Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bice #31379. hozzászólásáraÉn csak képről, meg videóról láttam ilyet,nekem is tetszik ,nagyon szép a munkája.
Egy kicsi lengőekét ha csinálsz ,akkor mindenképpen csinálj róla videót.
Amennyiben nagyon készítesz arról is!
Nem én csináltam a herkentyüt. 2x4 késes és kb 8-10 cm darabokra vágja ( a vékonyokat hosszabbra, a vastagabbakat rövidebre ) de majd megmérem pontosabban. Nagyon haladós kb 2,2.5 perc/zsák.
Válasz 74 Misi #31385. hozzászólásáraCsak vicceltem ez nem rádió hangszóró.Mert ugye a rádió nem férne ezt pedig fel tudom bárhova akasztani és hallom is mert hango
Üdv urak.
Előre is bocs az off-ért.
Nekikezdtem egy lengő eke építésnek,de nem találtam róla műszaki leírást(beállítási szög stb...)a lengő eke fórum sajna nem megy.
Hátha valaki látott már a neten műszaki rajzot,ha elküldené (privát),vagy azt hogy hol lehet elérni nagyon megköszönném!!
Válasz Mtom #31372. hozzászólásáraAz tök jó amit találtál. Mármint szerintem. Bár vannak itt nálam nagyobb májerek olaj ügyben, de én az öregebb gépekhez (autó, trakesz, stb) félszintetikus olajat használok.
A márka szerintem kb. mindegy, csak neves cég legyen, én azért Castrolozok, mert még ifjú koromból szimpatikus.
A motorba pedig a Castrol Magnatec 15W-40 A3/B4 -olajat használom,ezt nem is tervezem lecserélni másikra,mert bevált.
Azt nem tudom miért jobb a félszintetikus,a full szintetikustól,de gyanítom,hogy nem öregszik meg hasonlóan jó dolgok miatt.Én évente átlag,két szer cserélek olajat ,így nem érzem azt,hogy váltanom kellene,egy szintetikusabb olajra.
Üdv az uraknak. Egyik barátomnak kéne egy kis segítség fortschritt ekére keresünk ekevasat ( nem kell kovácsolt mert az drága minimálisat van csak az mtz mögött ez az eke használva )
Bocs az off-ért!
Válasz Bencsiki #31368. hozzászólásáraKöszönöm . És az számit , hogy ásványi , félszintetikus vagy szintetikus ?
Pl ez ?
https://filterabc.hu/CASTROL-MAGNATEC-15W40-4L
Válasz Csire #31363. hozzászólásáraÜdv.
Ez a probléma már többször felmerült itt a fórumon.
Motorolajból a 15w-40-es(tökéletes az Eneos is).
Szelephézagot hideg motornál állítunk(nem fagyos hanem semleges hőmérsékleten+10+15C fokon)
kipufogó sz:0,25mm
szívó sz:0,20mm
De lehet egyforma is.
Válasz Mtom #31361. hozzászólásáraÉn azt használom, amit a kézikönyv előír. Legalábbis eddig így volt. Idéntől a motorba Castrol diesel 15W-40-et használok, de csak azért, mert az Agip 15W-40 20 literes kiszerelésben van, pont ennyi kell a váltóba és nincs kedvem darabokkal szuttyogni. A 4 l. Castrol pedig pont elég a motorba.
Válasz 74 Misi #31347. hozzászólásáraTe Misi!
Vann ezen az eszközön valami biztonsági cucc? Mert ha erről bármelyik alkatrész elszabadul, akkor az bizony letarolja a fél erdőt amire megáll, az biztos!
Sziasztok! Kérdeznék,mert nem teljesen egyértelmű számomra 1-2 dolog!1:Motorolajból a 10-40,vagy a 15-40?? (ENEOS Japan).2:Szelephézag állítás hidegen,vagy melegen,és mennyire?? Előre is köszönöm!!
Sziasztok!
Nem akarok reklámot csinálni senkinek, de amikor én kerestem egytengelyes kistrakit, akkor nem nagyon volt az országban épkézláb áron, és más is keresgélte őket. Most találtam Kkhalason. A mitsu elkelt;)
Egy éve van nálam a traki . Elérkezett az idő az olajcserére . Meg már eléggé sötét szine is van neki . Szerintetek cseréljek a váltóban is ? Bár a karbantartási papir szerint még nem kéne . De tölteni kell rá mert nem éri el a nivó . Agip multitech 15W - 40 et ir a motorba is meg a váltóba is . Van ennél jobb minőségű vagy ti milyent szoktatok használni ? Köszönöm a válaszokat .
Válasz Dutrás-Pisti #31354. hozzászólásáraSzia!
Köszönöm a hozzászólásod!
Igen, ezt mondták már, hogy erős,massziv legyen a váz, hogy ne tudjon beremegni. nem lesz kisebb,mint 600 ;)
Válasz 74 Misi #31343. hozzászólásáraÜdv.
Most Cegléden,csak "bice" álnéven írok(BZ)!!
Nem véletlen neked írtam Beni bácsit.
Néha azért szoktunk talizni.
Válasz --Geri-- #31352. hozzászólásáraHelló Geri!
Csak annyit szeretnék még a szalagfűrésszel kapcsolatosan,hogy ne sajnáld ki az anyagot!
Itt arra gondolok,hogy legyen erős anyagból,hogy ne tudjon berezegni üzem közben,mert neki fog állni pattogni az asztal és nehéz lesz fűrészelni.
Lásd a nagyobb kategóriás szalagfűrészeket,hogy mekkora súlyuk van!
Abból igazat adok magisternek,hogy 600-nál kisebbet ne csináltasd.Ha nem akarsz hamar elfáradni,akkor csináltasd a szalagot, kicsi fogúra!
Talán tudtam segíteni István.
Misi ez nagyon masszivnak néz ki . Lehet tudni nagyjából mennyibe fáj egy ilyen szerkezet elkészitése ?
Látom , hogy a szántó fórumba neked is érdekes a lánc azon az ekén . Megnéztem többször is a videót de én nem látom az előnyét . Majdnem inkább , hogy fogja a földet . De ez lehet csak azért van mert nem értek hozzá .
Válasz Magister #31351. hozzászólásáraKöszönöm, megkaptam őket. Köszönöm a képet a körfűrészről. ÚGy döntöttem szalagfűrész lesz. MEggyőztetek :)
Már csak egy jó szakit kellene keresnem aki megcsinálná nekem
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraSzia!
Küldtem emailt.
Szalagfűrészt 600-as nál kisebbet NE keress magadnak!! Az alattiak csak játszani jók..
Illetve a tárcsák görbületi sugara miatt a lapok hajlamosabbak a repedezésre..
Válasz krizol #31345. hozzászólásáraSzia krizol!
Én is már csak 3 embernek fűrészelek.
A Dutrám már nincsen meg,T4K-10A30-al hajtatom.
Itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=obbapP53PVU
Válasz Dutrás-Pisti #31344. hozzászólásáraÜdv!
Igazad van az itt leirtakban, csak az a helyzet, hogy sokan vagyunk ugy hogy az egy szerübbet és az olcsóbbat választjuk.Aki nem "ipari" nagyságban apritja a fát, az szerintem megelégszik egy "cirkulával" amit odahaza a meglevő anyagokból , alkatrészekből a sufnyiban össze állit!
Válasz --Geri-- #31339. hozzászólásáraHelló Geri!
Több szempont miatt is javaslom neked a szalagfűrésszet.
1.Kevés fűrész por van utána,körfűrésznél sokkal több!
2.550-es szalagfűrésznél kb.20-25cm átmérőjű fát is el tudsz vágni,körfűrésznél ez kb. 15-20 cm.
3.Ha elszakad a szalag, az nem fog kárt tenni benned,körfűrésznél ha letörik egy fog vagy eltörik a lap,hát nem lennék ott az biztos!
4.Itt egy vágás alatt át tudod fűrészelni a fát,körfűrésznél többször kell forgatnod!
5. A szalagfűrész lap szerintem sokkal több vágást kibír mint a körfűrész lap.
6.Még az éleztetés is talán olcsóbb.
7.Ezt bármivel meg tudod hajtatni.
Hidd el hogy jobb a szalagfűrész,mint a körfűrész!
Körfűrész az szép anyag vágáshoz jó!(mint a bútorlap vagy deszka)
Több mint 10 évig vágtam tűzifát!
Nézd meg itt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=1_U5BDOnE0Y
Válasz Magister #31340. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ. S köszönöm, hogy segiteni próbáltok. Öröm itt lenni, köztetek!!!
Köszönöm a lehetőséget, Magister. Élek is lehetőséggel, irtam neked.
35441 hozzászólás
Válasz bice #31379. hozzászólásáraÉn csak képről, meg videóról láttam ilyet,nekem is tetszik ,nagyon szép a munkája.
Egy kicsi lengőekét ha csinálsz ,akkor mindenképpen csinálj róla videót.
Amennyiben nagyon készítesz arról is!
Válasz szecsodigabor19871 #31388. hozzászólásáraSzia Gabi !
Nem én csináltam a herkentyüt. 2x4 késes és kb 8-10 cm darabokra vágja ( a vékonyokat hosszabbra, a vastagabbakat rövidebre ) de majd megmérem pontosabban. Nagyon haladós kb 2,2.5 perc/zsák.
Válasz bice #31379. hozzászólásáraSzerintem felejtsd el... A trakid lef@ssa a bokáját tőle...
Válasz 74 Misi #31384. hozzászólásáraHány késes lett joo apróra vágja szépen dolgozik
Esetleg eladásra nem gyártassz?
Válasz giriczmp1 #31386. hozzászólásáraPróbáltad már? Nem nyomja el a traki hangja?
Válasz 74 Misi #31385. hozzászólásáraCsak vicceltem ez nem rádió hangszóró.Mert ugye a rádió nem férne ezt pedig fel tudom bárhova akasztani és hallom is mert hango
Válasz giriczmp1 #31383. hozzászólásáraEz milyen rádió?
Válasz szecsodigabor19871 #31378. hozzászólásáraA próba üzem meg volt de sajnos egyedül voltam, így sajna még nincs videó. Pár képet azért csináltam. Lényegesen jobb a daráló mint a régi.
Megjött a rádiom a trakira.
Válasz bice #31379. hozzászólásáraT
Válasz szecsodigabor19871 #31378. hozzászólásáraÜdv!
Én meg, hogy ki kel e?
Üdv urak.
Előre is bocs az off-ért.
Nekikezdtem egy lengő eke építésnek,de nem találtam róla műszaki leírást(beállítási szög stb...)a lengő eke fórum sajna nem megy.
Hátha valaki látott már a neten műszaki rajzot,ha elküldené (privát),vagy azt hogy hol lehet elérni nagyon megköszönném!!
Válasz 74 Misi #31367. hozzászólásáraGeatulálok nagon szép darb lett!!
Az első bevetésről nagyon várom a videót !
Válasz Mtom #31372. hozzászólásáraAz tök jó amit találtál. Mármint szerintem. Bár vannak itt nálam nagyobb májerek olaj ügyben, de én az öregebb gépekhez (autó, trakesz, stb) félszintetikus olajat használok.
A márka szerintem kb. mindegy, csak neves cég legyen, én azért Castrolozok, mert még ifjú koromból szimpatikus.
Válasz --Geri-- #31375. hozzászólásáraAz enyémben a MOL SAE 80W-90 viszkozitású van.Esetleg egy komolyabbat is rakhatsz bele más gyártótól.
A motorba pedig a Castrol Magnatec 15W-40 A3/B4 -olajat használom,ezt nem is tervezem lecserélni másikra,mert bevált.
Azt nem tudom miért jobb a félszintetikus,a full szintetikustól,de gyanítom,hogy nem öregszik meg hasonlóan jó dolgok miatt.Én évente átlag,két szer cserélek olajat ,így nem érzem azt,hogy váltanom kellene,egy szintetikusabb olajra.
Válasz --Geri-- #31374. hozzászólásáravagy 80-90?
Üdvözlöm az Urakat!
Lenne egy kérdésem nekem is olajal kapcsolatban.
Melyik hajtómű viszkozitás jobb,traktorba előre?
78-80, 75-90 vagy 75-85?
Üdv az uraknak. Egyik barátomnak kéne egy kis segítség fortschritt ekére keresünk ekevasat ( nem kell kovácsolt mert az drága minimálisat van csak az mtz mögött ez az eke használva )
Bocs az off-ért!
Válasz Bencsiki #31368. hozzászólásáraKöszönöm . És az számit , hogy ásványi , félszintetikus vagy szintetikus ?
Pl ez ?
https://filterabc.hu/CASTROL-MAGNATEC-15W40-4L
Válasz bice #31370. hozzászólásáraKöszönöm!!!!
Válasz Csire #31363. hozzászólásáraÜdv.
Ez a probléma már többször felmerült itt a fórumon.
Motorolajból a 15w-40-es(tökéletes az Eneos is).
Szelephézagot hideg motornál állítunk(nem fagyos hanem semleges hőmérsékleten+10+15C fokon)
kipufogó sz:0,25mm
szívó sz:0,20mm
De lehet egyforma is.
Válasz 74 Misi #31367. hozzászólására
Válasz Mtom #31361. hozzászólásáraÉn azt használom, amit a kézikönyv előír. Legalábbis eddig így volt. Idéntől a motorba Castrol diesel 15W-40-et használok, de csak azért, mert az Agip 15W-40 20 literes kiszerelésben van, pont ennyi kell a váltóba és nincs kedvem darabokkal szuttyogni. A 4 l. Castrol pedig pont elég a motorba.
Válasz Bencsiki #31365. hozzászólásáraJelentem a burkolat is meg van.
Válasz --Geri-- #31358. hozzászólásáraAmi szép az szép. Gratula.
Válasz 74 Misi #31347. hozzászólásáraTe Misi!
Vann ezen az eszközön valami biztonsági cucc? Mert ha erről bármelyik alkatrész elszabadul, akkor az bizony letarolja a fél erdőt amire megáll, az biztos!
Hidraulika Szűrő ezt a típust árulják még?
Sziasztok! Kérdeznék,mert nem teljesen egyértelmű számomra 1-2 dolog!1:Motorolajból a 10-40,vagy a 15-40?? (ENEOS Japan).2:Szelephézag állítás hidegen,vagy melegen,és mennyire?? Előre is köszönöm!!
Sziasztok!
Nem akarok reklámot csinálni senkinek, de amikor én kerestem egytengelyes kistrakit, akkor nem nagyon volt az országban épkézláb áron, és más is keresgélte őket. Most találtam Kkhalason. A mitsu elkelt;)
http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Egy_hengeres_rotakapa_Yanmar___Mitsubishi_58173521.htm?first=1
Sziasztok srácok :)
Egy éve van nálam a traki . Elérkezett az idő az olajcserére . Meg már eléggé sötét szine is van neki . Szerintetek cseréljek a váltóban is ? Bár a karbantartási papir szerint még nem kéne . De tölteni kell rá mert nem éri el a nivó . Agip multitech 15W - 40 et ir a motorba is meg a váltóba is . Van ennél jobb minőségű vagy ti milyent szoktatok használni ? Köszönöm a válaszokat .
Válasz --Geri-- #31358. hozzászólásáraÜdv.
Tényleg szépen dolgozik az ekéd,gratula hozzá.
Válasz --Geri-- #31358. hozzászólásáraSzép munka.
Új szerzeményem :D
Ma meg volt a teszt, igy elsőre kijelenthetem, hogy nem bántam meg.
Előre szólok, a videóban az eleje kötött, közepétől meg homokosabb a föld.
https://www.youtube.com/watch?v=mVQ_IdD2GAE
https://www.youtube.com/watch?v=Xq-BU5Hx0gI
Válasz bice #31355. hozzászólására Így már oké.
Válasz Dutrás-Pisti #31354. hozzászólásáraSzia!
Köszönöm a hozzászólásod!
Igen, ezt mondták már, hogy erős,massziv legyen a váz, hogy ne tudjon beremegni. nem lesz kisebb,mint 600 ;)
Örömmel fogadóm a segitséget!
Válasz 74 Misi #31343. hozzászólásáraÜdv.
Most Cegléden,csak "bice" álnéven írok(BZ)!!
Nem véletlen neked írtam Beni bácsit.
Néha azért szoktunk talizni.
Válasz --Geri-- #31352. hozzászólásáraHelló Geri!
Csak annyit szeretnék még a szalagfűrésszel kapcsolatosan,hogy ne sajnáld ki az anyagot!
Itt arra gondolok,hogy legyen erős anyagból,hogy ne tudjon berezegni üzem közben,mert neki fog állni pattogni az asztal és nehéz lesz fűrészelni.
Lásd a nagyobb kategóriás szalagfűrészeket,hogy mekkora súlyuk van!
Abból igazat adok magisternek,hogy 600-nál kisebbet ne csináltasd.Ha nem akarsz hamar elfáradni,akkor csináltasd a szalagot, kicsi fogúra!
Talán tudtam segíteni István.
Válasz 74 Misi #31347. hozzászólásáraSziasztok :)
Misi ez nagyon masszivnak néz ki . Lehet tudni nagyjából mennyibe fáj egy ilyen szerkezet elkészitése ?
Látom , hogy a szántó fórumba neked is érdekes a lánc azon az ekén . Megnéztem többször is a videót de én nem látom az előnyét . Majdnem inkább , hogy fogja a földet . De ez lehet csak azért van mert nem értek hozzá .
Válasz Magister #31351. hozzászólásáraKöszönöm, megkaptam őket. Köszönöm a képet a körfűrészről. ÚGy döntöttem szalagfűrész lesz. MEggyőztetek :)
Már csak egy jó szakit kellene keresnem aki megcsinálná nekem
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraSzia!
Küldtem emailt.
Szalagfűrészt 600-as nál kisebbet NE keress magadnak!! Az alattiak csak játszani jók..
Illetve a tárcsák görbületi sugara miatt a lapok hajlamosabbak a repedezésre..
Válasz psycho #31349. hozzászólásáraMinden egyedileg van csinálva. A régi ágdarabolómhoz képest nagyon brutális lett .
Válasz 74 Misi #31347. hozzászólására
Fogaskerékszett egyedileg forgácsolt, vagy valami széria cucc?
Válasz Dutrás-Pisti #31346. hozzászólására Pisti a tnk ban t30motorvan ez könyen viszi!!
Eladtam a régi ágdarabolómat Most készül az új. hétfőn lesz a teszt üzem.
Válasz krizol #31345. hozzászólásáraSzia krizol!
Én is már csak 3 embernek fűrészelek.
A Dutrám már nincsen meg,T4K-10A30-al hajtatom.
Itt egy videó:
https://www.youtube.com/watch?v=obbapP53PVU
Válasz Dutrás-Pisti #31344. hozzászólásáraÜdv!
Igazad van az itt leirtakban, csak az a helyzet, hogy sokan vagyunk ugy hogy az egy szerübbet és az olcsóbbat választjuk.Aki nem "ipari" nagyságban apritja a fát, az szerintem megelégszik egy "cirkulával" amit odahaza a meglevő anyagokból , alkatrészekből a sufnyiban össze állit!
Válasz --Geri-- #31339. hozzászólásáraHelló Geri!
Több szempont miatt is javaslom neked a szalagfűrésszet.
1.Kevés fűrész por van utána,körfűrésznél sokkal több!
2.550-es szalagfűrésznél kb.20-25cm átmérőjű fát is el tudsz vágni,körfűrésznél ez kb. 15-20 cm.
3.Ha elszakad a szalag, az nem fog kárt tenni benned,körfűrésznél ha letörik egy fog vagy eltörik a lap,hát nem lennék ott az biztos!
4.Itt egy vágás alatt át tudod fűrészelni a fát,körfűrésznél többször kell forgatnod!
5. A szalagfűrész lap szerintem sokkal több vágást kibír mint a körfűrész lap.
6.Még az éleztetés is talán olcsóbb.
7.Ezt bármivel meg tudod hajtatni.
Hidd el hogy jobb a szalagfűrész,mint a körfűrész!
Körfűrész az szép anyag vágáshoz jó!(mint a bútorlap vagy deszka)
Több mint 10 évig vágtam tűzifát!
Nézd meg itt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=1_U5BDOnE0Y
Válasz bice #31341. hozzászólásáraSzia Bice ! Te hol laksz? Mert nálunk is egy Beni "bácsi " élezi a fűrész lapokat.
Válasz Magister #31340. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ. S köszönöm, hogy segiteni próbáltok. Öröm itt lenni, köztetek!!!
Köszönöm a lehetőséget, Magister. Élek is lehetőséggel, irtam neked.