Hirdetés
Fórum
Japán vagy kínai kistraktort érdemes venni?
Létrehozta: Vendég , 2008-01-27 16:33:12
Kedvencekhez
Segítség
Cikkajánló

Csúsznak a tavaszi munkák: nem (csak) rajtunk múlik
Persze van rá magyarázat: csapadékhiány és hűvös idő hátráltatja a gazdákat.
554 hozzászólás
Válasz #251. hozzászólásra
Ja és papinak abban igaza volt, hogy csak a fiatalabbakat érdemes megvenni legyen az bármilyen márka! Mert a keletagronál is van egy két darab ami beragadt náluk! És eléggé le vannak amortizálva nem kell az üzemórát nézni, mert az tuti hogy vissza van tekerve néztem egy isekit elég ramatyul nézett ki 380üzemóra körül volt benne egyedül csak a váltókart mozgattam meg és az elárult mindent! :) Lötyögöt elég rendesen! Az összes kubotát végig néztem egynek se lötyögött a váltókar!
Ja még egy érdekes dologra lettem figyelmes, hogy minden trakinak a kuplungpedálja ki volt támasztva vagyis benyomva van tartva. Ez miért kell?
Válasz #251. hozzászólásra
Na voltam nézni kistraktorokat a keletagronál! Jó kis gépek! Nekem személy szerint ami a választékban volt a hinomoto jött be a legjobban! De a kubota is nagyon jó főleg a sunshine márkájú! Meg a yanmarok sem elhanyagolhatóak! A többi márkájú traktornak sokkal bonyolultabb a kezelése!
Minden kistraktort le tudnak műszakiztatni mivel megvan az összes papírja vámpapír stb! Kb 120-140ezer Ft-ért!
Volt egy kubota b6000-es igazi pici traktor ha elakadsz vele egyszerüen a hónod alá kapod és mehetsz továb! :)
Néztem a munkagépeket is hozzá azok is elég jó minőségüek! Igaz drágák! 3-ad annyi pénzből meg lehet csinálni őket ha ügyes az ember!
De most már, hogy láttam élőben őket már csak 3márka jöhet szóba: Kubota, hinomoto és yanmar!
Válasz #245. hozzászólásra
Ne haragudj Lajo-bá.Elirtam.Valóban nyíregíházi.
Válasz #250. hozzászólásra
Helló mtz-552! Köszi a linket már én is megtaláltam. Remélem tudsz majd valami hasznos infóval szolgálni. Ha kérhetném akkor kérdezd már meg légyszives hogy piros rendszámra való vizsgáztatást vállanak-e. Előre is megköszönném.
Válasz #248. hozzászólásra
www.keletagro.hu Én holnap megyek megnézek egy trakit élőben hogy hogyan néz ki! Mert még soha nem láttam csak képről és videóról!
Válasz #246. hozzászólásra
Hali Patton Gábor! Igen jól tippeltél. Ami van képnek kitéve egy 18Le-s és 2 hengeres változat. Most van folyamatban a kereskedőnek hogy piros rendszámmal próbálkozna. Nekem is tetszik ez a traki és terepes is. Ha lenne még valami infód róla megköszönném. Üdv: hero
Válasz #245. hozzászólásra
Üdv. Lajo bá! Ha lenne valami link a Nyíregyházi cégről akkor megköszönném. A Velencei az kicsit messze van tőlem. Igaz néha szoktam látni mikor a balatonhoz megyünk az autópályán. Üdv: hero
Válasz #244. hozzászólásra
Helló Mitya! Voltam az UNITRAK-nál is. Akkor épp nem sok választék volt és az áarak is eléggé borsosak. Én is ugy gondoltam hogy nem szabad velük foglalkozni. de köszi az infót. És bocsi a linkekért megint de szégyenlem hogy már nem tudom betenni rendesen. üdv.
Válasz #243. hozzászólásra
Helló Hero!
Gyűjtögesd a lóvét és szerintem nem kell megijedned attól, hogy egy ilyen -talán kevésbé ismert- japán márkát válassz!
Shibaura... felismerem a kép alapján, egy ilyen 15 LE-st nyüstöltünk egy régészeti feltáráson Baranya megyében. Csak kevés üzemóra legyen benne, a többi esztétikum. Az enyémet nemrég adtam el, de máig nosztalgiám van. Jó gépek ezek is, és olcsóbban meg lehet venni őket, mint például a Kubotákat. /Papi mindjárt a fejemre koppint ezért...sebaj , ez is egy vélemény./
Válasz #244. hozzászólásra
Bocs, hogy beledumálok, de a Kelet-Agro Nyíregyházi cég. Velencén a Füri Kft van.
Válasz #243. hozzászólásra
Hát igen ezeken a gépeken nincs rendszám.Énis akarok piros rendszámot de elég jó megkérik azárát mire rá kerül.Lehet h csak zöldet fog kapni mivel nemsűrűn kell pótkocsit huzzak vele.évi 1-2 alkalom.Van egy cég az unitrak kft.Na velük ne foglakozz.Láttam milyen gépeket árulnak meg mi nekik a komplett felujjítás.Az orakerék a legjobbak ott.Meg van egy kelet agro kft nevű cég is velencén.Na ottis sok jó traktor van.
Válasz #240. hozzászólásra
Helló Mitya! Hatvanban lenne kedvemre való De még gyűjtögetem a lóvét mert amiket kinéztem azok még sokba kerülnek számomra. Ja és még rendszám sincs rajta.
Válasz #241. hozzászólásra2,5mft.+müszakival
Papi!
Eszt a fülkés Kubotát mennyiért vetted?
Válasz #237. hozzászólásra
Hero!
Találtál már valami jó kis masinát?
Válasz #237. hozzászólásraA 1643-s külömb,fiatalabbis,3hengeres ,igaz 16le-s de tud mindenben annyit mint a 18le-s 2hengeres!árban nem lehet olyan észvesztő külömbség!-én azt venném meg!Üdv:papi
Válasz #237. hozzászólásraHa erről a trakiról van szó ,ami a képen van?- attól függ mit kérnek érte ?és kereskedésbe van vagy maszeknál?válaszolj a kérdésekre ,n is fogok válaszolni!é
Válasz #201. hozzászólásra
Helló Papi! Nézegetem a gépeket. Találtam is olyat ami 18LE-s de csak két hengeres igaz hogy terepes. De még ez sem végleges döntés. Szeptemberre jön össze a lé ha minden jól megy addigra még csak találok valamit ha ez nem lenne meg amit néztem.( a képemen levő trakira gondoltam) erről lenne valami véleményed? Előre is köszi a választ.
Idén is sokan akarták jogosulatlanul felvenni és ezért huzzák el állítólag.
Válasz #233. hozzászólásra
1000% hogy kiírják mert az következő nemtudom hány évben kell h adjanak ijen támogatást.Idén tuti h valami magas ponthatárt adnak majd meg és ugy fogják szelektálni a nyerteseket.
Válasz #233. hozzászólásra
Hát akkor nem!
Válasz #229. hozzászólásra
szerintem jövőre nem írják ki mert most is rohadtul túligényelték a 7 éves keretet
Válasz #231. hozzászólásra
Meg van rá az ismerős!
Válasz #230. hozzászólásra
Hivatalos lesz! Nem járok tanfolyamra csak vizsgázni megyek és 2-esről indulok! :)
Válasz #229. hozzászólásra
A vétellel vigyázz.Kiderül negyon megbüntetnek.Nemnehéz megcsinálni.Nagyon alap dolgokat kérdeznek.
Válasz #227. hozzászólásra
Nem pályáztam, mert nincs végzettségem! :( Talán jövőre, ha sikerül vennem egy aranykalászos bizit! :)
Válasz #226. hozzászólásra
Értem.Megnézem köszike.
Válasz #225. hozzászólásra
jaja.Te nem pályáztál idén a fiatal agrárvállalkozó támogatásra?Tudsz valamit már?
Válasz #224. hozzászólásra
Itt az aprók között szokott hirdetni egy faszi állandóan több méretű szöghajtóművet!
Válasz #223. hozzászólásra
Igen drágább, de könnyebb dolgozni vele!
Válasz #223. hozzászólásra
Szárzúzó nekem is kéne.Szöghajtást nemtudsz valahol eladót?Nembaj ha használt.csak ne legyen szétnyirva.
Válasz #222. hozzászólásra
Te tudod.Abból persze könyebb de annak nagyobb az ára is.
Válasz #220. hozzászólásra
Én jobb szeretek egész szál vasakból dolgozni! :)
Válasz #219. hozzászólásra
A talajmaró az adott lenne. Csinálnánk egy boronát, egy kombinátort, egy ekét, meg egy szárzúzót! Meg esetleg egy kis pótot, de az nem olyan szükséges!
Válasz #218. hozzászólásra
Én amit a kombinátoron látsz vasanyagot a kapák és a két pörgyettyű kivételével mind méh telepen szedtem össze.Ott naon sok mindent lehet találni.Nem szétrohadt vasakat mondok.Vannak egésséges zártszelvények meg laposvasak negyed annyié mint a tüzépeken.
Válasz #218. hozzászólásra
Úgy is kell aszt.
Válasz #217. hozzászólásra
Biztos, hogy mindenféle munkagépet gyártanánk utánna! :)
Válasz #216. hozzászólásra
Na akkor mond az öregnek esténként ha unatkozik és meglesz a technikád akkor barkácsolhat.Hideg téli napokon egy fűtött műhelyben sokmindent meg lehet valósítani.
Válasz #215. hozzászólásra
Csak gondoltam néz szét itt! Tudom, hogy drága egy hely még mtz alkatrészben is! Az én faterom is lakatos!
Válasz #214. hozzászólásra
Köszi a linket.De annyiért veszek itt nállunk egy 2 tengelyes futót ami autómentő volt, billen hátra a platója.Igaz oldalak nincsenek de 250-ből az is meg lenne.Nem éri meg mindn munkagépet venni mert negyed annyiból meg lehet csinálni persze ha van olyan ismerősöd aki tud jól hegeszteni mert esztergálni,stb.Mondjuk nekem ebben szerencsém volt mert a faterom géplakatos és ő csinálta a munkagépeket.
Válasz #211. hozzászólásra
Az egy tengelyes elég neki! olyan 1t körüli!
http://keletagro.hu/index.php?ln=hu&cat=itm&sub=2&id=4
Válasz #212. hozzászólásra
Mondjuk ez igaz.A forgózsámolyosnak kell levegő a fékhez.Mert valahogy meg is kellene álni.
Válasz #209. hozzászólásraEgy tengelyes egyszer könnyeb szűk helyekre be menni- megfordulni,és még atraki hátulját is terheli a rakomány! ráfutófékkel 1t-t tud.
Válasz #210. hozzászólásra
Az biztos de jobban rángat is súllyal.Mondjuk jobbat is fog ha levan súlyozva a hátulja terepen.
Válasz #209. hozzászólásra
1 tengelyes, mert azzal könnyeb tolatni!
Egyébként egy ijen traktorhoz mint az enyém milyen pótkocsi a jobb.az 1 vagy a 2tengelyes forgózsámolyos?Mert most akarnék venni valamit utánna de nemtudom melyik lenne jobb.
Válasz #207. hozzászólásra
Ez igy van.A maga kubotája az enyémnek az ujabb verziója és valóban sokat finomitottak rajta a japánok.
Válasz #205. hozzászólásra Ha újabb tipusú azok általában már jók !-modernabbak minden téren,-motor ,lehajtás(4x4 autómata kikapcshirtelen kanyarodásnál,-majd visszakapcsolja magát)hiraulika (szinttartás).Ezek az árban általában mutatkoznak!!!-nemcsak az esztétika.
Válasz #200. hozzászólásra
az én földem is 1.6 ha.Simán el lehet vele dolgozgatni rajta hidd el.azon is van egy domb meg egykis lapos és ment rajta szépen.
Válasz #204. hozzászólásra
Akkor azt mondja, hogy mind a három márka jó, csak 4x4-es legyen?