Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
798 hozzászólás
Válasz #94. hozzászólásra
Igen az elve ugyan az. A cégnél is van egy vontatott hardi permetező amihez van egy hasonló elven működő monitor és rendszer. Ott viszont nincs automata kormány a gépbe szerelve. Viszont az önjáró permetezőn már minden van. És most győzködik a vezérkart, hogy próbáljuk ki az rtk vetés + permetezés kombinációt, hogy megy. Csak ott is az eltolások miatt félünk a sikertelenségtől.
Nálunk az a baj, és azért kérdezősködöm, mert amikro beszerelték nekem ezt a monitort és ezt a vetőgépet, még nem volt sehol se ilyen, és úgy gondoltam azóta már csak eladtak párat és más is használja. Még a KITE sem tudta a működését pontosan, majd talán jövőre tudnak többet segíteni.
Válasz #93. hozzászólásra
A hektár kérdés az változó. 5000 hektár van amit mi művelünk a cégnél. Ehhez van most, ezzel az új vetőgéppel együtt 3 db 12 soros gép. Idén 1200 hektár jutott a 3000 hektárból nekem, szotyi + kukorica. Ha nagy táblába megyünk napi 80-90 hektár 12 óra alatt megvan nyugodtan, kapkodás nélkül.
Macera azért van, mert az én útirányomat beütve a permetezőbe, ugyan azon a nyomon megy, ugyan arra mint én, szinte milliméter pontosan, de csak pár kanyarig sajna. Ugyan is sajna nekem nem elég a rendes gép széllessége mint nyomtáv ha nem , eltolást kell alkalmaznom a nyomtávnál, hogy a csatlakozók kijöjjenek. Ugye ilyen gond a permetezőnél nincs, mert nála meg tökéletes a csatlakozó. Ha én csalok egy kicsit bármely oldalra és nem 76,2 a csatlakozóm onnantól a 27 m es permetező keretnél már pár kör után nagy lesz az eltérés.
Igen pontos ismételhetőség csak az rtk-nál van mert ő egy év múlva is pontosan ugyan azon a helyen fog állni , mint idén. A műholdnál már délután nem lesz tökéletesen pontos a jeled, mert ugye a föld forog a műhold meg megy körbe körbe és mozog hozzánk képest.
Hozánk holnap jön a kite mert nincs valami jelszarság az rtknak!!!!
Ezekszerint nincs lefedve az ország területe!!!
Jaa és vegyszerezőnél akár egy év alatt bejön az árra...
Válasz #90. hozzászólásra
Itt van ilyen rendszer ,de nem foglakozott ilyen részleteséggel senki,mert kijött az IKR aki forgalmazta ,felszerelte és beállította azóta csak húzni kell a vegszerzőt éjjel napal szakaszo l,szabályoz,mindent mutat...Nem hiszem,hogy a kínaiak nem fognak rá állni rövid időn belül és akkor fillérekért lesz...Lehett,hogy ez nem úgyan az a gyármány ,de az elv úgyan az...A Kitések is minden infot megadnak,de legtöbbet csak telefonon ,mert úgysem érnek óda időben
Válasz #92. hozzászólásra
Hogy érted hogy macerás a permetezőnek a nyomodba menni, úgytudom csak az RTKnál van ismételhetőség.
Egyébkén hány hektárt tudsz egy szezonban elvetni a 12 sorossal.
Válasz #91. hozzászólásra
Igen 12 soros a gép. És szinte csak sok sarkos táblánk van pár ezer hektár és jó nagy dombokkal.
Sajna csak sf2-vel ,de ezzel is szuper a dolog. Reméljük aszerviz rátudja venni a főnököket az rtk-ra. Onnantól a permetező is tudna simán a nyomomba menni az útirányom szerint. Most ez kicsit macerás mert eltérés van sajna.
Válasz #90. hozzászólásra
Értem 12 soros gépnél csücskös földeken nagy dolog lehet ez. Egyébként RTK vagy akacsonyab szintű rendszer?
Válasz #89. hozzászólásra
Szakaszolja a vetőgépet, mint a permetezőgépnél. A vetett területre nem vet. A műhold a bejárt területet érzékeli, a monitoron kifesti és oda már nem enged többet vetni. vezérli az automata kormányt, több fajta lehetőség közül választhatsz, egyenes nyomvonal, görbe nyomvonal, kör, a-b görbe, dokumentációt tudsz vele készíteni az adott tábláról, hova mennyit vetett a gép, különféle színekkel jelzi, majd a számítógépen kielemezhető a tábla. Nagy vonalakban ennyi.
Válasz #88. hozzászólásra
Hát szerintem nem nagyon sokan dolgoznak kishazánkban ilyen cuccal gondolom ezért a csend, különben ez mit tud nagy vonalakban?
Szép jó estét.
Eltűnt mindenki aki eddig itt írogatott? Vagy mindenki kint van a mezőkön gyomot írt, és egyébb közellenséget !!
Válasz #86. hozzászólásra
6920 nem amerikai.
Szép jó estét kívánok mindenkinek.
Olvasgattam a hozzászólásokat, és van itt egy két érdekes dolog, és érdekes emberke. Szeretném megkérdezni a hozzászólókat, hogy ki vetett Greenstar3 2630 monitorral? Engem a swath control pro beállítása érdekelne , hogy használta milyen értékeket adott meg a belépés, és kilépésnél a határra. Még az is fontos , hogy megváltoztatta-e a az átfedések beállítását, vagy hagyta gyárin, és csak a másodperceket állítgatta.
Én ezzel a monitorral egy 6920S zöld amerikai traktorral, egy ugyan olyan márkájú 1760-as, 12 soros vetőgépet húztam , sorelzáróval felszerelve.
Bárminemű választ előre is köszönök.
Üdvözlettel: ricardo
Válasz #70. hozzászólásra
Letöltöttem a programot de regisztrációs számot nem küldenek, de letöltöttem a gs-röl az adatokat, igaz még csak összevisszaság van de a lényeg, hogy olvassa e v nem. Ha megadsz egy e-mailt v küldesz enyemre(adatlapomon található a használt gépek közt) akkor elküldöm. Amugy az agrárin-nál dolgozol? Mert akkor még at is tudnék ugrani Balatonfenyvesre, nincs oly messze.
Na de minden esetre köszi az infoért...
Válasz #83. hozzászólásra
Az biztos szépen fog működni, csak az ára a nagy kérdés...és sok minden másra sem nagyon tudod használni. Ha minden igaz, akkor már valami egyszerű sorvezető funkciót beleraktak, de én még nem láttam, ahogy itthon még senki sem.
Válasz #72. hozzászólásra
És ha az Amazone GPS-Switch mellé van téve ?????
Válasz #80. hozzászólásra
Értem és hol tudok ilyen szoftverhez hozzá jutni és mennyiért ?
Válasz #78. hozzászólásra
Amatron+ van benne
Ez nekem eddig már is magas..........
Válasz #77. hozzászólásra
Meg, de kell hozzá valami szoftver mivel összerakod a HRSZ-os parcellákat értelmes táblákká. Pl AgLeader SMS... vagy FarmWorks
Válasz #76. hozzászólásra
Köszi
Válasz #74. hozzászólásra
Az Amazone gépek nem egyszerűek ilyen szempontból és eléggé Európai ahhoz, hogy ne legyen gyári megoldás rá.... Viszont párat már csináltunk amik azóta is mennek szépen. Ha Amaspray+ a kezelőfelületed akkor az ki tudjuk váltani teljesen, ha meg Amatron+, akkor meg csak mellé tudjuk rakni a rendszert. Van ilyen is meg olyan is, kérdezd meg az Amazonos fiúkat, hogy hol van hozzád a legközelebb ilyen gép.
Válasz #76. hozzászólásra
Meg lehet vele csinálni azt hogy lekérem az adatokat a földhivatalból és utána az alapján elmenteni benne a parcellákat hogy könnyeb legyen a mezsgyéket kikeresni ?
Válasz #75. hozzászólásra
ITT
Válasz #73. hozzászólásra
Csak egy elég rövidített használati létezik hozzá....
A távolabbi tervem az a vegyszerezéseknél(Amazone) az automata szakaszolás.
A trakiba esetleg kormányzás is de ez a legutolsó.
Szia .
Trimble 500-ashoz valami használati papírod van ?
Válasz #71. hozzászólásra
Megnéztem az adatlapját gyorsan....
Szóval, ahogy nézem jó kis masina, meg lehet fejleszteni is, nagyjából a Trimble CFX-750 versenytársa. Ami feltűnt, hogy a pontosságát csak plusz GPS vevő vásárlásával lehet fejleszteni, de gondolom az alap EGNOS-os megoldás tudja a 15-20 centis pontosságot. Lehet vele automatikus szakaszolást is csinálni később (csak az a kérdés, hogy ki fogja neked összehozni a permeteződdel, mert tuti nem olyan mint amit az USA-ban használnak :) ). Tehát annak ajánlott aki fejleszteni akar, mert gondolom alapból nem túl olcsó. Viszont kétséges, hogy valóban meg tudod-e majd lépni vele ezeket a fejlesztéseket. Ha viszont nem akarsz továbblépni a sima sorvezetésből, akkor meg inkább egy olcsóbbat vegyél, mert arra azok is jók.
Válasz #70. hozzászólásra
Bence !
Külföldi honlapokon most nagyon reklámozott a TeeJet MATRIX 840G kütyü. Valamit tudsz róla esetleg !? Pl.:antenna erőssége, gép tudása meg minden ami a használat alatt szépen előjön. Szóval pozitív és negatív vélemények........
Válasz #62. hozzászólásra
Próbáld meg ezt a szoftvert. Én még sajna nem nagyon ismerem, de van próbaverzió és azt mondja magáról, hogy írja-olvassa a JD GreenStar formátumot.
FarmWorks próbaverzió
Vagy ha át tudod küldeni nekem a lementett adatokat, akkor megpróbálhatom és is. A gépemen van egy full verzió, csak még nem volt időm ezt kipróbálni...
Válasz #68. hozzászólásra
mint süket a csengőt!!
Válasz #67. hozzászólásra
inkább mint h. Te legyé füstös hheheehehe
ilyene?
remélem nyomod vele a kanyarokat Te is.....
http://farmweb.cz/index.php?page=view_image&id=Mzk5N1gzMTUwMFgzNjc3OTI=#skok
Válasz #66. hozzászólásra
Ja csak füstös!!
Válasz #65. hozzászólásra
Akkor ezzel köll kocsmába menni.....
Válasz #64. hozzászólásra
Tudja és tudja!!
Válasz #63. hozzászólásra
Hallod ez tudja a hazavezető utat?
Hazafelé alvás, érted.....
Válasz #59. hozzászólásra
Azthiszem 4.4+fa volt 7930 gyárilag kiépitet aba vetem!!
Válasz #61. hozzászólásra
Attol rettegtem, igaz még nem vettem agrárszoftvert de tervesztem, de a JD office szerintem nem piskóta árban van
Válasz #60. hozzászólásra
Csak az asztali szoftverrel tudsz boldogulni aminek a neve JD Office, a PC Agrár Kft a magyarországi fejlesztője.
Lenne még egy dolog ami érdekelne, méghozza én lehuztam egyszer az adatokat usb-re gépen totálisan dekodolt lapot tudok max kihozni, kérdésem: melyik program kell hozzá, hogy el tudjam olvasni ezeket, kite ilyen téren nalunk nagyon tudatlan sajnos, mondták van ra valami megoldás, utána néz és majd felhív, hát 2 honapig nem szóltak viszza, majd másért találkoztunk emlitettem és csak azt mondta, hogy igenigen de most nincs nála a papir...
Válasz #58. hozzászólásra
Érdekelne, az RTK kb mennyibe fájt és hogy kell e még valamit venni ha sf1el megyünk?
Vetenm 1 rtk tavaszal hát most látni a külömbséget az sf1-hez képest!!!
Elfelejtetűnk szorni talajfertötlenitőt 1 táblára viszaált a vetőgép ugyanaba a mm-re!!
Nyomjelző nélkül tud meni a 12soros !!
Válasz #55. hozzászólásra
Mi is SF1-el vetünk, kukit is, meg kalászost is, teljesen jó! kultizni viszont nem jó szerintem...
Válasz #55. hozzászólásra
Próbáljátok meg a kezdő nyomvonalnál az A-B kanyart felvenni ,ugy még pontosabb lesz mert valamennyit kiküszöbölsz a vezető hibájából, mert párhuzamot húzni elég nehéz, ha te visszamész kultivátorozáskor 1hónap múlva eléggé elfogja tenni a nyomvonalat az eredetitől a jelsodródás miatt, ahhoz már kéne az RTK az ismételhető pontossághoz, de persze SF1 el is tudsz 15cm is ez függ hogy a te területeden milyen jó a jelerősség.
Mi idén kipróbáltuk az sf1el univerzális kormányal a kukvetést. Nyomjelzővel mentünk ellenörzés képpen de igazábol a gépkezelő mondta ha nagyon figyelne akkor egy ideig jobban csinálna de pár óra után elfáradna a szeme szóval maradt az autokormány. Annyit csináltunk a pontosságért hogy a-b egyeneseket húztunk. Majd kultivátorozásra kiváncsi leszek hogy lehet e hasznalni az elmentett nyomvonalat ha helyre korrigálom a vonalat.
De amugy érdekelne, aza percenkénti 0,5-1cm eltérés nem sok az egy kicsit? És ha igen akkor ha festésen jonak tünik minden akkor az nem is jo hanem egyre jobban eltér és egy 50ha-os táblan a végen már pár métert csalt a gép?
es azt kiszämolta mär valaki hogy ez a sok dräga kütyü mennyi idö alatt terül meg???
Válasz #52. hozzászólásra
szia
tfh van egy 5 késes disk ripperem. Ezzel rtk-val megcsinálom a táblát. Tavasszal a vetéshez be tudom állítani h a sorok a lazított sávokra essenek, ugye? Mert ugye ez csak 5 késes és nem 6, valamint a kések távolsága a traktor kerekeinek nyomvonalától sem annyi távolságra van, mint a vetőkocsik.
Válasz #49. hozzászólásra
Még annyi: ha megvan a tábla kontúr (körvonal) akkor egy alkalmas vetőgépen/permetezőgépen akár sorelzárást is csinálhatsz. Ezzel nem csak nem veted be a szomszéd földjét, hanem azt a területet sem még egyszer, amelyet már korábban bevetettél.
Válasz #49. hozzászólásra
Koordinátát minden további nélkül meg tudsz benne adni, és össze is tudod azokat kötni egyenessel. Lehet kicsit "erőszakosan" kell: a ráállok az egyik "cövekre", és elvezettetem a traktort a másikra egyenesen. Ha egyszer körbementél a táblán, akkor azt természetesen elmentheted, így elég ezt egyszer megcsinálni. De az is lehet, hogy lehet területet koordinátákkal programozni. Ezt nem tudom.
Válasz #47. hozzászólásra
Dolgozunk a gépesítésén ;)
Nem egyszerű a kérdés. Csak eredeti amerikai gépek vannak, amik egyrészt drágák, másrészt tipikus 4,5 méterre csukódnak, ha egyáltalán csukhatók.
Válasz #48. hozzászólásra
nem ugy gondolom hanem a főldhivatali kordinátát beűtőm és pl addig tárcsáznák vagy vetnék magyarul ő tudná hogy hol a tábla széle?