Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A szántás szerintem jó.A görbeséget az első nyitó barázdánál difizár bekapcsolásával tudod javítani.A hullámosságot simító vagy rögtörő az eke mögé kötve.Ezekből nekem egyik sincs,majd egy tárcsás csoroszlyát szeretnék az ekére.
Köszönjük a videót remélem a többiek is csinálnak majd.
Szia Pityu! Ma megpróbáltam a talajmarót,és nagyon tökéletes munkát végez! Nem hogy nem fér el a szőlőbe,de még maradt is el a tőke mellett,úgy hogy kétszer jártam meg minden sort. Jó,hogy nem adtam el ,és legfőképp nem vágattam el!
Laxa a 2. szántás kb 10cm-rel volt mélyebben ami szerintem már nem is rossz,az első még csak a 10cm-t érte el.Az üzemanyag most nem számított a kollégámnak nem pénzért melóztam,az üzemanyagot ő állta és megkérdeztem mielőtt a 2. szántást megcsináltam volna.Holnap ha nem esik az eső elmarózom a hantokat és remélem szép lesz beveti majd fűvel.
A Januári szántásom után Március elején kicsit kiigazítottam itt-ott a saját földemet és sokkal lazább a talaj az eke pedig mélyebben haladt.Aztán,hogy csak azért e mert a talaj nincs leülepedve,vagy másért e ezt már nálam okosabb jobban tudja.Az biztos,hogy a gép látványosan könnyebben húzza az ekét,az eke meg szebben dolgozik és mélyebben, természetesen ez többlet gázolajfogyasztás.
Most nekem nem a gazdasági okok jártak a fejemben.
A grúber nagyon faszán néz ki 1-2 perces kisfilmet tényleg csinálhatnál működés közben biztos,hogy megnéznénk.
Telefonnal is elég én is azzal csináltam igaz a minőség az szar de van.
Válasz #2781. hozzászólásra
Sajna váratlanul jött a vétel mert ha hamarabb beszéltünk volna akkor elhoztam volna a másikat is.Nyárligeten van a másik csak nincs rögtörö henger rajta a srác 25ért adta,ha gondolod megszerzem a telefonszámot.Én 20-ért hoztam el meg a haverom vett töle egy Nobili axial ventillátoros 500literes permetezöt 150ért.
Válasz #2779. hozzászólásra
Ha viszi, egy videót csinálj kérlek. Régóta töröm a fejem ,hogy az egyik gépre kellene venni egyet, de mindig elmarad. Szívesebben csinálnék, de a kapaszárakat nem tudom honnan szedjem.
Válasz #2778 hozzász
Nem kötözködni akarok, de a második szántásnál csak a hantokat forgatod ide-oda. Mélyebbre nem mész, mert kemény. Akkor minek?
Nem lett volna jobb úgy hagyni?Aztán a rotátor majd kiegyenesíti. Inkább azzal menj kétszer.
Nem okoskodni akarok, csak sokan most kóstolgatjátok a mezőgazdaságot illetve a traktorozást.(Tisztelet a kivételnek.) És lassan 500 Ft a gázolaj, és még ha kicsit is eszik, minek feleslegesen dolgozni?
Remélem nem érted félre.
Jó estét fórumtársak.
Laxa az enyém 20LE az talán bírja majd.Holnap kész lesz és teszek fel képeket.Balu sztem is a japán még ha egy 10% ot kopott akkor is dupla annyit tud mint a kisipari.
Ez nem bonyolult megnézed a földet látod,hogy össze vagy szét volt vettetve,(természetesen össze után szét kell),aztán itt össze lett először majd szét mert nem lett jó,ez a föld a haver nagyszüleié volt,és már gyerek korában sem volt szántva(kb 20éve nem volt benne eke),fű is volt de,azt elintézte már a gyomirtó.
Majd hétfőn megmarózom neki,hogy szép legyen.
Örülök,hogy mindenki elfoglalt,mellesleg kb 1 órája értem haza a világítást ismét ki kellett próbálnom még szántani is kellett lámpánál szerencsére csak kicsit.Azt hittem még 2 órakor,hogy simán végzek világosban de,a terület nagyon le volt keményedve ezért 2*szer szántottam meg.
Nagyon örültem,amikor beszegtem végre a területet.
Válasz #2763. hozzászólásra
Ja énis vetettem 1600négyzetméter petrezselymet de csak kézi vetőgéppel remélem ha nem is kap esőt kikel még anyi nedvesség lesz a talajban utána van egy érzésem sajna nem sok választja el ezt az évet az elözötől szerintem lesz öntözés bőven.
Tiszai úton akarok boronálni, remélem menni fog. Kedden rápróbálok.Nem mond már esőt egy hétig felénk.
Jól járt aki most műtrágyázott, ha nem ázik meg az udvarán is kiszórhatta volna.
Jó estét
Balu én meg kérdezném a Fürit,mert van egy csomo bontott marójuk.Mikor voltam náluk voltak olyan tagok kiszedve amelyiken a kapán rajta volt a festék,igy szinte újak.Sztem ök adnak és az tuti hogy japán kapa,aminek ugye nincs párja.Ha náluk vagy akkor tudsz velük beszélni "akciós"árról.
35454 hozzászólás
Kimaradt:
A szántás sebessége meg egyszerűen kiváló,én nem szántok ilyen jó sebességgel,én csak lassabban tudok,igaz itt fekete a föld mint a szurok.
Sziasztok
A szántás szerintem jó.A görbeséget az első nyitó barázdánál difizár bekapcsolásával tudod javítani.A hullámosságot simító vagy rögtörő az eke mögé kötve.Ezekből nekem egyik sincs,majd egy tárcsás csoroszlyát szeretnék az ekére.
Köszönjük a videót remélem a többiek is csinálnak majd.
Válasz #2795. hozzászólásra
Ahogy mondod. Kicsit görbe ,kicsit hullámos...
Az ekebeállítással tudnál a hullámokon finomítani, a görbeséget tudjuk be annak ,hogy videóztál.
Válasz #2799. hozzászólásra
Vélemény ? Lesz belőlem még tatoros vagy hirdessem a trakit.
OK nézem
Válasz #2797. hozzászólásra
Ha kimásolod és be illeszted a youtube-ba akkor nekem megy
Misi valami nem stimmel mert nem tudom megnézni a videót.
Válasz #2795. hozzászólásra
Ja és egyedül voltam és ilyen videót sikerült alkotnom " Oszkárra biztos nem jelölik"
http://www.youtube.com/watch?v=eb8rArvbWDM&feature=youtu.be
Na itt van a " remek" művem . Kicsit görbe kicsit hullámos de én csináltam.Várom a véleményeket.
Válasz #2793. hozzászólásra
Oké azt tudom,de ott olyan van 1-N-2-PTO-3 A SZÁMOK A FORDULATOT JELZIK BiZTOS,DE A pto az mit?
Az a neve pto = tlt én így tudom.Én holnap is megyek marózni és szántani is.Örülök neki,hogy végül nem vágattad el szerintem az elég veszélyes dolog.
Válasz #2790. hozzászólásra
Szerinted a PTO ÁLLÁS A MARÓ KARJÁN MIT JELENT?
Válasz #2790. hozzászólásra
Szia Pityu! Ma megpróbáltam a talajmarót,és nagyon tökéletes munkát végez! Nem hogy nem fér el a szőlőbe,de még maradt is el a tőke mellett,úgy hogy kétszer jártam meg minden sort. Jó,hogy nem adtam el ,és legfőképp nem vágattam el!
Válasz #2780. hozzászólásra
Laxa a 2. szántás kb 10cm-rel volt mélyebben ami szerintem már nem is rossz,az első még csak a 10cm-t érte el.Az üzemanyag most nem számított a kollégámnak nem pénzért melóztam,az üzemanyagot ő állta és megkérdeztem mielőtt a 2. szántást megcsináltam volna.Holnap ha nem esik az eső elmarózom a hantokat és remélem szép lesz beveti majd fűvel.
A Januári szántásom után Március elején kicsit kiigazítottam itt-ott a saját földemet és sokkal lazább a talaj az eke pedig mélyebben haladt.Aztán,hogy csak azért e mert a talaj nincs leülepedve,vagy másért e ezt már nálam okosabb jobban tudja.Az biztos,hogy a gép látványosan könnyebben húzza az ekét,az eke meg szebben dolgozik és mélyebben, természetesen ez többlet gázolajfogyasztás.
Most nekem nem a gazdasági okok jártak a fejemben.
Üdv
A grúber nagyon faszán néz ki 1-2 perces kisfilmet tényleg csinálhatnál működés közben biztos,hogy megnéznénk.
Telefonnal is elég én is azzal csináltam igaz a minőség az szar de van.
Válasz #2787. hozzászólásra
Elkészült a masina.Próba még nem történt de az is lesz pár napon belöl.
Válasz #2782. hozzászólásra
Megköszönném, ha megszereznéd.
Válasz #2777. hozzászólásra
Nekem több trakim volt:
16 lovas 130-as maró
22 lovas 140-as maró
24 lovas 150-es maró
26 lovas 160-as maró van rajta
Válasz #2778. hozzászólásra
lehet hogy elsőbb egy lazitózás és úgy szántás
Válasz #2778. hozzászólásra
Hello nekem van olyan területem amit mindig összefelé szántok.
Válasz #2781. hozzászólásra
Sajna váratlanul jött a vétel mert ha hamarabb beszéltünk volna akkor elhoztam volna a másikat is.Nyárligeten van a másik csak nincs rögtörö henger rajta a srác 25ért adta,ha gondolod megszerzem a telefonszámot.Én 20-ért hoztam el meg a haverom vett töle egy Nobili axial ventillátoros 500literes permetezöt 150ért.
Válasz #2779. hozzászólásra
Ha viszi, egy videót csinálj kérlek. Régóta töröm a fejem ,hogy az egyik gépre kellene venni egyet, de mindig elmarad. Szívesebben csinálnék, de a kapaszárakat nem tudom honnan szedjem.
Válasz #2778 hozzász
Nem kötözködni akarok, de a második szántásnál csak a hantokat forgatod ide-oda. Mélyebbre nem mész, mert kemény. Akkor minek?
Nem lett volna jobb úgy hagyni?Aztán a rotátor majd kiegyenesíti. Inkább azzal menj kétszer.
Nem okoskodni akarok, csak sokan most kóstolgatjátok a mezőgazdaságot illetve a traktorozást.(Tisztelet a kivételnek.) És lassan 500 Ft a gázolaj, és még ha kicsit is eszik, minek feleslegesen dolgozni?
Remélem nem érted félre.
Jó estét fórumtársak.
Laxa az enyém 20LE az talán bírja majd.Holnap kész lesz és teszek fel képeket.Balu sztem is a japán még ha egy 10% ot kopott akkor is dupla annyit tud mint a kisipari.
Ez nem bonyolult megnézed a földet látod,hogy össze vagy szét volt vettetve,(természetesen össze után szét kell),aztán itt össze lett először majd szét mert nem lett jó,ez a föld a haver nagyszüleié volt,és már gyerek korában sem volt szántva(kb 20éve nem volt benne eke),fű is volt de,azt elintézte már a gyomirtó.
Majd hétfőn megmarózom neki,hogy szép legyen.
Válasz #2775. hozzászólásra
Köszi akkor 140-es felé kacsingatok
Válasz #2774. hozzászólásra
Szia Pityu!
Én nagyon kezdő vagyok és nem igazán érten hogy egymásután kétszer hogy lehet felszántani?
Válasz #2773. hozzászólásra
Szerintem egy 140 cm-esel elbirna.
Sziasztok
Örülök,hogy mindenki elfoglalt,mellesleg kb 1 órája értem haza a világítást ismét ki kellett próbálnom még szántani is kellett lámpánál szerencsére csak kicsit.Azt hittem még 2 órakor,hogy simán végzek világosban de,a terület nagyon le volt keményedve ezért 2*szer szántottam meg.
Nagyon örültem,amikor beszegtem végre a területet.
Válasz #2772. hozzászólásra
Szerinted én a 20 pacis után mekkorát tehetnék?
Válasz #2771. hozzászólásra
Szerintem elég neki,mert azért kell neki sebesség is.
Én országúti másodikkal tudtam vele menni,és igy dolgozott szépen.
Válasz #2770. hozzászólásra
Elég a gépnek a 120cm vagy lehetett volna szélesebb is?
Válasz #2768. hozzászólásra
Szevasz Misi!
Épp most irtam,nagyon megvagyok elégedve vele
Ma már csináltam minden félét:rotálás,szántás,kombinátorozás.
A kombinátor nagyon szépen dolgozik,és úgy érzem a fordított első gumi is bevált!
Szia Balu!
Kipróbáltad már a kombinátort? Hogy szuperál?
Válasz #2756. hozzászólásra
Kösz az ötletet,a héten le is megyek hozzájuk.
Eddig a Keletagrónál vásárolt kések váltak be a legjobban,de a gyárinál nincs jobb ez igaz!
Válasz #2765. hozzászólásra
Üdv.Ma hajnalban én is szórtam a műkakit:)Na felraktam az ekét a trakira.de csak próba volt.Jó lenne már ki próbálni élesben is:)
Felénk is szorták rendesen mindenki
Ja énis vetettem 1600négyzetméter petrezselymet de csak kézi vetőgéppel remélem ha nem is kap esőt kikel még anyi nedvesség lesz a talajban utána van egy érzésem sajna nem sok választja el ezt az évet az elözötől szerintem lesz öntözés bőven.
Válasz #2762. hozzászólásra
Tiszai úton akarok boronálni, remélem menni fog. Kedden rápróbálok.Nem mond már esőt egy hétig felénk.
Jól járt aki most műtrágyázott, ha nem ázik meg az udvarán is kiszórhatta volna.
Válasz #2760. hozzászólásra
Hello nemtudom én egy kis kruplit akarok vetni de vizes nemtudom mikor birok rámenni én is ritkábban vagyok van dolog.
Válasz #2721. hozzászólásra
Ez egy 15 lovasnak azért nagyocska...
Azt hittem szárakat is vettél. Én azt keresnék.
Válasz #2730. hozzászólásra
Mi is rakjuk. El is tűntem minden fórumról...
A foki is földben van már. Viszont a zabom átmegy jövő hétre. 15 előtt mindenképpen vetni kellene
Jó nektek , mert már tudtok dolgozni,én meg bámulom a havat. (hátha hamarabb olvad.)
Sziasztok
Köszi az infokat én terep 1-ben mentem és 3-asba tettem a tlt váltót.Most meg sietek mert 2-őtől vár a munkatársam szántani.
Én a mitsuval mászó 2ben marózok,és 2-s TLT fokozatban ami a táblája szerint 862.Kb 1700 motorfordulaton.
Jó estét
Balu én meg kérdezném a Fürit,mert van egy csomo bontott marójuk.Mikor voltam náluk voltak olyan tagok kiszedve amelyiken a kapán rajta volt a festék,igy szinte újak.Sztem ök adnak és az tuti hogy japán kapa,aminek ugye nincs párja.Ha náluk vagy akkor tudsz velük beszélni "akciós"árról.
Én a kardánt egyesbe szoktam és egyesbe megyek felezővel.