Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
- Vadkártérítés új
337 hozzászólás
Válasz #286. hozzászólásra
hol van ez szétverve
na hétvégi kép a szétvert kukiról!
Válasz #283. hozzászólásra
Nekem is van egy ilyen érzésem.
Válasz #283. hozzászólásra
KB mi is pont úgy jártunk.. Mi is csak a jóbol szoktunk ki maradni.. Az én szerencsétlen kukoricám is anyi minden SZ-t kapot hogy mostmár legalább egy -kis jó is következhetne-- Egy jó nagy esö formájában.. De ha még az se lesz akor tényleg megláthatjuk hogy egy tök -Sz kukorica termeszés szempontjából vacak évben mire is képes a mostani genetika..
Válasz #281. hozzászólásra
úgy látom mi megint kimaradunk a "jóbol"
Válasz #280. hozzászólásra
vágtál már repcét???
Válasz #280. hozzászólásra
Bárcsak esne....
Válasz #279. hozzászólásra
itt esik bizony.
Kezd olyan lenni mint tavaly
remélem szolídabban adja elő majd főleg amikor megtudunk indulni kombájnokkal.
A kukorica-napraforgó-szója-lucerna viszont tombol!!!!
Szia Szanberg, látom esik mindjárt ideér.EZAZ
Válasz #277. hozzászólásra
2009 május.
kukorica teljesen leverve, de túlélte. nem volt rekord, de ez után is érdemes volt levágni, pedig mondom, térdig sem ért még, de totál visszakalapálta a földbe.
Válasz #274. hozzászólásra
kuki 11 ha, 15 ha búza és egy 9 ha kukit is ért ám jóval szerényebben, nagy jég volt ott is de kevesebb!!!
Válasz #271. hozzászólásra
ebből még lehet 6-7 tonna is
tavaly sokat láttam ilyet itthon
a kukorica nagy túlélő csak jöjjön rá a jó idő
ne izgulj ebböl még lessz termés
a területed hány %-án volt jég?
Válasz #272. hozzászólásra
mi lett az eredmény? Termés???
2008-ban kaptunk ilyet
5 nappal a jégkár után! Nyomok a talajon! pinpong és tenisz labda közötti jég!!!
Válasz #259. hozzászólásra
Mmmmm , ez jó ízes lehetett...
Nem kéne mindent egyből kimodizni , hagy legelnénk...
Válasz #268. hozzászólásra
Sasban nagy vagy????????
Válasz #263. hozzászólásra
Melyik nap vót ez?
Ez mikor torténtt? Nem irigyelek. Nálam is volt de ennyire nem nagy.
A kukoricából még lehet azért valami, az nagy túlélő.
Bár közelebbről kéne látni a sérülést.
Mit lehet ilyenkor mondani...ne add fel, ne idegeskedj, persze ezek frázisok, de az egészség a legfontosabb.
:(
A jég szétverte a kukoricámat és 15 ha búzámat!!!!
Kedves mindenki! Kezdek rájönni,hogy az egész zűr oka,hogy ti azt hiszitek,hogy én a saját vállalkozásom reklámozására használom a fórumot...HÁT NEM!Én csak naívan összefogássra próbáltam felhívni a figyelmet!
A kollega engem gyanúsított és ürüléknek nevezett valamit,amiről szerintem nem sokat tud!
Amúgy ha visszaolvasok a biztosítás is kapott annyi propagandát,mint ez a kezdeményezés!
A NEFELA tolnában 10 generátorral kezdett,Bács megyében többel indul és mivel határosak...na de ez itt senkit nem érdekel! Egyébként kedves moderátor,én is paraszt vagyok,csak nem úgy ahogy a kedves fórumtárs! A gazda,a termelő,a mezőgazdasági vállalkozó stb mind a paraszt szinonímái végülis! A rakétás rendszerrel csupán egy gond van: azt mi nem érjük meg,hogy nálunk legyen!
Válasz #260. hozzászólásra
Polej hozzászólásával értek egyet!
Feri neked csak annyit hogy ha valakinek nem tetszik valami ez azért fórum hogy elmondja. És nem tudom ezért miért vagy megsértődve és miért sértegetsz másokat.
Semmi konkrétat nem írsz a technológiáról csak benyomod a honlap címét. Elolvastuk, valakinek tetszik valakinek nem. Én mg.-i kárszakértő vagyok. De ettől a technológiától nem tarunk hogy nem lesz munkák. Nefela bebizonyította sajna van ránk is szükség, és mivel működik egész eu-ban növény biztosítás valószínű ott sem működik ez a rendszer.
Egy tuti megoldás van a jég ellen az a jégháló. Nekem ez a tapasztalatom.
Válasz #259. hozzászólásra
Hali!
Szerintem a radaros/rakétás megoldás lenne a legjobb ,mert ugye akkor és oda jut a hatóanyag ahova kell. Ugye a Nefela már a talajgenerátoros rendszert használja de azért az általa lefedett területeken is voltak nagyon komoly jégverések. A mi környékünkön a régi rakétás rendszer müködött anno és itt is voltak jégverések ,de talán nem okoztak akkora kárt mint mostanában.Kissebb puhább jegek estek sok-sok vízzel. Szerintem a talajgenerátorok csak akkor hatásosak a zivatarfelhők gyors oldalírányú mozgása miatt ha egy egész régióban védekeznek helyi 1-2 falvas megoldások szerintem is kiss hatákonyságuak lehetnek. Egyébként 1-2 régi agrárszakember elmondása szerint néha a rakétákkal megelőzték a jeget de majdnem akkora károkat okozott az ezüstjodid által okozott felhőszakadás, mert ugye ha megolvasztja a jeget akkor a víz jönn le de sokal több mint ami egyébként esett volna, de ez csak a zöldségkulturákat érinti a gyümölcsösöknek meg a szántóföldieknek nem számít.
A felhasználó nem támadhat, inzultálhat, semmilyen módon nem sérthet meg jogtalanul más felhasználókat.
Moderálta: (575) 2011-06-03 19:05:42
Válasz #257. hozzászólásra
akkor csak sikerült behülyíteni valakiket
amúgy xart se ér a technikád a jégeső ellen
JÓ HÍR! Soltvadkert és jakabszállás környékén elkezdődött a jégeső-elhártás kiéptése. Aki hozzám hasonlóan fontosnak rartaná védeni a területeit az
MOST menjen a hegyközségre v. a falugazdászhoz,mert folyamatosan lehet csatlakozni. A beruházás nem vészes kb. 900.000ft ( nálunk van gazda aki maga vállalta egy generátor üzemeltetését) a fentartása is olcsó.
További infó: www.jegesoelharitas.com
EZAZ
Zalában nemsoká lesz erezd el a hajam!!!!!!!! Gyűlnek a jégfelhők !!!!
Válasz #253. hozzászólásra
Tényleg szépen kiheverte, ezek egy tábláról való képek?
10 napja kapot egy "kis" jeget
de elég jól kiheverte
Kedves Gazdatársak!
Varga Ferenc vagyok,bácsban gazdálkodom,keveset használom ezt a fórumod,de most szeretnék megosztani veletek egy reményeim szerint hasznos dolgot. Találtam egy honlapot jégesőelhárítás ügyben. Egy egyszerűsített ezüst-jodid égető berendezést ajánlanak,amivel gyakorlatilag beavatkozhatunk a jégképződésbe. Beszéltem az ügyfélszolgálatukkal és azt mondták,hogy ha egy megyéből kellő ember regisztrál hírlevelükre,akkor akkor folyamatosan kaptok értesítést arrol is,hogy ha lehetőség van pl. generátoros rendszer kiépítésére. tulajdon képpen nálunk 50 fő kellene,aki vállalja 1-1 generátor beruházási költségét és már meg is lenne egy könnyen és olcsón üzemelő rendszer,ami a dunánlúlon a statisztikák szerint 60-70% hatékonysággal működik.
Ha olvassa ezt olyan fórumozó,akinek okozott már a jég komoly károkat,akkor nézzen rá erre az oldalra és reggeljen,hátha egyszer valaki össze tudja hozni azokat akik valami akarnak tenni a siránkozáson kívül!
www.jegesoelharitas.com
Hálistennek egyre ritkábban használjuk ezt a fórumtémát.
Az elmúlt 1 hónapban sajnos nagyon sokat kellett dolgozzak. Bár meg kell hagyjam volt olyan ügyfél aki megkímélt (Szabi.)
Remélem mindenki most már befele takarítja a kintlévőségét.
Nekem is Sos most értem csak haza.
De holnap hálistennek helyben kell menjek.
De itt nem is volt jég.
Könnyű dolgom lesz
Válasz #246. hozzászólásra
Szia!!!Nagy gáz nincs...Van még krumpli szárazföldön...Amúgy esett itt is...16milli volt 5perc alatt...
Marha jó !
Az összes kombájn és szállító jármű kint ragadt a határba.....mehetek behúzgálni.......de össze baxuk az utakat !!!
Közeleg a vihar - narancs riasztás
2010. július 6. 12:14
Az ország több régiójára, Közép-Magyarországra, Közép- és Dél-Dunántúlra, valamint a Dél-Alföldre is kiadták a narancssárga riasztást - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) internetes oldalán.
Csonka Tamás, az OMSZ munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy ez a veszélyjelzés azt jelenti, hogy az adott régiókban előfordulhatnak intenzív csapadékkal és 90 kilométer/óra sebesség fölötti széllökésekkel járó heves zivatarok, amelyeket legalább kétcentis jég is kísérhet. Hozzátette: a heves esőzések, viharok várhatóan csak kisebb területeket érintenek majd.
A nyugat-dunántúli és észak-magyarországi régióban citromsárga riasztás van érvényben. Tehát azokon a területeken is előfordulhat zivatar, amelyet viharos széllökés, intenzív csapadék vagy jégeső kísérhet.
Asszem Baja és környéke megint megúszott !!!
Jancsika, mi a helyzet !!!!!??????
Válasz #244. hozzászólásra
Valahogy ki kell mennem megnézni, mert volt árpám ami kapott valamikor és nem néztem meg, mert nem vagyok egy vihar utáni határba járó típus, akkor láttam mikor már a kombájnal mentem ki......egy másik területemen meg repcén láttam sérüléseket de az nem járt (remélem) termés kieséssel.
Válasz #243. hozzászólásra
Akkor jó értékre biztosítottad ha még örülsz is neki.
Válasz #242. hozzászólásra
Remélem......
Válasz #241. hozzászólásra
Kárt csinált? ...gyanítom,ha a biztosítónak kurjantasz.
Válasz #239. hozzászólásra
Mikor beírtam már alig esett !
Gyorsan jött a semmiből !!!
Kint jártam a tarlókat körbenézni, hogy hol kezdjen a bálázó, alig bírtam elérni az aszfaltos útig terepessel.
Késő délutánra felénk is beharangozták a jeget...MÁS SE HIÁNYZIK.
Válasz #238. hozzászólásra
Mikor kaptad?
Válasz #237. hozzászólásra
Capreolus !
S O S !!!!!!!!!!!!
Jég zúdult rám !!!!!!!!!!!!!!!!!