Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR411.35 FtUSD391.7 FtCHF441.7 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 74 Misi #31336. hozzászólásáraÜdv.
Nem a hagyományost javasolta,csak a sűrűbb fogazást.Ezt otthon is meg tudom élezni,mert ha elviszem(Beni bácsinak)egy hónapot is várhatok rá(mint tudjuk).
Válasz --Geri-- #31339. hozzászólásáraSzia!
Mondjuk, hogy én már sokat vágtam..nem keveset.. de csak a szalag fűrészt tudom ajánlani!
a körfűrésznek sokkal több "korláta" van!!
Sokan ,-"félnek" a szalagfűrésztől.. nem kell, mindkettővel meglehet dögölni..:-))
Ha, van kérdésed akkor írj rám, nem egget építettem már.. és nem csak szalagfűrészt, hanem körfűrészt is..
Én szalag fűrésszel 10 m3 méterfát egy délelött össze kugliztam, másod magammal úgy, hogy volt bőven cigi, meg pia szünet is..
Sokszor az aki leszedte a kuglit nem győzte.. na mondjuk én adni is szokta neki rendesen..
Az én fűrészemen '55cm még át megy....:-)
Válasz 74 Misi #31337. hozzászólásáraSima asztalos
Igazából nem tudom melyik lenne jobb. Szalagfűrészt nem találtam olyat, ami 600-as és stabil, massziv lenne.
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraElég összetett a dolog. Lapkás fűrészlapokból 3 alap kategória van. 1. hosszvágó, 2. durva keresztvágó, 3. univerzális. Ezen belül természetesen jönnek a variációk, ha maradunk az univerzálisnál, az van sima verzióban, ahol az alaptestbe minden fogra van forrasztva lapka. Aztán van a drágább, felhasználóbarátabb verzió, ahol minden lapka közé jut egy mélységhatároló fog, aminek a funkciója ugyan az, mint a láncfűrész láncon. Az határolja be, 1-1 fog mekkora forgácskeresztmetszetet tudjon leválasztani. Traktor meghajtásnál, ahol van megfelelő erő, nem kell sűrű fogazású, jó a közepes, kissé ritka, főleg tüzifához. Az a lényeg, legyen kraft ami eltekeri, akkor rettentő szaporán lehet vele dolgozni. Szerintem egy billenővályús körfűrész lényegesen egyszerűbb, igénytelenebb megoldás egy szalagfűrésznél. Mindkettőnek megvannak az előnyei, de méterfára, hasított méterfára biztos, hogy a körfűrész a praktikusabb. Én pont most kezdtem bele egy építésébe, mert fárasztónak találom szalagfűrészen húzkodni a méterfát. Arról nem beszélve, hogy ami nincs hasítva, egyfolytában tartani kell, ne fordítsa ki a kezedből. A végére hozzáteszem, semmi bajom a szalagfűrésszel, igazából az a jó, ha van mindkettő.
Válasz bice #31333. hozzászólásáraValószínű a köszörülős emberke azért javasolta a hagyományos korongot mert azt lényegesen sűrűbben kell hozzá hordani.
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraÜdv.
A szalagfűrészes dolog nem jött össze??Én inkább szalagfűrész párti vagyok.Ágfához a körfűrész is jó,de ha vastagabbat szeretnél vágni nem éri át.
Nekünk a körfűrészhez(elektromos)a köszörűs szaki a sok apró fogat javasolta(nem vídiás).Egyébként a vídiást sokkal nehezebb éleztetni elkapsz egy szöget,követ kipattan.
Elnézést a off témáért.
Találtam egy kardán meghajtású körfűrészt.Hétvégén megyek megnézni.
Addig lenne egy kérdésem hozzátok, hátha tud valaki segiteni.
Méter és ágfát szeretnék vágni vele. Vidiás lapokat nézegetem. De nem tudom melyik a jobb? A sűrű vagy a ritkább fogazatú?
Jelenleg 500-as lap van hozzá. De szerintem 400-450-es megy majd rá,ha...
Köszönöm.
Válasz Csire #31329. hozzászólásáraÜdv.
Remélem sikerrel jársz és hamarosan újra pöfög a trakid.Próbáld meg azokat a lehetőségeket amit a kollégák(Balu2,Dutrás Pisti)ajánlottak.
Válasz bice #31308. hozzászólásáraÜdv! Kelet-Agro nál egyszerüen nincs,és nem is biztattak ilyesmivel,Orakernél azt mondták mostanság "probléma" van a beszállítóval...Ennyi..Próbálok optimista lenni,meg amúgy sincs más lehetőségem
Válasz hspityu #31322. hozzászólásáraSzia!
Aliexpressről szoktam rendelni, például cipőt, vagy munkalámpát a trakeszra, is rendeltem már. Ha tudok segíteni a megrendelésben!
Válasz Plútó #31321. hozzászólásáraEgyik ismerősöm már rendelt Kínából játékot ,meg cipőt,tablet-et.Traktor vízpumpát még nem, nem a szomszédban van, kb 2-4 hét mire ideér a cucc.Plusz ha x dollár felett van,akkor vámolják is.A pontos határt nem tudom.
Igazából szerinte teljesen biztonságos,volt hogy visszakérte a vételárat,és vissza is kapta,mert nem azt kapott amit kért.A terméket nem kellett visszaküldenie.
Én még nem rendeltem,sajnos nem tudok annyira angolul.
Válasz Gábor Gábor #31317. hozzászólásáraAzokat ma nem tudtam elérni.Utánanézek,hogy változott-e az elérhetőségük.Egyébként náluk már próbálkoztam,miután megvettem a trakit (5 éve).Már akkor úgy kotyogott a tengelye,hogy nem jósoltam neki egy fél évet sem.Ahhoz képest lehúzott 5 évet folyás nélkül.Eszembe sem volt már,hogy milyen állapotban van. 3 napja kezdett csepegni,de most már úgy folyik ki belőle,ahogy öntöm bele.
Válasz Plútó #31318. hozzászólásáraPár nap volt ,ha hétfőn elküldöd pénteken már rakhatod befelé,vagy már akkor benne is van.
A posta lehet hogy több idő volt.
Az én vízpumpámat itt csinálták meg 1 év garanciával tömítést küldtek hozzá,plusz milyen fagyállót használjak.Nem mondom,hogy olcsó ,mert a postával együtt 35eft körül volt.
Azóta működik amióta beleraktam,nincs vele gond. http://www.vizpumpa.hu/
Válasz Csire #31307. hozzászólásáraSzia Csire!
Holnap hívd fel nálunk itt Zalaegerszegen (Varró Művek 06/92 510-805,06/92 510-806),itt csinálnak hüvellyel dugattyút és gyűrűt hozzá.
Meg ha elmondod mi a problémád,akkor talán még így is legyártják neked az alkatrészt.
Talán tudtam segíteni István.
Válasz Csire #31306. hozzászólásáraÜdv.
Értem!
A budapesti cég dicséri magát,csak nem öntenek mindig rosszat!Bár jártam én is így"nagy céggel"én sem vinnék oda semmit még egyszer!Legyünk optimisták,neked elsőre sikerül.Egyébként az Orakernél, és a kelet agró-nál mért nem volt dugattyú a gépedhez??.
Válasz bice #31304. hozzászólásáraJa igen,és megvan a hiba oka is..Gyűrű letapadása miatt sérült a dugattyú,amit az olajcsere elmulasztása okozhatott az előző tulajnál,aki a nagyon precíz szabálykövető japán gazdálkodó volt.Nálam csak a kartelgáz jelenléte volt az ami feltünt,és hogy ez nem "biztos" hogy egészséges,aztán jött az hogy na akkor szedjük szét...
Válasz 74 Misi #31303. hozzászólásáraCsak a Bárdi,Láng,Unix webes katalógusait néztem,ott nem találni ilyesmit sajnos.Ezek a japán traktorok JAPÁN "belpiacra" készültek,európai raktárakban van hozzá motorikus alkatrész,ott is csak úgy ,ha "berendelik"..Ezeknek már utána néztem,beszerzik,hozzák de inkább ne akard tudni mennyiért :-)
Válasz Csire #31302. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem minta alapján készítenek neked dugattyút(vannak a neten dugattyúkészítők).De legfontosabb,hogy megtaláld a hiba okát.
35441 hozzászólás
Válasz 74 Misi #31336. hozzászólásáraÜdv.
Nem a hagyományost javasolta,csak a sűrűbb fogazást.Ezt otthon is meg tudom élezni,mert ha elviszem(Beni bácsinak)egy hónapot is várhatok rá(mint tudjuk).
Válasz --Geri-- #31339. hozzászólásáraSzia!
Mondjuk, hogy én már sokat vágtam..nem keveset.. de csak a szalag fűrészt tudom ajánlani!
a körfűrésznek sokkal több "korláta" van!!
Sokan ,-"félnek" a szalagfűrésztől.. nem kell, mindkettővel meglehet dögölni..:-))
Ha, van kérdésed akkor írj rám, nem egget építettem már.. és nem csak szalagfűrészt, hanem körfűrészt is..
Én szalag fűrésszel 10 m3 méterfát egy délelött össze kugliztam, másod magammal úgy, hogy volt bőven cigi, meg pia szünet is..
Sokszor az aki leszedte a kuglit nem győzte.. na mondjuk én adni is szokta neki rendesen..
Az én fűrészemen '55cm még át megy....:-)
Válasz 74 Misi #31337. hozzászólásáraSima asztalos
Igazából nem tudom melyik lenne jobb. Szalagfűrészt nem találtam olyat, ami 600-as és stabil, massziv lenne.
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraElég összetett a dolog. Lapkás fűrészlapokból 3 alap kategória van. 1. hosszvágó, 2. durva keresztvágó, 3. univerzális. Ezen belül természetesen jönnek a variációk, ha maradunk az univerzálisnál, az van sima verzióban, ahol az alaptestbe minden fogra van forrasztva lapka. Aztán van a drágább, felhasználóbarátabb verzió, ahol minden lapka közé jut egy mélységhatároló fog, aminek a funkciója ugyan az, mint a láncfűrész láncon. Az határolja be, 1-1 fog mekkora forgácskeresztmetszetet tudjon leválasztani. Traktor meghajtásnál, ahol van megfelelő erő, nem kell sűrű fogazású, jó a közepes, kissé ritka, főleg tüzifához. Az a lényeg, legyen kraft ami eltekeri, akkor rettentő szaporán lehet vele dolgozni. Szerintem egy billenővályús körfűrész lényegesen egyszerűbb, igénytelenebb megoldás egy szalagfűrésznél. Mindkettőnek megvannak az előnyei, de méterfára, hasított méterfára biztos, hogy a körfűrész a praktikusabb. Én pont most kezdtem bele egy építésébe, mert fárasztónak találom szalagfűrészen húzkodni a méterfát. Arról nem beszélve, hogy ami nincs hasítva, egyfolytában tartani kell, ne fordítsa ki a kezedből. A végére hozzáteszem, semmi bajom a szalagfűrésszel, igazából az a jó, ha van mindkettő.
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraSima asztalos korong fűrész vagy hinta fűrész ?
Válasz bice #31333. hozzászólásáraValószínű a köszörülős emberke azért javasolta a hagyományos korongot mert azt lényegesen sűrűbben kell hozzá hordani.
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraSzalagfűrészt vegyél!!!!!!
Jóval nagyobb a teljesítménye!! Plusz azzal tudsz hosszában is vágni..
A körfűrész billenő asztalos kivitelű??
Válasz Csire #31332. hozzászólásáraHajrá
Válasz --Geri-- #31331. hozzászólásáraÜdv.
A szalagfűrészes dolog nem jött össze??Én inkább szalagfűrész párti vagyok.Ágfához a körfűrész is jó,de ha vastagabbat szeretnél vágni nem éri át.
Nekünk a körfűrészhez(elektromos)a köszörűs szaki a sok apró fogat javasolta(nem vídiás).Egyébként a vídiást sokkal nehezebb éleztetni elkapsz egy szöget,követ kipattan.
Válasz bice #31330. hozzászólásáraÜdv! Rajta vagyok a dolgon,ma elküldtem a sérültet egy szakműhelybe,1-2 héten belül kész lesz azt igérték!
Sziasztok!
Elnézést a off témáért.
Találtam egy kardán meghajtású körfűrészt.Hétvégén megyek megnézni.
Addig lenne egy kérdésem hozzátok, hátha tud valaki segiteni.
Méter és ágfát szeretnék vágni vele. Vidiás lapokat nézegetem. De nem tudom melyik a jobb? A sűrű vagy a ritkább fogazatú?
Jelenleg 500-as lap van hozzá. De szerintem 400-450-es megy majd rá,ha...
Köszönöm.
Válasz Csire #31329. hozzászólásáraÜdv.
Remélem sikerrel jársz és hamarosan újra pöfög a trakid.Próbáld meg azokat a lehetőségeket amit a kollégák(Balu2,Dutrás Pisti)ajánlottak.
Válasz bice #31308. hozzászólásáraÜdv! Kelet-Agro nál egyszerüen nincs,és nem is biztattak ilyesmivel,Orakernél azt mondták mostanság "probléma" van a beszállítóval...Ennyi..Próbálok optimista lenni,meg amúgy sincs más lehetőségem
Válasz Balu2 #31326. hozzászólásáraKöszi az infót!!
Válasz Dutrás-Pisti #31312. hozzászólásáraKöszönöm!!
Válasz Csire #31296. hozzászólásáraSzia!
le szoktam gyártatni,már csináltam 4 Isekit.
Benyák gépműhely Szigetszentmiklós.
Iseki 120 as maróhoz keresünk kardánt. Vki ötlet?
Válasz hspityu #31322. hozzászólásáraSzia!
Aliexpressről szoktam rendelni, például cipőt, vagy munkalámpát a trakeszra, is rendeltem már. Ha tudok segíteni a megrendelésben!
Válasz hspityu #31322. hozzászólásáraHát igen,annál azért hamarabb kéne.Még maradt 4-5 kert,amit ki kéne szántani mielőbb.
Válasz Plútó #31321. hozzászólásáraEgyik ismerősöm már rendelt Kínából játékot ,meg cipőt,tablet-et.Traktor vízpumpát még nem, nem a szomszédban van, kb 2-4 hét mire ideér a cucc.Plusz ha x dollár felett van,akkor vámolják is.A pontos határt nem tudom.
Igazából szerinte teljesen biztonságos,volt hogy visszakérte a vételárat,és vissza is kapta,mert nem azt kapott amit kért.A terméket nem kellett visszaküldenie.
Én még nem rendeltem,sajnos nem tudok annyira angolul.
Válasz hspityu #31319. hozzászólásáraOk.Köszi.
Egyébként az Alibabán van,de én ahhoz nem értek.Marad a hazai megoldás.
Válasz Gábor Gábor #31317. hozzászólásáraAzokat ma nem tudtam elérni.Utánanézek,hogy változott-e az elérhetőségük.Egyébként náluk már próbálkoztam,miután megvettem a trakit (5 éve).Már akkor úgy kotyogott a tengelye,hogy nem jósoltam neki egy fél évet sem.Ahhoz képest lehúzott 5 évet folyás nélkül.Eszembe sem volt már,hogy milyen állapotban van. 3 napja kezdett csepegni,de most már úgy folyik ki belőle,ahogy öntöm bele.
Válasz Plútó #31318. hozzászólásáraPár nap volt ,ha hétfőn elküldöd pénteken már rakhatod befelé,vagy már akkor benne is van.
A posta lehet hogy több idő volt.
Válasz hspityu #31314. hozzászólásáraHali.
Ha nem kapok újat akkor felveszem velük a kapcsolatot.Mennyi idő alatt csinálták meg.Köszi az infót.
Válasz Plútó #31316. hozzászólásáraVan még Veszprémben:Agrobix. Ha jól írtam
Válasz Gábor Gábor #31315. hozzászólásáraHelló!
A webáruházban néztem ott azt íja a 254-hez,hogy nincs raktáron.A 184-hez van.Holnap felhívom őket,hogy mit mondanak.
Válasz Plútó #31311. hozzászólásáraSzia. Orakernél nincs? Fengshou 184 hez volt neki
Válasz Plútó #31311. hozzászólásáraSzeva
Az én vízpumpámat itt csinálták meg 1 év garanciával tömítést küldtek hozzá,plusz milyen fagyállót használjak.Nem mondom,hogy olcsó ,mert a postával együtt 35eft körül volt.
Azóta működik amióta beleraktam,nincs vele gond.
http://www.vizpumpa.hu/
Válasz Plútó #31311. hozzászólásáraHspityut faggasd ki. Az övét is csináltatni kellet.
Válasz Csire #31307. hozzászólásáraSzia Csire!
Holnap hívd fel nálunk itt Zalaegerszegen (Varró Művek 06/92 510-805,06/92 510-806),itt csinálnak hüvellyel dugattyút és gyűrűt hozzá.
Meg ha elmondod mi a problémád,akkor talán még így is legyártják neked az alkatrészt.
Talán tudtam segíteni István.
Üdv!
Nem tud valaki gyors,megbízható vízpumpa felújító helyet?
Agrokid jó ekét vettél,én is ilyet koptatok vagy 3 éve.
Válasz Csire #31307. hozzászólására Nézd meg a hajosoknál mert a Yani motor sok van beépitett motorként!
Válasz bice #31308. hozzászólásáraHinomoto e1804 hez sincs.
Válasz Csire #31306. hozzászólásáraÜdv.
Értem!
A budapesti cég dicséri magát,csak nem öntenek mindig rosszat!Bár jártam én is így"nagy céggel"én sem vinnék oda semmit még egyszer!Legyünk optimisták,neked elsőre sikerül.Egyébként az Orakernél, és a kelet agró-nál mért nem volt dugattyú a gépedhez??.
Válasz bice #31304. hozzászólásáraJa igen,és megvan a hiba oka is..Gyűrű letapadása miatt sérült a dugattyú,amit az olajcsere elmulasztása okozhatott az előző tulajnál,aki a nagyon precíz szabálykövető japán gazdálkodó volt.Nálam csak a kartelgáz jelenléte volt az ami feltünt,és hogy ez nem "biztos" hogy egészséges,aztán jött az hogy na akkor szedjük szét...
Válasz bice #31304. hozzászólásáraÜdv! valószínűleg az marad,azt mondják olyan is előfordult már ,hogy jó dugattyút öntöttek...Ugye érted?!
Válasz 74 Misi #31303. hozzászólásáraCsak a Bárdi,Láng,Unix webes katalógusait néztem,ott nem találni ilyesmit sajnos.Ezek a japán traktorok JAPÁN "belpiacra" készültek,európai raktárakban van hozzá motorikus alkatrész,ott is csak úgy ,ha "berendelik"..Ezeknek már utána néztem,beszerzik,hozzák de inkább ne akard tudni mennyiért :-)
Válasz Csire #31302. hozzászólásáraÜdv.
Szerintem minta alapján készítenek neked dugattyút(vannak a neten dugattyúkészítők).De legfontosabb,hogy megtaláld a hiba okát.
Válasz Csire #31302. hozzászólásáraAutós boltba nem érdeklődtél még. Persze a mintát vidd be.
Válasz AGROKID #31301. hozzászólásáraCsak a dugattyú sérült,szerencsére nem tört..
Válasz Csire #31300. hozzászólásáraFúrni kellene vagy csak törésed van?
Válasz AGROKID #31297. hozzászólásáraDugattyú....Átmérő 75..20mm csapszeg átmérő..
Üdv mindenkinek!
Ma elkezdtem a paprika szár kitakarítást a fóliákból, itt egy kis videó:
https://youtu.be/GUR-kB7i0yI
Most már mi is nagy üzembe nyomjuk.
Válasz Csire #31296. hozzászólásáraMi kellene?
Üdv Urak! :-) Kis segítség kellene...Yanmar motor alkatrészt honnan,kitől??Oraker kilőve,nincs nekik,Keletagro úgyszintén...Teljes a tanácstalanság
Válasz krizol #31294. hozzászólásáraSzép munka!
Csak azt nem értem hogy tudsz így szántani,hiszen a traktorod az oldalán fekszik.Hiába aki profi az így is tud.
Üdv az Uraknak!
Tegnap fényesitettük ketteskének a kormánylemezeit a mitsuval, kubota muzsikára!
Válasz Mtom #31290. hozzászólásáraNem csak nézegetem őket, egyenlőre meg vagyok elégve azzal a 2 fejes ágyekével amim van.
Válasz csoppika #31291. hozzászólásárahttps://youtu.be/-k0j1SDSkSs