Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Megmértem az ekén lévő vonószárat az 73 cm csapokkal együtt viszont amit japán kistraktorokhoz árulnak vonópadot az csak 57 cm. Sztem ezt a vonószárat lekellene esztergáltatnom kisebbre.
Válasz nordzso1985 #31523. hozzászólásáraÜdv!
Az lenne az ideális, ha traktor alsó kétpontjának síkjától a harmadik pontig mért távolság egyforma lenne az ekén levővel.Igy gyakorlatilag párhuzamosan kellene kiemelni az ekét!
Válasz nordzso1985 #31519. hozzászólásáraÜdv.
Látom sikerült megvenni a szürke ekét,sok sikert kívánok a szántáshoz.Majd tegyél fel képet hogy sikerült.Én valamikor hegesztettem az ekevasakra orrokat jobban belehúzza a földbe.
Jaj bocsánat a sok képért még új nekem a fórum Végre megcsináltam az első hidat új csapágyak szimeringek zsírzós csapszegek. Készitettem egy 35 kg-os súlyt és megkapta a kettes ekét az új hárompont
Válasz Agronomus #31516. hozzászólásáraNézd meg légyszi az Agroinformon ezt a sorközművelőt!2016. december 15. 19:21 Azonosító: 6627465 . Ha jól látom - hidraulikus és csak 100 ezer. Bocs, ha tévedtem!
Válasz bice #31515. hozzászólásáraTárcsázni nem az igazi előtte, inkább utána....mondjuk én hanyagolom, mert utána süpped,csúszik a traktor döglődik a permetezővel.2-3 hetente szoktam, de igazából az eső mondja meg,csakis utána ha legalább 3-4 napig tűz a nap és elszáradt a gaz...a legjobb az a hidraulikus pálcás vezérlésű lenne, de annyi pénzt én ki nem adok érte....
Válasz Agronomus #31498. hozzászólásáraÜdv.
Tetszett a videód,én még csak karók között teszteltem tiszta földön.Akácoshoz csináltam,de a tárcsa csinált egy bakhátat és így nem jó.Oldalt biztos jobban látod majd,gondolom ahoz hogy tiszta legyen a szőlő 2-3 hetente menni kell benne.
Válasz ilokos #31510. hozzászólására ÉN ere csak annyit mondok hogy a kétes minöségü Mol kutnál vett fagyálora -30 fok volt irva megmértem optikai mérövel és csak-18 fokott mutatott.
A korszerű fagyállók általában a megszokott kéktől vagy kékeszöldtől eltérő színezésűek. Jellemzően használt színek a piros és a sárga. A gyártók eredetileg azért színezték így ezeket a termékeket, hogy jobban megkülönböztessék őket a hagyományos fagyállóktól. Sajnos sok kétes szándékú cég rájött arra, hogy a vásárlók ezeket a színeket a prémium minőséggel kezdik azonosítani, így megjelentek a piros és sárga színű, de hagyományos összetételű fagyállók, gyakorlatilag a vásárlók „lehúzására”. Ezért fontos megjegyezni, hogy a szín önmagában nem garantálja a minőséget, illetve, hogy akár két különböző színű fagyálló is lehet azonos minőségű, mert a szín csak a választott színezőanyagon múlik. Mindig figyeljük a termék címkéjén szereplő adatokat, és ebből is, akárcsak az olajból, hosszútávon jobban járunk, ha ismert cég termékét vásároljuk.
Cserélt már valaki hűtővízet?
Hamarosan jön majd a "nagy"szervíz(olajcsere mindenhol). Gondoltam akkor lecseréltem a vízet is. Ki tudja mikori víz van benne.
Nem néztem még milyen szinű van benne. Ezért is kérdezem, hogy milyen való bele? Piros, zöld?
Köszönöm
Válasz 74 Misi #31500. hozzászólásáraCsak udvarba használom félen fahordás hótolás szal nemkell a lámpa de egy lata mozdulattal leakasztható az eleje viszont a motor üzemi hömérsékletének elérése gyorsabban megtörténik ezzel a kis kabáttal
Válasz bice #31497. hozzászólásáraHali.A Youtubos gép az enyém......most készülök csinálni egy oldalfelfogatást hozzá, és akkor megy a gép hasához, hogy lássam.Jó munkát végez, de sima terep kell hozzá, nameg persze a méteres gaz elől kifordul.Rendesen művelt szőlőbe viszont szép munkát csinál.Eső mentes napokon érdemes húzgálni, mert akkor kiszárad a talaj, és nem tud visszaálni a gaz.A hajtott jobb, de ez a kardános olyan árkot húz min egy eke
Válasz pinotnoir777 #31495. hozzászólásáraÜdv.
Én is csináltam hasonló tőközművelőt mint amit Maszek Zs kolléga lefényképezett.Én egy youtube videón láttam.A címe "Mitsubishi Mt 1601 japán kistraktor tőközművelővel."Szerintem nézd meg!!Ha hétvégén hazajutok megpróbálom lefényképezni.
Válasz pinotnoir777 #31495. hozzászólásáraNem! Én inkább egyszerűbbre gondoltam. Van itt a faluban egy fickó,az be tette a két kerék közé egy ilyet hátra meg egy ilyet Most a traktort ne nézd mert ez nem az de hasonló kariberű mint a tied.
Válasz bice #31492. hozzászólásáraKöszi a véleményt! A gyártó is azt mondja, bőven elég a 2-3, de max. 5 cm-es munkamélység, szerinte sokkan azt rontjá el, hogy túl mélyen akarnak ezzel művelni, ami fölösleges.
Válasz pinotnoir777 #31491. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem elbírná a 20 ló(a japó trakik erősek),nem is kell ,hogy mélyen dolgozzon.Ahogy néztem van a forgóboronának egy kerete,ami nem engedi,hogy megekadjon.(pl oszlopban)A szőlőgyökér meg nincs ilyen fent...??
Azért a mankókerék nem rossz ötlet!
35441 hozzászólás
Válasz 74 Misi #31529. hozzászólására Jó lett de a zsák olcsón jött,ha így kilukdalod
Válasz 74 Misi #31529. hozzászólásáraMunkában a Vágó család! Pöpec gép,de vigyázz vele!
Válasz ND #31538. hozzászólásáraFoton Lovol TB504 kinai traki, de en csak kis New Hollandnak hívom, mert a belseje nagyon hasonló!
Válasz Elitjocko #31524. hozzászólásáraSzia Elitjocko,
milyen traki van a képen amit a kettes váltvaforgató ekével raktál fel?
Sziasztok
Axiál permetezőt használ itt valaki?
Hány le kell a meghajtásához.
Èn vontatott 1000literest szeretnék!
Válasz Bég #31534. hozzászólására még az ékszíjon akarok feszíteni hogy vastagabbat is elvigye.
Válasz Bég #31534. hozzászólásáraKB 45 cm és 5 cs vastag és ebből van 2 db kb 1 mázsa.
Válasz 74 Misi #31529. hozzászólásáraUgyes es nem kerdez vissza...
Mekkorak a lendkerekek(atmero,vastagsag)?
Válasz 74 Misi #31532. hozzászólásáraEgy kis segítséggel nem is csoda!!
Válasz AGROKID #31531 Én most lepődtem meg 2 zsák 3 perc alatt tele lett.
Válasz 74 Misi #31529. hozzászólására
Válasz 74 Misi #31529. hozzászólásáraNagyon jókis szerkezet gratulálok!!
Nagy segítség a tüzelőanyag előállításban
Sziasztok Urak!
Ma sikerült egy kis videót csinálni az ágdarálóról.https://www.youtube.com/watch?v=_kbf5cCZRC4&feature=youtu.be
Megmértem az ekén lévő vonószárat az 73 cm csapokkal együtt viszont amit japán kistraktorokhoz árulnak vonópadot az csak 57 cm. Sztem ezt a vonószárat lekellene esztergáltatnom kisebbre.
Válasz nordzso1985 #31523. hozzászólásáraCsinálj már légyszives képet az ekéről úgy hogy fel van rakva a trakira. Meg mérd le a vonóháromszöget az ekén.
Válasz nordzso1985 #31523. hozzászólásáraÜdv!
Az lenne az ideális, ha traktor alsó kétpontjának síkjától a harmadik pontig mért távolság egyforma lenne az ekén levővel.Igy gyakorlatilag párhuzamosan kellene kiemelni az ekét!
Válasz nordzso1985 #31523. hozzászólásáraÜdv.
Biztos,hogy lehetséges,ha feszül!Valószínű más vonószerkezetű trakihoz készült.
Új szerzemény!
Tegnap meg is volt a próbája, könnyedén viszi a traktor, pedig azt gondoltuk, lehet nagy lesz neki!
Ja meg az lehetség hogy hosszabb az ekének az a rúdja amire rátolom a 3. pont vonórúdját? Mert szinte majdnem hogy feszül a két vonórúd.
Válasz bice #31521. hozzászólásáraKöszönöm! Azt esetleg megköszönném ha csinálnál róla képet valamikor
Válasz nordzso1985 #31519. hozzászólásáraÜdv.
Látom sikerült megvenni a szürke ekét,sok sikert kívánok a szántáshoz.Majd tegyél fel képet hogy sikerült.Én valamikor hegesztettem az ekevasakra orrokat jobban belehúzza a földbe.
Sziasztok eladó barátunk 100cm és talajmaroja . 06203449026 Balàzsi Gergő a tulaj neve és a telefon szàmon lehet érdeklödni :).
Jaj bocsánat a sok képért még új nekem a fórum Végre megcsináltam az első hidat új csapágyak szimeringek zsírzós csapszegek. Készitettem egy 35 kg-os súlyt és megkapta a kettes ekét az új hárompont
" />" />" />
Válasz Agronomus #31516. hozzászólásáraNézd meg légyszi az Agroinformon ezt a sorközművelőt!2016. december 15. 19:21 Azonosító: 6627465 . Ha jól látom - hidraulikus és csak 100 ezer. Bocs, ha tévedtem!
Válasz bice #31515. hozzászólásáraTárcsázni nem az igazi előtte, inkább utána....mondjuk én hanyagolom, mert utána süpped,csúszik a traktor döglődik a permetezővel.2-3 hetente szoktam, de igazából az eső mondja meg,csakis utána ha legalább 3-4 napig tűz a nap és elszáradt a gaz...a legjobb az a hidraulikus pálcás vezérlésű lenne, de annyi pénzt én ki nem adok érte....
Válasz Agronomus #31498. hozzászólásáraÜdv.
Tetszett a videód,én még csak karók között teszteltem tiszta földön.Akácoshoz csináltam,de a tárcsa csinált egy bakhátat és így nem jó.Oldalt biztos jobban látod majd,gondolom ahoz hogy tiszta legyen a szőlő 2-3 hetente menni kell benne.
Válasz ilokos #31510. hozzászólására ÉN ere csak annyit mondok hogy a kétes minöségü Mol kutnál vett fagyálora -30 fok volt irva megmértem optikai mérövel és csak-18 fokott mutatott.
Válasz ilokos #31510. hozzászólására
Válasz ilokos #31511. hozzászólásárahttp://ka-autoszerviz.hu/milyen-szinu-fagyallot-hasznaljak/
Válasz ilokos #31510. hozzászólásáraKiegészítés az előbbihez.
http://http://ka-autoszerviz.hu/milyen-szinu-fagyallot-hasznaljak/
Válasz --Geri-- #31506. hozzászólásáraSzia!
A fagyálló színe
A korszerű fagyállók általában a megszokott kéktől vagy kékeszöldtől eltérő színezésűek. Jellemzően használt színek a piros és a sárga. A gyártók eredetileg azért színezték így ezeket a termékeket, hogy jobban megkülönböztessék őket a hagyományos fagyállóktól. Sajnos sok kétes szándékú cég rájött arra, hogy a vásárlók ezeket a színeket a prémium minőséggel kezdik azonosítani, így megjelentek a piros és sárga színű, de hagyományos összetételű fagyállók, gyakorlatilag a vásárlók „lehúzására”. Ezért fontos megjegyezni, hogy a szín önmagában nem garantálja a minőséget, illetve, hogy akár két különböző színű fagyálló is lehet azonos minőségű, mert a szín csak a választott színezőanyagon múlik. Mindig figyeljük a termék címkéjén szereplő adatokat, és ebből is, akárcsak az olajból, hosszútávon jobban járunk, ha ismert cég termékét vásároljuk.
Válasz -salátás- #31508. hozzászólásáratöltötte*
Válasz --Geri-- #31507. hozzászólásáraSzia!
Enyémben zöld van még a kereskedő töltöttem fel, de nem tudom van-e jelentősége hogy milyen színű.
Válasz --Geri-- #31506. hozzászólásáraBocsánat, javitom magam. Fagyállóra gondoltam
Sziasztok!
Cserélt már valaki hűtővízet?
Hamarosan jön majd a "nagy"szervíz(olajcsere mindenhol). Gondoltam akkor lecseréltem a vízet is. Ki tudja mikori víz van benne.
Nem néztem még milyen szinű van benne. Ezért is kérdezem, hogy milyen való bele? Piros, zöld?
Köszönöm
Válasz nordzso1985 #31501. hozzászólásáraLehet... B kat jogsival csak 750kg össztömegű futóig...
Balazs1994! kuldtem mailt, meg tudnad adni YM1500-hozmilyen utangyartott szurok hasznalhatoak?Egyszer mar beszeltunk rola de elhagytam a jegyzetem...
Válasz nordzso1985 #31501. hozzászólásáraÉn szoktam rendszeresen a faluba de még a rend őre nemszolt hogy ezt nemlehetne
Válasz 74 Misi #31500. hozzászólásáraCsak udvarba használom félen fahordás hótolás szal nemkell a lámpa de egy lata mozdulattal leakasztható az eleje viszont a motor üzemi hömérsékletének elérése gyorsabban megtörténik ezzel a kis kabáttal
Üdv! Piros rendszámos trakival szabad húzni fekete rendszámos utánfutót?
Válasz szecsodigabor19871 #31499. hozzászólásáraA fehér botot hova szereled fel?
Télikabát felkerült
Válasz bice #31497. hozzászólásáraHali.A Youtubos gép az enyém......most készülök csinálni egy oldalfelfogatást hozzá, és akkor megy a gép hasához, hogy lássam.Jó munkát végez, de sima terep kell hozzá, nameg persze a méteres gaz elől kifordul.Rendesen művelt szőlőbe viszont szép munkát csinál.Eső mentes napokon érdemes húzgálni, mert akkor kiszárad a talaj, és nem tud visszaálni a gaz.A hajtott jobb, de ez a kardános olyan árkot húz min egy eke
Válasz pinotnoir777 #31495. hozzászólásáraÜdv.
Én is csináltam hasonló tőközművelőt mint amit Maszek Zs kolléga lefényképezett.Én egy youtube videón láttam.A címe "Mitsubishi Mt 1601 japán kistraktor tőközművelővel."Szerintem nézd meg!!Ha hétvégén hazajutok megpróbálom lefényképezni.
Válasz pinotnoir777 #31495. hozzászólásáraNem! Én inkább egyszerűbbre gondoltam. Van itt a faluban egy fickó,az be tette a két kerék közé egy ilyet hátra meg egy ilyet Most a traktort ne nézd mert ez nem az de hasonló kariberű mint a tied.
Válasz Maszek Zs #31494. hozzászólásáraPont nem akarok olyat ami a traki olaját használná, mert nagy eséllyel fölforrna túl hamar. Már ha erre gondolsz.
Válasz pinotnoir777 #31493. hozzászólásáraMinek ilyen? Miért nem használsz inkább olyat amit nem kell hajtani?
Válasz bice #31492. hozzászólásáraKöszi a véleményt! A gyártó is azt mondja, bőven elég a 2-3, de max. 5 cm-es munkamélység, szerinte sokkan azt rontjá el, hogy túl mélyen akarnak ezzel művelni, ami fölösleges.
Válasz pinotnoir777 #31491. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem elbírná a 20 ló(a japó trakik erősek),nem is kell ,hogy mélyen dolgozzon.Ahogy néztem van a forgóboronának egy kerete,ami nem engedi,hogy megekadjon.(pl oszlopban)A szőlőgyökér meg nincs ilyen fent...??
Azért a mankókerék nem rossz ötlet!