Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A sarkon forduláshoz azért továbbra is érdemes szétkapcsolni a féket, mindenesetre tény, hogy ha ilyen a híd, akkor még sarkabban :) fordul. Ahogy Agrokid is írta, bizonyos kormányszög felett áttételt vált a híd, ha a funkció be van kapcsolva. Klassz. Vettem tegnap 2db MT20D-t, meg előtte való nap is kettőt. A négyből három ilyen, egy pedig sima. Nem tudom MT16D-n is van-e ilyen, eddig nem figyeltem fel rá, de a szintén tegnap vett MT17D is ilyen hidas.
Ugyanez elérhető kisebb gépek közül még pl. a Bulltra-kon, azaz Kubota B1-14-től 17-ig traktorokon, de ott is opciós tétel lehetett, mert nincs mindegyiken.
Fifi nehogy elállíts valamit a gépen azzal az anyával,ez egy köracél 90-fokban meghajlítva nincs rajta anya.Le van biztosítva kiveszed a másik lyukba átrakod és a karok máris lejjebb mennek.Nálam nem kell anyát tekerni meg ilyenek.
Válasz #14178. hozzászólásra
A kb. méreteket meg lehet ítélni a képről is. A gerendely hossza 1 méter volt, de ha most csinálnám akkor már csak 80 centire csinálnám, annyi is elég, nem kell nagyon hosszúra csinálni. A szélessége meg kb. 40centi volt. A magasságot már nem tudom, de az ekefej és a gerendely között kb 10-12 centi volt hézag volt, és az egész 80 mm-es hengerelt U-vasból készült.
Szia zúzás után minden kép tárcsázd le. Itt van két kép az első tárcsázás után a második szántás után. Ritka szép kukorica volt de inkább ritka mint szép.
Fifi a traktoron át lehet állítani a hidraulikát,a szántásnál a lengőkarokat lejjebb lehet tenni ha a biztosítót a másik lyukba rakod.Az ülés alatt van baloldalt,sasszeg ki 7-es köracélból gyártott rúd átrak másik lyukba majd sasszeg vissza.A baloldalt hidraulika felső karján van felfogatva egy féltányér szerű azon van a másik lyuk amibe át kell rakni.
Én mire erre rájöttem anno,addig pár órát én is nézegettem gondolhatod.
A traktor motorját nem árt ha először leállítod mert odanyomhatja a kezed!Nekem már megy járómotornál is,de először jobb ha nem megy a motor!!!!
És komolyan jó is volt. És egy ilyen ekét "olcsón meg is lehet úszni". Persze dolgozni kell rajta, időt kell rá szánni, nem érdemes csak úgy összecsapni. Főleg a felfüggesztésre fektess hangsúlyt, legyen állítható minden irányba! Nagyon megkönnyíti az eke beállítását.
Válasz #14139. hozzászólásra
szia! annyi még a gondom ,hogy még mélyebben is megpróbálnám, de nem megy lejjebb a földbe az eke. talán nem engedik az alsó karok? majd még ezen kisérletezek vasárnap a másik föld szántáskor,
köszönöm a segitségeteket, kár hogy amikor vásároltam a tulaj azt mondta hogy 16LE, bár nagyon meg vagyok vele elégedve. Uj vagyok még ebben a kistraktor témában mert ennél nekem nagyobb volt csak a gyümölcsösbe ez fér be!
Válasz #14170. hozzászólásra
...de igaz az is hogy a TZ-4K 900 kg önsúlyú, ez a kis Yanmar Ke-3 meg talán 550-600 kiló ha van. De a két Terra ekefejet szerintem elvinné.
Válasz #14159. hozzászólásra
Szerintem is elég 1-fejes, 25 centi fogásszélességgel, ha lehet akkor vegyél váltvaforgatósat. Persze minden pénztárcafüggő, de egy TZ-4K -hoz való PON-25 váltvaforgatósat már olcsón lehet venni. Mert az új 1-fejesek is elég drágák, de talán hogy jobbak is.
Anno én a TZ-4K -hoz (ami ugye 14 le) csináltam egy 2-fejes ekét Terra (Agzat) kistraktor ekéiből, még ezt tudnám ajánlani Neked is. A két fej fogásszélesség 36 centi, de én csak 34 centire csináltam, és nagyon szuper volt a TZ-4K után. Mondhatom hogy vígan bírta, 18 centi mélyen ezzel is lehetett szántani, és a 34 centi ugye mégsem csak 25. Azért szaporább volt vele a szántás mint 1-fejessel. Itt van a kép róla, de már nincs meg mert eladtam a trakival.
Válasz #14165. hozzászólásra
Ebben igazat adok neked . Mert az enyém sem bírta húzni. sok volt neki a 2x25-cm fogás szélesség. Bár ez sem igaz mert 10cm mélyen el bírná.
Válasz #14164. hozzászólásra
Hát szerintem ne gondolkodj 1-fejnél nagyobba még akkor sem ha homok talajon dolgozol vele mert az enyém is küszködik néha a 2-fejel pedig az 16-lovas.A kétfejes lovasekét el sem bírta húzni az enyém.
Ezt miből gondolod? És milyen lovas-ekéből?
Mert a lovasekék általában 25 cm fogásszélességüek.Nekem is van kettő, és mind a kettő 25 centis (a kivétel erősíti a szabályt) Abból kettőt....? Hát nem hiszem.
35454 hozzászólás
Válasz #14203. hozzászólásra
Akkor üdvözletem küldöm Neki, ha átadod! Gyerekkorunkban együtt rúgtuk a bőrt a majorban.
Válasz #14201. hozzászólásra
Igen mer miért.
Válasz #14179. hozzászólásra
Szia! Itt a kép a bagodi ekémről. Holnap talán tudok szántás közbeni képet is feltenni és a gépről is.
Válasz #14200. hozzászólásra
Édesapádat Sándornak hívják?
Válasz #14199. hozzászólásra
Igen.
Válasz #14197. hozzászólásra
Szia Szamoca! Lehet egy diszkrét kérdésem?
Válasz #14196. hozzászólásra
Az oké, hogy szántás én is olvastam, de a gép mögött bármilyen eke lehet.
Válasz #14195. hozzászólásra
Gondolom ez az eke.
Válasz #14195. hozzászólásra
Első kép alá van irva: szántás.
Válasz #14193. hozzászólásra
Sziasztok! Milyen eke? A képeken nem látok semmilyen ekét.
Válasz #14187. hozzászólásra
Lábon hozod haza őket?
Válasz #14189. hozzászólásra
Látod Misi hogy szánt az ekém)).
Válasz #14191. hozzászólásra
Válasz #14188. hozzászólásra
Nem mindenkit lehet megetetni egy matricával :)
Válasz #14189. hozzászólásra
Szántás
Válasz #14187. hozzászólásra
Biztos hogy MT20D ? Nem MT18D ?
Válasz #14142. hozzászólásra
A sarkon forduláshoz azért továbbra is érdemes szétkapcsolni a féket, mindenesetre tény, hogy ha ilyen a híd, akkor még sarkabban :) fordul. Ahogy Agrokid is írta, bizonyos kormányszög felett áttételt vált a híd, ha a funkció be van kapcsolva. Klassz. Vettem tegnap 2db MT20D-t, meg előtte való nap is kettőt. A négyből három ilyen, egy pedig sima. Nem tudom MT16D-n is van-e ilyen, eddig nem figyeltem fel rá, de a szintén tegnap vett MT17D is ilyen hidas.
Ugyanez elérhető kisebb gépek közül még pl. a Bulltra-kon, azaz Kubota B1-14-től 17-ig traktorokon, de ott is opciós tétel lehetett, mert nincs mindegyiken.
Válasz #14183. hozzászólásra
Köszi! Kell szereznem egy tárcsát..
Válasz #14182. hozzászólásra
Fifi nehogy elállíts valamit a gépen azzal az anyával,ez egy köracél 90-fokban meghajlítva nincs rajta anya.Le van biztosítva kiveszed a másik lyukba átrakod és a karok máris lejjebb mennek.Nálam nem kell anyát tekerni meg ilyenek.
Válasz #14178. hozzászólásra
A kb. méreteket meg lehet ítélni a képről is. A gerendely hossza 1 méter volt, de ha most csinálnám akkor már csak 80 centire csinálnám, annyi is elég, nem kell nagyon hosszúra csinálni. A szélessége meg kb. 40centi volt. A magasságot már nem tudom, de az ekefej és a gerendely között kb 10-12 centi volt hézag volt, és az egész 80 mm-es hengerelt U-vasból készült.
Válasz #14169. hozzászólásra
Szia zúzás után minden kép tárcsázd le. Itt van két kép az első tárcsázás után a második szántás után. Ritka szép kukorica volt de inkább ritka mint szép.
Válasz #14181. hozzászólásra
nekem ott nincs sasszeg hanem 8 as anya azt kell csavarni,de az ott úgygondolom jól van, de azért majd megnézem. köszi!
Válasz #14175. hozzászólásra
Fifi a traktoron át lehet állítani a hidraulikát,a szántásnál a lengőkarokat lejjebb lehet tenni ha a biztosítót a másik lyukba rakod.Az ülés alatt van baloldalt,sasszeg ki 7-es köracélból gyártott rúd átrak másik lyukba majd sasszeg vissza.A baloldalt hidraulika felső karján van felfogatva egy féltányér szerű azon van a másik lyuk amibe át kell rakni.
Én mire erre rájöttem anno,addig pár órát én is nézegettem gondolhatod.
A traktor motorját nem árt ha először leállítod mert odanyomhatja a kezed!Nekem már megy járómotornál is,de először jobb ha nem megy a motor!!!!
Válasz #14119. hozzászólásra
Az enyém 25/21-es. Hát kíváncsi leszek hogy húzza a 16 lóerő... :D
Válasz #14126. hozzászólásra
Szép a szántás. Tudsz feltenni képet az ekéről is?
Válasz #14177. hozzászólásra
kondolom elfelejteted már a paramétereket?
Válasz #14176. hozzászólásra
És komolyan jó is volt. És egy ilyen ekét "olcsón meg is lehet úszni". Persze dolgozni kell rajta, időt kell rá szánni, nem érdemes csak úgy összecsapni. Főleg a felfüggesztésre fektess hangsúlyt, legyen állítható minden irányba! Nagyon megkönnyíti az eke beállítását.
ez nagyon jol néz ki lehet hogy megprobálom én is!
Válasz #14139. hozzászólásra
szia! annyi még a gondom ,hogy még mélyebben is megpróbálnám, de nem megy lejjebb a földbe az eke. talán nem engedik az alsó karok? majd még ezen kisérletezek vasárnap a másik föld szántáskor,
köszönöm a segitségeteket, kár hogy amikor vásároltam a tulaj azt mondta hogy 16LE, bár nagyon meg vagyok vele elégedve. Uj vagyok még ebben a kistraktor témában mert ennél nekem nagyobb volt csak a gyümölcsösbe ez fér be!
Válasz #14171. hozzászólásra
Köszönöm!
...de igaz az is hogy a TZ-4K 900 kg önsúlyú, ez a kis Yanmar Ke-3 meg talán 550-600 kiló ha van. De a két Terra ekefejet szerintem elvinné.
Válasz #14169. hozzászólásra
Érdemes megtárcsázni mert nem bírod leszántani kis ekével. Mert ősze húzza az eke a szárat.
Szerintem is elég 1-fejes, 25 centi fogásszélességgel, ha lehet akkor vegyél váltvaforgatósat. Persze minden pénztárcafüggő, de egy TZ-4K -hoz való PON-25 váltvaforgatósat már olcsón lehet venni. Mert az új 1-fejesek is elég drágák, de talán hogy jobbak is.
Anno én a TZ-4K -hoz (ami ugye 14 le) csináltam egy 2-fejes ekét Terra (Agzat) kistraktor ekéiből, még ezt tudnám ajánlani Neked is. A két fej fogásszélesség 36 centi, de én csak 34 centire csináltam, és nagyon szuper volt a TZ-4K után. Mondhatom hogy vígan bírta, 18 centi mélyen ezzel is lehetett szántani, és a 34 centi ugye mégsem csak 25. Azért szaporább volt vele a szántás mint 1-fejessel. Itt van a kép róla, de már nincs meg mert eladtam a trakival.
Sziasztok!
Szántott már valaki kukorica földet? Szártépés után le kell tárcsázni? Attól tartok hogy a szárat felgyűri az eke és csak szenvedés lenne.
Válasz #14165. hozzászólásra
Ebben igazat adok neked . Mert az enyém sem bírta húzni. sok volt neki a 2x25-cm fogás szélesség. Bár ez sem igaz mert 10cm mélyen el bírná.
Pont azért mondtam,mert nem minden lovaseke 25-ös én láttam már kisebbet is.Van persze 25-ös is.
Hát szerintem ne gondolkodj 1-fejnél nagyobba még akkor sem ha homok talajon dolgozol vele mert az enyém is küszködik néha a 2-fejel pedig az 16-lovas.A kétfejes lovasekét el sem bírta húzni az enyém.
Ezt miből gondolod? És milyen lovas-ekéből?
Mert a lovasekék általában 25 cm fogásszélességüek.Nekem is van kettő, és mind a kettő 25 centis (a kivétel erősíti a szabályt) Abból kettőt....? Hát nem hiszem.
Én is egyfejesben gondolkodnék inkább,homoktalajon esetleg elbírna lovasekéből a 2 fejeset is.
Válasz #14152. hozzászólásra
Szia, itt van egy-két adat.
Yanmar Ke-3
Nézd meg a linket de mindenképpen 1-fejbe gondolkogy.
http://www.keletagro.hu/termekinfo/eke-1-fejes-9-16le-japan-kistraktorokhoz-reselt-komondor-ser-1/730
Szerintem 1 fejesnél nagyobba ne gondolkozz!
YANMAR KE 4 az 14-lovas. a tied KE-3 az 13-lovas.
én sem találtam. de amúgy meg köszönöm! szerintetek mekkora ekét bir ez elhuzni?
na így talán
Válasz #14155. hozzászólásra
Pont néztem de ez a tipus nincs ott!
Nekem nem adta be,ha neked sem akkor ki kell másolnod és úgy megnyitnod egy külön oldalon.
Válasz #14152. hozzászólásra
Szia totis.
www.tractordata.com
A zöldre kattints rá és keresd meg a gépedet a weboldalon.