Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Viszonylag eleg jo arban van.Hirtelen ha annyi penzem lenne megvenem.En a youtub-on neztem,hogy az ukranok hogyan keszitik el hazilag a burgonya vetot.Ha megerkezik a tel akkor en is nekilatok oszehozni egy burgonyavetot.
No akkor még "dicsekedjek" egy kicsit, ma ezidáig felszántottam a bátyám kertjét is meg az enyémet is, nem sok csak 10-10 ár a kettő. Nagyon jól ment a szántás, kipróbáltam az ekémet 3 fejjel is kerítés meg fasor mellett meg +egy kicsit. Elég jól vitte nagy 1-esben is a három fejet, de így azért már kicsit sok a trakimnak. Azonban 1-2 nyomra megfelel és majdnem elfogja a gép hátulját kifordított kerekeknél is. Sajnos videó most sincs mert a lányok iskolában vannak, néhány kép azért van.
Kapcsolódva az előbbi hozzászólásomhoz, ez az én szombati szántásom. Ez annak a 25 áras napraforgóföldnek a szántása amelynek a zúzásáról tettem fel videót is nemrég, nekem sem sikerült teljesen "csíkmentesre" kihozni a szántást.
Szerintem is jó, bár kicsit "csíkos" a teteje. Azt mondják hogy akkor igazán jó a szántás ha nem látni az összeszántást, "hullámokat" a tetején. De egyébként igazán szép szántás.
Mivel elég kezdő vagyok szántás tekintetében a jobbosat se tanultam meg így teljesen mindegy.Én jobb kézzel írok,de bal kézzel kalapálok,hegesztek.Akiknek szántottam ők furcsállották,de az eredmény a lényeg szerintem.
Sziasztok!
Tegnap sikerült egész nap szántanom a "balos Landsberg" ekével és tényleg szépen fordít még az erősen gazos földel is elboldogult.Saját kert nagyon kötött föld,300öl.Fekete homok laza tapadt az ekére,400öl.Enyhén gazos szalmás,550öl.
Válasz #5792. hozzászólásra
Hol van ez az iskola? Elvileg bogyós dugványoknak jobb a homok, de a facsemetéknek ritkább és vastagabb szokott lenni a gyökere homokon. Nálatok is ilyesmi? Most nagyon ninbcs pl meggy. Tavaly vettem sokfélét egy iskolából hajdúsági földből, de pl egy cseresznye sem maradt meg az ötből, meg abarackok közül is volt, ami nem eredt meg. Ismerőséknek ugyanabból a szállítmányból (én hoztam) egy barack sem maradt meg, de ott vermelési hiba volt.
A szedőt magában az MTZ nem bírja? Vagy nagyobb ellenkést tenni rá?
Milyen tipusú a szedő, mert az enyémen ninxcs tábla úgy vettem. Hiányzik róla a mankóskerék a kés mellől.
Jó estét az uraknak.
A ZT nem egy nagy atrakció mondjuk meg kell hagyni hogy nagy kés van fent ami azt jelenti hogy 75cm széles bakhátban van a csemete és azt átéri.kb 35-40cm mélyen huzzák a trakik plusz van balról egy sima kés ami megvezeti de ha az MTZ megkapar a ZT azonnal jobbra tekeredik és elkapar.Az öszibarack a leg fogósabb a nagytömegü gyökér miatt.Kb 120m hosszú egy bakhát és öszibarinál kb 10x kell magállni és vissza tolatni,de kajszinál végig tudtak menni simán.Kis késsel ami csak egy sort szed vagyis 40cm széles azt bírja maga a ZT.
Válasz #5787. hozzászólásra
Én is sietek ki a tiszai útra de jövöhéten még szerintem még nem érek oda van még bér földem csinélni + még egy disznót is vágunk valamikor a jövöhéten remélem nem jön eső még két hétig.
Válasz #5755. hozzászólásra
Nekem is van ugyanilyen csemeteszedőm. Ennyire nem bírja a ZT? Tanulóidőben csemetekertben kötött földben egy sima 80-as húzta.
Sziasztok!
A múltkori dologhoz hozzászólnék!
Van egy mitsubishi MT14-esem és én is azt az ekét vettem amit a Kelet-agronál lehet kapni csak olcsóbban Mezőkövesden! 3-al teknősbe teljesen felengedett vezetőkerékkel simán viszi és szépen borít!
Üdv! Hát nekem nemrég van ez a traki ,de eddig még a legnagyobb problémám múlt héten volt , fel kellet tölteni az aksit. Remélem nem is lesz nagyobb.
Próbáld meg a Füri kft né nincs e valami bontott cuccuk.
Bizonyára igen. Itt egy kép, ha jól látom ez 15 soros. Szerintema az ilyen lenne az ideális a kukoricára a 70 centis sorközhöz, az 1.-8.-15. csoroszlyával.
Ma 16.30-ig ráérek aztán mennem kell az egyik kollégámhoz.
Köszönöm Bencsiki pont erre voltam kíváncsi.Esetleg 1-2 sorral szélesebb vetőgép van ezekből?
Szia!
Az én gépem 14 soros, tehát 7 vetőelem van benne, mindegyik kétsoros.
A szélső vetőelemek távolsága 120 cm, a csoroszlyáké 140 cm.
Mivel az elemeknél minden vetőcső kölön-külön zárható, így annyi sort vetsz, amennyit akarsz.
Én 62 cm-re tudok 3 sor kukoricát vetni, az 1-es,a 7-es és a 13-as vetőcsöveket használva (ilyenlor a 13-as csövét kissé "kifelé" kell állítani.
Gyakorlatilag annyi sort vetsz és olyan távolságra, amennyit akarsz.
Nekem is volna egy kérdésem,azokhoz főleg akiknek van már lovas vetőgépjük.Szóval a két legszélső vetőelem milyen távolságra van egymástól és ezt hány sorosan tudja? A hasznos vetéstávolságra vagyok kíváncsi.
Udv.
Zoli82 erdeklodni szeretnek,hogy a te trakeszodnal eddig nem volt gond az uzemanyag ellatasaval? Tobb mint valoszinu,hogy megadta magat a gazolaj pumpam.Nem egy tulkomplikalt szerkezet de sehol nem lehet alkatreszt vasarolni hozza.....
Udv.
Zoli82 erdeklodni szeretnek,hogy a te trakeszodnal eddig nem volt gond az uzemanyag ellatasaval? Tobb mint valoszinu,hogy megadta magat a gazolaj pumpam.Nem egy tulkomplikalt szerkezet de sehol nem lehet alkatreszt vasarolni hozza
Csodásak ezek a régi gépek!
Ha hallottátok volna az én RS 56-2-met.....
De azért jobb, hogy már nincs meg. Nagyon szépen felújította a német, aki megvette.
Kölyök koromban ezek a gépek (Zetor K25, Dutra EU28, később a nagy Dutra) dolgoztak a faluban. Micsoda modern technika volt! :) Előtte meg a körmös traktor. Na az volt aztán a valami!
35454 hozzászólás
Viszonylag eleg jo arban van.Hirtelen ha annyi penzem lenne megvenem.En a youtub-on neztem,hogy az ukranok hogyan keszitik el hazilag a burgonya vetot.Ha megerkezik a tel akkor en is nekilatok oszehozni egy burgonyavetot.
Üdv!
Ha esetleg valaki burgonyaültetőt akarna:LINK
No akkor még "dicsekedjek" egy kicsit, ma ezidáig felszántottam a bátyám kertjét is meg az enyémet is, nem sok csak 10-10 ár a kettő. Nagyon jól ment a szántás, kipróbáltam az ekémet 3 fejjel is kerítés meg fasor mellett meg +egy kicsit. Elég jól vitte nagy 1-esben is a három fejet, de így azért már kicsit sok a trakimnak. Azonban 1-2 nyomra megfelel és majdnem elfogja a gép hátulját kifordított kerekeknél is. Sajnos videó most sincs mert a lányok iskolában vannak, néhány kép azért van.
Sziasztok! Szerintem jók a szántások!A barázda majd nem látszik talajmarózás után.Apámék sokszor hazsnáltak balos ekét,fás helyen.
Sziasztok
Gratulálok mind a 2 szántós kollégának nagyon szép lett az eredmény.Az én ekém ennél omlósabb barázdát hagy maga után.Gondolom a kormánylemez miatt.
Nekem még nem érkezett meg a trágya így nem szántottam még le a terültem.
Válasz #5798. hozzászólásra
Kapcsolódva az előbbi hozzászólásomhoz, ez az én szombati szántásom. Ez annak a 25 áras napraforgóföldnek a szántása amelynek a zúzásáról tettem fel videót is nemrég, nekem sem sikerült teljesen "csíkmentesre" kihozni a szántást.
Válasz #5795. hozzászólásra
Szerintem is jó, bár kicsit "csíkos" a teteje. Azt mondják hogy akkor igazán jó a szántás ha nem látni az összeszántást, "hullámokat" a tetején. De egyébként igazán szép szántás.
Válasz #5796. hozzászólásra
Mivel elég kezdő vagyok szántás tekintetében a jobbosat se tanultam meg így teljesen mindegy.Én jobb kézzel írok,de bal kézzel kalapálok,hegesztek.Akiknek szántottam ők furcsállották,de az eredmény a lényeg szerintem.
Válasz #5795. hozzászólásra
Szia Nagyon jó lett
Nem szokatlan a Balos eke?
Sziasztok!
Tegnap sikerült egész nap szántanom a "balos Landsberg" ekével és tényleg szépen fordít még az erősen gazos földel is elboldogult.Saját kert nagyon kötött föld,300öl.Fekete homok laza tapadt az ekére,400öl.Enyhén gazos szalmás,550öl.
Válasz #5791. hozzászólásra
Fiatokat is néztem vagy régebbi nagyobb Sameket, de nem tudom alkatrésszel ,hogy állnék. (mind árban ,mind létezésben)
Válasz #5792. hozzászólásra
Hol van ez az iskola? Elvileg bogyós dugványoknak jobb a homok, de a facsemetéknek ritkább és vastagabb szokott lenni a gyökere homokon. Nálatok is ilyesmi? Most nagyon ninbcs pl meggy. Tavaly vettem sokfélét egy iskolából hajdúsági földből, de pl egy cseresznye sem maradt meg az ötből, meg abarackok közül is volt, ami nem eredt meg. Ismerőséknek ugyanabból a szállítmányból (én hoztam) egy barack sem maradt meg, de ott vermelési hiba volt.
A szedőt magában az MTZ nem bírja? Vagy nagyobb ellenkést tenni rá?
Milyen tipusú a szedő, mert az enyémen ninxcs tábla úgy vettem. Hiányzik róla a mankóskerék a kés mellől.
Jó estét az uraknak.
A ZT nem egy nagy atrakció mondjuk meg kell hagyni hogy nagy kés van fent ami azt jelenti hogy 75cm széles bakhátban van a csemete és azt átéri.kb 35-40cm mélyen huzzák a trakik plusz van balról egy sima kés ami megvezeti de ha az MTZ megkapar a ZT azonnal jobbra tekeredik és elkapar.Az öszibarack a leg fogósabb a nagytömegü gyökér miatt.Kb 120m hosszú egy bakhát és öszibarinál kb 10x kell magállni és vissza tolatni,de kajszinál végig tudtak menni simán.Kis késsel ami csak egy sort szed vagyis 40cm széles azt bírja maga a ZT.
Válasz #5788. hozzászólásra
Nekem nem jön be a ZT. De hát a Crystalokhoz meg drága a cucc. Inkább néznék valami FIAT-ot.
Jelentem, ma a földbe dugtam néhány ezer levendula magot.
Nincs más dolgom, mint április - májusig izgulni. Na meg gyomírtani (gondolom).
Válasz #5787. hozzászólásra
Én is sietek ki a tiszai útra de jövöhéten még szerintem még nem érek oda van még bér földem csinélni + még egy disznót is vágunk valamikor a jövöhéten remélem nem jön eső még két hétig.
Válasz #5786. hozzászólásra
Ezen csodálkozom én is. Egy ZTben gondolkodtam, mert hozzáférhető áron lenne erre a munkára,+szántani. De ez a kép elbizonytalanít...
Válasz #5785. hozzászólásra
Jövő héten én is nekimegyek a tiszai útinak 3 fejjel, sztem menni fog, jók a földek most szántani.
Nekem is van ugyanilyen csemeteszedőm. Ennyire nem bírja a ZT? Tanulóidőben csemetekertben kötött földben egy sima 80-as húzta.
Válasz #5783. hozzászólásra
Vettem egy ekét az Mtz-re a jófogáson 2 fejes kis méretű.
Válasz #5783. hozzászólásra
Itt felém is panaszkodott aki csinélja hogy a szemzések nem tul jók föleg a sárga rózsa.
Válasz #5782. hozzászólásra
A rózsa magvetésem oda lett nekem is, de nem is termett idén.
A szemzés is rossz lett, megsínylette a hideg tavaszt.
Válasz #5780. hozzászólásra
A kukoricát törtük nem érte meg vágatni lett 13q kb.
Válasz #5780. hozzászólásra
Nem csak a kukorica még a gyümölcsök is elfagytak .
Válasz #5779. hozzászólásra
Kukoricád nem lett túl jó ,ahogy néztem. (mondjuk másnak sem.)
Válasz #5778. hozzászólásra
Én szántottam ma is 3000nm-t holnap csinálom itt felém de vizes még pedig a nagy gépek könyedén viszik.
Válasz #5776. hozzászólásra
Még van kb 6ha, jövő héten elkezdtem.
Válasz #5775. hozzászólásra
Fel még az esők előtt. Ma, öcsémnek húztam ki még 50 sort és idénre vége.
Válasz #5773. hozzászólásra
Szántások végére értél már.
A rózsát felszedted erre felénk ?
Elő kerültem arrol jobb nem beszélnin mint a viccben jó bővebben nem jó. A szezon ne is kérdezd sok kiadás kevés bevétel.
Válasz #5771. hozzászólásra
Hali, látom előkerültél. Milyen szezonod volt?
Ilyen fogatot gondoltam ki magamnak. ZT oldalkiemelővel. De azt hittem viszi magában is, nem kell tandemezni
Válasz #5751. hozzászólásra
Hello
Válasz #5754. hozzászólásra
Molnár Balázs-féle remekmű...
köszönöm az infokat mindenkinek.
Sziasztok!
A múltkori dologhoz hozzászólnék!
Van egy mitsubishi MT14-esem és én is azt az ekét vettem amit a Kelet-agronál lehet kapni csak olcsóbban Mezőkövesden! 3-al teknősbe teljesen felengedett vezetőkerékkel simán viszi és szépen borít!
Válasz #5758. hozzászólásra
Üdv! Hát nekem nemrég van ez a traki ,de eddig még a legnagyobb problémám múlt héten volt , fel kellet tölteni az aksit. Remélem nem is lesz nagyobb.
Próbáld meg a Füri kft né nincs e valami bontott cuccuk.
Válasz #5762. hozzászólásra
Nem tudom (hogy van-e egy-két sorral szélesebb).
A kép lemaradt, de most itt van.
Bizonyára igen. Itt egy kép, ha jól látom ez 15 soros. Szerintema az ilyen lenne az ideális a kukoricára a 70 centis sorközhöz, az 1.-8.-15. csoroszlyával.
Holnap melózok megint.
Sziasztok.
Ma 16.30-ig ráérek aztán mennem kell az egyik kollégámhoz.
Köszönöm Bencsiki pont erre voltam kíváncsi.Esetleg 1-2 sorral szélesebb vetőgép van ezekből?
Válasz #5759. hozzászólásra
Szia!
Az én gépem 14 soros, tehát 7 vetőelem van benne, mindegyik kétsoros.
A szélső vetőelemek távolsága 120 cm, a csoroszlyáké 140 cm.
Mivel az elemeknél minden vetőcső kölön-külön zárható, így annyi sort vetsz, amennyit akarsz.
Én 62 cm-re tudok 3 sor kukoricát vetni, az 1-es,a 7-es és a 13-as vetőcsöveket használva (ilyenlor a 13-as csövét kissé "kifelé" kell állítani.
Gyakorlatilag annyi sort vetsz és olyan távolságra, amennyit akarsz.
Válasz #5759. hozzászólásra
Szia Pityu!Ma du vagy holnap valamikor ráérsz?
Sziasztok
Nekem is volna egy kérdésem,azokhoz főleg akiknek van már lovas vetőgépjük.Szóval a két legszélső vetőelem milyen távolságra van egymástól és ezt hány sorosan tudja? A hasznos vetéstávolságra vagyok kíváncsi.
Udv.
Zoli82 erdeklodni szeretnek,hogy a te trakeszodnal eddig nem volt gond az uzemanyag ellatasaval? Tobb mint valoszinu,hogy megadta magat a gazolaj pumpam.Nem egy tulkomplikalt szerkezet de sehol nem lehet alkatreszt vasarolni hozza.....
Udv.
Zoli82 erdeklodni szeretnek,hogy a te trakeszodnal eddig nem volt gond az uzemanyag ellatasaval? Tobb mint valoszinu,hogy megadta magat a gazolaj pumpam.Nem egy tulkomplikalt szerkezet de sehol nem lehet alkatreszt vasarolni hozza
Csodásak ezek a régi gépek!
Ha hallottátok volna az én RS 56-2-met.....
De azért jobb, hogy már nincs meg. Nagyon szépen felújította a német, aki megvette.
Kölyök koromban ezek a gépek (Zetor K25, Dutra EU28, később a nagy Dutra) dolgoztak a faluban. Micsoda modern technika volt! :) Előtte meg a körmös traktor. Na az volt aztán a valami!
Öcsém heti munkája.Ma meglátogattam de volt baj nem kevés.