Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #243. hozzászólásra
a gép kiszámolja hogy a vontatott eszköz mennyire megy a traktor mellett a meredekebb részeken?
Nekem is az a gondom hogy a v tárcsám a mélységtől meg a talajtól, domborzattól függően nem középen megy?
Ezt hogyan kompenzálná a rendszer ha nem az eszközön lenne az antenna?
Lehet arra is szerelni,de fölösleges mivel mikor felakasztasz egy munkagépet egy csomó méretet meg kell adni vontatott,függesztett,
vonó csaptól a munkagép eleje,hátulja,közepe munkagép eltolás.Egy éles
kanyarban is a munkagép megy jó helyen nem a traktor.
A vevő magasságot vittem lejjebb.Mert 3 méteren volt de annyi is valójában csak ha egy kicsit megbillent a traktor már egyből korigált.Most levittem 250 centire és így jó.A vevő hosszanti eltolódasa alatt mit ért?Eddig nekem ott nulla volt most beírtam az antenna és a kormányzott tengely közti távolságot.Neked ott milyen adat van?
Max 200-ig az egyenes vonalon való haladást lehet hangolni. Max 400-ig az előző nyomvonalhoz tartást.Ma egy igen kutya területen volt mit dolgozni a kütyünek mivel mint ha hullámvasúton ültem volna. Este felé már be is dilizett. Ki kapcsolgatta a kormányt. Újra indítottam és ment tovább a nyomon rendesen. Nyilván ilyen (maszek) darabokban nem is erőltetem. egész nap csavargatta keményen. Az előző két nap ban nem dolgozott ennyit.
Persze ,talaj függően állítom az érzékenységet...(de csak minimálisan). Ha jó a terep akkor simán fut. Elég pontos Még RTK nélkül is. Csak néha max 2-3 alkalommal kell belenyúlnom a pontosságba (nyomvonalra igazítás)Nyilván az érzékenység az előző nyomhoz 250-en van, ha nagyon kutya a talaj akkor néha 300-on. Az egyenesség tartás pedig 150-en. ezt nagyon össze kel hangolni mert kapkodós-vagy elhagyós lesz a gépezet.De frankó !
Te használtad az autókormányt napraforgó vetéshez? Én még csak a gabona vetőgéphez használtam. Egy kicsit kígyózva megy.De nem feltünő nagyon jó cucc!Annyi minden
másra is tudsz így figyelni tök jó.
Már írtam a francia gazda el mesélte 4 összeálltak és megvették a nagyobb gépeket-kombit...stb. kialakították a termelési szisztémát. És élnek boldogan. A kisebb vasakkal megcsinálja mindenki a saját ápolási. Szállítási munkafolyamatokat. Na felénk ez egy csapatnál...olyan 4-5 évig tartott. Aztán mindenki minden irányba. Ez van meló mint állat valamint a vicsorgó bank.
Csak annyi baj van a saját rtk állomással ha takarásban
vagy már nincs megfelelő jeled vagy ha túl mesze vagy.
sf2 az meg működik mindenütt.Saját tapasztalat.
Az rtk korrekció földi rádióállomásról jön és a KITE-nek fizetős, az SF2-t műholdról és a JD-nek. Ettől magasabb az ár. Gombhoz a kabát szindróma. Van jel! Venni kell hozzá egy JD traktort! Ha egy kicsit is szemfülesek lennének a parasztok, akkor összefogva vehetnének maguknak egy állomást. Soha életben nem kellene fizetniük többé a korrekcióért. Ettől vagyunk fényévekre. Az összefogástól,és az rtk korrekcióval kormányzott, vezérelt traktor parktól. Néhányan igyekszünk, de igazából messze vagyunk.
Jól tudod,de nem tudom miért van így nekem univerzális
szettem van tavasszal a kis trakiba van aratás után
meg a nagy gépben.Így tavasszal is előfizetek egy negyed
évre meg ősszel is így kijövök 2x60e ft-ból
Ha lehet akkor mindig a bővíthetőbb alternatíva felé. Sajna az alap rendszerek(látom). A polcon kötnek ki. Majd fel váltja őket a komolyabb motyesz. Így viszont akkor már elég drága a mulatság.
Azt mondta a kite hogy ne keljen mindenkinek megvenni
a saját bázis állomást,így ő átvállalta hogy lefedi
az egész országot némi apróért rtk 120e ft sf2 240e ft
/év de mihelyst visszatérül neki beruházás onnantól
kezdve ingyenes lesz.(akár,talán,lehet,elvileg)
A 3000 antenna alapból csak sf1 jelre képes!?
Az sf2 meg az rtk plusz lóvé.És meg kell venni mindet
ha sf1 jeled van és rtk akarsz meg kell venni az sf2 is.
(és plusz havidíj)
Igen mivel a gyártó szerint is a SF 300 as 40cm pontosságú valójában. Persze kérdés hogy mire akarod használni, és mennyire fontos a max 10cm-en belüli pontosság.
Értem ha megy az alappal is akkor maradhat az, majd meglátod. Nem kóvályog akkorát így sem....szerintem. legalább is kézzel sem lehet pontosabban tartani. Ezért nekünk megfelelt az alap. Azért jó kütyü az már biztos
Én is úgy vetettem a búzát és jó lett.SF2 Jelem van
már sms ben kaptam.Egy hét próbára lesz rtk.Ha utána
megtudom sorművelőzni akkor megveszem.Ha kínlódás lesz
akkor marad az sf2 jel.
Ha nincs RTK akkor nyilván inkább az a verzió. Mivel akkor el lehet csalni.A gabona vetőgépnél is így volt a gép szélességet adtam meg térköznek. Így 1 sor rávetésen szambázott ide oda kicsit.
798 hozzászólás
Válasz #247. hozzászólásra
A V tárcsát nem középen húzod.Ezt hogy jól menjen az antenna eltolás funkcióval lehet kompenzálni.
Válasz #243. hozzászólásra
a gép kiszámolja hogy a vontatott eszköz mennyire megy a traktor mellett a meredekebb részeken?
Nekem is az a gondom hogy a v tárcsám a mélységtől meg a talajtól, domborzattól függően nem középen megy?
Ezt hogyan kompenzálná a rendszer ha nem az eszközön lenne az antenna?
Válasz #245. hozzászólásra
Működni fog ha a KITE engedélyezteti a bázisállomáson vagy átjátszón az antennád egyedi azonosítószámát.
Külföldön vásárolt rtk antenna működne itt is?
Válasz #240. hozzászólásra
Simán működik ! Az általademlített területeken is (tapasztalat)
Válasz #242. hozzászólásra
Lehet arra is szerelni,de fölösleges mivel mikor felakasztasz egy munkagépet egy csomó méretet meg kell adni vontatott,függesztett,
vonó csaptól a munkagép eleje,hátulja,közepe munkagép eltolás.Egy éles
kanyarban is a munkagép megy jó helyen nem a traktor.
Válasz #241. hozzászólásra
A domboldalon a munkagép is lefelé igyekszik akkor arra is kell antenna?
Válasz #240. hozzászólásra
Fogalmam sincs az antenna tudja a dőlést és a bólogatást is kompenzálni
nekem jól működik itt a sík terepen.
Válasz #239. hozzászólásra
De jó neked ilyen sík terepen, de hogy működne domboldalon? Na nem a Dunántúlon hanem olyan helyen ahol 4-5 méter szintkülönbség van táblán belül?
Átpakoltam a kütyüt a nagy jd be.A tavalyi beállítás szerint 5.3ha/óra
10 kilóméteres sebességnél.Most pontosítgattam a technikát és
6.1ha/óra lett.
Válasz #237. hozzászólásra
Értem . Uhhhhh majd megnézem mi van oda írva. Még a Kite álította be annó.
Válasz #236. hozzászólásra
A vevő magasságot vittem lejjebb.Mert 3 méteren volt de annyi is valójában csak ha egy kicsit megbillent a traktor már egyből korigált.Most levittem 250 centire és így jó.A vevő hosszanti eltolódasa alatt mit ért?Eddig nekem ott nulla volt most beírtam az antenna és a kormányzott tengely közti távolságot.Neked ott milyen adat van?
,
Válasz #235. hozzászólásra
No mi volt a baj ?
Sikerült beállítani most már nem kígyózik csak 2 szezon kellett hozzá.
Szerintetek a fekete mezőbe mit kell írni?
Válasz #232. hozzászólásra
Max 200-ig az egyenes vonalon való haladást lehet hangolni. Max 400-ig az előző nyomvonalhoz tartást.Ma egy igen kutya területen volt mit dolgozni a kütyünek mivel mint ha hullámvasúton ültem volna. Este felé már be is dilizett. Ki kapcsolgatta a kormányt. Újra indítottam és ment tovább a nyomon rendesen. Nyilván ilyen (maszek) darabokban nem is erőltetem. egész nap csavargatta keményen. Az előző két nap ban nem dolgozott ennyit.
Válasz #231. hozzászólásra
Most nem jut eszembe hogy pontosan hogy vannak írva
a kormány beállítások de nekem 120 fölött nincs egyik sem.250-300 az melyik lehet?
Válasz #230. hozzászólásra
Univerzális.
Válasz #229. hozzászólásra
És univerzális kormány?Vagy beépítve a kormány hidraulikájába?
Válasz #228. hozzászólásra
Szintén 1800-as
Válasz #227. hozzászólásra
Neked milyen kijelződ van?Nekem 1800-as
Válasz #226. hozzászólásra
Persze ,talaj függően állítom az érzékenységet...(de csak minimálisan). Ha jó a terep akkor simán fut. Elég pontos Még RTK nélkül is. Csak néha max 2-3 alkalommal kell belenyúlnom a pontosságba (nyomvonalra igazítás)Nyilván az érzékenység az előző nyomhoz 250-en van, ha nagyon kutya a talaj akkor néha 300-on. Az egyenesség tartás pedig 150-en. ezt nagyon össze kel hangolni mert kapkodós-vagy elhagyós lesz a gépezet.De frankó !
Válasz #225. hozzászólásra
Te használtad az autókormányt napraforgó vetéshez? Én még csak a gabona vetőgéphez használtam. Egy kicsit kígyózva megy.De nem feltünő nagyon jó cucc!Annyi minden
másra is tudsz így figyelni tök jó.
Válasz #219. hozzászólásra
Már írtam a francia gazda el mesélte 4 összeálltak és megvették a nagyobb gépeket-kombit...stb. kialakították a termelési szisztémát. És élnek boldogan. A kisebb vasakkal megcsinálja mindenki a saját ápolási. Szállítási munkafolyamatokat. Na felénk ez egy csapatnál...olyan 4-5 évig tartott. Aztán mindenki minden irányba. Ez van meló mint állat valamint a vicsorgó bank.
Válasz #223. hozzászólásra
Kösz a választ
Válasz #222. hozzászólásra
max 15 km de erdők fasorok már 6-7 km-nél is gondot okozhatnak.
Helló decsi
Tapasztalatod szerint az RTK milyen távolságot sugároz be hibamentesen?
Csak annyi baj van a saját rtk állomással ha takarásban
vagy már nincs megfelelő jeled vagy ha túl mesze vagy.
sf2 az meg működik mindenütt.Saját tapasztalat.
igazad van,
Válasz #217. hozzászólásra
Az rtk korrekció földi rádióállomásról jön és a KITE-nek fizetős, az SF2-t műholdról és a JD-nek. Ettől magasabb az ár. Gombhoz a kabát szindróma. Van jel! Venni kell hozzá egy JD traktort! Ha egy kicsit is szemfülesek lennének a parasztok, akkor összefogva vehetnének maguknak egy állomást. Soha életben nem kellene fizetniük többé a korrekcióért. Ettől vagyunk fényévekre. Az összefogástól,és az rtk korrekcióval kormányzott, vezérelt traktor parktól. Néhányan igyekszünk, de igazából messze vagyunk.
Válasz #217. hozzászólásra
Jól tudod,de nem tudom miért van így nekem univerzális
szettem van tavasszal a kis trakiba van aratás után
meg a nagy gépben.Így tavasszal is előfizetek egy negyed
évre meg ősszel is így kijövök 2x60e ft-ból
Válasz #214. hozzászólásra
Én eddig úgy tudtam, hogy az RTK 2 cm pontosságú, az SF2 meg 10 centi. De akkor hogy drágább az SF2?? Vagy rosszul tudom??
Válasz #215. hozzászólásra
Ha lehet akkor mindig a bővíthetőbb alternatíva felé. Sajna az alap rendszerek(látom). A polcon kötnek ki. Majd fel váltja őket a komolyabb motyesz. Így viszont akkor már elég drága a mulatság.
Válasz #208. hozzászólásra
nekem az a lényeg hogy lehetőleg húsz cm belül legyek nem kell a 10 cm nél pontosabb!!! Nincs rá szükség!!!
Válasz #213. hozzászólásra
Azt mondta a kite hogy ne keljen mindenkinek megvenni
a saját bázis állomást,így ő átvállalta hogy lefedi
az egész országot némi apróért rtk 120e ft sf2 240e ft
/év de mihelyst visszatérül neki beruházás onnantól
kezdve ingyenes lesz.(akár,talán,lehet,elvileg)
Válasz #211. hozzászólásra
De miért csak nálunk?
Válasz #211. hozzászólásra
Eljön az ideje nyilván akkor a fülkéből....egyhamar nem kell ki szállni. Addig polírozzuk a vasakat !
Válasz #210. hozzászólásra
Csak használnánk már,de már megint esik
Válasz #209. hozzászólásra
Így van....
Válasz #208. hozzászólásra
A 3000 antenna alapból csak sf1 jelre képes!?
Az sf2 meg az rtk plusz lóvé.És meg kell venni mindet
ha sf1 jeled van és rtk akarsz meg kell venni az sf2 is.
(és plusz havidíj)
Válasz #207. hozzászólásra
Igen mivel a gyártó szerint is a SF 300 as 40cm pontosságú valójában. Persze kérdés hogy mire akarod használni, és mennyire fontos a max 10cm-en belüli pontosság.
Válasz #206. hozzászólásra
akkor te azt mondod hogy 3000 es antennával kell megvenni még akkor is ha később rtk ni nem szeretnék???
Holnap már elakarom dönteni mert lassan itt a jó idő és lehet menni dolgozni! egy két nap és hajrá
Válasz #203. hozzászólásra
Dőlés korrekció....ITC antenna vagy a 3000-es rendszer. Itt már automatikusak a frissítések.
Válasz #204. hozzászólásra
Válasz #203. hozzászólásra
Van benne dőlésszög kompenzáció de olyan sík terepen
lakunk hogy a kéziféket még műszakin se kérik.
Válasz #196. hozzászólásra
ez melyik green star decsi???
van benne dőlésszög kompenzáció milyen dombjaitok vannak!ó???
Válasz #201. hozzászólásra
Értem ha megy az alappal is akkor maradhat az, majd meglátod. Nem kóvályog akkorát így sem....szerintem. legalább is kézzel sem lehet pontosabban tartani. Ezért nekünk megfelelt az alap. Azért jó kütyü az már biztos
Válasz #200. hozzászólásra
Én is úgy vetettem a búzát és jó lett.SF2 Jelem van
már sms ben kaptam.Egy hét próbára lesz rtk.Ha utána
megtudom sorművelőzni akkor megveszem.Ha kínlódás lesz
akkor marad az sf2 jel.
Válasz #199. hozzászólásra
Ha nincs RTK akkor nyilván inkább az a verzió. Mivel akkor el lehet csalni.A gabona vetőgépnél is így volt a gép szélességet adtam meg térköznek. Így 1 sor rávetésen szambázott ide oda kicsit.
Válasz #198. hozzászólásra
Vagy használjam itt is amit a gabona vetőgépnél?Gép szélesség méterben?A a nyomvonal térköz:gépszélesség + csatlakozó sor?