Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tudom, hogy nem Pongratz a futód. Én ezt használtam egész idényben traktor és személykocsi után is. Eladtam néhány éve a nagy 6 tonnás pótot és az idén kellett először pótkocsi. Majd jövő évre akarok egy nagyot venni megint a dinnyéhez.
Válasz #6448. hozzászólásra
Hát éppen azért nézegetem mert nem tákolmánynak néz ki.
Hívtam az eladót, azt mondta ha nem lesz rá így vevő, akkor megpróbál nekem rá szerezni egy "kocka" felépítményt Multicar M22-ről vagy TZ-4K-s pótkocsiról. Ebben az esetben már nem is gondolkodnák. Egyébként ez a dumperes felépítmény is Multicar M22-ről van.
Tudod én úgy vagyok vele hogy a pénzért dolgozom (gondolom Te is meg sokan mások is), hogy ha már pénzt adok érte és nem is keveset, akkor legyen az a bármely dolog olyan amilyen nekem kell, és ne kelljen már még utána otthon egy jó csomót dolgozni az átalakítással. Persze akinek jó így az vegye-vigye.
Én sem értem Lenz barátunkat, hogy lehet egy ilyen japán(traki) ellenes egyénnek japán márkájú autója?
Hiszen a Zsigulihoz biztos olcsóbb lenne az alkatrész és van is bőven. De bizonyára azért, mert az Ignishez ha esetleg drága is az alkatrész de nem nagyon kell, a Zsigához viszont olcsó de kell is gyakran.
Ne is mondd. Egy haverom bele fogott egy ilyen projektbe. Fát vágott ott, ahol 50-60 évvel ezelőtt a rönköket úgy szánkáztattákl le a hegyről, ahogy mondod. Még mindig látszik a hegy oldalán a "vályú", amit a lezúduló rönkök vágtak a talajba.
Na szóval a srác rágurított egy combos bükk rönköt a csúszdára. Az meg elndult ezerrel. A gond annyi, hogy a hegyoldal lábánál kb 5 méterre megy a püspökszentlászlóra vezető út. Hát azon úgy hussant át a rönk, hogy még csak nem is döccent. A gyereket pillanat alatt leverte a víz. Ha valaki éppen arra jött volna, na az tutti halál. Ignissel, vagy anélkül.
Üdv Mindenkinek!
Az este értem haza a Nemet-Svájci határ környékéről és tiszta jég volt az út pedig ott dúrják és sózzák rendesen az utakat.Volt szakasz ahol csak 20-30km/h-val lehetett száguldozni.Osztrák-Német határnál szombaton ünnep miatt vasárnap meg a hó miatt volt fogság.Egész Budapestig szuper volt az út nem volt hó itt Szeged környékén becsületesen megszórtak bennünket.Ma le-és felrakok és irány Szlovákia(Komárno).Bízom benne a hólánc csak ijeszgetésnek lesz jó.
Lenz!
Milyen méretű az utánfutód?
Milyenk 3*1.50m belméretű,hasonlít a tiéd a miénkhez.
Válasz #6434. hozzászólásra
Ami igaz az igaz, az enyém nem igazán traki után való. Igaz nem is a trakihoz vettem hanem az autóhoz, ahhoz viszont szuper. Itt is feltétel volt hogy a kerekek a plató alatt legyenek. Sokszor jól jött már az oldalai nélkül csak platóként használva. Így szállítottam rajta a Bagodi-pótkocsit is, felfordítva, kerekekkel az égnek. Egyébként nm Pongratz hanem Titbit és cseh.
Én tavaly vettem utánfutót a kocsihoz, de az ilyen ,,pongratz-féle" csiliviliket messze elkerültem. Múlt héten az Ignissel+utánfutó 1720 kg+3 ember+ szerszám volt a legtöbb. Sima fék nélküli Kalydy utánfutó. Akáctuskóból 1520 kiló volt rajta legtöbb.
Szerintem az többe kerülne mint megvenni egy jó használtat. De mivel nem nagyon árasztanak el ANS-564 -es kínélatokkal sem olcsón sem drágán, ezért gondolkodok megvenni Kassán egy házi készítésüt. Igaziban még nem láttam csak hirdetésben, de ez szerintem igazán jól néz ki a képeken, mellékelem a linket ítéljétek meg Ti is. Azonban itt meg a dömperes plató nem tetszik nagyon, a "kocka" plató lenne az igazi. http://dom.bazos.sk/inzerat/20784421/vyklapacia-vlecka-15t.php
Az is megoldás lehetne neked,hogy megszerzed a méreteit a kívánt pótkocsinak,és szépen összehegesztgeted,vagy megcsináltatod egy lakatossal.
Akár pont olyan is lehet,mint az eredeti és új lesz.
Ahhoz kétség sem férhet hogy jó ez a Bagodi pótkocsi, volt már ilyenem is, azonban nekem széles. Ezért kellene az a bizonyos Agrostroj ANS-564-es, mivel annak a plató alatt vannak a kerekei és így már kb. 40 centivel keskenyebb. A két pótkocsinak a platómérete és a billentése szinte 1:1-ben ugyanaz. Azonban semmilyen tákolt-mókolt pótkocsinak nevezett tákolmányért pénzt nem adok, tákolni én is tudok. Ameddig nincs olyan amilyet szeretnék hát addig marad az autós utánfutó, igaz arra meg sajnálok piszkos holmit rárakni, meg hát nem is billenős. De legalább jók a méretei (220x140cm), minden oldala nyitható meg a kerekek is a plató alatt vannak, lásd 3.kép.
Szerintem is jó lehet,csak most jön a Karácsony,meg nekem kb 300km csak oda,meg most épp nincs is rá szükség.Azért linkeltem be mert szerintem is jó lehet,de mivel nekem nincs rávalóm,hátha valakinek megfelelne.Mondjuk közelről is meg kell vizsgálni,képen elfogadhatónak tűnik.Én is csak jót hallottam róla.
Az a probléma amire te válaszoltál már megoldódott,ha végigolvastad a fórumot akkor te is tudod.
Ettől függetlenül itt mi segítjük egymást amivel tudjuk,tesszük ezt teljesen ismeretlenül is.Csak azért mert egy Japán traktort vásároltunk.
Remélem szavaidat félreértelmeztem,és én vagyok az aki a kákán is csomót keres.
Természetesen ettől még lehet,hogy igazad van,de én nem hiszem,hogy így van.
Ahogy gondolod,itt szerintem mindenki segíteni akar illetve szeretne ezért jó ez a fórum.Egy tanács: ha leereszted a fagyállót a gépből és utána töltesz vizet akkor indítsd be a gépet,hogy a vízszivattyú elkeverje a betöltött vizet a többi fagyállóval.Nehogy probléma legyen.
Jobb lenne az egészet leengedni,bekeverni,megmérni és visszatölteni,nem nagy a mennyiség kb 4 liter folyadék.
Természetesen úgy csinálod ahogy akarod,én így csinálnám.
Válasz #6402. hozzászólásra
Köszi Srácok!
Akkor tavaszra lejjebb veszem a fagyállót.Igen sűrű volt tényleg,de lehet h még most engedek le belőle és felvizezem(deszt) nehogy a tömítések bánják meg.
http://www.bagodimezogep.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=238&flypage=shop.flypage&product_id=3251&option=com_virtuemart&Itemid=26
egyszerűen horror.
Ja nem rég voltam orvosi felülvizsgálaton,lehet,hogy azért .
Azért nem szabad senkit rábeszélni egy vásárlásra,ha nem az kell neki,mert mást keres.
Egyébként a Bagodi gépgyár is csinált hasonló pótkocsit és ügye az sem rossz cég.
Hát nem egy hatékony gép úgy hogy nagyon gyorsan meg kell csinálni a sajátomat. KB 15-20 perc egy zsák , de nagyon el vagyok vele és a lényeg nincs az erdőbe térerő
35452 hozzászólás
Válasz #6435. hozzászólásra
Tudom, hogy nem Pongratz a futód. Én ezt használtam egész idényben traktor és személykocsi után is. Eladtam néhány éve a nagy 6 tonnás pótot és az idén kellett először pótkocsi. Majd jövő évre akarok egy nagyot venni megint a dinnyéhez.
Válasz #6436. hozzászólásra
240x130, vagy 240x120. Knott tengely.
Válasz #6444. hozzászólásra
Válasz #6448. hozzászólásra
Hát éppen azért nézegetem mert nem tákolmánynak néz ki.
Hívtam az eladót, azt mondta ha nem lesz rá így vevő, akkor megpróbál nekem rá szerezni egy "kocka" felépítményt Multicar M22-ről vagy TZ-4K-s pótkocsiról. Ebben az esetben már nem is gondolkodnák. Egyébként ez a dumperes felépítmény is Multicar M22-ről van.
Tudod én úgy vagyok vele hogy a pénzért dolgozom (gondolom Te is meg sokan mások is), hogy ha már pénzt adok érte és nem is keveset, akkor legyen az a bármely dolog olyan amilyen nekem kell, és ne kelljen már még utána otthon egy jó csomót dolgozni az átalakítással. Persze akinek jó így az vegye-vigye.
Válasz #6432. hozzászólásra
Ez elég igényes építésűnek néz ki,nem tákolás.Legfeljebb a platót átalakítod a saját igényed szerint.
Válasz #6443. hozzászólásra
Ezért kell a japán gép.
Ott a pont
Válasz #6437. hozzászólásra
Én sem értem Lenz barátunkat, hogy lehet egy ilyen japán(traki) ellenes egyénnek japán márkájú autója?
Hiszen a Zsigulihoz biztos olcsóbb lenne az alkatrész és van is bőven. De bizonyára azért, mert az Ignishez ha esetleg drága is az alkatrész de nem nagyon kell, a Zsigához viszont olcsó de kell is gyakran.
Válasz #6442. hozzászólásra
Ne is mondd. Egy haverom bele fogott egy ilyen projektbe. Fát vágott ott, ahol 50-60 évvel ezelőtt a rönköket úgy szánkáztattákl le a hegyről, ahogy mondod. Még mindig látszik a hegy oldalán a "vályú", amit a lezúduló rönkök vágtak a talajba.
Na szóval a srác rágurított egy combos bükk rönköt a csúszdára. Az meg elndult ezerrel. A gond annyi, hogy a hegyoldal lábánál kb 5 méterre megy a püspökszentlászlóra vezető út. Hát azon úgy hussant át a rönk, hogy még csak nem is döccent. A gyereket pillanat alatt leverte a víz. Ha valaki éppen arra jött volna, na az tutti halál. Ignissel, vagy anélkül.
Válasz #6441. hozzászólásra
Nálatok a hegy lábánál kell lakni és a hegy tetejéről kell a fát letermelni. Valahogy úgyis le jut a fa vagy Ignisel vagy nélküle.
Válasz #6440. hozzászólásra
Lapos vidékeken minden lehetséges. Nálunk ez az összeállítás nem élne meg 500 métert.
Válasz #6439. hozzászólásra
Az Ignisen van fék gondolom Lenz sem száguldozott a vontatmánnyal.
Lenz azért ugye nem várod h megdicsérjünk hogy fék nélkül vontatsz naghyobb súlyt mint az autó
de a te dolgod.
Válasz #6436. hozzászólásra
Veled vagyunk! Lélekben, persze. Valóságban hál' Istennek nem.
A fene megeszi, az Ignis nem orosz,
Üdv Mindenkinek!
Az este értem haza a Nemet-Svájci határ környékéről és tiszta jég volt az út pedig ott dúrják és sózzák rendesen az utakat.Volt szakasz ahol csak 20-30km/h-val lehetett száguldozni.Osztrák-Német határnál szombaton ünnep miatt vasárnap meg a hó miatt volt fogság.Egész Budapestig szuper volt az út nem volt hó itt Szeged környékén becsületesen megszórtak bennünket.Ma le-és felrakok és irány Szlovákia(Komárno).Bízom benne a hólánc csak ijeszgetésnek lesz jó.
Lenz!
Milyen méretű az utánfutód?
Milyenk 3*1.50m belméretű,hasonlít a tiéd a miénkhez.
Ami igaz az igaz, az enyém nem igazán traki után való. Igaz nem is a trakihoz vettem hanem az autóhoz, ahhoz viszont szuper. Itt is feltétel volt hogy a kerekek a plató alatt legyenek. Sokszor jól jött már az oldalai nélkül csak platóként használva. Így szállítottam rajta a Bagodi-pótkocsit is, felfordítva, kerekekkel az égnek. Egyébként nm Pongratz hanem Titbit és cseh.
Válasz #6430. hozzászólásra
Én tavaly vettem utánfutót a kocsihoz, de az ilyen ,,pongratz-féle" csiliviliket messze elkerültem. Múlt héten az Ignissel+utánfutó 1720 kg+3 ember+ szerszám volt a legtöbb. Sima fék nélküli Kalydy utánfutó. Akáctuskóból 1520 kiló volt rajta legtöbb.
Válasz #6426. hozzászólásra
Hááát pedig akárhogy nézzük sajna igaza van....
Válasz #6431. hozzászólásra
Szerintem az többe kerülne mint megvenni egy jó használtat. De mivel nem nagyon árasztanak el ANS-564 -es kínélatokkal sem olcsón sem drágán, ezért gondolkodok megvenni Kassán egy házi készítésüt. Igaziban még nem láttam csak hirdetésben, de ez szerintem igazán jól néz ki a képeken, mellékelem a linket ítéljétek meg Ti is. Azonban itt meg a dömperes plató nem tetszik nagyon, a "kocka" plató lenne az igazi.
http://dom.bazos.sk/inzerat/20784421/vyklapacia-vlecka-15t.php
Az is megoldás lehetne neked,hogy megszerzed a méreteit a kívánt pótkocsinak,és szépen összehegesztgeted,vagy megcsináltatod egy lakatossal.
Akár pont olyan is lehet,mint az eredeti és új lesz.
Válasz #6428. hozzászólásra
Ahhoz kétség sem férhet hogy jó ez a Bagodi pótkocsi, volt már ilyenem is, azonban nekem széles. Ezért kellene az a bizonyos Agrostroj ANS-564-es, mivel annak a plató alatt vannak a kerekei és így már kb. 40 centivel keskenyebb. A két pótkocsinak a platómérete és a billentése szinte 1:1-ben ugyanaz. Azonban semmilyen tákolt-mókolt pótkocsinak nevezett tákolmányért pénzt nem adok, tákolni én is tudok. Ameddig nincs olyan amilyet szeretnék hát addig marad az autós utánfutó, igaz arra meg sajnálok piszkos holmit rárakni, meg hát nem is billenős. De legalább jók a méretei (220x140cm), minden oldala nyitható meg a kerekek is a plató alatt vannak, lásd 3.kép.
Szerintem is jó lehet,csak most jön a Karácsony,meg nekem kb 300km csak oda,meg most épp nincs is rá szükség.Azért linkeltem be mert szerintem is jó lehet,de mivel nekem nincs rávalóm,hátha valakinek megfelelne.Mondjuk közelről is meg kell vizsgálni,képen elfogadhatónak tűnik.Én is csak jót hallottam róla.
Válasz #6418. hozzászólásra Pityu ez a Bagodi pótkocsi nagyon jó szerkezet én a japánal ilyet húzok évek óta .
Válasz #6426. hozzászólásra
Hagyd! 3 év alatt egy "velős" hozzászólás...
Válasz #6425. hozzászólásra
Kedves Anonim
Az a probléma amire te válaszoltál már megoldódott,ha végigolvastad a fórumot akkor te is tudod.
Ettől függetlenül itt mi segítjük egymást amivel tudjuk,tesszük ezt teljesen ismeretlenül is.Csak azért mert egy Japán traktort vásároltunk.
Remélem szavaidat félreértelmeztem,és én vagyok az aki a kákán is csomót keres.
Természetesen ettől még lehet,hogy igazad van,de én nem hiszem,hogy így van.
Válasz #5473. hozzászólásra
Üdv! 1 japó vásárlásnál 2 eladó létezik.( 1.) aki eladó (2.)A második aki röhög mikor alkatrész kel!
Válasz #6423. hozzászólásra
Ahogy gondolod,itt szerintem mindenki segíteni akar illetve szeretne ezért jó ez a fórum.Egy tanács: ha leereszted a fagyállót a gépből és utána töltesz vizet akkor indítsd be a gépet,hogy a vízszivattyú elkeverje a betöltött vizet a többi fagyállóval.Nehogy probléma legyen.
Jobb lenne az egészet leengedni,bekeverni,megmérni és visszatölteni,nem nagy a mennyiség kb 4 liter folyadék.
Természetesen úgy csinálod ahogy akarod,én így csinálnám.
Köszi Srácok!
Akkor tavaszra lejjebb veszem a fagyállót.Igen sűrű volt tényleg,de lehet h még most engedek le belőle és felvizezem(deszt) nehogy a tömítések bánják meg.
Ha valakit érdekel egy kispótkocsi tengely 650x16-os kerekekkel ,viheti csak a helyet foglalja,(egyláda sör vagy 1l kisüsti a jobbikbol)
Válasz #6420. hozzászólásra
Nem sikerüt mindegy a kis traktor pótkocsi a jófogáson csongrád megye Szatymaz 45000-ft.
Válasz #6419. hozzászólásra
http//www.jofogas.hu/csongrad?q=kistraktor+++potkocsi
Válasz #6418. hozzászólásra
http://www.jófogás.hu/csongrád/kistraktor pótkocsi
Bizony nem az én,pénztárcámnak valók az árak.Viszont ha nem fontos az,hogy a kerék nem lehet oldalt,akkor volna más lehetőség használtan:
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/1_1_tonnas_billamos_potkocsi_elado_5976332.htm
Az ekék is nagyon szép árban vannak...
Válasz #6416. hozzászólásra
Én nem beszéltem rá senkit semmire csak ajánlottam mert valami hasonlót keres.
Ja és a gyári Bagodi ezt nézd meg
http://www.bagodimezogep.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=189&flypage=shop.flypage&product_id=3394&option=com_virtuemart&Itemid=26
http://www.bagodimezogep.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=238&flypage=shop.flypage&product_id=3251&option=com_virtuemart&Itemid=26
egyszerűen horror.
Ja nem rég voltam orvosi felülvizsgálaton,lehet,hogy azért .
Azért nem szabad senkit rábeszélni egy vásárlásra,ha nem az kell neki,mert mást keres.
Egyébként a Bagodi gépgyár is csinált hasonló pótkocsit és ügye az sem rossz cég.
Válasz #6414. hozzászólásra
Pityu szemed mint a sasé , a pótkocsi meg Csaby68-é.
Válasz #6412. hozzászólásra
Ráadásul az egyik képen bevillan,egy Japán Hinomoto traktor is újszerű tolólappal...khm
Olyan "dezsavü" érzésem van.Nektek is?
Már várom a Tavaszt.
Egy ilyen nekem is jó volna.Válasz #6407. hozzászólásra
Sziasztok bt66-nak találtam valamit aránylag közel is van igaz hogy nem gyári de a mérete igencsak jó.
http://aprod.hu/hirdetes/billenos-potkocsi-elado-IDHxuX.html#9495b5805c;r:;s:
Válasz #6408. hozzászólásra
Hát nem egy hatékony gép úgy hogy nagyon gyorsan meg kell csinálni a sajátomat. KB 15-20 perc egy zsák , de nagyon el vagyok vele és a lényeg nincs az erdőbe térerő
Válasz #6407. hozzászólásra
Válasz #6406. hozzászólásra
Így igaz! Ez ilyen egyszerű!
Válasz #6407. hozzászólásra
Irigyellek!
Na ma felpakoltam és irány az erdő. Tényleg melegít a fa pedig nem is volt még meg gyújtva.
Válasz #6404. hozzászólásra
Akor mehet a három meg a négy meg az öt ....
Válasz #6400. hozzászólásra
annyi bölcselet szalad itt össze,hogy könyvbe kellene szedni!
Válasz #6403. hozzászólásra
"olyan mint a vegyszer ha 1dl hat minek 3dl há nem?"
Ha az a vegyszer pálinka, akkor NEM!
De minek is 72c-ra álitani egyébként is sporolj ha nem muszáj olyan mint a vegyszer ha 1dl hat minek 3dl há nem???