Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.45 FtCHF440.33 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én egy MTZ-hez való kultivátor egy kapatagjára hegesztettem legyező szerűen pálcákat, és azzal szántom ki kicsiben. Annyival jobb mint a töltögető eke, hogy a föld nagy része aláhullik, és a krumpli felülre jön.
Veszel helyette egy ym 1610D-t és kész persze ha tényelg megveszi a gépedet,vagy ha futja akkor még nagyobbat akár a ym1810D.Feltételezem a márkahűségedet ha bevált a gép.
képzeljétek voltam velencén alkatrészér és beszélgetem egy bácsikával traktort akart venni, és mondtam hogy van egy1500d yanmarom és eladnám és nézte az árakat és beigért1.2milát érte látatlanban csak most kérdés hogy eladjam mertnagyon jó és ha eladóm mitkapók az áráért.
Középről 6 darabot, meg a két legszélsőt mert ez 135cm mumkaszélességü rota. Ha 125-ös volna akkor a két szélsőt nem is kellene levenni. Sajnos még senki nem kínált 125-öst cserébe, tehát "úgy takarózom ahogy a takaró ér".
Nagyon kafa lett a munka minősége.A videó is jól sikerült nagyon jól kihasználod,a traktorod adta lehetőségeket.
A talajmaróról hány kapát kellett levenned?
Szép estét mindenkinek!
Ma egy kicsit gazdálkodtam, a napraforgóban sorközt müveltem a talajmaróval, aztán meg a szőlő melletti utat kaszáltam a szárzúzóval. Az eredményt itt láthatjátok, képen és videón is. A videók egy kicsit szélzajosak, ugyanis nagyon fújt itt a szél, de azért remélem nézhetőek.
Megvan a nyírógép,de megőrülök
minden rajz szerint és nem tudja letenni a hidraulika a csúszótalpra... kb 18 cm van a talajig+ 8cm a késig.
A függesztőkarok szabvány 40 cm.... így max térdenvágni lehet vkit...
Ja és a kuplungoskardánt benéztem hosszabb 6 cm rel...
micsináljak.....
minden rajz szerint és nem tudja letenni a hidraulika a csúszótalpra... kb 18 cm van a talajig+ 8cm a késig.
micsináljak.....
Válasz #3775. hozzászólásra KRIZOL A JAPÁNOK 2FAJTA TRAKTORT CSINÁLNAK ALAPBÓL AZ EGYIK OLYAN FELÉPITÉSÜ MINT ATIJED EZEKET CSAK TALAJMAROZÁSRA KÉSZITI EZÉRT NINCSEN RAJTA KIÉPITVE A HÁROMPONTOS FELFÜGESZTÉS A FELÉPITÉSE IS GYENGÉBB,A MÁSIK AZ ALAPBOL COMBOSABB AFELÉPITÉSE NAGYOBB AZ ÖNSULYA ÉS KIVANRAJTA ÉPITVE A SZABVÁNYOS FEL FÜGESZTÉS,NEM ÉVJÁRAT HANEM INKÁBB TIPÚS FÜGGŐ,NEM AKAROK OKOS KODNI DE A FÜRI KFT SZERVI VEZETŐJE JÓBARÁTOM ÉS ŐTÖLE SOKMINDENT TANULTAM MEG SZERTNÉK MÉG !!!
Szerintem évjárat függő inkáb a felfüggesztés hárompontra való átalakitása!Az enyém 18 Le Micsu,és annak is ilyen kétpontos spec volt a talajmaró felfogatása!
Egyébként általában 16le-ig szokott lenni ilyen 2-pontos felfüggesztés, 16le felett pedig 3-pontos. Ezért kell ezekre a trakikra külön megvásárolni a 3-pontos függesztést. Vannak kivételek is mint pl. a Yanmar 1601-es, de itt is érvényes az hogy a kivétel erősíti a szabályt.
Én még ilyen talajmaró felfüggesztést nem is láttam.
Azt hittem, hogy mind olyan 3 pontos, mint az enyém.
Így hát elnézést kérek, hogy valamelyik hsz-emben arra reagálva, hogy marózáskor hova kell tenni a hidraulika karokat valami olyamnit mondtam, hogy rá kell akasztani a talajmarót.
Válasz #3769. hozzászólásra
Nem teszem sehova a szintező munkahengert, az ott marad rajta, csak azért nincs valamelyik képen mert az régebbi kép és akkor még nem volt rászerelve a munkahenger. A féltengelyeket még nem szereltem, eddig nem kellett, viszont a bal oldali szimmeringet előbb-utóbb nekem is cserélni kellesz mert ott egy kissé nedves.
Válasz #3768. hozzászólásra Jól látom amikor használod a karokat akkor leveszed a szintező munkahengert vagy valahova elrakod a gépen
Egyépként köszönöm a képeket jók. Csináltad már a gépen a féltengejeket mert nekem mind a két oldalon fojik az olaj és hamarosan szimering csere de úgynézem nem lessz egyszerű menet.
Amelyik kereked bemegy a barázdába (jobb ha jobbra szántasz) ott rövidíteni szükséges mert a kerék lentebb lesz és a vízszintes eke szánt szépen.
Van itt az agroinformon eke beállítása című topik,ha jól emlékeszem.A lényeg az,hogy ha az eke a talajban van akkor vízszintben legyen.
Válasz #3763. hozzászólásra
Szia.
Jól értem hogy összébb tekerni? akkor még feljebb jön az eke azon az oladalon de így bukik az orra...aha
én pont kinyújtottam...
Válasz #3761. hozzászólásra
3.pont orsót már megvettem szerencsére a fűnyíróépítés miatt,így azt tettem fel.Hétvégén nagy próbálkozás lesz(nyíró és eke).
Fura hogy miért nem állítható pl.a balos orsó lejebb csak a jobbos.
Nálam is el kellett menni a "bótba" és meg kellett venni a hosszabb orsót 3.pontnak.Egy mérőszalaggal megmértem mekkora kéne és adtak olyat amit lehet akkorára tekerni.Így utólag egyszerű volt.
Érdekes,hogy aztán azonnal fordította a földet az eke.
Az eke beállításánál lazán átléptünk az orsók beállításán, pedig azzal is el lehet bíbelő néhány félórát (a lakat melyik lyukába akasszad orsót, mert eredendően ezzel tudod állítani, hogy mennyire mélyre merüljön az eke úszós hidraulika esetén).
Persze az én bal orsóm fx hosszú, a jobb meg hidraulikus.
Szerintem az ekével nincs gond.Az már gond lehet viszont ha a 3.pont orsója nem elég hosszan tekerhető ki.Az eke beállításához egy túl rövid orsó,nem lesz alkalmas.
Azért nem tudok hozzászólni az ekés problémádhoz, mert egyrészt én is erősen zöldfülű vagyok ezügyben (is), másrész meg úgy látom, mintha ez az eke eredendően nem hárompontra született volna. Nekem ennél sokkal könnyebb dolgom volt, de én is pont ugyan ezeket a dolgokat szívtam mint te.
Nyugi, előbb - utóbb jó lesz.
35454 hozzászólás
Válasz #3803. hozzászólásra
Ha lehet kérhetnék egy képet?
Köszi. Elég egyszerűnek és nagyszerűnek látszik.
Válasz #3802. hozzászólásra
1 tudok amit a gép hasa alá veszek.Ha 2 sort csinálnák a bakhát tetején kell mennem.
Válasz #3801. hozzászólásra
Csak egy sort vagy többet csinálsz egyszerre?
Válasz #3798. hozzászólásra
Igen.
Válasz #3799. hozzászólásra
Ilyesmivel ?
http://www.ztr-agrokft.hu/kistraktor_kiegeszitok.html
Válasz #3797. hozzászólásra
Én egy MTZ-hez való kultivátor egy kapatagjára hegesztettem legyező szerűen pálcákat, és azzal szántom ki kicsiben. Annyival jobb mint a töltögető eke, hogy a föld nagy része aláhullik, és a krumpli felülre jön.
Válasz #3797. hozzászólásra
Gondolom egyszerre csak egy sort forgatsz ki?
Válasz #3796. hozzászólásra
Háztájiba szoktam kiforgatni.Krumplik nem nagyon sérülnek mert földel együtt mozog.Amilyen mélyen lerakod olyan mélyen forgatja ki.
Válasz #3795. hozzászólásra
Mennyire sérülnek a krumplik? és menyire hatékony?
Válasz #3794. hozzászólásra
Én egyszerű burgi töltő ekével szoktam kiszántani.
Sziasztok Urak!
Burgonya kiszántó herkentyű barkácsoláson gondolkozok. Ti milyeneket ismertek ami egyszerű hatékony és olyan analfa béta is megbírja csinálni mint én.
Veszel helyette egy ym 1610D-t és kész persze ha tényelg megveszi a gépedet,vagy ha futja akkor még nagyobbat akár a ym1810D.Feltételezem a márkahűségedet ha bevált a gép.
képzeljétek voltam velencén alkatrészér és beszélgetem egy bácsikával traktort akart venni, és mondtam hogy van egy1500d yanmarom és eladnám és nézte az árakat és beigért1.2milát érte látatlanban csak most kérdés hogy eladjam mertnagyon jó és ha eladóm mitkapók az áráért.
Válasz #3784. hozzászólásra
Szép munka.
Válasz #3788. hozzászólásra
Úgy bizony. Nekem is vágnom kellett kb 15 centit.
Válasz #3786. hozzászólásra
"mé'nem mondtátok h az alsó vonókaron több állás van ahová az orsó kapcsolható"
Már bocs, de én mondtam.... :)
Válasz #3783. hozzászólásra a kardánt szétkel szedni és bea satuba és méretre kell vágni.
Válasz #3785. hozzászólásra
Középről 6 darabot, meg a két legszélsőt mert ez 135cm mumkaszélességü rota. Ha 125-ös volna akkor a két szélsőt nem is kellene levenni. Sajnos még senki nem kínált 125-öst cserébe, tehát "úgy takarózom ahogy a takaró ér".
nagyon szép munka...
közben megjött az eszem....mé'nem mondtátok h az alsó vonókaron több állás van ahová az orsó kapcsolható?meredekebbre vettem
Sziasztok
Nagyon kafa lett a munka minősége.A videó is jól sikerült nagyon jól kihasználod,a traktorod adta lehetőségeket.
A talajmaróról hány kapát kellett levenned?
Szép estét mindenkinek!
Ma egy kicsit gazdálkodtam, a napraforgóban sorközt müveltem a talajmaróval, aztán meg a szőlő melletti utat kaszáltam a szárzúzóval. Az eredményt itt láthatjátok, képen és videón is. A videók egy kicsit szélzajosak, ugyanis nagyon fújt itt a szél, de azért remélem nézhetőek.
Jó estét!
micsináljak.....
geresz
Jó estét!
micsináljak.....
geresz
Válasz #3780. hozzászólásra
Válasz #3775. hozzászólásra KRIZOL A JAPÁNOK 2FAJTA TRAKTORT CSINÁLNAK ALAPBÓL AZ EGYIK OLYAN FELÉPITÉSÜ MINT ATIJED EZEKET CSAK TALAJMAROZÁSRA KÉSZITI EZÉRT NINCSEN RAJTA KIÉPITVE A HÁROMPONTOS FELFÜGESZTÉS A FELÉPITÉSE IS GYENGÉBB,A MÁSIK AZ ALAPBOL COMBOSABB AFELÉPITÉSE NAGYOBB AZ ÖNSULYA ÉS KIVANRAJTA ÉPITVE A SZABVÁNYOS FEL FÜGESZTÉS,NEM ÉVJÁRAT HANEM INKÁBB TIPÚS FÜGGŐ,NEM AKAROK OKOS KODNI DE A FÜRI KFT SZERVI VEZETŐJE JÓBARÁTOM ÉS ŐTÖLE SOKMINDENT TANULTAM MEG SZERTNÉK MÉG !!!
Válasz #3778. hozzászólásra
Válasz #3774. hozzászólásra
Az ő tanitásuk szerint inkább, FELSŐ osztályba lépet!
Válasz #3772. hozzászólásra
Szerintem évjárat függő inkáb a felfüggesztés hárompontra való átalakitása!Az enyém 18 Le Micsu,és annak is ilyen kétpontos spec volt a talajmaró felfogatása!
Válasz #3773. hozzászólásra
-és mi van írva a pap sírjára?
"Tanulmányait befejezte!"
Válasz #3772. hozzászólásra
"A jó pap is holtig tanul, ..."
Hát még a rossz!!!!
Válasz #3771. hozzászólásra
A jó pap is holtig tanul, ...
Egyébként általában 16le-ig szokott lenni ilyen 2-pontos felfüggesztés, 16le felett pedig 3-pontos. Ezért kell ezekre a trakikra külön megvásárolni a 3-pontos függesztést. Vannak kivételek is mint pl. a Yanmar 1601-es, de itt is érvényes az hogy a kivétel erősíti a szabályt.
Válasz #3768. hozzászólásra
Én még ilyen talajmaró felfüggesztést nem is láttam.
Azt hittem, hogy mind olyan 3 pontos, mint az enyém.
Így hát elnézést kérek, hogy valamelyik hsz-emben arra reagálva, hogy marózáskor hova kell tenni a hidraulika karokat valami olyamnit mondtam, hogy rá kell akasztani a talajmarót.
Válasz #3769. hozzászólásra
Nem teszem sehova a szintező munkahengert, az ott marad rajta, csak azért nincs valamelyik képen mert az régebbi kép és akkor még nem volt rászerelve a munkahenger. A féltengelyeket még nem szereltem, eddig nem kellett, viszont a bal oldali szimmeringet előbb-utóbb nekem is cserélni kellesz mert ott egy kissé nedves.
Válasz #3768. hozzászólásra Jól látom amikor használod a karokat akkor leveszed a szintező munkahengert vagy valahova elrakod a gépen
Egyépként köszönöm a képeket jók. Csináltad már a gépen a féltengejeket mert nekem mind a két oldalon fojik az olaj és hamarosan szimering csere de úgynézem nem lessz egyszerű menet.
Válasz #3746. hozzászólásra
Az alsó hidraulika szárakat meg csak felelelem, egy rugóval rögzítem és a spanoló orsóval hozzéfeszítem a traktorhoz.
Válasz #3745. hozzászólásra
A hidraulika kar rögzítése a gép hátuljához.
Válasz #3745. hozzászólásra
A hidraulika kar rögzítése a gép hátuljához.
Amelyik kereked bemegy a barázdába (jobb ha jobbra szántasz) ott rövidíteni szükséges mert a kerék lentebb lesz és a vízszintes eke szánt szépen.
Van itt az agroinformon eke beállítása című topik,ha jól emlékeszem.A lényeg az,hogy ha az eke a talajban van akkor vízszintben legyen.
Válasz #3763. hozzászólásra
Szia.
Jól értem hogy összébb tekerni? akkor még feljebb jön az eke azon az oladalon de így bukik az orra...aha
én pont kinyújtottam...
Válasz #3762. hozzászólásra
Azért nem mert az ekéhez csak jobboldali orsót kell összébb venni,a többi munkaeszközhöz egyformán kell állnia az orsóknak
Válasz #3761. hozzászólásra
3.pont orsót már megvettem szerencsére a fűnyíróépítés miatt,így azt tettem fel.Hétvégén nagy próbálkozás lesz(nyíró és eke).
Fura hogy miért nem állítható pl.a balos orsó lejebb csak a jobbos.
Nálam is el kellett menni a "bótba" és meg kellett venni a hosszabb orsót 3.pontnak.Egy mérőszalaggal megmértem mekkora kéne és adtak olyat amit lehet akkorára tekerni.Így utólag egyszerű volt.
Érdekes,hogy aztán azonnal fordította a földet az eke.
Válasz #3758. hozzászólásra
Na ez volt a másik, amin 2 hetet szívtam :)))))
Válasz #3756. hozzászólásra
Az eke beállításánál lazán átléptünk az orsók beállításán, pedig azzal is el lehet bíbelő néhány félórát (a lakat melyik lyukába akasszad orsót, mert eredendően ezzel tudod állítani, hogy mennyire mélyre merüljön az eke úszós hidraulika esetén).
Persze az én bal orsóm fx hosszú, a jobb meg hidraulikus.
Sziasztok
Szerintem az ekével nincs gond.Az már gond lehet viszont ha a 3.pont orsója nem elég hosszan tekerhető ki.Az eke beállításához egy túl rövid orsó,nem lesz alkalmas.
Válasz #3756. hozzászólásra
Azért nem tudok hozzászólni az ekés problémádhoz, mert egyrészt én is erősen zöldfülű vagyok ezügyben (is), másrész meg úgy látom, mintha ez az eke eredendően nem hárompontra született volna. Nekem ennél sokkal könnyebb dolgom volt, de én is pont ugyan ezeket a dolgokat szívtam mint te.
Nyugi, előbb - utóbb jó lesz.
Holnap lesz kép naná
A Mitsun milyen jó hosszú orsók vannak, az enyémen rövid lehet ezzel szívok az ekével...
Még régebben még krumplibogár se volt....aztán behozták...mint minden sz...rt. a gyapjas lepkétől-a vaddohányig....
Válasz #3752. hozzászólásra
Sarpomira talán?