Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ja meg az első tag szerintem túl kis szögben áll,a hátsó meg egyenesebb ezért vannak csíkok a munkaterületen.
Próbáld meg beállítani egyformára őket,lehet ettől is könnyebben viszi a gép.
Ha emeli az elejét tegyél a traki orrára sújt.
Az a gondod hogy nehéz a tárcsa?
Próbálj rátenni valami mélység állító kereket,így könnyebben húzza a traki mert nem megy mélyre a tárcsa.
És akkor még tudnál állítani a tárcsa szögén is,még szebb munkája lenne.
Nem nagyon szokott baj lenni azzal ha egy tárcsa nehéz,inkább az a baj könnyű.
Sziasztok!
Kész lett a tárcsám és ki is próbáltam , az első tapasztalat ,hogy még mindég nehéz egy kicsit. A kanyarodás néha elég mókás tud lenni.Tettem fel képet a munkájáról is , a talajt ősszel talajmaróztam és így kb 16-18 cm mélyre lement a tárcsa ( a tárcsa 480-as ). Véleményeket kérek. Ja az utolsó képen látszik hogy ha rá ülök a végére emelkedik a rtaki orra.
Az spc-6 című topikban vannak képek a felújításról.
Lett benne cserélve,vetőtengely,vetőtárcsa,perselyek,filctömítések,láncok,keréktengely,meg kapott egy festést is hogy lácodjon hogy már van gazdája a gépnek.Úgyhogy elég pöpec kis gép lesz.
Egyébként ha érdekel téged vagy esetleg mást ha minden igaz a jövő héten kiderül.
Újítok fel egy spc6 vetőgépet saját részre,És több mint valószínű hogy 2 vetőelem nem fog nekem kelleni mert a kisebb kertekbe nem akarok cumikálni vele.
Úgyhogy a héten eldöntöm a sorsát a 2 vetőelemnek,és akkor eladó lesz,és ebből már pofon egyszerű vetőgépet csinálni egy kis gép után,kell neki egy váz meg egy ventilátor,ventilátort még tudok is a szomszéd faluba olcsóért.
A típus nem számít csak hogy átmenő tengelyes membrános legyen. Eleve házilag épített, 6 membrános Carpi szivattyú van, 65 cm-es ventilátorral. A nyomásszabályozó is nagy részben házilag esztergált műanyag. A jobb és bal oldalt pedig golyós csappal lehet elzárni. A tartálya kisipari üvegszálas műanyag de elég rossz minőségű mert ereszt pár helyen. Tehát a típusa nem számítana csak átmenő tengelyes legyen hogy a kardánt rá lehessen tenni a ventilátor meghajtásához.
Tapasztaltabb kollégáktól kérdezném?A képen látható vetőgép meghajtó kereke sima felületű erre kell-e valamiféle bordát készítenem vagy elég így, próbálva még nem volt.Kézi vetőgép van átalakítva most lettem vele kész.
Gratulálok mint Yanmaros a Yanmarosnak a kistraktorhoz!
Nagyon várom már én is a talajmarózást épp tegnap mentem el érte,remélem megéri majd az árát,átalakítja nekem Ilokos 3-pont felfüggesztésűre.
Nálunk már el lehetne kezdeni a marózást ha nem lesz csapadék mert a teteje már száraz.
A munkákról ha nem felejtitek el képet,esetleg pár perces videót,készítsetek mindenképp!Mindig tanul az ember alapon.Én is igyekszem.Ti remélem jobban.
Nem tudom mit mond a modern technológia. Én a helyi parasztok tapasztalatai szerint játszom.
PS: Vegyszerezés, gyomírtás nincs! Viszont a parlagfüves kultúráért megb@x a jegző!
Itt a Baranya-hegyhát déli lejtői meglepően gyorsan változnak.
Már több mint 1 hete "lehántoltam" a déli lejtőn a régi lucernást (szántás helyett). Egyáltalán nem volt lefagyva, még csak kicsit sem. Az udvaromban meg még mindig fagyott a placc, kb 5 centi mélyen.
Holnap csinálok egy 150 öles kertet a déli lejtőn. Meglátjuk...
G-mailon a leveledre válaszoltam, nem küldött hiba üzenetet. az adatlapodról kimásolva a freemailes címemről is elküldtem és akkor kaptam a freemailra egy hiba üzenetet, hogy nem ment el. Nagy talány az egész.
Válasz #2626. hozzászólásra
Semmi. Szerintem ezzel a gmail.com -os címmel van probléma. A citromaillel meg a freemaillel nincs gond, ezekröl a címekröl jönnek az e-mailek.
Biztos hogy jó az adatlapodon az email címed? Az enyémről el ment és nem dobott vissza semmi hiba üzenetet. Próbálj meg te nekem küldeni egy emailt és majd arra válaszolok.
Sziasztok!
Ma este is barkácsoltam egy kicsit, csináltam egy has húzót . Szerintetek elég stabil lett vagy még taknyoljak rá még egy kis vasat.Az alap vas 20mm a függőleges kb 8-9mm az alsó merevítők kb 4-5mm
A lucernával ráérsz április elejéig. Nem jó túl korán vetni. Meleg március esetén is elég a 2, 3. dekádban. Ha korábban vetsz, mindeképpen vesd felül. Zabbal pl. A Zabos lucernáért pénzt is ad a ló!
Köszönöm uraim.Még nem tudtam kipróbálni,hogy mit tud a kicsike,mert még jó sok hó van mifelénk,de majd beszámolok az élményekről.Egyébként mindennapos vendég vagyok itt a fórumon és örömmel olvasom az írásaitokat.
A tipusnak megegyezőt kell venni. Elő körben ez kell, hogy legyen az elgondolás, mert a csövek, szakaszolók, elosztók minden gépen az adott szivattyúhoz vannak méretezve. (csőátmérő, stb)
Második kör az, amikor nem kapsz ugyanazt a tipus és belép a képbe az esztergányoló és társai... Nézegess először webáruházakat, adatokat pl vízszállítás, teljesítményigény, stb.
Én a néhány éves alig használt permetezőmön csak a szakaszoló-elosztót akartam lecserélni, mert egy szemét műanyag, de nem találtam olyan másikat, amit ugyanúgy be lehetett volna kötni. Megcsináltam magam rézből, viszont a szűrőházat sem tudtam kicserélni, így azóta ott nyomja kifelé az anyagot.
Szerintem permetezőben a legjobb választás az, amelyiknek fém a szakaszoló-elosztója. Ilyenek pl a Forrás gépek.
35454 hozzászólás
Válasz #2652. hozzászólásra
A Tárcsa szögét kissebre vagy nagyobbra állítsam ?
Válasz #2650. hozzászólásra
Ja meg az első tag szerintem túl kis szögben áll,a hátsó meg egyenesebb ezért vannak csíkok a munkaterületen.
Próbáld meg beállítani egyformára őket,lehet ettől is könnyebben viszi a gép.
Válasz #2650. hozzászólásra
Ha emeli az elejét tegyél a traki orrára sújt.
Az a gondod hogy nehéz a tárcsa?
Próbálj rátenni valami mélység állító kereket,így könnyebben húzza a traki mert nem megy mélyre a tárcsa.
És akkor még tudnál állítani a tárcsa szögén is,még szebb munkája lenne.
Nem nagyon szokott baj lenni azzal ha egy tárcsa nehéz,inkább az a baj könnyű.
Válasz #2649. hozzászólásra
Gratula Misi jó lessz az.
Ja és a tárcsáról pár közeli kép.
Ilyen volt és ilyen lett
Sziasztok!
Kész lett a tárcsám és ki is próbáltam , az első tapasztalat ,hogy még mindég nehéz egy kicsit. A kanyarodás néha elég mókás tud lenni.Tettem fel képet a munkájáról is , a talajt ősszel talajmaróztam és így kb 16-18 cm mélyre lement a tárcsa ( a tárcsa 480-as ). Véleményeket kérek. Ja az utolsó képen látszik hogy ha rá ülök a végére emelkedik a rtaki orra.
Ja meg rugók távtartók láncfeszítő görgők.
Mindenből új lett bele rakva.
Az spc-6 című topikban vannak képek a felújításról.
Lett benne cserélve,vetőtengely,vetőtárcsa,perselyek,filctömítések,láncok,keréktengely,meg kapott egy festést is hogy lácodjon hogy már van gazdája a gépnek.Úgyhogy elég pöpec kis gép lesz.
Válasz #2638. hozzászólásra
Egyébként ha érdekel téged vagy esetleg mást ha minden igaz a jövő héten kiderül.
Újítok fel egy spc6 vetőgépet saját részre,És több mint valószínű hogy 2 vetőelem nem fog nekem kelleni mert a kisebb kertekbe nem akarok cumikálni vele.
Úgyhogy a héten eldöntöm a sorsát a 2 vetőelemnek,és akkor eladó lesz,és ebből már pofon egyszerű vetőgépet csinálni egy kis gép után,kell neki egy váz meg egy ventilátor,ventilátort még tudok is a szomszéd faluba olcsóért.
Üdv.
Nézelődtem itt ott,a vetőgép miatt de semmi.
Viszont az előbb véletlen ráakadtam egy kanalas gépre 75e ért,igaz tőlem 100km re van de szerintem hozzád közelebb van.
Belinkelem neked ezt.http://www.agroinform.com/aprohirdetes/1937161/T-25-munkagepek.html#
Válasz #2607. hozzászólásra
A típus nem számít csak hogy átmenő tengelyes membrános legyen. Eleve házilag épített, 6 membrános Carpi szivattyú van, 65 cm-es ventilátorral. A nyomásszabályozó is nagy részben házilag esztergált műanyag. A jobb és bal oldalt pedig golyós csappal lehet elzárni. A tartálya kisipari üvegszálas műanyag de elég rossz minőségű mert ereszt pár helyen. Tehát a típusa nem számítana csak átmenő tengelyes legyen hogy a kardánt rá lehessen tenni a ventilátor meghajtásához.
Válasz #2642. hozzászólásra
Igen.
Ilokos nekem tetszik az eredmény igaz nekem már akkor is tetszett amikor még nem volt készen.Szerda délután 4-re menjek?
Tapasztaltabb kollégáktól kérdezném?A képen látható vetőgép meghajtó kereke sima felületű erre kell-e valamiféle bordát készítenem vagy elég így, próbálva még nem volt.Kézi vetőgép van átalakítva most lettem vele kész.
Válasz #2614. hozzászólásra
Sziasztok
Gratulálok mint Yanmaros a Yanmarosnak a kistraktorhoz!
Nagyon várom már én is a talajmarózást épp tegnap mentem el érte,remélem megéri majd az árát,átalakítja nekem Ilokos 3-pont felfüggesztésűre.
Nálunk már el lehetne kezdeni a marózást ha nem lesz csapadék mert a teteje már száraz.
A munkákról ha nem felejtitek el képet,esetleg pár perces videót,készítsetek mindenképp!Mindig tanul az ember alapon.Én is igyekszem.Ti remélem jobban.
Vasárnap este majd beszámolok a működésemről.
Válasz #2637. hozzászólásra
Hajrá Misi!
Válasz #2633. hozzászólásra
Szia Béci!
Vasárnap megyek bevetésre 3 kiskert szántás, na majd akkor ugrik a majom a vízbe.
Válasz #2619. hozzászólásra
Nem tudom mit mond a modern technológia. Én a helyi parasztok tapasztalatai szerint játszom.
PS: Vegyszerezés, gyomírtás nincs! Viszont a parlagfüves kultúráért megb@x a jegző!
Válasz #2624. hozzászólásra
Úgy jó, ahogy van! Gratula!
Válasz #2627. hozzászólásra
Itt a Baranya-hegyhát déli lejtői meglepően gyorsan változnak.
Már több mint 1 hete "lehántoltam" a déli lejtőn a régi lucernást (szántás helyett). Egyáltalán nem volt lefagyva, még csak kicsit sem. Az udvaromban meg még mindig fagyott a placc, kb 5 centi mélyen.
Holnap csinálok egy 150 öles kertet a déli lejtőn. Meglátjuk...
Misikiém nagyon fasza lett a vonópadod olyan erőre csináltad hogy egy egész erdőt is haza tudnál vele vontatni gratulálok szerintem tök jó
Válasz #2631. hozzászólásra
G-mailon a leveledre válaszoltam, nem küldött hiba üzenetet. az adatlapodról kimásolva a freemailes címemről is elküldtem és akkor kaptam a freemailra egy hiba üzenetet, hogy nem ment el. Nagy talány az egész.
Válasz #2630. hozzászólásra
Mindig semmi, hagyd az egészet, valami más gond lehet. Pedig Mohácsról, Nyírbogátról meg Csengerböl ma este jött a posta.
Válasz #2629. hozzászólásra
Na ! Most egy freemail-ről küldtem
Válasz #2626. hozzászólásra
Semmi. Szerintem ezzel a gmail.com -os címmel van probléma. A citromaillel meg a freemaillel nincs gond, ezekröl a címekröl jönnek az e-mailek.
Válasz #2617. hozzászólásra
Szia Balu! Az 1,7 hektárt mennyi idő alatt szántod ki a kis géppel.
Válasz #2615. hozzászólásra
Itt nállunk a fekete földön igaz már kezd szűrkülni a tetje de még a marózás azért messze van.
Válasz #2622. hozzászólásra
Most nézd meg hátha.
Válasz #2622. hozzászólásra
Biztos hogy jó az adatlapodon az email címed? Az enyémről el ment és nem dobott vissza semmi hiba üzenetet. Próbálj meg te nekem küldeni egy emailt és majd arra válaszolok.
Válasz #2623. hozzászólásra
Ja ez még lemaradt.
Sziasztok!
Ma este is barkácsoltam egy kicsit, csináltam egy has húzót . Szerintetek elég stabil lett vagy még taknyoljak rá még egy kis vasat.Az alap vas 20mm a függőleges kb 8-9mm az alsó merevítők kb 4-5mm
Válasz #2621. hozzászólásra
De Töed semmilyen mail nem jött nekem!
Válasz #2616. hozzászólásra
Becsatoltam a szöveg alatt kell lenni.
Válasz #2608. hozzászólásra
Üdv!Gratula a gépeshez!
Válasz #2618. hozzászólásra
Mostani lucernatermesztés nem ajánlja a takarónövényt, de mindenki maga tudja...
Válasz #2617. hozzászólásra
A lucernával ráérsz április elejéig. Nem jó túl korán vetni. Meleg március esetén is elég a 2, 3. dekádban. Ha korábban vetsz, mindeképpen vesd felül. Zabbal pl. A Zabos lucernáért pénzt is ad a ló!
Válasz #2615. hozzászólásra
Holnap még zúznom kell,aztán van 1,7heki szántani valóés azt gyorsan mert megy bele a lucerna,soha nem végzek vele.
Válasz #2605. hozzászólásra
Rendben, köszönöm is, csak az a baj hogy nekem nem érkezett semmi!
Sziasztok!
Indulhat a talajmarózási szezon? Pirul a föld rendesen.
Ki mikor kezd?
Köszönöm uraim.Még nem tudtam kipróbálni,hogy mit tud a kicsike,mert még jó sok hó van mifelénk,de majd beszámolok az élményekről.Egyébként mindennapos vendég vagyok itt a fórumon és örömmel olvasom az írásaitokat.
Habármi kérdésed van ide nyugodtan írhatsz itt nagyon sok ügyes kezű segítő kész rendes ember van.
Gratulálok! Sok sikert és szerencsét hozzá!
Jól néz ki a gép.
Használjátok egészséggel,legalább annyi örömöd legyen benne mint nekem.
.Válasz #2608. hozzászólásra
Úgy látom , hogy főállású gépészed is van
. Sok sikert a géphez Pepec.
Pöpec,piros,takaros!
Gratula hozzá!
Tisztelt uraim.
Megérkezett a várva várt trakeszom.Nem sikerült 4x4-est vennem(tudjátok a büdzsé),de azért remélem kezdetnek ez is jó lesz.
Válasz #2606. hozzászólásra
A tipusnak megegyezőt kell venni. Elő körben ez kell, hogy legyen az elgondolás, mert a csövek, szakaszolók, elosztók minden gépen az adott szivattyúhoz vannak méretezve. (csőátmérő, stb)
Második kör az, amikor nem kapsz ugyanazt a tipus és belép a képbe az esztergányoló és társai... Nézegess először webáruházakat, adatokat pl vízszállítás, teljesítményigény, stb.
Én a néhány éves alig használt permetezőmön csak a szakaszoló-elosztót akartam lecserélni, mert egy szemét műanyag, de nem találtam olyan másikat, amit ugyanúgy be lehetett volna kötni. Megcsináltam magam rézből, viszont a szűrőházat sem tudtam kicserélni, így azóta ott nyomja kifelé az anyagot.
Szerintem permetezőben a legjobb választás az, amelyiknek fém a szakaszoló-elosztója. Ilyenek pl a Forrás gépek.
Üdv!
Szivattyúról engem is érdekelne infó mert a mostani kb 30 éves és eléggé meggyötört már szegényke. Valamilyen membránosat ha tudnátok ajánlani.
Válasz #2568. hozzászólásra
Ment a mail