Hirdetés
Fórum
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- AKG támogatás új
- Földeladás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
795 hozzászólás
Válasz A.I. #543. hozzászólásáraHa tippelnem kéne, olyan 4,5+ mondjuk, a parknál. Atuval. Kite az több.
De nulla kiépítéssel, ha univerzális rendszert akarsz, ott a trimbli, axinál ha ebben a hónapban lépsz, talán 4,2 ért elcsíped 3 év jellel. Van rá kedvező 3 éves törlesztő is amúgy
Válasz A.I. #543. hozzászólására6120R ATR Kités, tehát csak az RTK sugárzott jellel, URH antennával 5 milla, szakaszvezérléssel, távoli asztal hozzáféréssel. Egyéb kérdés?
Sziasztok!
Vett valaki közelmúltban JD GS rendszert RTKval, tudnátok mondani egy közelítő árát, meg hogy kivel érdemes szerintetek foglalkozni a forgalmazók közül? A gépben nincs semmilyen előkészítés, így minden kell hozzá.
Előre is köszi!
Gs4 monitoron nekem sem sikerült a 6000es antenna frissítése,de utána levettem és rátettem arra a traktorra amiben 2630as monitor van ott sikerült a 4.40 szoftver frissités.Meg még a másik 8 antenna is.
Megoldódott, a kubota isobus beállatásában és a 2630 monitor beallitasaban a feladatvezérlésben az isobus csatorna száma nem egyezet. ugyanarra csatornára állítottuk es egyből felismerte a gépet es hogy a szakaszt is vezérli a gép.
Válasz Kardosdr. #531. hozzászólásáraHasonlóan jártam én is.A jd monitor hamarabb betöltött igy a műtrágyaszóró monitorján bizonyos dolgok ki voltak szürkülve.Próbaképpen húzd ki a jd monitort míg a műtrágyaszóróé be nem kapcsol teljesen.
Nálam ez volt a gond.
Válasz Kardosdr. #537. hozzászólásáraAkkor monitor lesz..
A dugóbol vedd ki a gumi betétet, wd 40 fújd le hátha Kontakthiba..
A szóró mennyi idős, friss a szoftvere...
Válasz später77 #535. hozzászólásáraA szakaszvezérlés es az az a egész jobb oldali beállítások rész szürke nem engedi kipipálni. Az az érdekes hogy a szóró kezelőfelületet behozza a kijelzőn de mintha nem teljesen kommunikálna vissza is, nem hozta be például a munkagép menüben a szóró paramétereit. Többször kihúztam összecsatlakoztattam ujra, nem változott.
Válasz Agrárteenager #536. hozzászólásáraAz meg van benne.
Válasz Kardosdr. #533. hozzászólásáraIsomatch spreader control liszensz kell a szóróra.
Tizenpár órát működik aktiválás nélkül.
Válasz Kardosdr. #531. hozzászólásáraMenü-GS3-GS3-Beállítás lapon be vannak pipálva a négyzetek? Azt hiszem, hogy a Források, Gép, Munkaeszköz, Dokumentálás, (Nyomkövetés,) Határvonalak, Szakaszvezérlés egyidejűleg kell, hogy aktív legyen. TaskControl-lal megy a gép?
Válasz Kardosdr. #533. hozzászólásáraÉn nem JD rendszert használok,azt nem ismerem,de nálam segíteni szokott,ha törlöm a monitor memóriáját.
Válasz lac* #532. hozzászólásáraIgen, tavaly ősszel minden gond nélkül működött, azóta más szakaszvezérelt gép rá sem lett csatlakoztatva, most mégsem jó.
Válasz Kardosdr. #531. hozzászólásáraA szórón is fel van oldva a szakaszvezérlés?
Tud valaki segíteni? 2630 monitorban van szakaszvezérlés, csatlakoztattuk a
Kubota Geo műtrágyaszórót, ugyan felhozta ikonként a szórót, de már a munkagépnél nem hozta a paramétereit, valamint a szakaszvezérlés ikonját sem dobta fel. Mit kell beállítani, és hol?
Válasz später77 #528. hozzászólásáraMa megnéztem a mieinket is minden jól működik:
SF3000 + GS 2630: 2.80N szoftver.
SF6000 + GS 2630: 4.40N.0 szoftver.
SF6000 + GS 4640: 4.40N.0 szoftver.
SF3000 + GS 1800: nem írja ki a verziószámot.
Válasz später77 #528. hozzászólásáraÖrülök,hogy végül sikerült!
Válasz später77 #515. hozzászólásáraAMS-mesék, 2. rész, epilógus:
Avagy úgy korrekt, ha a feltett kérdésemet végül én is megválaszolom.
Hiába adja meg a JD, hogy 8-32 GB, min. USB 2.0, FAT32 pendrive-ot fogad el, ez a gyakorlatban nem feltétlenül így van. Az AMS-es kolléga is egy "speciális", alig beszerezhető () 4 GB-os őskövület adathordozóval tudta csak életre kelteni a legújabb antennát.
A febr. 1. határidőhöz: az "csak" a végső határidő, de lehet, hogy valakinek már tavaly sem működött az RTK 4.40 előtti verzióval, mivel a bázisállomások átállítása nem egyszerre történik. Akinek még nem az van fent az antennáján, az most a holtszezonban lépjen, mert a vetések elindulásakor hirtelen bajban lesz!
Múltkori új 8R-en a két tök megoldása: a beépített antenna utólag nem okosítható RTK-hoz, ezért a vetéshez feltettek egy RTK-s 6000-est. Voltaképpen akkor megválaszoltam egyböl azt a kérdést.
Válasz Mf-es? #524. hozzászólásáraNem olcsóbb mint az atu ahogy én tudom
Válasz später77 #523. hozzászólásáraNekem sem jelenítette meg a meghajtót az antennába helyezve. Pedig agroparkos pendrive-ot kaptam,egyeztetve a rendszerről . De a 2630as usb foglalatán keresztül felismerte és frissítette is az sf6000 -t. Legalább is 4.40 lett 4.30 ról a verzió ha jól emlékszem a számra.
Mennyibe kerül egy ilyen automata kormány rendszer?
Ez kapható?
Válasz später77 #521. hozzászólásáraEnnek a videónak a lépései szerint jártam el, de a végén nem jelent meg a fájl a monitoron.
Válasz RkTomi #520. hozzászólásáraDe akkor dec. 27-én sem kellett volna működnie, nem? Az azóta eltelt két hétben történt valami, vagy egyszerűen csak megint igényli az AMS-es kolléga simogatását.
Válasz RkTomi #519. hozzászólására2630-on fut az AutoTrac. A JD honlapján FAT32-t irnak, így is formáztam a pendrive-ot.
Válasz später77 #518. hozzászólásáraÚj frekvencián működik szeptember 1től a Greenstar rendszer ezért kell a frissítés.
Válasz später77 #515. hozzászólásáraNem támogat a kijelző minden fájlrendszert ntsf, fat 32, stb. Lehet hogy ez a gond. Ha gép előtt leszek majd megnézem ha addig nem oldódik meg. Megnézem a frissítéseket is. Milyen kijelzőt használsz?
Válasz später77 #517. hozzászólásáraMindez onnan indult, hogy dec. 31. előtt volt utoljára használva a gép, minden működött, tegnap újra indítva pedig zölden villogott az antenna, a monitoron a 4 cikkelyből csak 1 kék. Hozzá sem lett nyúlva, de valami átállt itt az évfordulóval, de nem tudok rájönni, hogy micsoda, és hogyan tudnám orvosolni.
Válasz Gabika6330 Pr. #516. hozzászólásáraTe raktad fel? Mi a trükk? Megfelelő pendrive, formázva, letöltött-kicsomagolt fájl rámásolva (semmi más nincs a pendrive-on), mégis azt írja ki, hogy memóriaként nem használható. Próbáltam 6000-es antenna, 2630 és beépített Gen4 USB-portján is, több pendrive-ot. Még olyat ír ki, hogy más eszköz zavarja a felismerést (nincs bedugva semmi, mielőtt valaki azt hinné, hogy pl. a rádióba van USB dugva).
Válasz später77 #515. hozzászólásáraNekem már vagy 2 hónapja fent van,igaz én nem pendrive-al raktam fel hanem online gen.-4-es monitorral.Szerintem a 6000-es antennánál nincs jelentősége hogy mikor rakod fel.Úgy tudom csak a 3000-re kötelező addig.De javítsatok ki ha tévedek.
4.40-es verziófrissítést próbált már meg valaki önállóan felrakni StarFire 6000 antennára? Akárhány pendrive-val próbálom, nem sikerül. Amúgy nem február 1-ig kellene elvégezni a frissítést?
Válasz gcastle #513. hozzászólásáraA fülke bal oldalán az rádió antenna,viszont a 2 pálcikás az a 4G-rtk antenna lesz.
Válasz später77 #511. hozzászólásáraVan ott még 3 rtk-urh-sim antenna is a két gps antenna mellett, na az már tényleg centis pontosság...
Válasz später77 #511. hozzászólásáraNem tudom de ha van rtk korrekciód mi szükség az sf1-re?Ha pedig valamiért nincs rtk(nem lett kifizetve) akkor meg alapból sf1-re áll vissza.,de lehet én gondolom rosszul.
Ezen a csodán miért van két tök? Az új szériánál a monitoron ki lehet választani, hogy melyik antennáról kapja a jelet (ha az egyik SF1-es, a másik pedig RTK-s)?
Válasz Drisa #509. hozzászólásáraMind a két állításod igaz.
Válasz RkTomi #499. hozzászólására2630 csak 16 szakaszt tud ha jól tudom. Sokkal több adat fér az új monitoron mert teljesen új formátumban dolgozik. Amúgy tényleg több különbség jelenleg nem látszik.
Válasz JDFERI #507. hozzászólásáraSzia nincs bevezetékezve, nekünk kombájnon volt ez a matrica és akartunk tenni rá szettet és nem volt kábelezés. Igazából nem tudni minek van rajt matrica...
Üdv gépészek. Kérdés . A 7020 as széria esetében(is) azt jelenti a "Greenstar Ready " ,hogy gps rendszer alkalmazásához a kábelezés van beszerelve az antenna , a monitor és az orbit között , de nincs vezérlés az orbiton ?
Válasz bandigh #505. hozzászólásáraIgen
Válasz DelPiero #504. hozzászólásáraRtk, nettó?
Válasz Gergő1220 #503. hozzászólásáraEgy évre bérelhető, utána fizeted a maradékot. 5,4millio két forgatoval, 6ezres antennával és 4240es kijelzovel.
Válasz DelPiero #500. hozzászólásáraMennyi a 4240, és meddig akciós?
Válasz DelPiero #501. hozzászólásáraTe tudod, ha a régi jobban tetszik, legyen. Viszont kérdezz rá máshol is, meglehet hogy alku nélkül is jobb árat adnak, mint ami bizonyos helyeken a szuperakció. Amúgy ami kezdetben zavaróan bonyolult, lehet hogy hosszabb idő után rájössz, hogy a funciók csak segíteni akarnak. Mondjuk a nyitott tenyér méretű beépített kismonitorral is vígan megcsináltunk mindent, gyorsabb volt minden, mert alig volt funkció. Így nézve, minden afölötti dolog fölösleges.
Válasz bandigh #498. hozzászólásáraFelhasználóbarátabb, nagyobb, könnyebb róla az adatokat lementeni, áttekithetőbb, egyszóval best.
Válasz RkTomi #499. hozzászólásáraDe kapok, csak 400ezerrel drágábban mint a 4240est,es kb ugyanezt mondják nekem is a 2630asrol amit te is, pont ezért akarnak rábeszélni.
Válasz DelPiero #493. hozzászólására2630-as monitort újban már nem kapsz. Gen 2-estől Gen 4-esig mindenféle JD monitort használunk. Akárki akármit mond a 2630-ast tartom a leghasználhatóbbnak. Tud mindent amit az újak nagy érintő kijelző, egyszerű, legkönnyebben használható, legkönnyebben megtanulható. ISOBUS képes, bármilyen feloldókulcs aktiválható rajta.
Válasz DelPiero #497. hozzászólásáraMit mondtak miért jobb? Vagy 10 évvel korábbi konstrukció
Válasz bandigh #496. hozzászólásáraAki használja mindkettőt, mindenképp a 2630asra akar rábeszélni, ezért gondolkodom hogy melyik legyen, viszont a kitenel a 4240es van akcióban.
Válasz DelPiero #495. hozzászólásáraJó a 4240, sok funciója van, meg nagyon masszív is, traktorban nem hátrány