Gázolaj árak633 FtBenzin árak617 FtEUR406.67 FtUSD379.36 FtCHF427.35 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Héééééééé ácsi bácsi, tudomásom szerint a bagodi szögállítós eke az nem 25/25-ös, te meg azt írtad 25/25-ös ekéd van.
Olyan szögállítos ekém nekem is volt a 16 lovas trakival húztam de csak böfögött vele.
Válasz #9594. hozzászólásra Arokid van egy szőlö kiszántásom meg egy kiskert oda akarom felrakni a Bagodi ekét, mert szög állítos és a szőlöben nem kell közel menni a tökékhez csak tele van a hocipöm az idöjárástol.
Szia Misi!
Gondolkodtam a méhésztei problémádon. Biztos, hogy azok a rovarok méhek? Ha méhek fészkeltek bele, azok viaszból építkeznek, aminek az olvadás pontja 65 fok (azt hiszem). Az meg egy "gluttyogó" hűtőben szerintem már folyna, tehát vagy felúszott volna, vagy lesüllyedt volna, néhány vegszerrel jól oldható, szerintem forró vizzel kicsapatható.
Ha viszont darazsak fészkeltek, akkor tök más a helyzet.
Nekem olasz ekém van, mutatom. A minap először szántottam vele, próbáltam jól beállítani nem tudom sikerült-e. Minden kritikát elviselek :)
Meg persze még gyakorlok.
Válasz #9572. hozzászólásra
Minden igaz. A trakid motorja 19,8 LE, a kardánon lead 16 LE-t, a többit megeszi a belső surlódás, a szevók, az elektronioka, stb .
Válasz #9582. hozzászólásra
Szia!De ahány kereskedő annyi félét mondja ezt szerintem örökös homály marad,hogy mi az igazság olvastam már több félét táblázatot is.Pl.24 LE-s gépre írnak és mondanak 28-32 LE-t is na döntse el a paraszt,hogy hány LE-s is a gépe!
Válasz #9580. hozzászólásra
Sziasztok! Ezt eltudnám viselni a tanya körül.Én oda vagyok az ilyen nagy LE-s gép csodáért,28 LE-s + 3-4 LE és 4 henger minden oké ezen a MITSUN.Ha jó tudom ezen nincs szervokormány és irány váltó?
Válasz #9571. hozzászólásra
Szerintem neked inkább 35-36 LE körüli gépben kellene gondolkodnod. Azt hiszem AGROKID-nek van ásógépe Ő tudna véleményt mondani leghitelesebben.
Válasz #9564. hozzászólásra
Sziasztok! Mind a kettő teljesítmény értéket megadja a gyártó a gépkönyvben. A TLT-n leadott teljesítmény mindig kisebb 4-6 LE-vel.
Az én trakim Mitsubishi MT16, a motor típusa Mitsubishi L3E. Tehát a trakin levő felirat szerint 16 lóerősnek kell lenni. De nézd meg ezt a motorspecifikációt, a neten találtam, e-szerint ez a motor 19,8 lóerős, nem tudom akkor mi az igaz.
Vajúdok az ásógép miatt. Már minden verziót végiggondoltam, a legjobb megoldás egy ilyen kis 25-30 lovas japán lenne, ha elbírná az 160-as ásógépet. Vontatni tudná szerintem,mert az ásógép szinte tolja üzem közben a traktort csak a felemelésével lenne baj.
Használ itt valaki ilyesmit?
Azt hallottam, hogy a japán kistrakik teljesítményét, TLT-n mérve adják meg. Tehát amit 25 lóerősnek mondanak, annak a motorja valójában 30-32 lovas. Igaz lehet ez?
heló mindenkinek segítséget szeretnék kérni tőletek ekét csinálom és megakattam nem tudom hogy felfügesztést hogy csináljam nyomtáv belső széle 104cm vonó alsó pontszéle 38cm ekegerendő elejen 54.5cm kérdésem harmadik pont magassága és alsópont mérete rajz jobb lenne méretezve előre is koszonom a segítseget
Nem kell rögtön pánikolni!Valószínűleg le volt engedve anno a gépedből a fagyálló esetleg a hűtő is le volt véve róla a sütötte a nap ,darazsak/méhek meg szeretik a meleg sötét helyeket így elkezdtek benne építkezni.Alu kapcsolószekrényben rengetegszer találtam darázsfészket volt már ,hogy ki kellett őket füstölni ,hogy szerelni tudjak.Vízzel többször kimosni ha marad benne valami nagy kár úgysem tud okozni.Ma megyünk Ivádra lefotózom a kettes ekét a rokonom Shibaurájához.
Válasz #9554. hozzászólásra A barátom a Rába15 el is bagodi 2 fejes ekével szánt, de annyi a munkám hogy alig gyözöm csinálni mert a komám Yanmarja motor javitáson volt és az ö talajmarozásait is nekem kell meg csinálni.
Szia Misi!GUNK nevezetű az a hűtőtisztító amit mondtam neked 325 ml-es flakonba van és 615 ft.Nekem bejön ez a lötty habár a (BOGARAID)ez nem viszi ki de ha le van engedve a víz 1 szer átmosni nem árt vele.
35454 hozzászólás
Válasz #9602. hozzászólásra
Nekem Feldher tipusú van.
Válasz #9601. hozzászólásra

Az akkor az sufni tuning mázolás rajta.
Na ez az igazi 25/25-ös eke.
Kinek milyen kukorica vetőgépe van?
Kéne egyet csináljak és kéne egy pár ötlet.
Válasz #9600. hozzászólásra Pedig az van ráirva Bea 25/25 tipusa ez biztos .
Válasz #9599. hozzászólásra
Héééééééé ácsi bácsi, tudomásom szerint a bagodi szögállítós eke az nem 25/25-ös, te meg azt írtad 25/25-ös ekéd van.
Olyan szögállítos ekém nekem is volt a 16 lovas trakival húztam de csak böfögött vele.
Válasz #9594. hozzászólásra Arokid van egy szőlö kiszántásom meg egy kiskert oda akarom felrakni a Bagodi ekét, mert szög állítos és a szőlöben nem kell közel menni a tökékhez csak tele van a hocipöm az idöjárástol.
Válasz #9588. hozzászólásra
Szia! Szerintem kitűnő a munka és az eke is!Mélység milyen?
Kicsit hagyd lazára a lakatokat és akkor nem lesz ökörhugyozás a szántás.
Keresek dobkaszát kistraktorhoz,email: csokor.attila@gmail.com köszönöm előre is.
Én!
Válasz #9558. hozzászólásra

Na egye fene, de ha lesz egy kis időd csináljál már egy vidit a mélyszántásról!

Nekem tetszik,szép munka.
Válasz #9591. hozzászólásra

Faxa ekéd van! Nekem tetszik. Nem váltvaforgatós? Milyen a fogásszélessége?
Válasz #9589. hozzászólásra
Rendben, fogok.
Válasz #9586. hozzászólásra
Szia Misi!
Gondolkodtam a méhésztei problémádon. Biztos, hogy azok a rovarok méhek? Ha méhek fészkeltek bele, azok viaszból építkeznek, aminek az olvadás pontja 65 fok (azt hiszem). Az meg egy "gluttyogó" hűtőben szerintem már folyna, tehát vagy felúszott volna, vagy lesüllyedt volna, néhány vegszerrel jól oldható, szerintem forró vizzel kicsapatható.
Ha viszont darazsak fészkeltek, akkor tök más a helyzet.
Így nem sokat mond a kép. Akkor csinálj fotót hátulról és oldalról, ha az eke benne van a földben a traktor meg a barázdában.
Nekem olasz ekém van, mutatom. A minap először szántottam vele, próbáltam jól beállítani nem tudom sikerült-e. Minden kritikát elviselek :)

Meg persze még gyakorlok.
Sziasztok!
Valaki pótkocst keresett ....
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/1355706/AGROSTROJ-gyari-potkocsi-sere-is.html
Válasz #9584. hozzászólásra

Köszi talonba tartom , elméletileg pénteken megnézem a szlovák ekét kíváncsi vagyok rá.
Minden igaz. A trakid motorja 19,8 LE, a kardánon lead 16 LE-t, a többit megeszi a belső surlódás, a szevók, az elektronioka, stb .
Misi74, http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3581460/Eke-Elado.html
Válasz #9582. hozzászólásra
Szia!De ahány kereskedő annyi félét mondja ezt szerintem örökös homály marad,hogy mi az igazság olvastam már több félét táblázatot is.Pl.24 LE-s gépre írnak és mondanak 28-32 LE-t is na döntse el a paraszt,hogy hány LE-s is a gépe!
Válasz #9577. hozzászólásra
A japánok a típusszámokban mindig a TLT-n levehető (valós) teljesítményt adják meg. Eu-ban divat a főtengelyen mért teljesítménnyel "hencegni".
Válasz #9580. hozzászólásra
Sziasztok! Ezt eltudnám viselni a tanya körül.Én oda vagyok az ilyen nagy LE-s gép csodáért,28 LE-s + 3-4 LE és 4 henger minden oké ezen a MITSUN.Ha jó tudom ezen nincs szervokormány és irány váltó?
Válasz #9579. hozzászólásra
Mondjuk egy ilyenben!
Szerintem neked inkább 35-36 LE körüli gépben kellene gondolkodnod. Azt hiszem AGROKID-nek van ásógépe Ő tudna véleményt mondani leghitelesebben.
Válasz #9577. hozzászólásra
Kb. 20% a különbség.
Sziasztok! Mind a kettő teljesítmény értéket megadja a gyártó a gépkönyvben. A TLT-n leadott teljesítmény mindig kisebb 4-6 LE-vel.
Válasz #9575. hozzászólásra
Csak keresgéltem meg találgattam a google-n. Véletlenül találtam rá.
Hol lehet ilyen doksikat találni? Megnézném annak a gépnek az adatait, amit kinéztem magamnak.
A "joseftractoros" linked szerint is 20 lovas a tiédnek a motorja.
Sajnos az ásógép már régebben megvan és nem nagyon akarnám eladni.
Válasz #9567. hozzászólásra

Az én trakim Mitsubishi MT16, a motor típusa Mitsubishi L3E. Tehát a trakin levő felirat szerint 16 lóerősnek kell lenni. De nézd meg ezt a motorspecifikációt, a neten találtam, e-szerint ez a motor 19,8 lóerős, nem tudom akkor mi az igaz.
Válasz #9566. hozzászólásra
Vajúdok az ásógép miatt. Már minden verziót végiggondoltam, a legjobb megoldás egy ilyen kis 25-30 lovas japán lenne, ha elbírná az 160-as ásógépet. Vontatni tudná szerintem,mert az ásógép szinte tolja üzem közben a traktort csak a felemelésével lenne baj.
Használ itt valaki ilyesmit?
Válasz #9561. hozzászólásra
végül is azt szeretném hogy,milyen legyen harmadik pont magassága és a gerendőn a fel fogató pont mérete
Válasz #9560. hozzászólásra
Inkább keress egy megfelelőt és mérd le.
E-szerint a link szerint valóban így van.
http://www.joseftractor.com/
Válasz #9566. hozzászólásra
Folyt: nem az a kérdés, hogy hány LE-nek mondanak egy gépet, hanem az, hogy a dokumentációja mit tartalmaz.
Rendszerint igen. De ne tulajdoníts neki túl nagy jelentőséget. A kardános eszközök teljesítményigényét is TLT-n leadott teljesítményben adják meg.
Válasz #9563. hozzászólásra
Már készen vannak, de még nincsenek felszerelve.
Válasz #9548. hozzászólásra
Azt hallottam, hogy a japán kistrakik teljesítményét, TLT-n mérve adják meg. Tehát amit 25 lóerősnek mondanak, annak a motorja valójában 30-32 lovas. Igaz lehet ez?
Válasz #9562. hozzászólásra
Terra kapák működnek már?
Válasz #9561. hozzászólásra

Igazad van! Ezt már én is szóvá tettem már egy párszor.
Válasz #9560. hozzászólásra
Néha egy nagy betű, pont, vessző segítene kibogozni mit is szeretnél.
heló mindenkinek segítséget szeretnék kérni tőletek ekét csinálom és megakattam nem tudom hogy felfügesztést hogy csináljam nyomtáv belső széle 104cm vonó alsó pontszéle 38cm ekegerendő elejen 54.5cm kérdésem harmadik pont magassága és alsópont mérete rajz jobb lenne méretezve előre is koszonom a segítseget
Válasz #9552. hozzászólásra
Nem kell rögtön pánikolni!Valószínűleg le volt engedve anno a gépedből a fagyálló esetleg a hűtő is le volt véve róla a sütötte a nap ,darazsak/méhek meg szeretik a meleg sötét helyeket így elkezdtek benne építkezni.Alu kapcsolószekrényben rengetegszer találtam darázsfészket volt már ,hogy ki kellett őket füstölni ,hogy szerelni tudjak.Vízzel többször kimosni ha marad benne valami nagy kár úgysem tud okozni.Ma megyünk Ivádra lefotózom a kettes ekét a rokonom Shibaurájához.
Válasz #9554. hozzászólásra A barátom a Rába15 el is bagodi 2 fejes ekével szánt, de annyi a munkám hogy alig gyözöm csinálni mert a komám Yanmarja motor javitáson volt és az ö talajmarozásait is nekem kell meg csinálni.
Szia Misi!GUNK nevezetű az a hűtőtisztító amit mondtam neked 325 ml-es flakonba van és 615 ft.Nekem bejön ez a lötty habár a (BOGARAID)ez nem viszi ki de ha le van engedve a víz 1 szer átmosni nem árt vele.
BOCSI!!
Ja állítólag jól jövedelmező a méhészkedés!
!Bogarat találtál még a műszer lelkébe?Balu támogatta a levegős ötletem?Ekét mentek nézni?
Szia Misi! Szép bogaraid vannak