép" féle tárcsákat is mered ajánlani?
Válasz #14487. hozzászólásra
Nagyon szép a szántás! De ahogy látom jó a talaj is!
Válasz #14530. hozzászólásra
Agrokid igen az avataron a sját ekém van amivel szoktam szántani.
Viszont ennek az ekének még nem hiszem,hogy kell a merevítő.Van róla pár kép a nevem alatt régről,feltvé,hogy nem törölték már.Ez az eke kicsit túl van méretezve egy 2*-ekkora gép is eléállhat nyugodtan.Vagy a traktor van aláméretezve...
Válasz #14529. hozzászólásra
Megnéztem még egyszer a videókat, ha már ennyire kivesézzük szerencsétlent. Én még a leforgató lemezeket is hiányolom róla, ekkora mélységnél szépen beforgatná a tetejét, így nem kellene akkora mennyiséget a kormánylemeznek mozgatni és még szebb lenne a szántás is.
Válasz #14525. hozzászólásra
Ezzel az ekével szántasz ami az avatarodon van?
Lehet sokat segítene ha dobnál rá merevítést a harmadik pont és az ekeváz közé. Tipikusan ez volt a baj nekem is a bagodi szögállítós ekével is mert annak sincs merevítése.
Válasz #14528. hozzászólásra
Nállam is ha a föld rá tapad a kormánylemezre csak dúr, valamint még akkor ha nagyon le engedem és annyira sok földet mozdít meg hogy nem képes átfordítani csak dúrni.
Válasz #14527. hozzászólásra
Bencsiki itt a vélasz alattam. Talán még annyi ha az eke nincs rendesen be állítva illetve nincs ki fényesedve az eke.
Válasz #14526. hozzászólásra
Sziasztok!
Szerintem két oka lehet. Az egyik, hogy túl laza, omlós a talaj, az olyat nem lehet látványosan szántani. Nem lesz szép merőleges barázda fal, stb. A másik a kormánylemez kialakításából adódhat. Nincs akkora íve. Ezért is van többféle kialakítású kormánylemez, hogy a területi adottságokhoz megfelelővel lehessen operálni. Persze ilyen kicsiben nem fog senki sem normál talajra, vagy éppen gyepszántásra való kormánylemezt gyártani. Lehet ezen lovagolni naphosszat, hasonló téma mint az egyenes barázda kérdése. Elmunkálás után senki sem fogja megmondani milyen volt. Amíg a traktor nem szakad meg előtte, leforgatja amit le kell, szerintem édes mindegy az a pár pillanat, amíg a föld fordul 135 fokot. (Persze az ember fantáziája jár rajt, hogy mi mitől.)
Válasz #14485. hozzászólásra
Szia Kid!
Ez engem is érdekel. meg tudod mondani, hogy mitől dúr és miért nem fordít?
Szerintem az eke kialakítása miatt, a súlya segíti a dolgot de,csak attól nem menne bele.Most is ott van a traktor mögött,és nincs benne a földben.
Válasz #14481. hozzászólásra
Válasz #14522. hozzászólásra
Sziasztok! Szerintem mindkettő egyaránt fontos, hogy jól működjön.
Válasz #14520. hozzászólásra
Mért az eke súllyánál fogva határozza meg hogy mennyire megy bele a talajba vagy az eke vas kialakítása?
Válasz #14519. hozzászólásra
Azt pontosan nem tudom de van ismerős akinek ilyen van majd megkérem mérje meg.
Nem túl könnyűek ezek az ekék?
Ezen még gondolkodom,magasabb lenne mint a bagodi?
Válasz #14517. hozzászólásra
Válasz #14515. hozzászólásra
Értem akkor nem gondolkodom a cseréjében.Köszi a segítséget!!
Válasz #14514. hozzászólásra
Inkább ezt ajánlom, ilyenem is volt.
Válasz #14514. hozzászólásra
Olyat ami nekem van? Kizárt.
Ha olyan faxa fekete földön akarod használni amiről a képeket raktál fel akkor esélytelen, persze 10 centi mélységen biztos.
Felénk is fekete kötött a talaj de még az 50 lovas deutznakl is okoz büfögést.
Válasz #14511. hozzászólásra
Szerinted elbírja a 18 le gépem a 25/25 ekét?
Válasz #14512. hozzászólásra
Így vettem a géppel !
Válasz #14510. hozzászólásra
Mondtam sufni tuningos a felirat az ekén.
Válasz #14510. hozzászólásra
14 cm az nem kevés!
Válasz #14508. hozzászólásra
Igen látom ! Teljes tévhitben voltam !
Nálunk is esik az eső ,de azért kimentem és megmértem 42cm
Válasz #14505. hozzászólásra
A kíváncsiság kedvéért mérd meg te is!
Itt látszik a szögállítos eke az 21/25-ös.
Válasz #14504. hozzászólásra
Vagy ha erre lusták vagyunk tároljuk fedett helyen, mint én!
Válasz #14501. hozzászólásra
A földtől az gerenda aljáig a távolság 56 cm.
Válasz #14503. hozzászólásra
Előre is köszi!