Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szűrő témához még annyit akartam hozzászólni,hogy a John Deere gyár,nem szűrőgyár! Igy ilyen szűrő nem létezik hogy eredeti,csak olyan létezik ami John Deere felirattal van ellátva.
És ez még rengeted alkatrészre igaz!
Park fokozatba kapcsoláskor a váltóban egy fogas retesszel fékezi a váltó egyik fogaskerekét az a rögzítőfék. Egy rugó feszíti rá. Ezért, amíg gurul a traktor tilos parkba tenni, különben ez a fogas retesz eltörik és szedheted szét a váltót.
Elől van a főszivattyú (hárompont emelő, kihelyezett körök, kormány, fék stb.). Bent a váltóban, bal oldalon van a kis szivattyú, vagy feltöltő szivattyú (ez látja el a főszivattyút olajjal és a váltóban ez csinálja az olajnyomást a sebességek kapcsolásához, kenéshez stb). Nagyjából.
A kis füllel szét tudod kapcsolni a hajtásláncot a kimenő bojgómű után a kúpkerék előtt. Vontatáskor, váltó tesztelésekor stb. Vontatáskor mondjuk az első hajtást is szét kell kapcsolni, a kardán leszerelésével, ha nem jár a motor és nincs olajnyomás ami szétkapcsolja.
Nagy vonalakban ennyi.
4650 -nél,elöl lévő szivattyú,mit lát el?Váltóba van másik?
Bal oldalt,a fülke alatt,a váltón,van egy rugós fül,amit át lehetne váltani.
Mi célt szolgál?
Felesleges a vita újra,csak most épp szűrő ügyben.
A Fleetguard és a Donaldson gyártja a nagy márkákhoz szükséges anyagokat a megrendelő nevével ellátva.
Tehát elvileg ugyan arról a szalagról kerülnek le ,de......
Itt az elvről szól a dolog ki mennyire akarja megadni a módját és a legjobbat adni a gépének és nem a véletlenre bízni a kérdést,hiszen itt hosszú távon nagy összegek repkednek ha megbomlik a gép.
Ez nem csak a pénz kérdése s megint nem csak a nagyzolás ha valaki gyárit áldoz rá........
Egy kicsit bele vauzok én is(fiatal koromban dolgoztam autós műhelyben),és már akkor is sok esetben az üzlet nem volt képes pontosan megkeresni a filter tipusát csak a nagyságát a furatott nézte és kész.És csak később jöttünk rá hogy ugyanazon tipusból néha volt vagy 10 féle.És a megkerülő szelep nyitási nyomása érdekes dolgokat tudott produkálni téli időkben főleg.http://catalog.mann-filter.com/EU/hun/dimensions
Én a kis 2850-be a Unix-ból szoktam venni Mann-szűrőket. JD cikkszám alapján megrendelem, másnap itt van, eddig semmi gond nem volt, ezután is ezt veszem.
De a jobb nevű gyártók szűrője meg annyiba kerül mint az eredeti. Nem véletlen, hisz minőségi termék.
Az olaj farm jd bennük mindíg, ott nagyon nincs mit párosítani, tudod jól te is.
A gond inkább ott kezdődik, hogy láttam már szarvasos csomagban igen csak nem szarvasos alkatrészt.
Persze. Véletlenűl sem azért megy el tovább, mert nagyobb szűrőfelülettel rendelkezik. A váltó szűrő sem azért jobb, mert mondjuk nagyobb az áteresztő képessége. Még egyszer mondom ezek az én tapaszalataim. Nem akarok vitatkozni senkivel, nem is fogok, csak leírtam őket, hátha valakinek segítek vele.
Mindenki azt használ bele amit akar, én azt használom amit tervezték bele a mérnökök, ugyanis tapasztalataim szerint az a jó bele. Pont.
Üdv!
Nem vitatom egy szóval sem,hogy az eredeti a legjobb,és a legmegfelelőbb,de van utángyártottban is ami gond nélkül használható.
A jobb névvel rendelkező gyártók szűrőjével nem tapasztaltam még problémát.
A váltóolaj szűrőnél ne csak a szűrőt nézd,hanem az olaj sűrűségét is,mert ugye már boldog-boldogtalan gyárt olajat is,nem csak szűrőt,és egy nem megfelelő párosításnál léphet fel probléma.
Erre csak annyit mondanék, hogy pár éve vettem két - két garnitúrát a "b" betűsből és az "f" betűsből is, mer ugye occsó oszt jó. Olajcsere után beleraktam a b betűset. Amíg meg nem melegedett az olaj nem lehetett 1500 felett pörgetni, mert folyamatosan vinnyogott, meg világított a szűrő eltömődés jelző. Kidobtam betettem az f betűset, a jelenség maradt ugyan ez. Gondoltam a trakin kopott valami, majd a másikba jobb lesz, hát nem lett, ugyan ezt produkálta. Vettem eredeti john deere-t, s láss csodát megszűnt minden probléma, azóta három garnitúrát is kihajtottunk belőlük a john deere -ból minden probléma nélkül.
Mondok mást: eredeti John Deere üzemanyagszűrők kb. 80-100 üzemórával többet mennek el mint az utángyártottak.
Ez az Én tapasztalat formálta véleményem. Szerintem az ver át, aki jónak álcázott silány minőséget ad relatíve olcsón. Attól, hogy idősek ezek a gépek, még ugyan úgy megkövetelik a pontos precíz karbantartást és a megfelelő minőségű anyagokat. Részben ettől lesznek megbízhatóak és nagy munkabírásúak.
Megvan a gép,igen.
Nem biztos,hogy az olcsó szűrő a jó.
Fergához,gránit katalógusba 6000 a szűrő.Amúgy,közel 20 ezer.Azt mondták,volt aki próbálta a gránitos szűrőt,nem volt jó.
Megírhatod,te,hol veszed.
Gratulálok az öreg szarvashoz.Legyen vele sok és hiba mentes órád.
Telefonon vagy személyesen keresd meg a volt nagyüzem műhelyvezetőjét ,tőle tudnál hiteles infót kapni ,hogy mit cseréltek vagy mi az eredeti a traktorban.
Ha jól sejtem, ez 85 évj. körüli darab.Ezekben simán megfordult az óra 3-or is.
Nekem a traktoron 1 kar van.előre tolod előre megy, hátra húzod hátra megy ,1 sorban, irányváltás kuplung nélkül!Írtam hogy a fokozatokat érezni.persze nem hidro motorra gondoltam
Válasz #2797. hozzászólásra
Már bocs, de ilyen alapon minden traktorban a sebességváltó kar az irányváltó kar is egyben. Ahogy gépesített paraszt is leírta itt sebességfokozatok vannak, két sorban, egy sor hátra, egy előre. Ezek közül választhatsz, terhelés alatt is. A linde meg aztán tényleg teljesen máshogy működik. Az fokozatmentes. Ez nem.
5196 hozzászólás
Válasz #2845. hozzászólásra
Ez így van,csak tudnánk,melyik gyár a beszállító.
Üdv kollégák!
Szűrő témához még annyit akartam hozzászólni,hogy a John Deere gyár,nem szűrőgyár! Igy ilyen szűrő nem létezik hogy eredeti,csak olyan létezik ami John Deere felirattal van ellátva.
És ez még rengeted alkatrészre igaz!
Válasz #2843. hozzászólásra
Park fokozatba kapcsoláskor a váltóban egy fogas retesszel fékezi a váltó egyik fogaskerekét az a rögzítőfék. Egy rugó feszíti rá. Ezért, amíg gurul a traktor tilos parkba tenni, különben ez a fogas retesz eltörik és szedheted szét a váltót.
Válasz #2842. hozzászólásra
Köszi!Lesz még kérdés az biztos.
Kézifék lukszus?Műszakin,hogy nézik?
Válasz #2841. hozzászólásra
Elől van a főszivattyú (hárompont emelő, kihelyezett körök, kormány, fék stb.). Bent a váltóban, bal oldalon van a kis szivattyú, vagy feltöltő szivattyú (ez látja el a főszivattyút olajjal és a váltóban ez csinálja az olajnyomást a sebességek kapcsolásához, kenéshez stb). Nagyjából.
A kis füllel szét tudod kapcsolni a hajtásláncot a kimenő bojgómű után a kúpkerék előtt. Vontatáskor, váltó tesztelésekor stb. Vontatáskor mondjuk az első hajtást is szét kell kapcsolni, a kardán leszerelésével, ha nem jár a motor és nincs olajnyomás ami szétkapcsolja.
Nagy vonalakban ennyi.
4650 -nél,elöl lévő szivattyú,mit lát el?Váltóba van másik?
Bal oldalt,a fülke alatt,a váltón,van egy rugós fül,amit át lehetne váltani.
Mi célt szolgál?
Válasz #2839. hozzászólásra
azt elhiszem csak itt most nem erről volt szó én azt mondtam mentem már vele vagy40-50üzemórát és még nem fekete hanem barna.
Válasz #2836. hozzászólásra
Én láttam már fekete olajat,új traktorba,az eladó telephelyén.Még forgalomba se volt.Máig nem tudom,miért volt olyan.
Válasz #2834. hozzászólásra
Mondjuk Donaldsont még nem próbáltam. Vagy csak nem tudok róla.
Válasz #2832. hozzászólásra
minek akarsz te 24-voltal inditani?
Válasz #2835. hozzászólásra
a fejed lágya fekete barna azt te
vagy még nem láttál olyan olajat.
Válasz #2810. hozzászólásra
Mert már akkor fekete amikor beletöltöd.
Felesleges a vita újra,csak most épp szűrő ügyben.
A Fleetguard és a Donaldson gyártja a nagy márkákhoz szükséges anyagokat a megrendelő nevével ellátva.
Tehát elvileg ugyan arról a szalagról kerülnek le ,de......
Itt az elvről szól a dolog ki mennyire akarja megadni a módját és a legjobbat adni a gépének és nem a véletlenre bízni a kérdést,hiszen itt hosszú távon nagy összegek repkednek ha megbomlik a gép.
Ez nem csak a pénz kérdése s megint nem csak a nagyzolás ha valaki gyárit áldoz rá........
Válasz #2827. hozzászólásra
Egy kicsit bele vauzok én is(fiatal koromban dolgoztam autós műhelyben),és már akkor is sok esetben az üzlet nem volt képes pontosan megkeresni a filter tipusát csak a nagyságát a furatott nézte és kész.És csak később jöttünk rá hogy ugyanazon tipusból néha volt vagy 10 féle.És a megkerülő szelep nyitási nyomása érdekes dolgokat tudott produkálni téli időkben főleg.http://catalog.mann-filter.com/EU/hun/dimensions
Válasz #2828. hozzászólásra
Kösz,biztam benne hogy valami 24Voltos átalakitó lesz az inditáshoz.
Válasz #2813. hozzászólásra
Én a kis 2850-be a Unix-ból szoktam venni Mann-szűrőket. JD cikkszám alapján megrendelem, másnap itt van, eddig semmi gond nem volt, ezután is ezt veszem.
Válasz #2827. hozzászólásra
De a jobb nevű gyártók szűrője meg annyiba kerül mint az eredeti. Nem véletlen, hisz minőségi termék.
Az olaj farm jd bennük mindíg, ott nagyon nincs mit párosítani, tudod jól te is.
A gond inkább ott kezdődik, hogy láttam már szarvasos csomagban igen csak nem szarvasos alkatrészt.
Válasz #2825. hozzászólásra
Persze. Véletlenűl sem azért megy el tovább, mert nagyobb szűrőfelülettel rendelkezik. A váltó szűrő sem azért jobb, mert mondjuk nagyobb az áteresztő képessége. Még egyszer mondom ezek az én tapaszalataim. Nem akarok vitatkozni senkivel, nem is fogok, csak leírtam őket, hátha valakinek segítek vele.
Mindenki azt használ bele amit akar, én azt használom amit tervezték bele a mérnökök, ugyanis tapasztalataim szerint az a jó bele. Pont.
Válasz #2826. hozzászólásra
Üdv!
Ez egy feszültségszabályzó a generátorhoz.
Válasz #2822. hozzászólásra
Üdv!
Nem vitatom egy szóval sem,hogy az eredeti a legjobb,és a legmegfelelőbb,de van utángyártottban is ami gond nélkül használható.
A jobb névvel rendelkező gyártók szűrőjével nem tapasztaltam még problémát.
A váltóolaj szűrőnél ne csak a szűrőt nézd,hanem az olaj sűrűségét is,mert ugye már boldog-boldogtalan gyárt olajat is,nem csak szűrőt,és egy nem megfelelő párosításnál léphet fel probléma.
Ez a szabályozó mit csinál a traktoron?A töltőáramot szabályozza vagy valami mást csinál?http://www.agroroll.hu/termekek/john-deer-traktor-es-kombajn-alkatreszek/jd-feszultseg-szabalyzo-john-deere-4650
ha többet megy el az üzemanyagszűrőd ugyan olyan tisztaságú olajjal akkor az már gond mert amelyik hamarabb eldugul az jobban is szűr
én még egy gépemmel sem jártam igy
Teljesen mértékben osztom és egyetértek a tapasztalatodból nyert véleményedre !!
Válasz #2821. hozzászólásra
Erre csak annyit mondanék, hogy pár éve vettem két - két garnitúrát a "b" betűsből és az "f" betűsből is, mer ugye occsó oszt jó. Olajcsere után beleraktam a b betűset. Amíg meg nem melegedett az olaj nem lehetett 1500 felett pörgetni, mert folyamatosan vinnyogott, meg világított a szűrő eltömődés jelző. Kidobtam betettem az f betűset, a jelenség maradt ugyan ez. Gondoltam a trakin kopott valami, majd a másikba jobb lesz, hát nem lett, ugyan ezt produkálta. Vettem eredeti john deere-t, s láss csodát megszűnt minden probléma, azóta három garnitúrát is kihajtottunk belőlük a john deere -ból minden probléma nélkül.
Mondok mást: eredeti John Deere üzemanyagszűrők kb. 80-100 üzemórával többet mennek el mint az utángyártottak.
Ez az Én tapasztalat formálta véleményem. Szerintem az ver át, aki jónak álcázott silány minőséget ad relatíve olcsón. Attól, hogy idősek ezek a gépek, még ugyan úgy megkövetelik a pontos precíz karbantartást és a megfelelő minőségű anyagokat. Részben ettől lesznek megbízhatóak és nagy munkabírásúak.
Válasz #2820. hozzászólásra
baldwin, teljesen jó semmivel nem jobb a drága csak jól átbasznak.
Válasz #2818. hozzászólásra
Megvan a gép,igen.
Nem biztos,hogy az olcsó szűrő a jó.
Fergához,gránit katalógusba 6000 a szűrő.Amúgy,közel 20 ezer.Azt mondták,volt aki próbálta a gránitos szűrőt,nem volt jó.
Megírhatod,te,hol veszed.
Válasz #2816. hozzászólásra
Szűk 5000-ret mutat az óra.Pedig mehetne 99999-ig.
Válasz #2815. hozzászólásra
megvetted a gépet?
Válasz #2815. hozzászólásra
nem jó ár mert drága
pl:szűrők dupla ár majdnem
a hengerfejtömités is csak 18.000bruttó debrecenbe.
Válasz #2814. hozzászólásra
Gratulálok az öreg szarvashoz.Legyen vele sok és hiba mentes órád.
Telefonon vagy személyesen keresd meg a volt nagyüzem műhelyvezetőjét ,tőle tudnál hiteles infót kapni ,hogy mit cseréltek vagy mi az eredeti a traktorban.
Ha jól sejtem, ez 85 évj. körüli darab.Ezekben simán megfordult az óra 3-or is.
Ezek jó áron vannak?
Valaki ismerős az Aranyszarvas ZRT.-be?
Szóval olyan jó gépek ezek,nem kell bele szűrőket venni.
Válasz #2811. hozzászólásra
van igen holnap megkérdezem neked imail cimem
gelukory@freemail.hu
ird ide a telószámodat és holnap hivlak.
Válasz #2810. hozzászólásra
Helló!
Hidraulika-váltó szűrőt tudsz? Milyen gyártmány? Pont most akarok venni.
Ha adsz egy emailt, áttérhetünk privátba.
Köszi
én tudok majdnem féláron szűrőket hozzá ha kell valakinek.
jd motorolajat használok plusz50-et ettől jobb nem kell bele.
még csak be sem feketedik.
Válasz #2808. hozzászólásra
Egyetértek. Cak ezt. 1200 óránként csere, szűrők 600.
Egyszer próbáltam az egyikbe shell donax td-t. Egy műszak után kidobtam belőle. Nagyon megérte.
Válasz #2806. hozzászólásra
Szerintem nem, én ezt használom bele.http://mol.hu/hu/kenoanyag-es-autoapolas/kozlekedesi-kenoanyagok/mezogazdasagi-kenoanyagok/mol-farm-jd-traktor-hidraulika-es-hajtomuolaj
Válasz #2805. hozzászólásra
Szia Laci, neked hoztak ma 1 csőrőst?akkor bocsi én amiket próbáltam traktorokat nem így émlékszem rá.
Szűrők,hol a legolcsóbb hozzá?Lehetőleg,ahol postáznak.Ez az olaj mehet a hátuljába?
Válasz #2804. hozzászólásra
2 sorban van,és a hátra menetet is előre tolod.
Válasz #2798. hozzászólásra
Nekem a traktoron 1 kar van.előre tolod előre megy, hátra húzod hátra megy ,1 sorban, irányváltás kuplung nélkül!Írtam hogy a fokozatokat érezni.persze nem hidro motorra gondoltam
Moderátor által módosítva: 2015-03-25 18:37:28
Moderátor által módosítva: 2015-03-25 18:46:06
Valakinek,nincs használati utasítás hozzá?
Válasz #2801. hozzászólásra
Mert?Lóg a munkaeszköz,mint a tehén farka?
Válasz #2800. hozzászólásra
nincs rá szükség
4650-nek,nincs oldalsó lakat??Hogyan feszít?
Válasz #2798. hozzászólásra
na meg a linde az egy hidromotor.
Válasz #2797. hozzászólásra
Már bocs, de ilyen alapon minden traktorban a sebességváltó kar az irányváltó kar is egyben. Ahogy gépesített paraszt is leírta itt sebességfokozatok vannak, két sorban, egy sor hátra, egy előre. Ezek közül választhatsz, terhelés alatt is. A linde meg aztán tényleg teljesen máshogy működik. Az fokozatmentes. Ez nem.
Válasz #2791. hozzászólásra
1 sorban az előre és hátra fokozatok,ez által meg oldva az irány váltás..olyan mint a kombájn linde kar csak érezni a fokozatokat