Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv! Érdeklődöm, hogy a kubota B7000 első hajtásánál szeretném kicserélni a szimmeringet mind a két oldalon mert folyik az olaj a felni belsején keresztül, a pitmankart kivettem de alul van egy csapszeg szerűség az hogy jön ki? Ha esteleg nem így lehet kicserélni a szimmeringet akkor kérlek segítsetek. Köszönöm
Válasz 74 Misi #31436. hozzászólásáraMisi fagymentes nap lehet ültetni fát,fagyban nem mert a gyökér megfázik.Tehát ha nincs fagy ültetheted,én így tanultam és csináltam-(om).
Sziasztok! Kicsit off a téma kérdésem a következö ilyen időbe még érdemes fát ültetni. A mult héten eltávozott a LECSÓ kutyánk és anak a sírjára szeretnénk egy fát ültetni. Az lesz a mi kutya fánk. Csak félek hogy ebben a hidegbe nem túl jó ötlet a fa ültetés.
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraSzia!
Nekem volt deleks v.f ekem.
16 loero kevés hozzá,minimum 25kell neki.
Ha valamiben tudok segíteni,ezzel kapcsolatban vagy további kérdésed lenne
írj privatba
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraGEO egy fejes váltvaforgatós olasz eke!! Keress rá a neten,kb 2 kiló :-) viszont kifogástalan!!Munka közben is megnézheted a ˇˇjutubonˇˇ
Válasz bice #31428. hozzászólásáraVan az élkefémnél jobb anyag is!!!
Sima bevont elektródás felrakást is lehet csinálni!!
Keress a neten felrakó elektródás és azzal is fel lehet rakni..
Válasz csoppika #31427. hozzászólásáraÜdv.
Köszi az idézett hozzászólást(Mfpisti),már olvastam a lengő eke fórumon.Sajnos túl sok infót nem tudtam meg,hogy min javítsak.Én tettem minden ekére ekenádat.
Szeretném kérdezni,hogy az élkefém elektródának mi a száma(neve).Láttam
török videókat,ott a kormánylemezt is keskenyítették.(ilgi dragon pulluk,helikopter pulluk)
Válasz bice #31426. hozzászólásáraValakitől szerezz kopott ekevasat, a két végét rakd fel élefémmel... A howard plow google találatoknál nézd a képeket, hol van kopó, és alul ekevas szélesítés... Sok szerencsét, bár szerintem nehéz húzású lesz...
"Mfpisti | 2008-02-10 20:55:59
Én még a kilencvenes évek elején láttam egy IKR bemutatón az eredeti HOWARD változatot.
A 180-as fiat,szart-hugyozott a 4 fej előtt!
Viszont brutális jól forgatott.A föld előre forog,és nem végigcsúszva megfordul,mint a hagyományosnál.
Utána ilyen ekéről álmodta.Azon agyaltam hogy építek egyet.
Később partnergazdaságnál láttam,és ott elmondták hogy elég rossz az oldaltartása.
Később gyártották idehaza is a Howard licencet"
Az utolsó mondat lényeges... A hagyományos eke kivitelnél a nád tart oldalról(ellentart a kormánylemez hatásának), hogy a traki után egyenesen menjen az eke...
Válasz krizol #31418. hozzászólásáraÜdv.
Még csak próba volt,le van hegesztve az állító,mert nincs kifúrva a csapszeg helye.Próbálom megtalálni a helyes szöget,és akkor kifúrom,és átállítom a másik oldalra. Még gondolkodtam orros ekevason(ráhegesztem),hátha jobban belekap a földbe.
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraEmlékeim szerint valakinek volt 16 lovas Mitsuhoz. Véleménye szerint annak sok volt. Alternatívát én sem tudok, sok esetben nekem is jobb lenne egy 1 fejes vf. nagyobb fogásszélességgel, de egyelőre nincs.
Sziasztok! Akkor most tényleg senkinek nincs véleménye a deleks 25 váltva forgatós ekéről?Van videó,képek is róla.Mennyire tűnik erős, időtálló konstrukciónak? A gépigény is érdekelne.Esetleg még milyen egyes váltva fogatósok akadnak 20 ló-ig? Köszi!
Válasz bice #31417. hozzászólásáraÜdv Bice!
Jónak mutatkozik a szerkezet!A másik irányba nem próbáltátok a szántást?Gondolom ez lett volna a cél, a váltvaforgatós hejettesitése!
Szép napot mindenkinek!
Volt itt a topikban szó szalagfűrészről, én most csináltam képeket a sajátomról.
Olyan kialakítású, hogy meglehet emelni traktorral is és lehet vontatni is a telephelyen belül..
Válasz Miklós Tibor #31409. hozzászólásáraSzia!
Na végre egy vérbő Dél-Somogyi fórumtárs!
Hárompont felfüggesztést aránylag könnyen kapsz rá. A Keletagró-nál biztosan, de a többi kistrakesz forgalmazónál is.
Többiben a Yanisok biztosan segítenek.
Sziasztok!Dél-somogyból csatlakoznék hozzátok...Öcsikém régi vágya teljesült a napokban egy kis yanmar traki"személyében".
Ehhez szeretném a segítségetek kérni...Valami doksi jó lenne hozzá,amiben átlátható lenne a gép.Ja igen a típus F165 Forte.Szeretne rá 3 pont függesztőt,ehhez jó lenne látni hasonlót akár csak képen is...Ha van valaki,aki szintén ezt a típust használja szívesen vennék tőle pár hasznos infót,tippet a géppel kapcsolatban!
Válasz 74 Misi #31395. hozzászólásáraÜdv.
Nem tudom még nem láttam ilyet,az utolsó képen már vannak ekenádak az ekén.Ha kész lesz majd megnézed.(lehet hogy te leszel a videós)
Válasz hspityu #31391. hozzászólásáraÜdv.
Sajnos én is csak képen,és videón láttam(pl:Ilgi dragon pulluk) ilyen ekét,ezért kérnék beállítási adatokat.Egyébként csak kicsi lengő ekét csinálok.Ha sikerül akkor majd segítséget kérek video készítéshez,feltöltéshez.
35441 hozzászólás
Üdv! Érdeklődöm, hogy a kubota B7000 első hajtásánál szeretném kicserélni a szimmeringet mind a két oldalon mert folyik az olaj a felni belsején keresztül, a pitmankart kivettem de alul van egy csapszeg szerűség az hogy jön ki? Ha esteleg nem így lehet kicserélni a szimmeringet akkor kérlek segítsetek. Köszönöm
Válasz gadnel.rouseau #31439. hozzászólására
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:35:18
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-06 11:35:23
Válasz 74 Misi #31436. hozzászólásáraMisi fagymentes nap lehet ültetni fát,fagyban nem mert a gyökér megfázik.Tehát ha nincs fagy ültetheted,én így tanultam és csináltam-(om).
Sziasztok! Kicsit off a téma kérdésem a következö ilyen időbe még érdemes fát ültetni. A mult héten eltávozott a LECSÓ kutyánk és anak a sírjára szeretnénk egy fát ültetni. Az lesz a mi kutya fánk. Csak félek hogy ebben a hidegbe nem túl jó ötlet a fa ültetés.
Válasz Lacika... #31434. hozzászólásáraKöszi! Igazából csak körüljárom a témát.Nem létkérdés.
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraSzia!
Nekem volt deleks v.f ekem.
16 loero kevés hozzá,minimum 25kell neki.
Ha valamiben tudok segíteni,ezzel kapcsolatban vagy további kérdésed lenne
írj privatba
Üdv 74Misi.
Megnéztem a"láncos módszert"ekére,nekem tetszett.
A te ekéden is működhet,próbáld ki majd megnézzük!
Válasz Csire #31430. hozzászólásáraKöszi
Válasz Magister #31429. hozzászólásáraüdv.
Köszi az infót,megnézem.
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraGEO egy fejes váltvaforgatós olasz eke!! Keress rá a neten,kb 2 kiló :-) viszont kifogástalan!!Munka közben is megnézheted a ˇˇjutubonˇˇ
Válasz bice #31428. hozzászólásáraVan az élkefémnél jobb anyag is!!!
Sima bevont elektródás felrakást is lehet csinálni!!
Keress a neten felrakó elektródás és azzal is fel lehet rakni..
Válasz csoppika #31427. hozzászólásáraÜdv.
Köszi az idézett hozzászólást(Mfpisti),már olvastam a lengő eke fórumon.Sajnos túl sok infót nem tudtam meg,hogy min javítsak.Én tettem minden ekére ekenádat.
Szeretném kérdezni,hogy az élkefém elektródának mi a száma(neve).Láttam
török videókat,ott a kormánylemezt is keskenyítették.(ilgi dragon pulluk,helikopter pulluk)
Válasz bice #31426. hozzászólásáraValakitől szerezz kopott ekevasat, a két végét rakd fel élefémmel... A howard plow google találatoknál nézd a képeket, hol van kopó, és alul ekevas szélesítés... Sok szerencsét, bár szerintem nehéz húzású lesz...
"Mfpisti | 2008-02-10 20:55:59
Én még a kilencvenes évek elején láttam egy IKR bemutatón az eredeti HOWARD változatot.
A 180-as fiat,szart-hugyozott a 4 fej előtt!
Viszont brutális jól forgatott.A föld előre forog,és nem végigcsúszva megfordul,mint a hagyományosnál.
Utána ilyen ekéről álmodta.Azon agyaltam hogy építek egyet.
Később partnergazdaságnál láttam,és ott elmondták hogy elég rossz az oldaltartása.
Később gyártották idehaza is a Howard licencet"
Az utolsó mondat lényeges... A hagyományos eke kivitelnél a nád tart oldalról(ellentart a kormánylemez hatásának), hogy a traki után egyenesen menjen az eke...
Válasz krizol #31418. hozzászólásáraÜdv.
Még csak próba volt,le van hegesztve az állító,mert nincs kifúrva a csapszeg helye.Próbálom megtalálni a helyes szöget,és akkor kifúrom,és átállítom a másik oldalra. Még gondolkodtam orros ekevason(ráhegesztem),hátha jobban belekap a földbe.
Válasz 74 Misi #31424. hozzászólására
Válasz psycho #31423. hozzászólásáraBT66-nak volt ilyesmi ha jól emlékszem.
Válasz erdohazi1980 #31422. hozzászólásáraEmlékeim szerint valakinek volt 16 lovas Mitsuhoz. Véleménye szerint annak sok volt. Alternatívát én sem tudok, sok esetben nekem is jobb lenne egy 1 fejes vf. nagyobb fogásszélességgel, de egyelőre nincs.
Sziasztok! Akkor most tényleg senkinek nincs véleménye a deleks 25 váltva forgatós ekéről?Van videó,képek is róla.Mennyire tűnik erős, időtálló konstrukciónak? A gépigény is érdekelne.Esetleg még milyen egyes váltva fogatósok akadnak 20 ló-ig? Köszi!
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-04 15:42:12
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-12-04 15:42:19
Találkozott már valaki Gallignani kiskocka bálázóval? nagyonrégi nagyonrozsdás de kell nekem
Válasz bice #31417. hozzászólásáraÜdv Bice!
Jónak mutatkozik a szerkezet!A másik irányba nem próbáltátok a szántást?Gondolom ez lett volna a cél, a váltvaforgatós hejettesitése!
Válasz 74 Misi #31415. hozzászólásáraÍgy már okéköszi.
Válasz 74 Misi #31412. hozzászólásáraÜdv.
A youtube-on megnéztem.(figyu ez nem én vagyok???)köszi a feltöltést,és a videót!
Válasz bice #31414. hozzászólásáraEzt próbáld meg. LENGŐ EKE PRÓBA
Válasz 74 Misi #31412. hozzászólásáraÜdv.
Lehet hogy ismerős ,de nekem itt az agroinformon nem indul el a video.
Válasz Magister #31411. hozzászólásáraSzia!
Nagyon jól összeraktad. Esetleg olyan kép nincs amin látszik egyben az egész? :)
Én még nézelődök :/
Válasz bice #31408. hozzászólásáraBice nézd mit találtam. Nem ismerős véletlenül?LENGŐ EKE PRÓBA
Szép napot mindenkinek!
Volt itt a topikban szó szalagfűrészről, én most csináltam képeket a sajátomról.
Olyan kialakítású, hogy meglehet emelni traktorral is és lehet vontatni is a telephelyen belül..
Válasz Miklós Tibor #31409. hozzászólásáraSzia!
Na végre egy vérbő Dél-Somogyi fórumtárs!
Hárompont felfüggesztést aránylag könnyen kapsz rá. A Keletagró-nál biztosan, de a többi kistrakesz forgalmazónál is.
Többiben a Yanisok biztosan segítenek.
Sziasztok!Dél-somogyból csatlakoznék hozzátok...Öcsikém régi vágya teljesült a napokban egy kis yanmar traki"személyében".
Ehhez szeretném a segítségetek kérni...Valami doksi jó lenne hozzá,amiben átlátható lenne a gép.Ja igen a típus F165 Forte.Szeretne rá 3 pont függesztőt,ehhez jó lenne látni hasonlót akár csak képen is...Ha van valaki,aki szintén ezt a típust használja szívesen vennék tőle pár hasznos infót,tippet a géppel kapcsolatban!
Köszönettel!
Szép estét mindenkinek!
Válasz 74 Misi #31407. hozzászólásáraÜdv.
Ezt az üzenetet most olvastam,mégis hívtalak,na látod ez a telepátia.
Válasz bice #31396. hozzászólásáraSzólj nyugodtan megyek. Nagyon kíváncsi vagyok rá. Viszem a Kék Ördögöt is azzal is meg húzzuk.
Válasz 74 Misi #31387. hozzászólásáraNem
Válasz hspityu #31401. hozzászólásáraüdv.
Remélem működik,a videókon jónak tűnik(a fizika)!!??
Válasz Plútó #31403. hozzászólásáraBocsi ez a jó link.http://www.jofogas.hu/pest/Valtvaforgato_eke_1_fejes_59068364.htm
Váltós 1-es ekék jó áron.http://www.jofogas.hu/magyarorszag/mezogazdasagi-gep-?o=2
Kis traktorra,kis eke,de cserélös,kis pénzért.Most csapjon le rá,csak 70 ropi...
Válasz bice #31399. hozzászólásáraGondolom a fizika is benne van ebben az ekében.
Arra gondolok,hogy az erőhatások valahogy kiegyenlítik egymást.
Jelentem új vízpumpa a helyén. Oraker Kft.-től van.35 papír volt az ára.
Egyébként csak kétfejesre terveztem,csak háromat adott ki a cső.Kicsit később megcsináltam a harmadikat is.
Válasz hspityu #31397. hozzászólásáraÜdv.
Igen,de nem teszek rá hidraulikát,csak mechanikus csapot(kézzel kell átlökni).
Válasz bice #31394. hozzászólásáraNagyon kíváncsi vagyok,ez helyettesítené a váltvaforgatós ekét.
Nem tudom még nem láttam ilyet,az utolsó képen már vannak ekenádak az ekén.Ha kész lesz majd megnézed.(lehet hogy te leszel a videós)
Válasz bice #31394. hozzászólásáraNem fogja tekerni a trakit?
Válasz bice #31393. hozzászólásáraÜdv urak íme egy pár kép!!
Válasz hspityu #31391. hozzászólásáraÜdv.
Sajnos én is csak képen,és videón láttam(pl:Ilgi dragon pulluk) ilyen ekét,ezért kérnék beállítási adatokat.Egyébként csak kicsi lengő ekét csinálok.Ha sikerül akkor majd segítséget kérek video készítéshez,feltöltéshez.
Válasz 74 Misi #31384. hozzászólásáraEz komoly lett Misi.