Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR399.68 FtUSD380.95 FtCHF425.53 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem Micsum van.Tipustól függetlenül, mivel kommunális célra szánja,gyári hárompont felfüggesztésüt vegyen,Ezeknek nagyobb a menetsebessége és pótkocsi vontatásra is könnyebben vizsgáztathatók!
A segítségetekre lenne szükségem. Egy ismerősöm összkerekes, 20 Le körüli Japán traktort szeretne venni. Elsősorban komunális célokra használná (hótolás, kispótkocsi húzkodás stb.). Nézegettem a típusokat, nagyjából ez a pár féle van (gyakori): Kubota, Mitshubishi, Satoh, Shibaura, Yanmar). Az új nagy traktorokban, és a régi veterán trakikban otthon vagyok, de ezek a Japán masinák kiestek az érdeklődési körömből, ezért írok ide.
A kíválasztásnál fontos hogy márkára melyiket veszi, vagy egyformán jó gépek. Van más szempont ami miatt van jelentős különbség közöttük, gondolok itt az pl. alkatrész ellátásra. Gondolom azért a Kubota itt is egy kicsit magasabb színvonalat képvisel, de kérdés hogy megéri-e a plusz pénzt, vagy nem annyival jobb, megbízhatóbb, jobb alk. ellátású mint amennyivel többe kerül?
Mégegy dolog. Sok cég foglalkozik ezeknek az értékesítésével esetleg tudtok olyat ajánlani aki korrekt .Elsőként Nekem a Gerecse Traktor kft. ,és a Füri jött be találatként, és Ők aránylag elérhető távolságban is vannak Tőlünk. Gy-M-S megye)
A burgonya árvakelés mitől van? Xarik a krumpli rá, ha megfagy a talajban. Szénhidrát átalakul keményítőből cukorrá, oxt jónapot. Nem viccből történik a megsemmisítése egy nagy gödörbe való elásással, ahonnan nem tud már kihajtani. 8 fok talajhőtől fejlődik a talajban. Ettől függetlenül én sem ültetek, majd 2 hét múlva.
Elhiszem. Tudni tudnám én is, de nagy traki után valóban nem akarom. Ha szántani nem voltam jó akkor rotázni se hívjanak. A pénz nem minden! Ennyire vízbehaló nem vagyok.
Válasz #10135. hozzászólásra
Valószínű azért mert nem tanulta meg hogy kell barázdát eltakarítani. Pedig el lehet szépen takarítani nagy géppel még könyebb mint ezekkel a kicsikkel. Én tudom mert sokat dolgoztam MTZ-vel és sokat szántottam csak akarás kérdése az egész ja meg TUDÁS.
Válasz #10133. hozzászólásra
Én tavaly csináltam spárga földet akkor rakták el a spárgát nagy géppel és kb volt50-cm mély, meg egy méter széles borozda és azt is eltakarítottam teljesen símára. Igaz,hogy 3-szori nekifutásra sikerült mert két oldalról, utána meg középen. De a lényeg,hogy megfizetik.
Válasz #10119. hozzászólásra Tavaj maroztam egy olyan terület amit szőlő alá forgatak egy rém álom volt néha az egy fejes eke akkorát forditott majd fen akadt a traki(bocs ha rosszul irtam de tegnap mütöték a szemem).
Nálunk van aki három hete elvetette.Szerintem nem igaz, hogy ne fagyott volna meg a csira,meg talán a krumpli is, a minusz tiz fokos hidegben,hó és takarás nélkül!Én még várok vele, habár a csirázás már megfelelő!
Válasz #10122. hozzászólásra
Egyszerű a megoldás. Leszereled az új kapákat, leköszörülöd a kopott méretig és utána nem fog beragadni. (itt vízszintesen esik a hó a viharban...)
Agrokid lesz információ csak még nem mertem --benézni.Amikor ez a márciusi nagyon szar idő kicsit megjavul,akkor megnézem a gumót túlélte e a megpróbáltatásokat.A képen egyébként talán látszik,hogy hull a pelyhes és megmarad,még nemrégen kezdte.
semmi közöm hozzá bár lehet úgy szoktad, én mikor le megy ősszel a szántás fáradt olajjal le kenem az ekét és az első hutásnál tavasszal már fényes is.
Nállatok nem szokott előfordúlni ha új kapákat tesztek fel és egy kicsit jobban vizes a talaj beveri a földet az oldalára és beregad?
Kopott kapával nem fordúl elő ez.
Nagyon jó a szintezős technika, kivéve MTZ szántás utáni rotálásnál.
Hát az valami halál számomra, vagy csak itt olyan csúnya az MTz szántás, rohadt nagy borozdák iszonyat hantok, ezt a kicsi szerencsétlen trakit meg ide-oda dobálja. Na ekkor szoktam ki kapcsolni a szintező elektronikát mert szerencsétlen egyfolytába mozgatja a rotát le föl és úgy néz ki utánna a talaj mintha hullámozna.
én csak annyit tudnék javasolni hogy ha bírják még a kapáid valameddig rendelj mind a két fajtából egy párat, és teszteld le, rakd föl mindet amit veszel és majd meglátod melyik hogy bírja. bár ezt te tudod.
Na hát ezért jó a szintezős rota. De az ilyen csak a "sok" elektronikával ellátott trakikhoz van, amelytől oly sokan ódzkodtok. Pedig nem is olyan bonyolult trakik ezek.
működik, de a maró megtartását a rajta levő fémkerekeknek kell végezni. Vagy ha nem akarod csíkosra a földet akkor leveszed és a hidraulikával játszol.
Nagyon jó a videó és a fóliás kép is kafa munka.Nálunk a földre menni egy ideig nem kell,remélem a burgonyám a földben kibírja ezt a sok vizet,szegény megkap minden szart ami nem jó neki.Hideget meg a sok vizet,ha ezt kibírja akkor le a kalappal.
De nem ilyet!
A gyártó legújabb árkínálata alapján az ilyen új eke ára 400,80€. De egyébként ez az enyém is "szinte " új, max. 70ár volt vele szántva! De senkit nem kényszerítek, akinek kell az szól, ha nem kell senkinek akkor marad nekem, és úgy is jó.
35454 hozzászólás
Válasz #10150. hozzászólásra
Nekem Micsum van.Tipustól függetlenül, mivel kommunális célra szánja,gyári hárompont felfüggesztésüt vegyen,Ezeknek nagyobb a menetsebessége és pótkocsi vontatásra is könnyebben vizsgáztathatók!
Válasz #10151. hozzászólásra
Szia!
Én Zegen vettem a Kubotámat egy kereskedő sráctól ha gondolod dobj egy mailcímet, megadom a számát.
Bocs, a második bekezdés mondatait kérdőmondatnak szántam
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Egy ismerősöm összkerekes, 20 Le körüli Japán traktort szeretne venni. Elsősorban komunális célokra használná (hótolás, kispótkocsi húzkodás stb.). Nézegettem a típusokat, nagyjából ez a pár féle van (gyakori): Kubota, Mitshubishi, Satoh, Shibaura, Yanmar). Az új nagy traktorokban, és a régi veterán trakikban otthon vagyok, de ezek a Japán masinák kiestek az érdeklődési körömből, ezért írok ide.
A kíválasztásnál fontos hogy márkára melyiket veszi, vagy egyformán jó gépek. Van más szempont ami miatt van jelentős különbség közöttük, gondolok itt az pl. alkatrész ellátásra. Gondolom azért a Kubota itt is egy kicsit magasabb színvonalat képvisel, de kérdés hogy megéri-e a plusz pénzt, vagy nem annyival jobb, megbízhatóbb, jobb alk. ellátású mint amennyivel többe kerül?
Mégegy dolog. Sok cég foglalkozik ezeknek az értékesítésével esetleg tudtok olyat ajánlani aki korrekt .Elsőként Nekem a Gerecse Traktor kft. ,és a Füri jött be találatként, és Ők aránylag elérhető távolságban is vannak Tőlünk. Gy-M-S megye)
Köszönöm a segítséget előre is.
Válasz #10131. hozzászólásra
A burgonya árvakelés mitől van? Xarik a krumpli rá, ha megfagy a talajban. Szénhidrát átalakul keményítőből cukorrá, oxt jónapot. Nem viccből történik a megsemmisítése egy nagy gödörbe való elásással, ahonnan nem tud már kihajtani. 8 fok talajhőtől fejlődik a talajban. Ettől függetlenül én sem ültetek, majd 2 hét múlva.
Panaszkodtok itt az MTZ utáni barázdákra. Vegyetek bakker T 150-est, az nem fográzni a barázdába..!

Válasz #10146. hozzászólásra
Ok.
Válasz #10144. hozzászólásra
Kár. De ha mégis akkor jelentkezz!
Válasz #10141. hozzászólásra

Bocsesz be néztem egy nulát.
Válasz #10143. hozzászólásra
Nem akarom eladni mert lehet hogy vissza alakítom eredeti állapotába a marót.
Válasz #9864. hozzászólásra
Szamoca1, a két kihajtható fület nem adod el a rotáról??? Ha nem használod én megvenném!
Válasz #10139. hozzászólásra
Az árral azért vannak gondok nem sok érte egy kicsit szerintem. Nem??????
Válasz #10139. hozzászólásra
590.000? Annyiért lehet is masszív :)
Válasz #10138. hozzászólásra
"...csak akarás kérdése az egész ja meg TUDÁS."
Elhiszem. Tudni tudnám én is, de nagy traki után valóban nem akarom. Ha szántani nem voltam jó akkor rotázni se hívjanak. A pénz nem minden! Ennyire vízbehaló nem vagyok.
Esetleg ha érdekel valakit elég masszívnak tűnik csak lehetne szélesebb is.
Szártépő
Válasz #10135. hozzászólásra
Valószínű azért mert nem tanulta meg hogy kell barázdát eltakarítani. Pedig el lehet szépen takarítani nagy géppel még könyebb mint ezekkel a kicsikkel. Én tudom mert sokat dolgoztam MTZ-vel és sokat szántottam csak akarás kérdése az egész ja meg TUDÁS.
Krumpli föld kötött talaj szántás a nem létező vesekövem is el szaladt

Én tavaly csináltam spárga földet akkor rakták el a spárgát nagy géppel és kb volt50-cm mély, meg egy méter széles borozda és azt is eltakarítottam teljesen símára. Igaz,hogy 3-szori nekifutásra sikerült mert két oldalról, utána meg középen. De a lényeg,hogy megfizetik.
Az idén tavasszal boronáltam egy területet őszi MTZ szántás után. Akkor barázda volt, hogy attól féltem, feldől a traki.
Válasz #10132. hozzászólásra
Mi van/volt a szemeddel? Hályog?
Válasz #10132. hozzászólásra
Én nem megyek nagy gép (pl.Zetor) szántása után marózni. Hívják rotázni is azt aki szántott.
Válasz #10119. hozzászólásra Tavaj maroztam egy olyan terület amit szőlő alá forgatak egy rém álom volt néha az egy fejes eke akkorát forditott majd fen akadt a traki(bocs ha rosszul irtam de tegnap mütöték a szemem).
Válasz #10128. hozzászólásra

Nálunk van aki három hete elvetette.Szerintem nem igaz, hogy ne fagyott volna meg a csira,meg talán a krumpli is, a minusz tiz fokos hidegben,hó és takarás nélkül!Én még várok vele, habár a csirázás már megfelelő!
Cseh 1-es váltvaforgatós eke, fogásszélesség 20 vagy 25 cm.
(itt vízszintesen esik a hó a viharban...)
Egyszerű a megoldás. Leszereled az új kapákat, leköszörülöd a kopott méretig és utána nem fog beragadni.
Válasz #10127. hozzászólásra
Ne félj már, semmi baja nem lesz a krumplinak. Én most fagyottat is ültetek.
Válasz #10109. hozzászólásra
-benézni.Amikor ez a márciusi nagyon szar idő kicsit megjavul,akkor megnézem a gumót túlélte e a megpróbáltatásokat.A képen egyébként talán látszik,hogy hull a pelyhes és megmarad,még nemrégen kezdte.
Sziasztok
Agrokid lesz információ csak még nem mertem -
Válasz #10124. hozzászólásra

Tudom, hogy te is gondoltál erre, de nekem se jut jobb eszembe.
Válasz #10123. hozzászólásra
semmi közöm hozzá bár lehet úgy szoktad, én mikor le megy ősszel a szántás fáradt olajjal le kenem az ekét és az első hutásnál tavasszal már fényes is.
Válasz #10123. hozzászólásra
Az oké, de nem ma kezdtem a rotálást a rotával hogy rá tapadjon.
A talajszemcsék magkapaszkodnak a finom felületi egyenetlenségekben.
Az ekére is ráragad a föld, amíg nem fényesedik ki.
Nállatok nem szokott előfordúlni ha új kapákat tesztek fel és egy kicsit jobban vizes a talaj beveri a földet az oldalára és beregad?
Kopott kapával nem fordúl elő ez.
Válasz #10118. hozzászólásra

Raktam is fel a régiről képet. Inkább mondanám lándzsának min késnek.
Válasz #10118. hozzászólásra
Én is ezt javasoltam.
Válasz #10115. hozzászólásra

Nagyon jó a szintezős technika, kivéve MTZ szántás utáni rotálásnál.
Hát az valami halál számomra, vagy csak itt olyan csúnya az MTz szántás, rohadt nagy borozdák iszonyat hantok, ezt a kicsi szerencsétlen trakit meg ide-oda dobálja. Na ekkor szoktam ki kapcsolni a szintező elektronikát mert szerencsétlen egyfolytába mozgatja a rotát le föl és úgy néz ki utánna a talaj mintha hullámozna.
Válasz #10112. hozzászólásra
én csak annyit tudnék javasolni hogy ha bírják még a kapáid valameddig rendelj mind a két fajtából egy párat, és teszteld le, rakd föl mindet amit veszel és majd meglátod melyik hogy bírja. bár ezt te tudod.
Válasz #10114. hozzászólásra
Még nem eddig vártam a pénzt vissza. A nagy várásban meg költöttem is belőle.
Válasz #10113. hozzászólásra
Hát még nem tudom ,hogy honnan legyen.
De ahogy figyelem az időjárást még ráérek gondolkodni rajta.
Válasz #10110. hozzászólásra

Na hát ezért jó a szintezős rota. De az ilyen csak a "sok" elektronikával ellátott trakikhoz van, amelytől oly sokan ódzkodtok. Pedig nem is olyan bonyolult trakik ezek.
üdv: sikerült akkor valamelyikkel üzletet kötni?
Nem próbálsz rendelni egy párat attól akit én ajánlottam?
Én már teszteltem azokat a kapákat.
Üdv az Uraknak!
Ma végre Kelet-agro visszautalta a kések árát. Hát azért kellet után telefonálnom.
Beszéltem Agrokid és Bitt78 által adott emberkével, ő 1990en mondott. Nekem az 1800asok szimpibbek és kép is van róluk.
Válasz #10110. hozzászólásra
Én már csináltam ezt Kubota B 1600-osnál, hát elég macerás volt a rotálás.
Válasz #10102. hozzászólásra
működik, de a maró megtartását a rajta levő fémkerekeknek kell végezni. Vagy ha nem akarod csíkosra a földet akkor leveszed és a hidraulikával játszol.
Válasz #10108. hozzászólásra
Cső, én nagyon kíváncsi leszek hogyan viseli át ezeket a megpróbáltatásokat a burgonyád, várom majd az infókat róla.
Sziasztok

Nagyon jó a videó és a fóliás kép is kafa munka.Nálunk a földre menni egy ideig nem kell,remélem a burgonyám a földben kibírja ezt a sok vizet,szegény megkap minden szart ami nem jó neki.Hideget meg a sok vizet,ha ezt kibírja akkor le a kalappal.
Válasz #10105. hozzászólásra
Hát hajrá!
De nem ilyet!
A gyártó legújabb árkínálata alapján az ilyen új eke ára 400,80€. De egyébként ez az enyém is "szinte " új, max. 70ár volt vele szántva! De senkit nem kényszerítek, akinek kell az szól, ha nem kell senkinek akkor marad nekem, és úgy is jó.
http://www.agrobon.sk/pluhy.html -aztán klikk a CENNÍK-re
Egy kis életképek.

A rotált földön jól látszódik, hogy gőzől ahogy be áramlik a kinti hideg levegő.
Válasz #10081. hozzászólásra
bt66 bocsi de enyiért újat lehetveni