Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR406.67 FtUSD379.36 FtCHF427.35 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az lehet jobb, csak ugye bár eléggé vizes a talaj, és ha minden fogás után a forgónál csinálok egy y-t mire végzek a forgót bődültesen megtaposom, egy egész szalonna lesz a forgó.
Normál esetben y-ba fordulok a forgón.
Kérdezhetek valamit?
Amikor kiérek a föld szélére, felemelem az ekét és előre megyek majd balra fordulok. Y-ban állok bele a következő barázdába. Így nem taposom a szántantó területet, meg kevesebbet kell korrigálni, nem terhelem az első hidat sem, nincs zötykölődés. Nem jobb úgy?
Vállald óradíjban ha macerás.Tavaly csináltam egy szar munkát 2ha földet kellett tárcsázni de olyan hepehupás volt ,hogy Mtz-vel 3ban tudtam menni rajta 6eFt/órában számoltam csak így jött ki nyereségesre.
De 1-es ekével biztos tudnál mélyebben is, mondjuk 20-23 centi mélyen szántani, és akár országúti 2-vel is, de majd megtanulod, rájösz a "csínjára". Én a 2x20 centi fogásnál tudok 18 centi mélyen szántani országúti 2-vel, persze ha jó a föld, ha vizesebb, kötöttebb a talaj akkor is megy o.ú. 1-el a 18 centi.
Készítettem egy rövidke videót a szántásról. Nehezebb videózni traktorozás közben mint gondoltam.
A fogásszélesség 25cm, a mélység 18cm.
http://www.youtube.com/watch?v=NaTcdywlV2w
A traktor gázolajfogyasztásának a 3-szorosa nem sok ilyen munkáért.Azt meg te tudod,hogy az mennyi.Cimboráknak még ennél is olcsóbban melózok,ott csak a gázolajat kérem el.A nem ismerősöknek meg a 4-szerese nem lesz sok szerintem.Ez az én gépem esetében igen szerény ár szokott lenni és ezzel kicsit vissza is élnek a megrendelők,mert na még ezt meg kéne csinálni,meg majd emezt is stb.A jó hír ebben az,hogy nem unatkozok egyébként dolgozok órára is meg van,hogy csak mondok egy pici árat egy kiskertre (2-3 ezer) és ennek örülnek nagyon itt,mert van aki 3-szor ekkorát mond.Aztán lehet,hogy én csinálom rosszul,és ők jól,de a többi traktoros már ismert így, nekik ezért sok munkájuk van,nekem meg azért szaporodik össze, mert az itteni viszonyok közt olcsónak mondható.
Az ár függ munkától mert a sok gyümölcs fa meg zsákkert az emeli kicsit az árat.
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kistraktorral mennyiért műveltek kertet m2-ként?
Egy ismerős megkért, hogy szántsam fel a kertet meg talajmarózzam. Viszont halvány gőzöm sincs, mennyit kérhetek, nem is láttam még, hogy mekkora. 2 utcával arrébb van, tehát a távolság nem jelentős.
Azt hittem,hogy adott választ arra a géprendeléses kérdésedre.Igazad van,hogy nem kisebbre cserélnéd le a géped!Mindég felfelé kell gondolkodni szerintem.
Válasz #9629. hozzászólásra
Az jó mennyiség!Gerecse traktortól kaptál ígéretet,hogy hoz e olyan gépet amilyet rendelsz?Egyébként nemsokára érkezik szállítmány hozzájuk.De 22 vagy 23 LE lesz a legnagyobb nekik.
Hát, hogy konkrétan mennyi a LE. igénye nem tudom de a 24 lovas Yanmar is röhögve viszi. Persze ha meg van durrantva és megsűllyed akkor elakad, de ez bármilyen eszköz vontatásánál elmondható.
Válasz #9622. hozzászólásra
Szia Lackó! Videót azt nagyon várjuk!A 14-es YANMAR ,hogy bírja ezt az ekét?Milyen homok kötött vagy nem?Elég szélesnek néz ki pedig az ekén a kerék szerintem.
A mélység és a fogásszélesség változó mert gyakorolnom kell. Már addig eljutottam, hogy országúti 1-ben tudok vele menni, eddig csak terepfokozatban vitte. Azt meg lassúnak véltem. A legutóbbi próbálkozásomat már jónak vélem, arról még nincs kép. Legközelebb készítek videót is.
Az ekén a kereket kicsit meg kellett módosítanom szélesebbre, mert homokos talajon megsüllyedt és a mélység folyamatosan változott.
Talajból elődolgozott tárgyakból lassan múzeumot nyithatnék én is.......:S Egy fél asztali "sparhert" betonvas, hordó abrincs, görbe vasvilla, kályha ajtó, beton vályú, kályhacső, tejeskanna, gáztűzhely ajtó, pincekulcs, gumicsizma, tégláról illetve cserepekről nem is beszélve....
Kíváncsi leszek a fejleményekre a késekkel kapcsolatban, egy jó tanács hegeszd fel olyan pálcával mint amivel az ekekvasakat szokták és megduplázódik az élettartalma, persze ha nem valami gyenge tipus és egy tégla ketté töri.
Én mindig csak eredeti japó késeket veszek, nállam még nem tőrt el egy darab se pedig fogtam már velük pár érdkességet a talajban.
35454 hozzászólás
ja és ez lenne az éle!

Válasz #9651. hozzászólásra

Valahogy nem lepődtem meg!
Ha érdekel vagy telószámom akitől régebben rendeltem kést, ami nem japó de szerintem nem gagyik.
Válasz #9650. hozzászólásra

Ja értem. A forgó is művelendő terület, azt hittem az már közlekedő út.
Megérkeztek a kések!

De mennek is vissza!
Már elsőre is gagyinak tűntek, aztán még be sem mennek a helyükre.
Válasz #9649. hozzászólásra
Az lehet jobb, csak ugye bár eléggé vizes a talaj, és ha minden fogás után a forgónál csinálok egy y-t mire végzek a forgót bődültesen megtaposom, egy egész szalonna lesz a forgó.
Normál esetben y-ba fordulok a forgón.
Válasz #9644. hozzászólásra

Köszi szépen!
Kérdezhetek valamit?
Amikor kiérek a föld szélére, felemelem az ekét és előre megyek majd balra fordulok. Y-ban állok bele a következő barázdába. Így nem taposom a szántantó területet, meg kevesebbet kell korrigálni, nem terhelem az első hidat sem, nincs zötykölődés. Nem jobb úgy?
Válasz #9646. hozzászólásra
Valamiért a konvertáló progi le varázsolta a hangot.
Már túl komoly gép és eke,ilyenhez még az üvegeket is vissza kellene vinni.

Egy kis tavaszi szántás.
Válasz #9637. hozzászólásra Lackó megnéztem a szántásodat nekem tetszik én is így kesztem.
Válasz #9641. hozzászólásra
Ha nem tudom mekkora a terület én órabérbe nyomom 8 e.
Valakinek ígértem Irsai sima vesszőt. Összekötöttem egy adagot, kérem jelentkezzen érte.
E-mail cím az adatlapomon.
Válasz #9641. hozzászólásra
Vállald óradíjban ha macerás.Tavaly csináltam egy szar munkát 2ha földet kellett tárcsázni de olyan hepehupás volt ,hogy Mtz-vel 3ban tudtam menni rajta 6eFt/órában számoltam csak így jött ki nyereségesre.
Köszönöm szépen!

A m2 árral jobban tudok kalkulálni, mert fogalmam sincs, mennyit eszik a traktor. Keveset.
Szántani, talajmarózni 5ft/m2-ért szoktam, ha fás a terület vagyis sokat kell forgolódni tolatgatni akkor rákérek még valamennyit.
Válasz #9637. hozzászólásra

De 1-es ekével biztos tudnál mélyebben is, mondjuk 20-23 centi mélyen szántani, és akár országúti 2-vel is, de majd megtanulod, rájösz a "csínjára". Én a 2x20 centi fogásnál tudok 18 centi mélyen szántani országúti 2-vel, persze ha jó a föld, ha vizesebb, kötöttebb a talaj akkor is megy o.ú. 1-el a 18 centi.
Válasz #9637. hozzászólásra
Szerintem nagyszerü!!!
Készítettem egy rövidke videót a szántásról. Nehezebb videózni traktorozás közben mint gondoltam.
A fogásszélesség 25cm, a mélység 18cm.
http://www.youtube.com/watch?v=NaTcdywlV2w
Dunántúliak, Pest-környékiek figyelem!
Eledó vadi-új 1-es váltvaforgatós eke, Nektek közel van.Új 1-es váltvaforgatós eke
Szia
egyébként dolgozok órára is meg van,hogy csak mondok egy pici árat egy kiskertre (2-3 ezer) és ennek örülnek nagyon itt,mert van aki 3-szor ekkorát mond.Aztán lehet,hogy én csinálom rosszul,és ők jól,de a többi traktoros már ismert így, nekik ezért sok munkájuk van,nekem meg azért szaporodik össze, mert az itteni viszonyok közt olcsónak mondható.
A traktor gázolajfogyasztásának a 3-szorosa nem sok ilyen munkáért.Azt meg te tudod,hogy az mennyi.Cimboráknak még ennél is olcsóbban melózok,ott csak a gázolajat kérem el.A nem ismerősöknek meg a 4-szerese nem lesz sok szerintem.Ez az én gépem esetében igen szerény ár szokott lenni és ezzel kicsit vissza is élnek a megrendelők,mert na még ezt meg kéne csinálni,meg majd emezt is stb.A jó hír ebben az,hogy nem unatkozok
Az ár függ munkától mert a sok gyümölcs fa meg zsákkert az emeli kicsit az árat.
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kistraktorral mennyiért műveltek kertet m2-ként?
Egy ismerős megkért, hogy szántsam fel a kertet meg talajmarózzam. Viszont halvány gőzöm sincs, mennyit kérhetek, nem is láttam még, hogy mekkora. 2 utcával arrébb van, tehát a távolság nem jelentős.
Válasz #9617. hozzászólásra
Zoli,hogy áll a pótkocsid már,kép lesz?
Válasz #9631. hozzászólásra
Azt hittem,hogy adott választ arra a géprendeléses kérdésedre.Igazad van,hogy nem kisebbre cserélnéd le a géped!Mindég felfelé kell gondolkodni szerintem.
Válasz #9630. hozzászólásra
Én nem kaptam semmi választ, de ha le is cserélem valamelyik trakit akkor legalább 28 LE. körüli gép kellene.
Válasz #9629. hozzászólásra
Az jó mennyiség!Gerecse traktortól kaptál ígéretet,hogy hoz e olyan gépet amilyet rendelsz?Egyébként nemsokára érkezik szállítmány hozzájuk.De 22 vagy 23 LE lesz a legnagyobb nekik.
Válasz #9628. hozzászólásra
A trágya minőségétől függ, de 10-15 q.
Válasz #9625. hozzászólásra
Kb.mennyit raksz rá?
Válasz #9626. hozzászólásra
Ha nem gond dobjál már egy képet róla!
Válasz #9612. hozzászólásra Azért hogy te nem láttál ilyen ekét azért még gyárthattak, de 20éves az eke.
Válasz #9624. hozzászólásra
Hát, hogy konkrétan mennyi a LE. igénye nem tudom de a 24 lovas Yanmar is röhögve viszi. Persze ha meg van durrantva és megsűllyed akkor elakad, de ez bármilyen eszköz vontatásánál elmondható.
Válasz #9621. hozzászólásra
Szia AGROKID!
A trágya szórod hány LE-t igényel,és a 26-os YANMAR,hogy bírja vele?
Válasz #9622. hozzászólásra
Szia Lackó! Videót azt nagyon várjuk!A 14-es YANMAR ,hogy bírja ezt az ekét?Milyen homok kötött vagy nem?Elég szélesnek néz ki pedig az ekén a kerék szerintem.
Válasz #9598. hozzászólásra
Szia!
A mélység és a fogásszélesség változó mert gyakorolnom kell. Már addig eljutottam, hogy országúti 1-ben tudok vele menni, eddig csak terepfokozatban vitte. Azt meg lassúnak véltem. A legutóbbi próbálkozásomat már jónak vélem, arról még nincs kép. Legközelebb készítek videót is.
Az ekén a kereket kicsit meg kellett módosítanom szélesebbre, mert homokos talajon megsüllyedt és a mélység folyamatosan változott.
Válasz #9619. hozzászólásra

Nekem a prímet egy űstház visz amit az ásógép szedett elő!
Válasz #9619. hozzászólásra
És, hogy viseli a maró?
Talajból elődolgozott tárgyakból lassan múzeumot nyithatnék én is.......:S Egy fél asztali "sparhert" betonvas, hordó abrincs, görbe vasvilla, kályha ajtó, beton vályú, kályhacső, tejeskanna, gáztűzhely ajtó, pincekulcs, gumicsizma, tégláról illetve cserepekről nem is beszélve....
Válasz #9617. hozzászólásra
Kíváncsi leszek a fejleményekre a késekkel kapcsolatban, egy jó tanács hegeszd fel olyan pálcával mint amivel az ekekvasakat szokták és megduplázódik az élettartalma, persze ha nem valami gyenge tipus és egy tégla ketté töri.
Én mindig csak eredeti japó késeket veszek, nállam még nem tőrt el egy darab se pedig fogtam már velük pár érdkességet a talajban.
Üdv Urak!
Múltkor beszélt keletagros talajmaró kés már van készleten. Elvileg nekem holnap már itt is lesz.
http://www.keletagro.hu/termekinfo/_talajmarokes-japan-kistraktorokhoz/835
Válasz #9615. hozzászólásra
Mind 2 variáció tetszik de legjobban a vontatott.
Válasz #9614. hozzászólásra
Na az lehet, függesztett vagy a vontatott verziót láttad?
Válasz #9611. hozzászólásra
Valahol 1 képen amit te raktál fel.
Válasz #9609. hozzászólásra

De van ilyen is!
Válasz #9609. hozzászólásra
A nem szögállítós van nekem.
Válasz #9610. hozzászólásra
Na és azt hol láttad?
Válasz #9608. hozzászólásra

Nagyobb fóliát kell csinálni,hogy beférjen.Egyébként jó a markolod!
Válasz #9600. hozzászólásra

Itt a két Bagodi eke.
Válasz #9607. hozzászólásra
Ja, de ősszel le vettük és februárba vissza is raktuk, mert vége lettek az ásások a fóliákban.
Válasz #9606. hozzászólásra
Ja!Mostanin még megvan?
Válasz #9605. hozzászólásra
Ez még a leégett trakiről egy régi kép.
Válasz #9603. hozzászólásra
Szia!Fülke hol van?