Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #20. hozzászólásra
2006-ban 95%-os jégkárom volt. 2008-ban JÚlius közepéig esö csak jéggel jött, meg májusban egy 70mm-es felhöszakadással 30perc alatt. Tényleg inkább öntözök:(
Sziasztok!
Hát ez már nem vicc sajna. Gyöngyös mellet Adácson szabályos tornádo volt. Képek az idöképen.Nagyon durva az idöjárás. Most már inkább ne is essen.
Válasz #14. hozzászólásra
Srácok aki tudja nézze meg az idöképet!! Nagyon durva a jég több fronton támad!! Tényleg nagy mák aki kimarad belöle mi még éppen..
Válasz #11. hozzászólásra
Szia Ákos!
Ne hagyd magad a biztosítóval szemeben. Nem kell mindent aláírni csak azt amivel egyetértesz. Ha kell akkor hívj te is egy hivatalos kárbecslöt. Ha be van biztosítva akkor fizetniük kell! Összig meg minden rendezödik ne aggódj.
Sziasztok!
Biztosítva van a szántó, de ahogy hallom a biztosítótársaságok nagyon lehuzzák a kárt!
A kárenyhítésben is benne vagyok de ott csak decemberben igérnek előleget!
Addig is élni kell.Az őszi vetést nem tudom hogy hogyan fogjuk megoldani.A vetőmagtermő táblát is szétverte a jég.
Kihívtem tapasztalt szaktanácsadót a kukihoz Ő azt mondta hogy 70%-a kiment a maradék TALÁN TULÉLI FELE TERMÉSSEL.
Sajnos ez a sorsunk!
Kukorica nagyon sokat kibir, és képes regenerálódni,tudon ez nem vigasz,tavaly a napra 4 jeget kapot,de az lassaban heverte ki,35% pusztult ki a az első jég után levél ép szár nem maradt!Összefüggő viz boritotta a táblát 1 napig! Önköltséget adott!Levegőztessétek a talajt,ha van rá lehetőség kultizzatok!Fel a fejjel!
Válasz #1. hozzászólásra
Szai Ákos!
Hát ez borzasztó! Nagyon sajnállak.
Nekem 2006 Július 29-én rendezett le mindent a jég kb. 10pec alatt 95%-os jégkár lett a fűszerpaprikán a kukoricán meg 75%-os. Szerencsére mindenem be volt biztosítva. Tudom, hogy az almát nem biztosítja egyik biztosító sem úgyhogy nagyon sajnállak.Lehet, hogy holnap meg én írok majd, mert most itt is dörög az ég és idén már párszor csak mázlink volt, hogy csak a környéken volt jég és nem nálunk.
Válasz #7. hozzászólásra
Veled tudok érezni!! Nekünk egyszer egy szinte kész maglucerna kapott egy éjszaka 120mm elhieted mijen rohadtul éreztem magam Minden minden tönkre ment késö öszel alig tudtam kiszántani még akor is vizes volt!! A másik hogy ez sajnos akár meikönkel megtörténik, tavaj amikor jol termett akor kelet volna az ijen idöre tartaléknak képzödnie.. ha kifizettek volna bennünket rendesen!!
Válasz #5. hozzászólásra
Sziasztok most ahogy olvasom NAGYKANIZSA következett!! Nagyon durva remélem nem folytadódik a sor.. Van onnét valaki a fórumon??
Őszinte részvétem.
TV-n keresztül is durva volt látni, hát még élőben milyen lehet/-tett.
De ez az életnek nevezett valami megy tovább.
(Csak nehezebben...)
Válasz #1. hozzászólásra
Igazán sajnálom!! A leges leg rosszabb ami veletek történt! Nagyon durva lehet a helyzet.. persze edig mi is beszélgettünk az aszályrol ami felezte vagy csak csökkentete a termést de ezekszerint nálatok mindent vitt!! Innen biztos nehéz lesz nektek ujra elindulni,most aztán ki lehetne próbálni a kár enyhitési alapot!!Ha már befizettem én is akor legalább adnák oda ahol a leges leg nagyobb a szükség rá és legyünk szolidárisak egymásal.! Kiváncsi leszek hogy is fog ez müködni és csak remélni merem hogy nálunk azt a keveset sikerül legaláb learatni szerencsésen!
Sziasztok!
A vasárnapi jégeső Nyíregyházán és környékén hatalmas károkat okozott.
Beregsurányban néhány perc alatt semmivé tett minden szántóföldi és gyümölcsös kulturát.
Nem csak megütötte a jég, hanem szétverte az almát, felsértette a törzset, az ágak háncsrétegét.Almánként 20-25 ütésnyomot számoltunk.Nincs ép gyümölcs, 30 Ha-on sem találtam.
A kuki és a napra sem úszta meg csak a szára maradt!
A kalászosokat sem kímélte a jég. A kalászt szétverte, a szárat több helyen eltörte.
Hallotatok valamit a kárenyhítésrő?
Másfelé is okozott ilyen nagy károkat?
337 hozzászólás
még mindig Beregsurány
Válasz #32. hozzászólásra
Mennyi ideig tartott???
Válasz #28. hozzászólásra
Ez mai.
Válasz #32. hozzászólásra
Ez meg a nagybetűs D U R V AAAAAA!
Válasz #29. hozzászólásra
A .urva!
Ez .urva.
és ez is Beregsurány
Válasz #29. hozzászólásra
remélem nem látunk ilyen holnap a mi területeinken !!
Jézus isten!!!!!!!!!
UHHH basxa meg ez DURVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Képek aBeregsurányi jégverésről
Válasz #26. hozzászólásra
Hát nem,de a forgónak is annyi.
bakker az nagyon nem jó !!!!
Válasz #24. hozzászólásra
Törött szár és kalász.
Válasz #23. hozzászólásra
gabonával mi lett?
Jég verte csemege.
Nálunk 1 órája megint szép csendbe esik. Jég hál istennek nincs. Igaz nálunk működik a NEFELA jégeső elhárító rendszer.
Válasz #20. hozzászólásra
2006-ban 95%-os jégkárom volt. 2008-ban JÚlius közepéig esö csak jéggel jött, meg májusban egy 70mm-es felhöszakadással 30perc alatt. Tényleg inkább öntözök:(
Válasz #19. hozzászólásra
igaz!! legalább azt a keveset sedje össze mindenki szerencsésen és majd lesz valahogy..
Sziasztok!
Hát ez már nem vicc sajna. Gyöngyös mellet Adácson szabályos tornádo volt. Képek az idöképen.Nagyon durva az idöjárás. Most már inkább ne is essen.
Válasz #17. hozzászólásra
Igen ez jó tipp lehet izgulni!!! Sajnos nagyon durva..
Válasz #16. hozzászólásra
nézd a köpönyeg.hu-n
Válasz #15. hozzászólásra
sajnos nem lehet belépni
Válasz #14. hozzászólásra
Srácok aki tudja nézze meg az idöképet!! Nagyon durva a jég több fronton támad!! Tényleg nagy mák aki kimarad belöle mi még éppen..
2009 júniusi jégeső kártétel BAZ megyében - napraforgóban. Forrás: Syngenta
Tudnátok beküldeni képeket a jégkárról?
Válasz #11. hozzászólásra
Szia Ákos!
Ne hagyd magad a biztosítóval szemeben. Nem kell mindent aláírni csak azt amivel egyetértesz. Ha kell akkor hívj te is egy hivatalos kárbecslöt. Ha be van biztosítva akkor fizetniük kell! Összig meg minden rendezödik ne aggódj.
Sziasztok!
Biztosítva van a szántó, de ahogy hallom a biztosítótársaságok nagyon lehuzzák a kárt!
A kárenyhítésben is benne vagyok de ott csak decemberben igérnek előleget!
Addig is élni kell.Az őszi vetést nem tudom hogy hogyan fogjuk megoldani.A vetőmagtermő táblát is szétverte a jég.
Kihívtem tapasztalt szaktanácsadót a kukihoz Ő azt mondta hogy 70%-a kiment a maradék TALÁN TULÉLI FELE TERMÉSSEL.
Válasz #1. hozzászólásra
Sajnos ez a sorsunk!
Kukorica nagyon sokat kibir, és képes regenerálódni,tudon ez nem vigasz,tavaly a napra 4 jeget kapot,de az lassaban heverte ki,35% pusztult ki a az első jég után levél ép szár nem maradt!Összefüggő viz boritotta a táblát 1 napig! Önköltséget adott!Levegőztessétek a talajt,ha van rá lehetőség kultizzatok!Fel a fejjel!
Válasz #1. hozzászólásra
Szai Ákos!
Hát ez borzasztó! Nagyon sajnállak.
Nekem 2006 Július 29-én rendezett le mindent a jég kb. 10pec alatt 95%-os jégkár lett a fűszerpaprikán a kukoricán meg 75%-os. Szerencsére mindenem be volt biztosítva. Tudom, hogy az almát nem biztosítja egyik biztosító sem úgyhogy nagyon sajnállak.Lehet, hogy holnap meg én írok majd, mert most itt is dörög az ég és idén már párszor csak mázlink volt, hogy csak a környéken volt jég és nem nálunk.
Válasz #7. hozzászólásra
Veled tudok érezni!! Nekünk egyszer egy szinte kész maglucerna kapott egy éjszaka 120mm elhieted mijen rohadtul éreztem magam Minden minden tönkre ment késö öszel alig tudtam kiszántani még akor is vizes volt!! A másik hogy ez sajnos akár meikönkel megtörténik, tavaj amikor jol termett akor kelet volna az ijen idöre tartaléknak képzödnie.. ha kifizettek volna bennünket rendesen!!
Köszönöm az együttérzést!
Válasz #5. hozzászólásra
Sziasztok most ahogy olvasom NAGYKANIZSA következett!! Nagyon durva remélem nem folytadódik a sor.. Van onnét valaki a fórumon??
Őszinte részvétem.
TV-n keresztül is durva volt látni, hát még élőben milyen lehet/-tett.
De ez az életnek nevezett valami megy tovább.
(Csak nehezebben...)
Válasz #1. hozzászólásra
Igazán sajnálom!! A leges leg rosszabb ami veletek történt! Nagyon durva lehet a helyzet.. persze edig mi is beszélgettünk az aszályrol ami felezte vagy csak csökkentete a termést de ezekszerint nálatok mindent vitt!! Innen biztos nehéz lesz nektek ujra elindulni,most aztán ki lehetne próbálni a kár enyhitési alapot!!Ha már befizettem én is akor legalább adnák oda ahol a leges leg nagyobb a szükség rá és legyünk szolidárisak egymásal.! Kiváncsi leszek hogy is fog ez müködni és csak remélni merem hogy nálunk azt a keveset sikerül legaláb learatni szerencsésen!
Sajnállak titeket. :-(
Biztosításotok volt?
Válasz #1. hozzászólásra
Ez xar helyzet.
Nagyon sajnálom.
Kifogtátok.
Nem jó hely ez a kelet.
Sziasztok!
A vasárnapi jégeső Nyíregyházán és környékén hatalmas károkat okozott.
Beregsurányban néhány perc alatt semmivé tett minden szántóföldi és gyümölcsös kulturát.
Nem csak megütötte a jég, hanem szétverte az almát, felsértette a törzset, az ágak háncsrétegét.Almánként 20-25 ütésnyomot számoltunk.Nincs ép gyümölcs, 30 Ha-on sem találtam.
A kuki és a napra sem úszta meg csak a szára maradt!
A kalászosokat sem kímélte a jég. A kalászt szétverte, a szárat több helyen eltörte.
Hallotatok valamit a kárenyhítésrő?
Másfelé is okozott ilyen nagy károkat?