Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.39 FtUSD404.69 FtCHF441.5 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok!CLAASTRA-nak üzenem,hogy Szegeden engem úgy tájékoztattak 3 év múlva is be kell vinni a gépet kormányművet,féket,világítást nézik rajta.Zöld rendszámhoz kapok egy füzetet,amibe be kell írni,hogy mikor használom a rendszámot.Az igaz,hogy zöld rendszám tulajdonosé nem a gépé.Szerintem is ellentmond ha a zöld rendszám nem a gépé hanem a tulajdonosé akkor miért kell a gépet bevinni bemutatésra EZ MAGYARORSZÁG.
Jó estét a fórumtársaknak
Nem akarok beleszólni ne értsétek félre,de ha csak egy mód van rá kerüljétek a zöld rendszámot.Elsöként azért mert ez le minösíti a gépet munkagéppé,és többet nem lehet piros rendszámos.A másik a zöld hatósági jelzés nem a gép tartozéka hanem a tulajdonosé,és ez a jog nem átruházható.Eladásnál ez gondot okozhat az árvesztés miatt.Az más esetleg ha nem tervez az ember eladást,vagy ha ez nem traki hanem kombájn vagy földmunkagép.Mégegyszer elnézést hogy bele szóltam de csakis jótanácsként szóltam.
A mi falunkba van egy kubota nemtudom hányas de kicsi.
Van hozzá egy talajmaró,egy 2eke,1 szalagfűrész,1 tengelyes kis pót.
A kis öreg egész évben maszekol vele 3 faluba.
Ja szóltam ismerősnek a v gépről,azt mondta hogy körbekérdez még a héten.
Én úgy érzem még egy ideig utánfutón szállítom a gépet, bár a szerszámok szállítása a traktorral együtt már bonyolítja a dolgot.
Majd talán jövőre kezdésnek egy zöld rendszámmal.
Sziasztok!Szegeden ma kérdeztem meg a KPM-től zöld rendszámtáblát hogyan lehet megszerezni.Kell hozzá gépadatlap őstermelői regisztráció szám(falugazdától)biztosítás 1 évre legyen kifizetve,az eredeti adás-vételi szerződés(eredeti számla ha van előnyt jelent)a gépet be kell vinni hozzájuk lefényképezik csinálnak egy előzetes müszakit.Ha a közuti forgalomnak megfelel lámpa,fék, kormánymű akkor kapok egy papírt hogy a gép megfelelt-e.Mindez 18500Ft.KPM-es papírral mehetek az okmányirodába a rendszámért,amit 3 évre adnak ki.Zöld rendszámmal pótkocsit nem lehet húzni.3 év múlva kezdődik minden előlről.Szerintük a piros rendszám jobb.
Üdv
Akkor is használni kell ha a terepváltót váltasz.Egyébként tényleg terhelés alatt lehet kuplung nélkül váltani szépen.Kicsit meghúzatom aztán gázról én leveszem a lábam és a kulisszás váltókart feljebb tolom.Hasonlóan mintha sima váltást csinálnék,lefelé váltáskor is hasonló de ott nem nagyon veszem le a gázt.
Én így csinálom de ha nem jó szóljatok azéé.
Az biztos,hogy egy zöld rendszám előnyösebb mint a piros mert nem kell vizsgáztatni hosszabbítani meg lehet.Nekem is jó lenne de egyenlőre utánfutón szállítom a gépet,pont befér.
Igen ,az enyém félautomata/power shift/ váltó.A minisztériumból kell kérni regszámot.Neken a falugazdász kérte meg. Nekem nem mondták az okmányirodába ,hogy el kell vinni bemutatni valakinek,ez a piros rendszémnál kell. Vontatni viszont nem lehet,csak eke, rota permetező kultivátor .
Szia Fifike.
Üdv a japósok klubjában!!!
Nekünk el kellett vinni autófelügyelethez ott leszemlézték hogy megfelel e a kresszben előirtaknak.És csak utánna kapott rendszámot.Ja és ugye a zöld renszámmal nem lehet vontatni.
A trakid félautómata?
Szia! a zöld rendszám: ha van őstermelői igazolványod akkor kell kérni egy REGISZTRÁCIÓS számot,ez kb egy hét mire pestről megjött,kell egy adásvételi honnan származik a traktor, 1 db fénykép, 19500 ft, bíztosítás 7700 ft/ év,ez 3 évig jó,és már mehetsz is az útra,. persze atraktornak megkell felelni a közuton való közlekedésre. lámpák,irány jelző!
én Tapolca mellett lakom ,770000 -ért vettem ,kettes ekével és 130-as talajmaróval. egyben van ,szőlőben és van itthon kert azt szántottam eddig .csináltam hozzá egy szállító konténert.most várom hogy megküldjék a zöld rendszámot mert sokat kell mennem közuton.
A google a barátod amit találtam link itt van az agroinformon csak szét kell nézned persze idő is kell rá.Nekem is kell majd néznem előbb utóbb 2 hátsót.
Milyen a géped?Mire használod majd?Mid van hozzá?Honnan írsz.
Nekem fix 50kg van rajta de a te ötleted jobbnak tűnik.Most azon agyalok,hogy ne csavarral hanem valami akasztós megoldás legyen a súlynak,de egyenlőre marad így.
Traktor füstös boldog új évet kívánok mindenkinek.
A trakira ti mekkora orr sújt szoktatok rakni?
Én úgy gondoltam , hogy 24KG fixen rá fogatok, és a következő 24 kg csak rá akasztósra. Szerintetek így jó lesz ?
Nekem is kanalas van 12 soros,én mindent vetek vele.Búzát,zabot,kukoricát,és tavasszal majd lucernát is.Szerencsém volt vele itt találtam a falunkban és még olcsó is volt.
Én is novemberben vettem és a töltés nekem sincs még meg Még költök rá mert hengerfejes lett a képen nem a saját gépem van még mert egyszerűen nincs itthon a gép ráadásul mind a 2 fényképezőgép kipurcant novemberben az enyém decemberben karácsonykor az asszonyé.
Üdv! Hol vetted a traktort, én is novemberben vettem és ugyan annyi árban mint te? Egyépként nagyon jól néz ki. Volt mit rákölteni! Hogy vagy vele megelégedvE? Én a tőltéssel bajlódtam ,fesszabályzó gondja volt 15000-ért megjavult.
Különben BUÉK!!!
35454 hozzászólás
Válasz #1052. hozzászólásra
Ettől féltem. Nekiállnak kiéheztetni. Tetű egy bagázs mind.
Válasz #1051. hozzászólásra
Ugyan olyan indítási naplót kapsz mint a
próba rendszámhoz.
Válasz #1048. hozzászólásra
Hát már lassan 1 hónapja történt az eset és még mindig SEMMIT NEM TUD MONDANI A BIZTOSÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!CLAASTRA-nak üzenem,hogy Szegeden engem úgy tájékoztattak 3 év múlva is be kell vinni a gépet kormányművet,féket,világítást nézik rajta.Zöld rendszámhoz kapok egy füzetet,amibe be kell írni,hogy mikor használom a rendszámot.Az igaz,hogy zöld rendszám tulajdonosé nem a gépé.Szerintem is ellentmond ha a zöld rendszám nem a gépé hanem a tulajdonosé akkor miért kell a gépet bevinni bemutatésra EZ MAGYARORSZÁG.
Válasz #1045. hozzászólásra
"Elsöként azért mert ez le minösíti a gépet munkagéppé,és többet nem lehet piros rendszámos."
Ez nem igaz.
"A másik a zöld hatósági jelzés nem a gép tartozéka hanem a tulajdonosé"
Ez igaz.
Válasz #1045. hozzászólásra
Csak nyugodtan szólj bele! Azért van a fórum, hogy több oldalról is átnézzük a dolgokat. És hogy segítsünk egymásnak, ahogy lehet.
Válasz #1042. hozzászólásra
A próféte szóljon belőled!
Történt valami a biztosítás ügyében? Neked drukkolunk!
Válasz #1044. hozzászólásra
Köszi szépen a segítséget.
Válasz #1043. hozzászólásra
nem kell vinni müszakira csak először a megujitáshoz csak okmányiroda
Jó estét a fórumtársaknak
Nem akarok beleszólni ne értsétek félre,de ha csak egy mód van rá kerüljétek a zöld rendszámot.Elsöként azért mert ez le minösíti a gépet munkagéppé,és többet nem lehet piros rendszámos.A másik a zöld hatósági jelzés nem a gép tartozéka hanem a tulajdonosé,és ez a jog nem átruházható.Eladásnál ez gondot okozhat az árvesztés miatt.Az más esetleg ha nem tervez az ember eladást,vagy ha ez nem traki hanem kombájn vagy földmunkagép.Mégegyszer elnézést hogy bele szóltam de csakis jótanácsként szóltam.
Válasz #1040. hozzászólásra
A mi falunkba van egy kubota nemtudom hányas de kicsi.
Van hozzá egy talajmaró,egy 2eke,1 szalagfűrész,1 tengelyes kis pót.
A kis öreg egész évben maszekol vele 3 faluba.
Ja szóltam ismerősnek a v gépről,azt mondta hogy körbekérdez még a héten.
Válasz #1036. hozzászólásra
Ha 3 évente vinni kell,akkor nemis olyan jó.
Válasz #1040. hozzászólásra
Ha jól dolgozik meg te is jól kezeled nem fogsz benne csalódni!
Válasz #1037. hozzászólásra
Sokat ültünk a fiammal a neten, úgy sikerült sokmindent olcsóbban megvenni, no meg jót.
Válasz #1039. hozzászólásra
Én egyelőre borítékolom a döntést. Meglátjuk mennyit keres a trakesz a tavaszi talajmarózással.
Én úgy érzem még egy ideig utánfutón szállítom a gépet, bár a szerszámok szállítása a traktorral együtt már bonyolítja a dolgot.
Majd talán jövőre kezdésnek egy zöld rendszámmal.
Válasz #1036. hozzászólásra
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy utána jártál, szerintem sokat segítettél többünknek.
Válasz #1032. hozzászólásra
Szia!Ennyi pénzért nekem is szerezért egy ilyen ekét.
Sziasztok!Szegeden ma kérdeztem meg a KPM-től zöld rendszámtáblát hogyan lehet megszerezni.Kell hozzá gépadatlap őstermelői regisztráció szám(falugazdától)biztosítás 1 évre legyen kifizetve,az eredeti adás-vételi szerződés(eredeti számla ha van előnyt jelent)a gépet be kell vinni hozzájuk lefényképezik csinálnak egy előzetes müszakit.Ha a közuti forgalomnak megfelel lámpa,fék, kormánymű akkor kapok egy papírt hogy a gép megfelelt-e.Mindez 18500Ft.KPM-es papírral mehetek az okmányirodába a rendszámért,amit 3 évre adnak ki.Zöld rendszámmal pótkocsit nem lehet húzni.3 év múlva kezdődik minden előlről.Szerintük a piros rendszám jobb.
Illetve ha lefelé kell váltani akkor már eleve lassul a gép valamiért.Kicsit félreérthető volt az előzőben.
Üdv
Akkor is használni kell ha a terepváltót váltasz.Egyébként tényleg terhelés alatt lehet kuplung nélkül váltani szépen.Kicsit meghúzatom aztán gázról én leveszem a lábam és a kulisszás váltókart feljebb tolom.Hasonlóan mintha sima váltást csinálnék,lefelé váltáskor is hasonló de ott nem nagyon veszem le a gázt.
Én így csinálom de ha nem jó szóljatok azéé.
a félautomata olyan,csak induláskor kell használni meg megálláskor.
Ez az ekém és 25 ezerért vettem februárban. A benzin volt 12 ezer sajna, de legalább bagodi fejek vannak rajta, ami újan ötvenvalahány ezer/ darab.
Válasz #1028. hozzászólásra
Igen a piros rendszámhoz nekem is először forgalomba helyezés aztán műszaki vizsga,de igy legalább vontathatok nem is keveset.
Ezt a váltót nem ismerem van kuplung de mégse kell használni csak indulásnál vagy hogy
Szép estét mindenkinek.
Az biztos,hogy egy zöld rendszám előnyösebb mint a piros mert nem kell vizsgáztatni hosszabbítani meg lehet.Nekem is jó lenne de egyenlőre utánfutón szállítom a gépet,pont befér.
Igen ,az enyém félautomata/power shift/ váltó.A minisztériumból kell kérni regszámot.Neken a falugazdász kérte meg. Nekem nem mondták az okmányirodába ,hogy el kell vinni bemutatni valakinek,ez a piros rendszémnál kell. Vontatni viszont nem lehet,csak eke, rota permetező kultivátor .
Válasz #1025. hozzászólásra
Asszem a vidékfelylesztési minisztériumtól kell kérni.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-03-29 15:06:54
Válasz #1020. hozzászólásra
Köszi.
Ez a regisztrációs szám ez micsoda, hol kell kérni és mire? Traktorra?
Válasz #1021. hozzászólásra
hello,eke nem elado veletlenul??
Válasz #1020. hozzászólásra
Szia Fifike.
Üdv a japósok klubjában!!!
Nekünk el kellett vinni autófelügyelethez ott leszemlézték hogy megfelel e a kresszben előirtaknak.És csak utánna kapott rendszámot.Ja és ugye a zöld renszámmal nem lehet vontatni.
A trakid félautómata?
itt már nálam ,kicsit rendberakva
ilyen volt megvétel előtt.
Szia! a zöld rendszám: ha van őstermelői igazolványod akkor kell kérni egy REGISZTRÁCIÓS számot,ez kb egy hét mire pestről megjött,kell egy adásvételi honnan származik a traktor, 1 db fénykép, 19500 ft, bíztosítás 7700 ft/ év,ez 3 évig jó,és már mehetsz is az útra,. persze atraktornak megkell felelni a közuton való közlekedésre. lámpák,irány jelző!
Válasz #1011. hozzászólásra
Szia Misi.
Nekem a Terrának a keréksúlyai vannak a kerekeken,és a nagy súlya van megcsinálva akasztósra.
Válasz #1016. hozzászólásra
Szia!
Üdv a fedélzeten!
A zöld rendszámról írhatnál pár sort (hogy csináltad, mi kell hozzá, mi volt előtte).
Bizony jobb árban vetted mint én és szerszám is több van hozzá mint az enyémhez.Gratula hozzá és kellemes traktorozást.
én Tapolca mellett lakom ,770000 -ért vettem ,kettes ekével és 130-as talajmaróval. egyben van ,szőlőben és van itthon kert azt szántottam eddig .csináltam hozzá egy szállító konténert.most várom hogy megküldjék a zöld rendszámot mert sokat kell mennem közuton.
Remélem beválik neked is a kistraki bár sokat még nem használtam egyenlőre.Te mennyiért vásároltad?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/1714803/Kistraktor-gumiabroncsok.html
A google a barátod amit találtam link itt van az agroinformon csak szét kell nézned persze idő is kell rá.Nekem is kell majd néznem előbb utóbb 2 hátsót.
Milyen a géped?Mire használod majd?Mid van hozzá?Honnan írsz.
nem todod hol lehet olcsón gumit szerezni?
Üdv.
Nekem fix 50kg van rajta de a te ötleted jobbnak tűnik.Most azon agyalok,hogy ne csavarral hanem valami akasztós megoldás legyen a súlynak,de egyenlőre marad így.
Sziasztok
Traktor füstös boldog új évet kívánok mindenkinek.
A trakira ti mekkora orr sújt szoktatok rakni?
Én úgy gondoltam , hogy 24KG fixen rá fogatok, és a következő 24 kg csak rá akasztósra. Szerintetek így jó lesz ?
Válasz #1005. hozzászólásra
Nekem is kanalas van 12 soros,én mindent vetek vele.Búzát,zabot,kukoricát,és tavasszal majd lucernát is.Szerencsém volt vele itt találtam a falunkban és még olcsó is volt.
Én is novemberben vettem és a töltés nekem sincs még meg Még költök rá mert hengerfejes lett a képen nem a saját gépem van még mert egyszerűen nincs itthon a gép ráadásul mind a 2 fényképezőgép kipurcant novemberben az enyém decemberben karácsonykor az asszonyé.
Válasz #997. hozzászólásra
Üdv! Hol vetted a traktort, én is novemberben vettem és ugyan annyi árban mint te? Egyépként nagyon jól néz ki. Volt mit rákölteni! Hogy vagy vele megelégedvE? Én a tőltéssel bajlódtam ,fesszabályzó gondja volt 15000-ért megjavult.
Különben BUÉK!!!
Basszus nekem is ilyen volt.
http://www.expressz.hu/allat_noveny/lo_poni/hirdetes-29551237/
Értem utánakérdezek jövő héten hogy nincs e véletlenűl,vagy nem e tud az ismerős.
Válasz #981. hozzászólásra
Azért kanalas, mer a régi paraszt szomszéd szerint az volt alkalmas a lucernától a kalászosokon kersztül a kukoricáig mindent vetni.
Tehát valójában egy univerzális kisméretű vetőgépet keresek.
Találtam a nteten egy SUP-12-t, de nekem nagyon messze van...