Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még holnap én is szívesen szántanék ha nem lesz hó persze.A hideg ellen kicsit jobban fel kell öltözni,az ülésre én ilyen hidegben,rakok egy birkabőrt.
Nálam már a fűtésszezon nyűgje van.Favágás,behordás,begyújtás közben nemsokára érkezik a megjavított feszültségszabályzó a traktorba.Egy motorolajcserét is fogok nemsokára csinálni a gépen.Jövőre hajtóműolaj is lesz cserélve.
Ebben a hideg időben,nem nagy kedvem van kint tenni-venni.
Azzal tistában vagyok, hogy megyek 1 kört majd bele állok a barázdába és akkor mindenhogy vízszintesen kell állni az ekének. Az ekék közti távolság menni legyen kb? Vagy azt majd meglátom hogy dob össze?
Olvastam hogy volt aki azzal szívott hogy a hátsó eke nem ment bele mert a mélység állító kerék túl hátul volt a vázon, annak körül belül az első eke fejjel kell egy vonalban lenni ha jól láttam...
Ahogy Kamionos írta! 2 db 17-19es és 2db 22-24es kulccsal kint a szántás előtt simán. Nekem is sikerült. Mondjuk tavaly novemberben volt az első próbálkozásom . De a kb. 2 hete feltett fotóm kritikái szerint már majdnem jó!
Állítsd be a vízszinteket barázdában állva vagy gerendán,aztán menj ki a földre vigyél kulcsokat is.
Az ekék közti távolságot már otthon kiméred h takarjanak de azon finomíthatsz.Aztán jön a 3. pont tekergetése mennyire bukjon ...ill.ezen az ekén még tudsz "hanyatt" állítani is (átfordulás).Utolsónak lejjebb tekerheted a jobb oldali lakatot ahogy nekem is tanácsolták itt.
Nekem az otthoni állítgatás nem igazán sikerült de kinn "szemre" már egyszerűbb volt.Próbálgatni kell.
remélem nem írtam sok hülyeséget
Szia!
Ahogy elnéztem nekem is pont ilyen az ekém.
Némi küzdés után jól sikerült beállítani nem okoz gondot a Yanónak, persze nálam homok van főleg,de középkötöttben is bírja.
ecetfás tuskókat is fogtam szerencsére nem szakadt semmi.Talán egy kis súly hátra kéne rá, majd kitapasztalod.
Nekem van ilyen kettes bagodi ekém. A t4k-val cibáltam. Ha be van állítva szépen, akkor szépen dolgozik. Van gyári előhántó tárcsája. Azzal szépen vágja a gyomos területet, trágyát is. Ha kifényesedik akkor szépen fordít. Szerintem jó kis eke. Jahh és könnyű állítani. És ha nekem a csehszlovák csoda bírta akkor gondolom a kis japó trakinak sem lesz vele gáz.
Válasz #6317. hozzászólásra
Én meg csak a sajátot de abol sem sokat én is így vagyok vele van kis aszalóm csináltam gyümölcs ágyast is igaz nem sürün fogyasztom de van disznó vágáskor amikor van társaság akkor jó.
Válasz #6315. hozzászólásra
AZ biztos hogy a készítés öröme a legjobb nekem tavaj lett 350l kajszi cefrém és eböl cukornélkül lett 40l pálesz de kiváló örültem mert a fözdében meg várhattam és az enyémel tele volt a kis üst és nem vegyiteték máséval , egyébként folyamatosan magoztam ahogy a hordoba tettem meg volt vele a meló .
Egy tipp: installálj PDF Creator printert. Az összes evarázsolt cuccot át tudod vele kovertálni PDF-be, aminek a standard alkalmazásában (programjában) van nyomtatás opció.
És akkor megcsodálhatjuk az összes cimkédet (is)!
Én szoktam csinálni cimkéket, gondoltam megosztom vele(d)tek de, sajnos olyan formátumban van ,hogy nem sikerült .
Nagyon jól el lehet ütni vele az időt!
A kanál borítását, esetleges magasabbra emelését meg lehetne bonyolítani egy-egy munkahengerrel és tökéletes kis rakodó lenne. Mondjuk, ebben a formában is le lehet tenni egyet az udvaromba...
Képet csak egyet találtam, még a tesztfázisból, a lényeg azért látszik. Nálam (is) úgy készült, hogy amid van, építsd bele. Két kispolszki hátsó lengőkar kompletten, ezeket összefordítottam, hátul összekötöttem zártszelvénnyel, itt-ott merevítés. Kerekek kicsit meglettek bonyolítva, a felni kispolszki és citröen házasításból lett, kicsi volt a 12" és gumit se lehet rá szerezni. A váz 80x80-as zártszelvény, munkahenger pedig Liazról származik.
Ide bármikor fordulhatsz ha tudunk akkor segítünk.
Remélem a fejleményekről is tájékoztatsz bennünket.
Balu segítségét én nem hagynám ki , nagyon ügyes ember.
Sok sikert szorítunk.
Ha valami alkatrész kel csörrents meg akitől a trakimat vettem sok mindent betud szerezni vagy tanáccsal is tud segíteni.Ja és nincs is messze tőled Érdi az illető.
35452 hozzászólás
Válasz #6351. hozzászólásra
30cm mutat ide, szerintem inkább hótolóra készülj!!A szántás felejtős idénre ,ár ha bejön a hó.
Holnap inkább disznót vágunk.
Még holnap én is szívesen szántanék ha nem lesz hó persze.A hideg ellen kicsit jobban fel kell öltözni,az ülésre én ilyen hidegben,rakok egy birkabőrt.
Válasz #6349. hozzászólásra
Kapcsold be a fűtést és nem lesz gond.
Pedig én holnap is szántok.
Sziasztok
Nálam már a fűtésszezon nyűgje van.Favágás,behordás,begyújtás közben nemsokára érkezik a megjavított feszültségszabályzó a traktorba.Egy motorolajcserét is fogok nemsokára csinálni a gépen.Jövőre hajtóműolaj is lesz cserélve.
Ebben a hideg időben,nem nagy kedvem van kint tenni-venni.
Válasz #6346. hozzászólásra
Üdv.
Mindenki befagyott.Páleszt próbálgatják
Mi ez a nagy csend?
Válasz #6344. hozzászólásra
Értem! Köszi.
Közbe meg is érkezett vele a futár... Holnap össze szerelés és ha az idő is engedi és találok olyan földet ki is próbálom...
Válasz #6343. hozzászólásra
Az ekén ha hátul van a kerék atol még bele megy a földbe a váltva forgatosokon szinte mindnek hátul van
Válasz #6340. hozzászólásra
Azzal tistában vagyok, hogy megyek 1 kört majd bele állok a barázdába és akkor mindenhogy vízszintesen kell állni az ekének. Az ekék közti távolság menni legyen kb? Vagy azt majd meglátom hogy dob össze?
Olvastam hogy volt aki azzal szívott hogy a hátsó eke nem ment bele mert a mélység állító kerék túl hátul volt a vázon, annak körül belül az első eke fejjel kell egy vonalban lenni ha jól láttam...
Válasz #6338. hozzászólásra
Ahogy Kamionos írta! 2 db 17-19es és 2db 22-24es kulccsal kint a szántás előtt simán. Nekem is sikerült. Mondjuk tavaly novemberben volt az első próbálkozásom . De a kb. 2 hete feltett fotóm kritikái szerint már majdnem jó!
Ahogy Geresz1 írta. 2 db 17-19es és 2db 22-24es kulccsal kint a szántás előtt úgy be lehet állítani mint ahogy a "nagykönyvben" le van írva.
Állítsd be a vízszinteket barázdában állva vagy gerendán,aztán menj ki a földre vigyél kulcsokat is.
Az ekék közti távolságot már otthon kiméred h takarjanak de azon finomíthatsz.Aztán jön a 3. pont tekergetése mennyire bukjon ...ill.ezen az ekén még tudsz "hanyatt" állítani is (átfordulás).Utolsónak lejjebb tekerheted a jobb oldali lakatot ahogy nekem is tanácsolták itt.
Nekem az otthoni állítgatás nem igazán sikerült de kinn "szemre" már egyszerűbb volt.Próbálgatni kell.
remélem nem írtam sok hülyeséget
Szia!
Ahogy elnéztem nekem is pont ilyen az ekém.
Némi küzdés után jól sikerült beállítani nem okoz gondot a Yanónak, persze nálam homok van főleg,de középkötöttben is bírja.
ecetfás tuskókat is fogtam szerencsére nem szakadt semmi.Talán egy kis súly hátra kéne rá, majd kitapasztalod.
Válasz #6336. hozzászólásra
Köszönöm a véleményt. Esetleg pár instrukciót tudnál adni hogy kell állítani? Mire figyeljek oda? Hogy tudom jól beállítani?
Köszi!
Válasz #6335. hozzászólásra
A leg messzebb menőkig támogatni tudom az ötletet!
Válasz #6264. hozzászólásra
Nekem van ilyen kettes bagodi ekém. A t4k-val cibáltam. Ha be van állítva szépen, akkor szépen dolgozik. Van gyári előhántó tárcsája. Azzal szépen vágja a gyomos területet, trágyát is. Ha kifényesedik akkor szépen fordít. Szerintem jó kis eke. Jahh és könnyű állítani. És ha nekem a csehszlovák csoda bírta akkor gondolom a kis japó trakinak sem lesz vele gáz.
Szólj ha gond adódik a "bélyeggyűjteménnyeddel"
pl. nem tudod már hova tenni stb.
szívesen segítünk igaz Bencsiki?
én barackot,szilvát,törkölyt,meggyet "gyűjtöttem" de a sok lapozgatástól erősen kopik...
tegnap is átnéztem pár albumot
Egy-két hóeke-tolólap ötlet...
Válasz #6332. hozzászólásra
Nincs még kész kölcsönbe lesz.
Válasz #6329. hozzászólásra
Ez azt jelenti, hogy kész az ágaprító?
Válasz #6328. hozzászólásra
Ne is mondd! Még a trágya sincs kint a földemen, ahol jövőre krumplizni akarok...
Válasz #6327. hozzászólásra
Hát ... egy japó trakeszos előtt nincs lehetetlen!
Válasz #6328. hozzászólásra
Nálunk meg esett a hó hideg van és a jövőhéten megyek ki az erdőbe ágat aprítani.
Válasz #6324. hozzászólásra nálunk csak eső esett van még pár db szántásom remélem az idén betudom fejezni
Válasz #6325. hozzászólásra
Bencsiki te már a malacból is páleszt akarsz főzni?
Válasz #6323. hozzászólásra
Szia Már én is ajánlottalak.
Hogy áll a gép park viszik a cuccot ?
Válasz #6318. hozzászólásra
Na, a pálinka mindig jó, de a legjobb mégis csak disznóvágáskor!
Válasz #6321. hozzászólásra
Leesett a hó, mit tehet ilyenkor a szegény agrár ember?
Válasz #6269. hozzászólásra
japan gepeket javitunk ,a traktorod valoszinu kompresszio hianyos
megtudjuk javitani hivj ha kell segiteni szallitani is tudjuk
06309249447
Válasz #6320. hozzászólásra
OLvasom hogy mindenki páleszt főz mivan ráértek bejött a holtszezon?
Válasz #6316. hozzászólásra
Úgy jó az! Jó cefre, csak sajátból! Másével összefőzni tilos! Még akkor is, ha a másik jobb!
Szóljál. Segítünk!!! (Mármint inni!)
Én meg csak a sajátot de abol sem sokat én is így vagyok vele van kis aszalóm csináltam gyümölcs ágyast is igaz nem sürün fogyasztom de van disznó vágáskor amikor van társaság akkor jó.
Válasz #6316. hozzászólásra
a legszebb ,hogy szinte semmi alkoholt nem iszom, de főzetek mindig. Gyűjtöm ,mint a bélyeget....
Válasz #6315. hozzászólásra
AZ biztos hogy a készítés öröme a legjobb nekem tavaj lett 350l kajszi cefrém és eböl cukornélkül lett 40l pálesz de kiváló örültem mert a fözdében meg várhattam és az enyémel tele volt a kis üst és nem vegyiteték máséval , egyébként folyamatosan magoztam ahogy a hordoba tettem meg volt vele a meló .
Válasz #6313. hozzászólásra
Nem csodálom! Azért tudnak ám a "hivatalos" főzőkben pálinkát főzni! Valójában a készítés öröme az, ami hiányzik belőle.
Válasz #6312. hozzászólásra
Egy tipp: installálj PDF Creator printert. Az összes evarázsolt cuccot át tudod vele kovertálni PDF-be, aminek a standard alkalmazásában (programjában) van nyomtatás opció.
És akkor megcsodálhatjuk az összes cimkédet (is)!
Válasz #6308. hozzászólásra
Nekem is van még jókis kajszi tavaji de én fözdében csináltattam de hibátlan.
Válasz #6311. hozzászólásra
Én szoktam csinálni cimkéket, gondoltam megosztom vele(d)tek de, sajnos olyan formátumban van ,hogy nem sikerült .
Nagyon jól el lehet ütni vele az időt!
Válasz #6310. hozzászólásra
A páleszhoz még címkét is tervezek! Hogy valami törzsi varázsló is lesz rajta, az tutti!
Válasz #6308. hozzászólásra
Remélem ez lesz a neve a páleszodnak:
"Baranyai esőcsináló"
Válasz #6301. hozzászólásra
A kanál borítását, esetleges magasabbra emelését meg lehetne bonyolítani egy-egy munkahengerrel és tökéletes kis rakodó lenne. Mondjuk, ebben a formában is le lehet tenni egyet az udvaromba...
Válasz #6307. hozzászólásra
Lekvár nem maradt benne véletlenül? Remek pálinkát lehet főzni belőle (némi erjesztés után).
Válasz #6296. hozzászólásra
Sziasztok esőcsinálók!
Régi lekvárfőző üstből (2 db szín réz!) készült a főző egyik az alja a másik a kupolája.45 literes csak ...de finom a lé ami kifolyik belőle
Válasz #6256. hozzászólásra
Nagyon köszönöm a pontos infót Neked!
Meg fogom találni ha nem írok majd.
Válasz #6251. hozzászólásra
Üdv!
Képet csak egyet találtam, még a tesztfázisból, a lényeg azért látszik. Nálam (is) úgy készült, hogy amid van, építsd bele. Két kispolszki hátsó lengőkar kompletten, ezeket összefordítottam, hátul összekötöttem zártszelvénnyel, itt-ott merevítés. Kerekek kicsit meglettek bonyolítva, a felni kispolszki és citröen házasításból lett, kicsi volt a 12" és gumit se lehet rá szerezni. A váz 80x80-as zártszelvény, munkahenger pedig Liazról származik.
http://www.abload.de/img/plk4fj8.jpg
http://www.abload.de/img/kb7prquxw.jpg
Köszönöm Urak a gyors reagálást, és a segítséget, remélem meglesz a megoldás.
Válasz #6302. hozzászólásra
Ide bármikor fordulhatsz ha tudunk akkor segítünk.
Remélem a fejleményekről is tájékoztatsz bennünket.
Balu segítségét én nem hagynám ki , nagyon ügyes ember.
Sok sikert szorítunk.
Ha valami alkatrész kel csörrents meg akitől a trakimat vettem sok mindent betud szerezni vagy tanáccsal is tud segíteni.Ja és nincs is messze tőled Érdi az illető.