Hirdetés
Fórum
- Monosem NG új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- John Deere 6110 új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- AKG támogatás új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
798 hozzászólás
Válasz #347. hozzászólásra
Sok múlik a beállításon,de törödj bele sosem lesz olyan
pontos mit a hidraulikus.Egyszerűen ez nagyon lassú
nem tud olyan hirtelen gyorsan korigálni.4.éve vetek (is)
vele,nekem megfelel.Eddig sf1-sf2 volt most megvettem az
rtk-t nem tapasztalom azt hogy mennyivel jobb lenne.
Tavalyi szezont végig sf1 mentünk nem volt rosszabb mint most
rtk-val.Szerintem csak ott lehet észrevenni a nagy külömbséget
a két jel között ahol hidraulikus komármány vezérlés van kiépítve.
Válasz #344. hozzászólásra
Megpróbáltam centire pontosan belőni a magasságot és a hosszt(többszöri mérés).A szervizes beállításai nem nagyon fedték a valóságot sajnos De lehet hogy megpróbálok még csalni az antennán lefelé 5-10 centit hogy kevesebet számoljon billegéskor.
Válasz #345. hozzászólásra
Tegnap a megrendelő kívánságára lassan kellett menni "csak" 10-el mentem de ott tartotta az 1-2 centit. 14 km-re az átjáccó állomástól.De azért szeretném kipróbálni mit művel 14-15 km/h körül.
Válasz #343. hozzászólásra
Milyen sebességel vetsz? Egyébként megéri a vetésre odafigyelni mert akkor sorközműveléskor repül benne!
Válasz #343. hozzászólásra
Meg ami meg tudja zavarni a kis sértődékeny lelkét az amikor a magasság rosszul van megadva! Amikor ugyanis billen a TCM más eltérést számol, mint a valóságban... Talajmuvelovel ki tudod próbálni... Vedd le a magasságot 0-ra, es menj billegős talajon, csak úgy kapkodják a kormányt! Különösen nagy kormány-érzékenységgel... Ha jol van beállítva ugyanott nyílegyenesen halad...
Válasz #341. hozzászólásra
Úgy néz ki a helyzet,hogy megoldódni látszik a problémám.Reggel csináltam 1 nagyon pontos TCM kalibrációt,kimentem a táblára és láss csodát 0-3 centi az eltérés.A 3 centit ritkán ugyan de néha bedobja.Igaz nem 10-15 centi porba vetettem kicsit keményebb talajba,de drasztikusan megváltotott az eredmény.Erre már azt mondom,hogy lehet kultivátorozni robotkormánnyal minden további nélkül.Talán még kis finom beállítással lehet jobb 1 kicsit de szerintem ez már teljesen jó.Estére hozok pár képet.
Válasz #341. hozzászólásra
Ilyen talajon a gyári beszerelt kormányautómatika is megküzd keményen, de az se lesz nyílegyenes. Mármint gyorsan. Tavaj 12 vel mentünk idén inkább csak 10-el, a vetéspontosság és az egyenesség okán is. A tenpo vetőgépes brossúrában lévő 16+ km/h már nem igazán vetési sebesség, az a helyzet. Személy szerint egy 12 sorost 8 km/h val többte tartanék, de ez nem kivitelezhető sokhelyen, több okból sem.
RTK jellel univerzális kormányal milyen gyorsan mentek a szemenkénti vetővel,amíg még nem kacsázik be??Jó puha süppedős poros talajon nem igazán vagyok megelégedve vele
Válasz #339. hozzászólásra
Tökéletes azzal is..A többi beállítások kérdése.
sziasztok azt szeretném kérdezni ,hogy univerzális kormánnyal rtk jellel milyen pontosan lehet vetni
Válasz #336. hozzászólásra
Mind a kettővel működni fog az 1800-as monitor.
Válasz #335. hozzászólásra
Amíg nem tették fel pár napig a bázisállomást, az rtk jelhez, addig azért kipróbáltuk az sf jellel is. Hát vagy 2 próbakerülés után kikapcsoltuk. Messziről oké hogy egyenes, de ha beleállszba sorba, olyan mint az ökörhugyozás. Attól 100x jobban lehet kézzel vetni, mégha van is benne vagy 2 kanyar. Sf jellel talajmunkázni érdemes. Vagy búzát vetni esetleg. Sf2 vel.
Válasz #335. hozzászólásra
Értem, de most így csomagba adnak rá kedvezményt, ha nem kellene belőle minden akkor is kedvezményes áron számolnának-e nem tudom. Illetve arra voltam kíváncsi, hogy ha az 1800-as monitor aktiválva van auto trackra akkor az működik a 6r-es beépítettjével és az univerzálissal is? vagy külön kell aktiválni rá a kettőt?
Válasz #332. hozzászólásra
Univerzális kormányal nem fogsz tudni sorközművelőzni.Ha nem is igényled akkor feleslegesen veszed meg az sf2 aktiválást és az rtk antennát.Vetni bőven elég az sf1 is.És így olcsobb 1.5-2 millával a történet s ha mégis hiányát érzed bármikor bővíthető.
Válasz #333. hozzászólásra
Szívesen.
Válasz #332. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #331. hozzászólásra
Nem titok az univerzális rendszer 1800-as monitorral antennával rtk készlettel, univerzális kormánnyal, vezeték kötegekkel beszereléssel és oktatással 4+áfa. A másik rendszer meg 4,5+áfa, de abba nincs univerzális kormány.
Válasz #325. hozzászólásra
Az áráról megtudhatunk valami közelebbit? Vagy titkosítva van 30 évre
Válasz #329. hozzászólásra
Nagyobb darabban volt használva, kisebbekben kézzel többnyire. Ha vetésnél jó a talaj, vagy nem mész túl gyorsan, szóval nem kacsázik be a gép soha, akkor bátran használhatod sorközművelésre is.
Válasz #328. hozzászólásra
Sorközműveléskor is használjátok?
Válasz #327. hozzászólásra
Rtk-azaz 2 cm pontosságú. Tettek a szárító tornyára bázisállomás antennát. Elég sok tábla benne van már, de nem hinném hogy normál használat mellett be tudnád telîteni. A görbe nyomvonalakat elvileg több adat tárolni, de mi többnyire az A-B verziót használjuk. Megrajzolni legalábbis több idő neki, de az is csak 1-2 mp el hosszabb.
Válasz #326. hozzászólásra
Nektek milyen pontosságú ami benne rtk-s vagy sf jeles illetve hány tábla nyomvonalait képes tárolni a command centeres sorvezető?
Válasz #325. hozzászólásra
Az R-es elvileg előkészített erre, csak az antenna kell meg az aktiválás. Ha a kormányzás hidraulikus része ki van alakítva, a gyári kis monitor is elég bele, max frissíteni kell a szoftvert. Nekünk arról a kis monitorról megy a kormányzás ami alapból benne van. A másik gépbe meg szerintem elég a kisebb monitor is, de majd mondanak valamit az okosabbak.
Sziasztok, automatikus kormányzásra akarok beruházni, voltunk a kiállításon Pesten és a Kite most kedvezményesen adja a JD rendszerét ami teszik is. Van 6115r és 6920-as traktorunk. Két csomag van az egyikben 2630-as monitor és antenna van a másikban 1800-as monitor, antenna és univerzális kormány, mindkettő csomag rtk pontosságú aktivációval. Azt szeretnám kérdezni mikor érdemes megvenni a 2630-as monitort illetve, ha az 1800-asat veszem és váltogatom a traktorokba akkor az használja az r-es beépített autotrackját vagy a kormányt is cserélgetni kell? Remélem érthető vagyok. Köszönöm a tanácsokat előre is.
Válasz #323. hozzászólásra
De maga a hardver rész ugyanaz tehát utána más már nem kell bele? Most nincs semmi csak érdeklődök.
Válasz #322. hozzászólásra
Persze egyszer kell megvenni.Azt kellene tudni most milyen aktiválások
vannak.Kormány és az sf1 biztos aktiválva van szerintem,ha az megvan
akkor így már működik előfizetés nélkül.Ha sf2 nincs aktiválva akkor rtk-t
se tudsz használni.Az SF2 aktiválás elég borsos áron van már nem
emlékszem,hogy mennyi,de több száz e ft.
Válasz #321. hozzászólásra
traktor persze bocsi a nem pontos fogalmazásért
Válasz #320. hozzászólásra
Hogy érted "van egy gép"? Traktor és abban van a navigáció,vagy egy
komplett navigáció traktor nélkül?
Adott egy greenstar ready gép benne egy monitor és egy starfire 3000 antenna. Miért kell még fizetni? Automata kormány aktiváció micsoda, azt egyszer kell kifizetni hogy kövesse a jelet a traktor önmaga? sf1 ingyenes sf2 mit tud és mennyi lóvé?
Válasz #318. hozzászólásra
igen-igen, kimaradt az 5-ös.:)
Válasz #317. hozzászólásra
1750-es vetőgépre gondolsz?Azt 6330-al.
Válasz #316. hozzászólásra
te mivel húzod a 170est?
Válasz #315. hozzászólásra
Akkor kell az rtk.
Válasz #312. hozzászólásra
hát, napok múlva is vissza kell találnom ugyanoda, és esetleg addigra már az eső is elmosta a nyomokat.
Válasz #313. hozzászólásra
szuper. Akk elég 1 vetőgép az egész "0"apáshoz.
Válasz #311. hozzászólásra
Nem! Ha gabona vetésnél tudja tartani a 12cm csatlakozó sort akor a 75cm észre se veszed ha 2-5cm kovájog.
Válasz #309. hozzászólásra
Nekem nincs rtk jelem sf1-es jellel vetek ősszel-tavasszal.Vagy a 6000
vagy a 8000-be van,de 5 cm-ren belöl van a pontosság. Az rtk csak azért kell hogy napok múlva is visza tudj állni az adott pontra.De ha van mihez viszonyítani akkor az sf1 is elveted.
Válasz #310. hozzászólásra
5-10 cm-es csúszásnál a tábla végén sem lesz nagyobb a csúszás?
Válasz #309. hozzászólásra
Érthető.....Igen elvetheted !
Válasz #308. hozzászólásra
Hogyha van rtk jelem, akkor van ez a rendszer olyan pontos, hogy a 6 soros vetőgéppel elvetem a hibrid terület minden második gépalját, majd utána a közöket?
Nem tudom h érthető-e.:)
Válasz #307. hozzászólásra
PL:nekem.
kinek van atu200-a?
Válasz #305. hozzászólásra
Amúgy jól bevásároltak mert idáig jó a gép JD rába de magyarországon nem sokat tudok belőle....
Vezetni jó, forgót viszont rossz vele csinálni mert nincsen rugózása neki.
Válasz #304. hozzászólásra
Én nem szoktam vetni mert fiatal vagyok még hozzá a főnök szerint.... 25 év.
Az öregek vetnek 6930-asal. Robottal vetnek, de nyomjelzőt mindig használják ők is.
Válasz #303. hozzászólásra
Már lassan 1-másfél éve nem használom...az 2800-as monitor volt. Már nem emlékszem mindenre....szét vagyok minden irányban Ezért látnom kéne akkor beugrik. Volt hogy reggeli indításkor kér 1 TCM kalibrálást...Pedig napokon át ment. Hibátlanul. Az első évben sokat játszottam vele. Mikor megvolt minden munkafázisra a jó beállítás akkor azokat leírtam a kezelési hátlapjára. így már könnyebb volt az átállás. Nem votl RTK jel, sima alap. De frankón vetette a kukoricát is. Naponta 1-2 szer kellett nyomvonalra igazítás funkciót használni. Igaz szamárvezetőnek lent volt a sorjelző
Válasz #301. hozzászólásra
Annyit lehagytam, hogy 50től 200-ig lehet állítani mind a 6 állást.
Válasz #301. hozzászólásra
Köszönöm.
Holnap megpróbálom majd.
Ha sikerült akkor írni fogok, ha nem akkor is :)!
Válasz #300. hozzászólásra
Ha pontosan le vannak mentve az antenna pozíciók (gépen elhelyezve). Akkor már az érzékenységen bírsz állítani...Jelen esetben..ami egyes esetekben akár 50-70 számadatnak felel meg. Ezekkel kell játszani. A 100 -160...vagy még több nem mérvadó sokszor. A befogási érzékenység az maradhat" magas" érték. A vonal érzékenység valamint az előzőnyomvonalhoz tartás beállításokat próbáld. Finomabb érzékenységre hangolni. Lehet menet közben is és látod miként reagál a gép majd mented a változtatást.
Válasz #291. hozzászólásra
Szia!
Régebben beszéltünk a beállításokról.
Na a 8430-ba abban nem fizetik be az Automata kormányt addig nem fog menni...
Lenne egy két kérdésem hozzád.
- Most ráültettek 9410R JD-re.
Kicsit furcsa volt megszokni de már megy a vezetés...
Viszont olyan problémám van vele.
Hogy SF1 van benne. Van benne kicsi a (gyári) és nagy monitor is.
A derékba csuklása miatt valamiért nagyon érzékeny az Automata kormányzásra. Balra jobbra inog.
Nézegetem van benne érzékenység állítás.
Nah az most 6 db-ot lehet állítani. Első 3db 160-on van, a második 3db 100-on. A gyári alap 100.
Ezeken állítva akkor nem lenne jobb?
A második kérdésem, hogy mivel benne van a nagy monitor. Akkor hogyan lehet beállítani megtanítani, hogy teljesen automatán menjen a gép? Az ITEC-et már beállítottam azt jól működik. De ez nem. Bár nem annyira nem izgat csak kipróbáltam volna.
(Ez mindenkinek szól)
A harmadik kérdésem az fontosabb ...
A drága... JD szerviz nem tudja, miért nem megy a kicsi monitornak az érintő képernyője. Valamiért nem megy, csak jobb oldalt lehet állítani a konzolon. Volt-e már ilyen problémája valakinek?
Előre is köszönöm!
Válasz #298. hozzászólásra
Azt hagyta úgy mert elvileg meglett ami kellett, a végén volt valami gebasz, de az elvileg nem számít. Meg is nézem majd h pl. a rádió menü visszajött-e mert az (hanjegy ikon) vagy fél éve eltünt :D Egyébként igaz h újnak se lehet hinni. Konkrétan a fronthidraulika munkahenger tiszta olaj volt uj korában. Biztos szereléskor. Hát nem. Az edény végén a hegesztésben volt egy tűhegynyi lyuk.. Meg félévesen folyni kezdett a turbónál az olaj. Egy kis pici gumigyűrű baja volt.