Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kissjanos04 #31738. hozzászólásáraHa újat akarsz venni akkor szerintem mindegyik teljesíti az eurós normákat, de ha megkérdezed a kereskedőt, akkor lessz biztos a dolog.Igazából Kubotának és Isekinek van kereskedője Magyarországon...Yanmart Mitsubishit nem tudom
Válasz Gábor Gábor #31709. hozzászólásáraTök mindegy,hogy KPM vizsgahely vagy más vizsgahely,mert kettő darab tükör kötelező.Múlt év áprilisban vizsgáztattam az én trakimat és az erről szóló jogszabályt is kinyomtatta nekem a vizsgabiztos.
Válasz nordzso1985 #31704. hozzászólásáraAmint írtam nagyobb a 7,50-nek az átmérője mint a 8,00-nak.Amikor megvettem megmértem,de egymás mellé állítva is picit magassabb.
Maga a gumi nem keskenyebb csak az eredetin azok a nagy körmök voltak szélesebbbek.
Fóliás és szabadföldi zöldségtermesztés, 1,4Ha. Elsősorban a következő munkákra kellene:Ásás, talajmarás, áru kihordás, szárzúzás, csak saját használatra nem vállalnék bérmunkát.
Válasz kissjanos04 #31730. hozzászólásáraNem tudom, ez miért annyira lényeges....2015-től felfelé biztosan a legszigorúbb szabványnak is megfelelnek a japán gépek...igazából majdnem minden gép magfelel...kivétel talán az Mtz egyes típusai meg a török-indiai gépcsodák.Amúgy ahogy én látom igazából a nagy vasakra figyelnek oda nagyon.
Válasz kissvakond #31714. hozzászólásáraÜdv!
Köszönöm a segítséget, örülök amiket írtál ,mert én is pont a LEKO-t néztem ki az agromannál
Igen 3036-os a JD, van rajta homlokrakodó is, meg 100kg keréksúly, így kb 1,3 t. Max 2 késesbe gondolkozok, nem akarok kínlódni a 3késsel, inkább a kettővel normális mélységben kényelmesen...
Te milyen mélységben szoktad húzni?
Sziasztok! Szerintetek a kis 13 lóerős kubotám elbírná az mtz szöghajtással épített 1 méteres fűnyírót vagy inkább maradjak a traktor60.hu által árult kisebb szöghajtásnál?
Válasz pinotnoir777 #31715. hozzászólásáraSzia. Elbírni elbírná a 20 ló, de felforralná az olajat kb 5 percen belül. A 16 lovasomnak az összes olaja ami a váltóba van az 20-21 liter.És a szivattyú sem visz ennyit percenként szerintem. A megoldás egy tlt hajtású olajszivattyú meg egy minimum 40 literes tartály egy hűtővel.Láttam már Mtz-tt dolgozni hasonlóval, és ott sem igazán díjazta a hidraulika a dolgot.Elég gyengén tekerte azt a boronát. Lényeg hogy kistraki hidraulikájával nem fog menni!
Tiszteletem Mindenkinek!
Ha valakit esetleg érdekel van egy eladó megmaradt,új levegő szűrőm Japán kis traktorhoz.
Az alábbi típusokhoz jó:
-Yanmar F,FX széria 16LE től
-Hinomoto E széria 16LE től
-Mitsubishi D 4 hengeres széria 15LE től
MT széria 16LE től
-Shibaura SD széria 16 LE től
-Kubota L széria
Sziasztok! Szerintetek egy 20l/perc olajnyomást igénylő kis forgóboronás soraljművelőt elbírna egy 20 paci körüli kistraktor vagy melegítené az olaját?Esetleg a visszatérő ágban plusz hűtővel meg lehetne oldani?
Így néz ki az eszköz: http://agroman.hu/termekek/1018
Válasz Gulyas85 #31690. hozzászólásáraÜdv!
Nem egyszerű normális lazítót találni, főleg azért mert alig van ekkora traktorokhoz. 25-45 lóerő között traktorokhoz már egyre többen gyártanak ugyan munkagépeket itthon is, de lazítót csak egy- két cég készít. Én először próbálkoztam használtakat keresgélni, sokat megnéztem, de a legtöbb grúber kapákból házilag kendácsolt valami volt, változó minőségekben. Valamilyen kaparászást lehetett velük csinálni, de messze állt a rendes lazítástól. Aztán találtam olyat is ami rendes nagy késből lett elkészítve, de annak meg a váza volt „gyengécske”, szóval több hónap mászkálás után meguntam. Leták-nál volt raktáron, megnéztem, megtetszett, megvettem. Azóta is szépen dolgozik (bár pár ismerősöm szólt, hogy a cég néhány terméke finoman szólva nem vált be náluk, mondjuk itthon nagy munkagép nincs tőlük, ez meg jó). Ez egy 2 késes lazító, kb 35 cm mélyen dolgozik, egy AF 26 -al húzom, az elejére azért a biztonság kedvéért az Mtz-ről ráakasztottam 4 súlyt, ja és kéri az összkereket. Asszem max 5 késeset gyártanak kicsiben, de ha 36-os JD-vel akarod húzni (gondolom 3036 lehet), az is kb 1 tonna, két kést simám elvisz, de három késnél már komolyabban kellene súlyozni, mert csak kaparászni fog. Újban ezt tudom ajánlani, ha esetleg van türelmed, lehet találsz használtban jót...
Válasz nordzso1985 #31712. hozzászólásáraSzia ha olyan helyre viszed nem fognak belekötni az enyémen is öreg a gumi és repedezett a hátsó és így is átment! Igaz én Zalaegerszegre vittem ( ott volt ismerős )
Válasz csoppika #31694. hozzászólásáraAz enyémen 5*12 és 8,3*20-as van....Az összes kb 90-95 %-os és mégis....Bepróbálok előre egy 6*12-est hátha....Persze majd ha lessz felesleges bagó
Válasz Balu2 #31689. hozzászólásáraMost megvagy.
Én vettem meg tőled az 50-est jó a gép sokat költöttél rá ahhoz képest amennyiért adtad túl jó,hogy versenytraktort csináljak belőle így 30 üzemóra használat után
35441 hozzászólás
Válasz kissjanos04 #31738. hozzászólásáraHa újat akarsz venni akkor szerintem mindegyik teljesíti az eurós normákat, de ha megkérdezed a kereskedőt, akkor lessz biztos a dolog.Igazából Kubotának és Isekinek van kereskedője Magyarországon...Yanmart Mitsubishit nem tudom
Válasz Gábor Gábor #31709. hozzászólásáraTök mindegy,hogy KPM vizsgahely vagy más vizsgahely,mert kettő darab tükör kötelező.Múlt év áprilisban vizsgáztattam az én trakimat és az erről szóló jogszabályt is kinyomtatta nekem a vizsgabiztos.
Válasz nordzso1985 #31704. hozzászólásáraAmint írtam nagyobb a 7,50-nek az átmérője mint a 8,00-nak.Amikor megvettem megmértem,de egymás mellé állítva is picit magassabb.
Maga a gumi nem keskenyebb csak az eredetin azok a nagy körmök voltak szélesebbbek.
Vagyis ásógépet.
Ásást.
Válasz kissjanos04 #31734. hozzászólásáraÁsás alatt ásógépet értesz vagy szántást?
Azért lenne fontos az Euro 4-es motor, mert ilyen motorral szerelt traktorokra tudnék pályázni, lehet akár használt is.
Fóliás és szabadföldi zöldségtermesztés, 1,4Ha. Elsősorban a következő munkákra kellene:Ásás, talajmarás, áru kihordás, szárzúzás, csak saját használatra nem vállalnék bérmunkát.
Válasz kissjanos04 #31732. hozzászólására Milyen gazdaságod van ? Mekkora területen gazdálkodsz, és mire szeretnéd használni a trakit?
Válasz Agronomus #31731. hozzászólásáraMilyen gyártmányú gépeket ajánlanál? 30-40LE bőven elég lenne a gazdaságomba.
Előre is köszi.
Válasz kissjanos04 #31730. hozzászólásáraNem tudom, ez miért annyira lényeges....2015-től felfelé biztosan a legszigorúbb szabványnak is megfelelnek a japán gépek...igazából majdnem minden gép magfelel...kivétel talán az Mtz egyes típusai meg a török-indiai gépcsodák.Amúgy ahogy én látom igazából a nagy vasakra figyelnek oda nagyon.
Mindenképp újabb gépben gondolkoztam 2015-től fölfele, csak nemtudom hogy ezekre is vonatkozik az euro 4-es motor?
Válasz kissjanos04 #31728. hozzászólásáraEsetleg a legújabbakat, de annak lehet hogy nem szeretnéd tudni az árát
Mert egyiknél sem írják a környezetvédelmi besorolást
Sziasztok.
Euro 4-es motorral szerelt kistraktort tudtok-e ajánlani 45le alattit?
Válasz 74 Misi #31720. hozzászólásáraIgen valami ilyesmire
Ez maszek cucc?
Válasz Gulyas85 #31724. hozzászólásáraBocsánat már látom hogy írtad: kb 35 cm mélyen húzod
Válasz kissvakond #31714. hozzászólásáraÜdv!
Köszönöm a segítséget, örülök amiket írtál ,mert én is pont a LEKO-t néztem ki az agromannál
Igen 3036-os a JD, van rajta homlokrakodó is, meg 100kg keréksúly, így kb 1,3 t. Max 2 késesbe gondolkozok, nem akarok kínlódni a 3késsel, inkább a kettővel normális mélységben kényelmesen...
Te milyen mélységben szoktad húzni?
Válasz nordzso1985 #31721. hozzászólásáraPersze hogy elbírja...az is csak egy sima szöghajtás, szerintem nem nagyobb az ellenállása a többinél....csak erősebb
Válasz nordzso1985 #31721. hozzászólásáraSzerintem el. Max egy kicsit később pörög ki.
Sziasztok! Szerintetek a kis 13 lóerős kubotám elbírná az mtz szöghajtással épített 1 méteres fűnyírót vagy inkább maradjak a traktor60.hu által árult kisebb szöghajtásnál?
Válasz Gulyas85 #31690. hozzászólásáraIlyesmire gondoltál csak két késesbe?
https://www.youtube.com/watch?v=csAahBvMoKM&t=16s
Válasz nordzso1985 #31642. hozzászólásáraSzia!
Ezt javasolnám:http://www.marso.hu/termekek/mezogazdasagi-abroncsok/mg-abroncs/bkt-tr144/8-16-tt-6pr-4364
Válasz pinotnoir777 #31715. hozzászólásáraSzia. Elbírni elbírná a 20 ló, de felforralná az olajat kb 5 percen belül. A 16 lovasomnak az összes olaja ami a váltóba van az 20-21 liter.És a szivattyú sem visz ennyit percenként szerintem. A megoldás egy tlt hajtású olajszivattyú meg egy minimum 40 literes tartály egy hűtővel.Láttam már Mtz-tt dolgozni hasonlóval, és ott sem igazán díjazta a hidraulika a dolgot.Elég gyengén tekerte azt a boronát. Lényeg hogy kistraki hidraulikájával nem fog menni!
Tiszteletem Mindenkinek!
Ha valakit esetleg érdekel van egy eladó megmaradt,új levegő szűrőm Japán kis traktorhoz.
Az alábbi típusokhoz jó:
-Yanmar F,FX széria 16LE től
-Hinomoto E széria 16LE től
-Mitsubishi D 4 hengeres széria 15LE től
MT széria 16LE től
-Shibaura SD széria 16 LE től
-Kubota L széria
Sziasztok!
Gödörfúrót szeretnék csinálni a kistraki után, nincs valakinek kész rajza, vagy méretek? Köszönettel!
Sziasztok! Szerintetek egy 20l/perc olajnyomást igénylő kis forgóboronás soraljművelőt elbírna egy 20 paci körüli kistraktor vagy melegítené az olaját?Esetleg a visszatérő ágban plusz hűtővel meg lehetne oldani?
Így néz ki az eszköz: http://agroman.hu/termekek/1018
Válasz Gulyas85 #31690. hozzászólásáraÜdv!
Nem egyszerű normális lazítót találni, főleg azért mert alig van ekkora traktorokhoz. 25-45 lóerő között traktorokhoz már egyre többen gyártanak ugyan munkagépeket itthon is, de lazítót csak egy- két cég készít. Én először próbálkoztam használtakat keresgélni, sokat megnéztem, de a legtöbb grúber kapákból házilag kendácsolt valami volt, változó minőségekben. Valamilyen kaparászást lehetett velük csinálni, de messze állt a rendes lazítástól. Aztán találtam olyat is ami rendes nagy késből lett elkészítve, de annak meg a váza volt „gyengécske”, szóval több hónap mászkálás után meguntam. Leták-nál volt raktáron, megnéztem, megtetszett, megvettem. Azóta is szépen dolgozik (bár pár ismerősöm szólt, hogy a cég néhány terméke finoman szólva nem vált be náluk, mondjuk itthon nagy munkagép nincs tőlük, ez meg jó). Ez egy 2 késes lazító, kb 35 cm mélyen dolgozik, egy AF 26 -al húzom, az elejére azért a biztonság kedvéért az Mtz-ről ráakasztottam 4 súlyt, ja és kéri az összkereket. Asszem max 5 késeset gyártanak kicsiben, de ha 36-os JD-vel akarod húzni (gondolom 3036 lehet), az is kb 1 tonna, két kést simám elvisz, de három késnél már komolyabban kellene súlyozni, mert csak kaparászni fog. Újban ezt tudom ajánlani, ha esetleg van türelmed, lehet találsz használtban jót...
Válasz nordzso1985 #31712. hozzászólásáraSzia ha olyan helyre viszed nem fognak belekötni az enyémen is öreg a gumi és repedezett a hátsó és így is átment! Igaz én Zalaegerszegre vittem ( ott volt ismerős )
Megvan a tükre csak át kell rakni. Repdezettek a gumik nagyon.
Válasz nordzso1985 #31708. hozzászólásáraÜdv.
Mi a problémád a hátsó gumival a képeken jónak tűnnek???
Válasz nordzso1985 #31708. hozzászólásáraKafa a gép gratula.A tükör tényleg kelleni fog.
Válasz nordzso1985 #31708. hozzászólásáraKpm vizsgára balodali tükör kötelező)))
Most már kész van a kpm vizsgára még a hátsó gumikat kell lecserélnem ha találok megfelelőt árban meg méretben.
" />
Válasz csoppika #31694. hozzászólásáraAz enyémen 5*12 és 8,3*20-as van....Az összes kb 90-95 %-os és mégis....Bepróbálok előre egy 6*12-est hátha....Persze majd ha lessz felesleges bagó
Válasz szecsodigabor19871 #31682. hozzászólásáraIgazából a 800 meg a 750 az a szélessége a guminak nem?
Válasz hagymás #31681. hozzászólásáraSzia! Köszi a segítséget! Véletlen nem annyival kisebb lett az átmérő, meg nem lett sokkal keskenyebb?
Válasz wernerj #31702. hozzászólásáraSzia! Köszönöm, megérdeklődöm!
Válasz nordzso1985 #31642. hozzászólásáraSzia!
Találtam 8-16 méretű gumit, hátha jól jársz vele.http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/8___16_kistraktor_gumi_belsovel_60490277.htm
Válasz patek75 #31691. hozzászólásáraKöszönöm az infókat!
Válasz Balu2 #31689. hozzászólásáraSzia küldtem egy privát üzit!
Válasz patek75 #31691. hozzászólásáraSzia!
Fürihez nem vinnék semmit sem inkább felveszem a kapcsolatot baluval.
Válasz 74 Misi #31697. hozzászólásáraIgen. És az index is!
Válasz Bencsiki #31696. hozzászólásáraAz aksi az jó ?
Válasz Maszek Zs #31692. hozzászólásáraAbba 1:40-es keverék kell! 40 l. gázolajhoz 1 l. kenőolaj.
És betolni is próbáltuk, de nem megy.
Válasz máris szomszéd #31693. hozzászólásáraSzia! Turbo hogy muzsikál? Képet dobhatnál rolla.
Válasz Agronomus #31686. hozzászólásárahttp://www.hoyetractor.com/tiresize.htm
Ezt találtam... Bár gondolom ti már láttátok...
Válasz Balu2 #31689. hozzászólásáraMost megvagy.
Én vettem meg tőled az 50-est jó a gép sokat költöttél rá ahhoz képest amennyiért adtad túl jó,hogy versenytraktort csináljak belőle így 30 üzemóra használat után
Válasz Bencsiki #31685. hozzászólásáraÜdv!
Benzint nézted van benne????