Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #14248. hozzászólásra
Nagyon olcsón adtam mert 1-m. A gyári marót és a súlyokat adtam hozzá.
Nem tudom mit veszek helyette mert a pénz szükös. De ezt minden féle képen el akartam adni.Egyenlőre lehet hogy nem lesz keret sokkal nagyobra csak egy olyan 18-20 lóvas körűl. Igazábol amit néztem az egy HINOMOTO E1804,gép.
Gratula!
De most már akkor nézz körül rendesen és válassz valami olyan erős trakit ami már megfelel a gazdálkodás követelményeinek. Ha már "nagyban" csinálod akkor sztem már 25 lovon alul ne add, de a 30 még jobb.
Sajnos nem az enyém a gép csak kipróbáltam Tarjánba voltam az Agrotechnik-Traktor Kft-nél és ott csorgattam a nyálam. Valami csoda az a gép, legalábbis az enyémhez képest elbírnám viselni az udvaromon
Ez itt kukiföld volt, le lett zúzva de tárcsázva nem volt. A szántás 1-es váltvaforgatós PON-25-ös ekével történt. Hát azért itt-ott látni a tetején kukimaradványt, de egészében véve egész jól le lett forgatva. A tárcsa biztos hogy még jót tett volna neki.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Shibaura sp1740 kistraktor hidraulika kivezetésében. Tolólap kerülne az elejére, de a hátsó felfüggesztés is mozog a tolólap emeléssel együtt. Mi lehet a megoldás. Várom az ötleteket, javaslatokat. Előre is köszi.
A videódat feltöltöd egy videómegosztóra,(pl youtube) előtte persze regisztrálnod kell.Majd a feltöltött videó linkjét beágyazhatod ide,vagy csak a linkjét bemásolod a fórumba.Egyébként ha munkavideót csináltál,azt nagyon szívesen megnézném.
A nevem alatt nekem is van két videóm linkje ,sajnos telefonnal készültek, így nem éppen a legjobb minőségűek.
Hát ezzel kapcsolatban volt már itt többféle megjegyzés hogy ki mennyiért dolgozik. Én ezzel kapcsolatban eddig a legjobb megoldást a csh fórumon találtam, ahol az egyik hozzászóló függetlenül attól hogy milyen nagy, gazos, vagy mint ahogy Te is említed fás a terület ahol sokat kell tolatni, szóval minden ilyen vagy egyéb körülményt figyelmen kívül hagyva
500 cseh korona (ami átszámítva kb. 6 ezer Ft) / motoróra
taxával dolgozik, ami azt jelenti, hogy az első megkezdett óra mindig 6 ezer Ft, mégha pl. csak 40 percet is tart a munka, a többi meg már arányosan a motoróra számláló állásával. Szerintem is ez a legjobb megoldás, nem kell számolni a terület nagyságát. És mert ugye 10 ár tiszta kertet kis 1-es vagy 2-es ekével meg lehet szántani egy óra alatt is, de ha gazos, fás vagy egyéb, akkor tarthat két órát is. Így mindegy ha akár egész nap egy kertet dolgozol, a pénzed úgyis meglesz.
Üdv!
Az a kérdésem lenne, hogy ki mennyiért szánt?
Én kb. 20 Ft négyszögöl /5ft nm/ ha sima az ügy, de ha fás vagyis sokat kell tolatni akkor rákérek pár száz Ft-ot.
Üdv: DIMITRIJ
Ja, így már értem. De akkor hogy érthető legyen kellene használni írásjeleket is, mondjuk így:
Nem, ez az čn trakim, csak jó szomszčd lčvčn segítek a Lacinak bevetni a 3.5ha földet.
Mert hát az eredeti szöveg nem igazán érthető, vagy inkább kétértelmü.
Üdv. Hozok már pár képet a heti melóról. Videó vetés után várható de addig is egy kis előzetes :)
Szamócának tetszik a meló :D
Barázda elmunkálás
Indulás vissza a földre dolgzoni. Fapados járat :D
Válasz #14193. hozzászólásra Gábor nagyon jó az ekéd a húzórészt kicsit átt alakitottam nagyon szépen leforditja a gazt a trágyát csak egy kicsit nehezen húzza a trakim, mindenkinek a Bagodi eke a csúcs de nekem nem igazán jött be .
Válasz #14205. hozzászólásra
Igen vele, mert ott laktak Ők is. Nyilas Tibor a nevem, de ha úgy mondod neki, hogy a Szőnyinéni unokája biztosan tudni fogja. Köszönöm!!
35454 hozzászólás
Válasz #14251. hozzászólásra
Csak nem ez?
http://agrotechnik.hu/termekek/traktorok/hinomoto-e-18
Akkor lóban nem fogsz sokat fogsz nyerni, de traki-önsúlyban igen. Mert ez a 18-as Hinomoto jóval nehezebb gép mint a 16-os Mitsu volt.
Akkor lóban nem fogsz sokat fogsz nyerni, de traki-önsúlyban igen. Mert ez a 18-as Hinomoto jóval nehezebb gép mint a 16-os Mitsu volt.
Válasz #14248. hozzászólásra
Nagyon olcsón adtam mert 1-m. A gyári marót és a súlyokat adtam hozzá.
Nem tudom mit veszek helyette mert a pénz szükös. De ezt minden féle képen el akartam adni.Egyenlőre lehet hogy nem lesz keret sokkal nagyobra csak egy olyan 18-20 lóvas körűl. Igazábol amit néztem az egy HINOMOTO E1804,gép.
Válasz #14246. hozzászólásra
Akkor mos mi lesz?
Gép nélkül maradsz ,vagy van már kiszemelt?
És jól ment el?
Gratula!
De most már akkor nézz körül rendesen és válassz valami olyan erős trakit ami már megfelel a gazdálkodás követelményeinek. Ha már "nagyban" csinálod akkor sztem már 25 lovon alul ne add, de a 30 még jobb.
Üdv! Mennyi lett a vége és mit adtál hozzá, ha publikus? Mi a terv helyette?
Válasz #14245. hozzászólásra
Akkor itt voltál a "szomszédban".
Jöhettél volna hozzánk is szántani , igaz itt előtte meg is kellet volna trágyáznod!
Válasz #14245. hozzászólásra
Üdvözlöm az urakat kis traktor nélkül vagyok.Ma el vitték.kicsikét.Egyik szemem sír, másik nevet.
Válasz #14243. hozzászólásra
Sajnos nem az enyém a gép csak kipróbáltam Tarjánba voltam az Agrotechnik-Traktor Kft-nél és ott csorgattam a nyálam. Valami csoda az a gép, legalábbis az enyémhez képest elbírnám viselni az udvaromon
Válasz #14243. hozzászólásra
Erőben fejlődni kell!
De a színvonalat (Mitsubishi) azért meg kell tartani mert ettől (Mitsubishi) feljebb már úgysincs!.
Válasz #14233. hozzászólásra
Szia Misi!
Újra matricáztad a gépet?
Ez egy MT21es.
Válasz #14241. hozzászólásra
Válasz #14234. hozzászólásra
Ez itt kukiföld volt, le lett zúzva de tárcsázva nem volt. A szántás 1-es váltvaforgatós PON-25-ös ekével történt. Hát azért itt-ott látni a tetején kukimaradványt, de egészében véve egész jól le lett forgatva. A tárcsa biztos hogy még jót tett volna neki.
Válasz #14237. hozzászólásra
Lehet hogy elfelejtették megfordítani. Vagy talán el sem tudták képzelni hogy mire is van az...
Szép munka ma én is szántottam jobbra is balra is.Ez a balos szántás elég fura még.
Válasz #14237. hozzászólásra
Féltünk hogy el kopik.
A támkerék miért lett kiiktatva?
Válasz #14235. hozzászólásra
igazad van csak nem kérte a gazda, tavasszal meg marozni szoktam neki. tavaly meg csináltuk így és azt mondta nagyon jó lett neki
Válasz #14234. hozzászólásra
Én a helyedben minden kép lezúznám és meg tárcsáznám 1 vagy 2 soron.
sziasztok, szántottatok már kukorica földet ami nem volt le tárcsázva? Milyen lett? Elbírjátok takartatni a kukorica gyökereket?
Én is szántottam szombaton egy kicsit.
Válasz #14231. hozzászólásra
vagyez
Válasz #14228. hozzászólásra
Golyós csap
Válasz #14229. hozzászólásra
Köszi, kipróbálom. A következő kérdés: lehet-e második hidraulika kört kiépíteni,ha igen, hogyan?
Válasz #14228. hozzászólásra
Üdv!
Ki kell támasztani a vonólapokat, vagy a 3. ponttól, vagy valami más megoldással.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Shibaura sp1740 kistraktor hidraulika kivezetésében. Tolólap kerülne az elejére, de a hátsó felfüggesztés is mozog a tolólap emeléssel együtt. Mi lehet a megoldás. Várom az ötleteket, javaslatokat. Előre is köszi.
Válasz #14226. hozzászólásra
Szia Gyurka
A videódat feltöltöd egy videómegosztóra,(pl youtube) előtte persze regisztrálnod kell.Majd a feltöltött videó linkjét beágyazhatod ide,vagy csak a linkjét bemásolod a fórumba.Egyébként ha munkavideót csináltál,azt nagyon szívesen megnézném.
A nevem alatt nekem is van két videóm linkje ,sajnos telefonnal készültek, így nem éppen a legjobb minőségűek.
Válasz #14225. hozzászólásra
Köszönöm!!
És azt hogy videót hogyan lehet feltölteni meg tudná mondani valaki???
Válasz #14224. hozzászólásra
15W-40-es STOU (univerzális traktor olaj) kell bele. Ez mehet mindenhova, motor, váltó,hidraulika, híd.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek yanmar ym 1300d traktora...ha van akkor milyen motorolaj kell hozzá??
Válasz #14222. hozzászólásra
Kellemes vasárnapot Mindenkinek!
"... ki mennyiért szánt?"
Hát ezzel kapcsolatban volt már itt többféle megjegyzés hogy ki mennyiért dolgozik. Én ezzel kapcsolatban eddig a legjobb megoldást a csh fórumon találtam, ahol az egyik hozzászóló függetlenül attól hogy milyen nagy, gazos, vagy mint ahogy Te is említed fás a terület ahol sokat kell tolatni, szóval minden ilyen vagy egyéb körülményt figyelmen kívül hagyva
500 cseh korona (ami átszámítva kb. 6 ezer Ft) / motoróra
taxával dolgozik, ami azt jelenti, hogy az első megkezdett óra mindig 6 ezer Ft, mégha pl. csak 40 percet is tart a munka, a többi meg már arányosan a motoróra számláló állásával. Szerintem is ez a legjobb megoldás, nem kell számolni a terület nagyságát. És mert ugye 10 ár tiszta kertet kis 1-es vagy 2-es ekével meg lehet szántani egy óra alatt is, de ha gazos, fás vagy egyéb, akkor tarthat két órát is. Így mindegy ha akár egész nap egy kertet dolgozol, a pénzed úgyis meglesz.
Üdv!
Az a kérdésem lenne, hogy ki mennyiért szánt?
Én kb. 20 Ft négyszögöl /5ft nm/ ha sima az ügy, de ha fás vagyis sokat kell tolatni akkor rákérek pár száz Ft-ot.
Üdv: DIMITRIJ
Sziasztok itt van még pár kép Lesz még egy videó is
Sziasztok! Néhány kép a mai munkáról.
Sziasztok. Látom dübörög a gazdaság, mindenki jön megy dolgozik :) Jó látni.
Válasz #14198. hozzászólásra
Sziasztok holnap rakok képet fel az ekéről is !
Az úgy tűnik le maradt de pótolom !
Válasz #14216. hozzászólásra
Mobilról kurva nehčz normálisan ěrni.
Válasz #14215. hozzászólásra
Ja, így már értem. De akkor hogy érthető legyen kellene használni írásjeleket is, mondjuk így:
Nem, ez az čn trakim, csak jó szomszčd lčvčn segítek a Lacinak bevetni a 3.5ha földet.
Mert hát az eredeti szöveg nem igazán érthető, vagy inkább kétértelmü.
Válasz #14212. hozzászólásra
Szamóca gépe csak most a mi földünkön dolgozik vele. Én is tesztelem, hogy mit bír meg, hogy még is milyen ez a mitsu :D
Válasz #14213. hozzászólásra
"Nem ez az čn trakim csak ..."
Akkor melyik a Te trakid Szamoca???
Válasz #14212. hozzászólásra
Nem ez az čn trakim csak jó szomszčd rčvčn segítek a Lacinak elvetni 3.5ha földet.
Válasz #14210. hozzászólásra
Nektek közös trakitok van Szamocával?
Válasz #14191. hozzászólásra
Üdv. Hozok már pár képet a heti melóról. Videó vetés után várható de addig is egy kis előzetes :)
Szamócának tetszik a meló :D
Barázda elmunkálás
Indulás vissza a földre dolgzoni. Fapados járat :D
De hol van Bencsiki???
Már vagy 4-5 napja nem jelentkezett.
Dolgoztunk egy kicsit máma.
Válasz #14193. hozzászólásra Gábor nagyon jó az ekéd a húzórészt kicsit átt alakitottam nagyon szépen leforditja a gazt a trágyát csak egy kicsit nehezen húzza a trakim, mindenkinek a Bagodi eke a csúcs de nekem nem igazán jött be .
Válasz #14205. hozzászólásra
Igen vele, mert ott laktak Ők is. Nyilas Tibor a nevem, de ha úgy mondod neki, hogy a Szőnyinéni unokája biztosan tudni fogja. Köszönöm!!
Válasz #14204. hozzászólásra
Aput Somogyi Sándornak hívják. Ő vele rúgtad a bőrt a majorban. Ha megmondod a neved akkor átadom neki.