Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR413.39 FtUSD404.69 FtCHF441.5 FtGBP491.16 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nincs harag, nekem a Berkes nem rokonom, nem barátom. Számítógépeket és szoftvereket szállítottam a bt-jének Kaposvárra. Engem tisztességgel kifizetett. Ennyit tudok róla, nem többet.
Boldog Ujévet mindenkinek!Még csak kezdeti stádiumba van az épités.Az esztergályosnál van egy pár alkatrész!
Próbálom minnél egy szerübben és olcsóbban megoldani!
Nem fognak ráb.szni mert a világ ilyen.Persze ha kicsit a világ sorsán akarsz irányítani akkor sikerülhet rábaszniuk másképp nem igen fognak.Mivel mások is pont úgy vannak ezzel mint te,de ne legyen igazam.
Nem nagyon foglalkozok ám én ezekkel.
Engem elég nehéz felbosszantani.
Csináljanak amit akarnak egyszer úgyis rá b...nak.
Tróger emberek ezek,nem érdemes velük foglalkozni.
Van nekem elég gondom meg dolgom.
Van jegyző is ott ahol van polgármester :) Nézd innen könnyű segíteni meg kibicnek semmi sem drága de ha engem felbosszantana bizony lépnék valamit.Ez egy lehetőség csak a problémára de szerintem sok megoldás van ezen kívül is.Akár még biztathatod is a szomszédot arra,hogy a többi utat is szántsa el.
A viccen kívül azt csinálsz amit akarsz innen én könnyen beszélek.
Jófajta szomszédok vannak arra felé.Azért egy névtelen bejelentés kijárhatna nekik egy-két ilyenért.Szépen nyugodtan csak hogy tudja meg nem az övék a világ és a Spanyol viaszt sem ők sza.ják.
hát ez nem semmi simán följelentettem volna, mert mostanság úgyis ez a menő bár ha te is megtetted volna csak magadnak szereztél volna fölösleges kiadásokat mert utána járhattál volna a rendőrségre az ilyen patkány emberek miatt. bár úgy lenne az embernek pénze és ideje hogy megvédhesse az igazát
Ja és nem ez ez 1 út van így.
Hanem mindegyik ami mellett földjük van.
Kérik a vadkárt de feljelentik a vadászt ha végiggyalogol
a földön felül a lesre lő valamit és kihúzza a földről az útra.
Hogy vigye ki pl a 6q szarvasbikát?
A mentőhelikoptert el akarta zavarni a búzából mikor balaset volt,a mentős majdnem megverte hogy takarodjon már el,és ezt láttam mert sajnos ottvoltam.Az anyát is kinyalnák egy darab hantér.
A múltkor megyek ki az erdőnkbe és egyszer csak látom hogy a hivatalos út ami egyébként 12m széles,eltünt hiába kerestem nemvolt sehol.
Na tudtam hogy ez nem lesz egyszerű,hazamentem a jogsimért meg a térképért azt kimentem az erdőre ügye út nem volt,csak az út helyén a szép búza,hát mentem azon.
Kiérek kiszállok a gépből és amiért mentem is ki elkezdtem körülnézni hogy nem e lopják a fánkat.
Még be se érek rendesen az erdőbe,látom ám hogy jön egy zöld kisteherautó,de mint a golyó.
Hát megvártam.Na ki volt az?
A kedvesnek nem mondható nacs asszony.
Köszönés nélkül kipattant az autóból és elkezd velem kiabálni,meg úgy beszélni velem mint egy tömeggyilkossal kellene.
Hát gondoltam csak kiabáljon biztos süket.
Otthagytam azzal hogy nyugodjon meg nem ott fogok visszamenni ahol bejöttem hanem egy nyommal mellette.
Azt bementem az erdőbe.
Nekem csak ez az 1 mondat hagyta el a számat,semmi több.
Még egy kicsit kiabált,látta szerintem hogy nem nagyon érdekelt,azt elment.
Végeztem az erdő nézéssel gondoltam elindulok.
Látom ám hogy messze a búza tábla szélébe ahol bejöttem
ott áll egy fehér autó.
Sebaj pont ezért hoztam a térképet,tudtam hogy ez lesz.
A drága rám hívta a rendőröket.
Elindulok kifelé,egy nyommal kílyeb ahogy ígértem.
Kiérek megállítanak elkérik a papírokat,kiért közben a nacs aszony is.
Azt jön a kérdés,a rend őrei felől,"mért traktorozok a búzában"
"Hát én nem a búzába traktorozok hanem az úton"
"Hát nem látja hogy végigtaposta a búzát?"
"Azt látom hogy letapostam a búzát"
"Hát akkor?"
"Miért vetik be az utat?Úgyis letapossák "feleltem.
Nacs asszony.
"Ezt a földutat mi megvettük"
"Anyádat vetted meg a hivatalos földutat"mondtam.
Már egy kicsit mérges voltam.
Elővettem a térképet benyomtam a rendőr kezébe.
Nézegeti forgatgatja olvasgatja,és azt mondja.
Tényleg hivatalos útnak kellene itt lenie meg vízelvezető ároknak.
Még kint voltunk egy órát ezután nacsaszonnyal meg a rend őreivel.
Kérdezték tőlem hogy akarok e feljelentést tenni az út miatt,Mondtam hogy nem mert én tudom hol vannak az utak,csak az bánt hogy még az árkokat is eltüntetik utána meg kártérítést követelnek mert áll a víz a földükön.Nem értik meg hogy a hülye paraszt régen nem azért tett oda árkot mert nem volt más dolga és unatkozott,Hanem hogy elfolyon a víz.
Na ezért szeretem őket,mert aszt hiszik hogy övüké a világ.
semmi baj
csak tudom ám felénk is alulfizetettek a mezőgazdasági alkalmazottak, én is beleugrottam egyszer ilyen munkába, a csávó fix füzit akart adni 150 000et de ezért elvárta a napi 14-15órát üljek a gépbe, de hétvégével együtt, na gyorsba kiszámoltam hogy talán olyan 250Ft órabérre is kijövök, aztán egy hét múlva elmenekültem így hát nem csoda hogy ilyen fizu mellett kilopják az ilyen ember szemét, persze ha tudják
Válasz #947. hozzászólásra
Bencsiki
A héten megyek egy spc 6 vetőgépet nézni,van egy gépkupec ismerősöm.
Megkérdezem tőle a lovas vetőgépet.
Mért pont kanalas kell?
Nekem is volt egy de nem kanalas volt szerintem,meg nagyon rossz állapotba volt már minden be volt állva rajta.
Én azt tanácsolnám neki hogy mikor műtrágyázás meg permetezés főleg mikor aratás van odafigyelhetne az ügyintézője körmére egy kicsit.
Lehet megtakarítana egy csomó pénzt.
No ugye!! Amúgy most látom, hogy a féderes betoldás elég jól látszik a kormánylemez elején. Ha fel van nagyítva a kép, akkor jól látszik. Ennyi volt az összes kínja, meg a festés.
J a igen a Berkesé kint a major vagyis bt.Van ott minden én őt nem ismerem de az ügyintézője a Kátai Éva
Egy nagy patkányok.Mindent elszántanak nem számítanak a hivatalos földutak az árkok de 2 négyzetméterért az anyukat is meg.....
A munkásaik éh bérért dolgoznak,és csodálkoznak rajta hogy nem vigyáznak semmire,meg hogy mindent visznek mint a piros ász.
Ez a véleményem róluk és másoké is.
Ne vedd sértésnek nem annak szántam.
Válasz #968. hozzászólásra
Hát a fene tudja, de szerintem igen. Olyan 20-as formára saccolom. Elfekvőben van. Most mondja a fiam, hogy három van. Majd megnézem. Biztos van rajta kis javítani való, de a bagodi fejeket is egy kis féderrugóval kiegészítettem és tökéletes.
hát néz meg amit föltettem képet, nekem is lovas ekéből van annyi hogy én levágtam a fölső 2 csavaros fölfogatást és hoztam a méhből anyagot hozzá és kiemeltem. asziszem hogy 30*70vasból van de a vázmagasságot nem tudom. de megmérem majd ha kell. na és ezt a vasat jó igényesen hozzá hegesztettem az ekefejhez
Válasz #953. hozzászólásra
Ekebeállítást tanulók!!
Krizol képén lehet ttökéletesen látni amiről írtam a múltkor. Elvileg és könyv szerint így kell beállítani az ekét. A tarlóskerék a szántási mélység-2 centi a betontól számítva. A traktor tarlós kereke pedig a szántási mélység-2 centi magasra legyen emelve.
Rengeteg hasznos dolgot tanulok tőletek,és remélem ez a későbbiekben is így lesz ezért,és mert itt az év vége, boldogabb új esztendőt kívánok nektek és családtagjaitoknak.
35454 hozzászólás
Válasz #977. hozzászólásra
Somogy. Kaposvár környéke.
Válasz #973. hozzászólásra
Így igaz.
Így igaz.
Válasz #971. hozzászólásra
Nincs harag, nekem a Berkes nem rokonom, nem barátom. Számítógépeket és szoftvereket szállítottam a bt-jének Kaposvárra. Engem tisztességgel kifizetett. Ennyit tudok róla, nem többet.
Boldog Ujévet mindenkinek!Még csak kezdeti stádiumba van az épités.Az esztergályosnál van egy pár alkatrész!
Próbálom minnél egy szerübben és olcsóbban megoldani!
Szia!Saját gyártás?
Nagyon jó!
Válasz #883. hozzászólásra
Szia!KRIZOL érdekelne kep a 3 soros kukorica vetöröl ha kész lesz.Ötletnek a gyártáshoz. Köszi
Nem fognak ráb.szni mert a világ ilyen.Persze ha kicsit a világ sorsán akarsz irányítani akkor sikerülhet rábaszniuk másképp nem igen fognak.Mivel mások is pont úgy vannak ezzel mint te,de ne legyen igazam.
Moderátor által módosítva: 2016-03-29 15:05:02
Nem nagyon foglalkozok ám én ezekkel.
Engem elég nehéz felbosszantani.
Csináljanak amit akarnak egyszer úgyis rá b...nak.
Tróger emberek ezek,nem érdemes velük foglalkozni.
Van nekem elég gondom meg dolgom.
Válasz #993. hozzászólásra
Legegyszerűbb dúvadként kilőni okét.
Van jegyző is ott ahol van polgármester :) Nézd innen könnyű segíteni meg kibicnek semmi sem drága de ha engem felbosszantana bizony lépnék valamit.Ez egy lehetőség csak a problémára de szerintem sok megoldás van ezen kívül is.Akár még biztathatod is a szomszédot arra,hogy a többi utat is szántsa el.
A viccen kívül azt csinálsz amit akarsz innen én könnyen beszélek.
Válasz #992. hozzászólásra
Itt igazából a polgármesternek kéne intézkedníe hogy az utakat helyreállítsák,de sajna itt a pénz beszél.
Nekik meg van bőven.
Jófajta szomszédok vannak arra felé.Azért egy névtelen bejelentés kijárhatna nekik egy-két ilyenért.Szépen nyugodtan csak hogy tudja meg nem az övék a világ és a Spanyol viaszt sem ők sza.ják.
Válasz #989. hozzászólásra
Azok igen.
Ez az út amiről beszéltem kb 1,5km hosszú és 12m széles + két oldalt az árok,nem nagy árok de árok volt.
Válasz #988. hozzászólásra
Igen pont ezért nem.
Válasz #987. hozzászólásra
nagy értékű földek ezek úgy látom
Válasz #986. hozzászólásra
hát ez nem semmi simán följelentettem volna, mert mostanság úgyis ez a menő bár ha te is megtetted volna csak magadnak szereztél volna fölösleges kiadásokat mert utána járhattál volna a rendőrségre az ilyen patkány emberek miatt. bár úgy lenne az embernek pénze és ideje hogy megvédhesse az igazát
Ja és nem ez ez 1 út van így.
Hanem mindegyik ami mellett földjük van.
Kérik a vadkárt de feljelentik a vadászt ha végiggyalogol
a földön felül a lesre lő valamit és kihúzza a földről az útra.
Hogy vigye ki pl a 6q szarvasbikát?
A mentőhelikoptert el akarta zavarni a búzából mikor balaset volt,a mentős majdnem megverte hogy takarodjon már el,és ezt láttam mert sajnos ottvoltam.Az anyát is kinyalnák egy darab hantér.
A múltkor megyek ki az erdőnkbe és egyszer csak látom hogy a hivatalos út ami egyébként 12m széles,eltünt hiába kerestem nemvolt sehol.
Na tudtam hogy ez nem lesz egyszerű,hazamentem a jogsimért meg a térképért azt kimentem az erdőre ügye út nem volt,csak az út helyén a szép búza,hát mentem azon.
Kiérek kiszállok a gépből és amiért mentem is ki elkezdtem körülnézni hogy nem e lopják a fánkat.
Még be se érek rendesen az erdőbe,látom ám hogy jön egy zöld kisteherautó,de mint a golyó.
Hát megvártam.Na ki volt az?
A kedvesnek nem mondható nacs asszony.
Köszönés nélkül kipattant az autóból és elkezd velem kiabálni,meg úgy beszélni velem mint egy tömeggyilkossal kellene.
Hát gondoltam csak kiabáljon biztos süket.
Otthagytam azzal hogy nyugodjon meg nem ott fogok visszamenni ahol bejöttem hanem egy nyommal mellette.
Azt bementem az erdőbe.
Nekem csak ez az 1 mondat hagyta el a számat,semmi több.
Még egy kicsit kiabált,látta szerintem hogy nem nagyon érdekelt,azt elment.
Végeztem az erdő nézéssel gondoltam elindulok.
Látom ám hogy messze a búza tábla szélébe ahol bejöttem
ott áll egy fehér autó.
Sebaj pont ezért hoztam a térképet,tudtam hogy ez lesz.
A drága rám hívta a rendőröket.
Elindulok kifelé,egy nyommal kílyeb ahogy ígértem.
Kiérek megállítanak elkérik a papírokat,kiért közben a nacs aszony is.
Azt jön a kérdés,a rend őrei felől,"mért traktorozok a búzában"
"Hát én nem a búzába traktorozok hanem az úton"
"Hát nem látja hogy végigtaposta a búzát?"
"Azt látom hogy letapostam a búzát"
"Hát akkor?"
"Miért vetik be az utat?Úgyis letapossák "feleltem.
Nacs asszony.
"Ezt a földutat mi megvettük"
"Anyádat vetted meg a hivatalos földutat"mondtam.
Már egy kicsit mérges voltam.
Elővettem a térképet benyomtam a rendőr kezébe.
Nézegeti forgatgatja olvasgatja,és azt mondja.
Tényleg hivatalos útnak kellene itt lenie meg vízelvezető ároknak.
Még kint voltunk egy órát ezután nacsaszonnyal meg a rend őreivel.
Kérdezték tőlem hogy akarok e feljelentést tenni az út miatt,Mondtam hogy nem mert én tudom hol vannak az utak,csak az bánt hogy még az árkokat is eltüntetik utána meg kártérítést követelnek mert áll a víz a földükön.Nem értik meg hogy a hülye paraszt régen nem azért tett oda árkot mert nem volt más dolga és unatkozott,Hanem hogy elfolyon a víz.
Na ezért szeretem őket,mert aszt hiszik hogy övüké a világ.
Válasz #984. hozzászólásra
semmi baj
csak tudom ám felénk is alulfizetettek a mezőgazdasági alkalmazottak, én is beleugrottam egyszer ilyen munkába, a csávó fix füzit akart adni 150 000et de ezért elvárta a napi 14-15órát üljek a gépbe, de hétvégével együtt, na gyorsba kiszámoltam hogy talán olyan 250Ft órabérre is kijövök, aztán egy hét múlva elmenekültem így hát nem csoda hogy ilyen fizu mellett kilopják az ilyen ember szemét, persze ha tudják
Na ezt nem így akartam.Nem vettem észre a nagybetüt.
Válasz #982. hozzászólásra
jA CSAK NEM A FÖLDUTAK MEG ÁRKOK ELSZÁNTÁSÁVAL KELLENE KOMPENZÁLNI A KIESETT BEVÉTELT.
Válasz #978. hozzászólásra
az ügyintézőknek is élni kell valamibőlés a melósnak is
Válasz #947. hozzászólásra
Bencsiki
A héten megyek egy spc 6 vetőgépet nézni,van egy gépkupec ismerősöm.
Megkérdezem tőle a lovas vetőgépet.
Mért pont kanalas kell?
Nekem is volt egy de nem kanalas volt szerintem,meg nagyon rossz állapotba volt már minden be volt állva rajta.
BUÉK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #979. hozzászólásra
itt is van neki jd traki permetező meg még sok más cuccos
Válasz #977. hozzászólásra
5-6 telephelye van neki egész Somogyba.Állítólag most vett valami 2 milliárdért komplett jd gép állományt.
Én azt tanácsolnám neki hogy mikor műtrágyázás meg permetezés főleg mikor aratás van odafigyelhetne az ügyintézője körmére egy kicsit.
Lehet megtakarítana egy csomó pénzt.
Igen ő az.
Nem csak itt van neki (tsz)Hanem valahól máshol is.
Válasz #970. hozzászólásra
Ja és 18 óra alatt 25 liter evett meg 36 pacival.
Válasz #966. hozzászólásra
Köszi!Majd még egy közeli fotót az eke hátuljáról légszives tegyél fel!A télen megoldom!Nézek hozzá anyagot!
Válasz #970. hozzászólásra
No ugye!! Amúgy most látom, hogy a féderes betoldás elég jól látszik a kormánylemez elején. Ha fel van nagyítva a kép, akkor jól látszik. Ennyi volt az összes kínja, meg a festés.
Válasz #971. hozzászólásra
Berkest ismerem látásból.Ha jól tudom valami 12 ezer hektáron gazdálkodik.Meg van neki egy vegyszer boltja.
Válasz #889. hozzászólásra
Szávics urat ismerem,de kanalas vetőgépet sajna nem tudok
De ha véletlen összefutok vele akkor majd szólok.
Válasz #887. hozzászólásra
J a igen a Berkesé kint a major vagyis bt.Van ott minden én őt nem ismerem de az ügyintézője a Kátai Éva
Egy nagy patkányok.Mindent elszántanak nem számítanak a hivatalos földutak az árkok de 2 négyzetméterért az anyukat is meg.....
A munkásaik éh bérért dolgoznak,és csodálkoznak rajta hogy nem vigyáznak semmire,meg hogy mindent visznek mint a piros ász.
Ez a véleményem róluk és másoké is.
Ne vedd sértésnek nem annak szántam.
Válasz #969. hozzászólásra
jól szuperál a kisgép? egyszer mentem ilyen trakival.. hu de nagyon megtetszett
Válasz #968. hozzászólásra
Hát a fene tudja, de szerintem igen. Olyan 20-as formára saccolom. Elfekvőben van. Most mondja a fiam, hogy három van. Majd megnézem. Biztos van rajta kis javítani való, de a bagodi fejeket is egy kis féderrugóval kiegészítettem és tökéletes.
Válasz #967. hozzászólásra
és egyformák legalább? mert én már találkoztam vagy 5 fajtával, azon kívül hogy vasvázas eke volt vagy fa
Nekem van két lovas ekefejem eladó...most jut eszembe.
Válasz #964. hozzászólásra
hát néz meg amit föltettem képet, nekem is lovas ekéből van annyi hogy én levágtam a fölső 2 csavaros fölfogatást és hoztam a méhből anyagot hozzá és kiemeltem. asziszem hogy 30*70vasból van de a vázmagasságot nem tudom. de megmérem majd ha kell. na és ezt a vasat jó igényesen hozzá hegesztettem az ekefejhez
Ekebeállítást tanulók!!
Krizol képén lehet ttökéletesen látni amiről írtam a múltkor. Elvileg és könyv szerint így kell beállítani az ekét. A tarlóskerék a szántási mélység-2 centi a betontól számítva. A traktor tarlós kereke pedig a szántási mélység-2 centi magasra legyen emelve.
Válasz #956. hozzászólásra
Nem tudtam hogy, hogy fogjak hozzá!Amenyiben van tipped jónéven venném!
Válasz #935. hozzászólásra
Na de ki volt az? Keresgélek visszább, nem találom. Csak nem rám gondolsz?
Válasz #961. hozzászólásra
Meg tisztán hagyja barázdát.Én jó dolognak tartom.
Válasz #960. hozzászólásra
Az a tárcsa akkor számít valamit ha kicsit gazos a talaj vagy tévednék?
Látom kevés ember használ hasító tárcsát az ekéjén.
Jó állású eke!Gratula!
látom a képen hogy épp a beállítás folyik szakszeűen
Kedves Fórumozók
Rengeteg hasznos dolgot tanulok tőletek,és remélem ez a későbbiekben is így lesz ezért,és mert itt az év vége, boldogabb új esztendőt kívánok nektek és családtagjaitoknak.
BUÉK
csak rosszabb ne legyen...
nagyon tutkó azt látom hogy lovas ekefejek de nem emelted meg hogy ne torkoljon be?
Válasz #951. hozzászólásra
Üdv!Esetleg kép róla?Én kíváncsi ember vagyok.Szeretek tanulni