Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.85 FtUSD392.16 FtCHF442.09 FtGBP491.88 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2585. hozzászólásra
Üdv!
Nincs leharcolva egyébként a masina.
Mi volt a baja??? Hát próbálom felsorolni:
Több mint a fele lamella meg lap,bolygóház,C-3 agy,kisbolygókerekek plussz a hozzátartozó középső kerék,majdnem az összes persely kuka.És ez csak a váltó. A behajtóbolygórol egy kerék leszédűlt,szétvert mindent,még a házat sem lehet felújítani.Hájlóféklamella kuka.C2 kuplung összes lamellája,és lapja+az agy kuka.
Ezenkívül a gépen az egész villamosság katasztrófális
A jobb első kerékagyszimering folyik még,nem tudom ott még mi meglepetés ér,mert nem szedtük szét,ezenkívül a többi dolog jónak tűnik.
Mondjuk részemről semmi meglepetés nincs a gépen,kb.erre számítottam
Ha már Pista felhozta majd elmondja ő a profi mi csak ipari tanulók vunk.
egyébként fülkében kell keresni a megoldást,röhejesen egyszerű még szerszám sem kell hozzá.
Mindben lehet találni kopott egységeket,elsősorban/C1 hátra/ az összes persely kb. azonos ü.óra alatt megy túl a az illesztési tűrésen s ez hozza magával az acél illesztések túlzott kopását illetve törését.
A másik hogy az átmeneti illesztéssel megoldott csapok ha szintén elvesztik paramétereiket szintén károsítják önmagukat s közben az olajnyomás és a kenés is csökken.
Ami jónak tűnik nem feltétlen jó is :)
Válasz #2568. hozzászólásra
Üdv!
Induláskor szoktunk használni,meg megálláskor kuplungot.
Ha nagyobbat ugrik bizonyos sebességek kapcsolásánál,az egyéb belső kopásokra utal,amibe most nem mennék bele.
Tehát a kuplung használatát,Én arra az estre mondom,mikor úgy működik minden ahogy kell.
Egyéb esetekben lehet mondani hogy egyedi a gép,és tapasztald ki hogy is megy simábban a vátás.De ha nagyot ugrik akkor a javítás a megoldás,nem a kuplungolás.
Válasz #2575. hozzászólásra
Üdv!
Az a kérdés hogy mi az a magasság amitől feljebb gondolod.
Mert ugye a végállásnál feljebb nem fog menni bármit is csinálsz.
Válasz #2576. hozzászólásra
Üdv!
És azt is tudod kolléga mit kell csinálni,ha nyomsz a rudazaton,és még emel,de nincs már állítási lehetőséged a rúdon?
Válasz #2569. hozzászólásra
Tartományok szerintem nincsenek az ő gépén, mert a hazai 4650-es gépek nagy része fullpoweres, kivéve a kis kerekűeket. A könyve szerint a kuplungot nem kell használni, de én elindulásnál, meg hátramenetkor mindig használom.
Lehet. Hátul nézd meg a működtető karokat. Ott csavarral lehet állítani a kar működési hosszán, de le tudod ellenőrizni úgy is, hogy a kar végén kézzel még nyomsz rajta, azt ha erre emel még akkor ez a baj, legalábbis nálam ez volt a hiba.
Üdv
Belső kárpitanyag kellene az egész fülkére...tud ilyent valaki
Valamint a 4955 JD-hez elől vannak vékony kis fényszórók,de ezek nem váltak be(szinte alig van amelyiknél még mükődik) ezért kellene valami 50cm széles vékony pl ledes fényszóró megoldás ami illene a "legendánkhoz"...Ha a nem jédések is elhalmoznának itt minket linkekkel ahonét lehetne ilyen stílusú "fénycsővet de inkább fényvetőt" válogatni akkor sokan biztos feldobnák a járgányukat egy ilyennel...
DE a személyautoknál is most divatba jött ledsor vagy napali fény nem igazán passzolna rá,tehát olyan kellene ami ledpontonként világít hanem mint egy 'FÉNYsúgÁÁÁR"...
Válasz #2570. hozzászólásra
Csak poén volt.
Több ismerősnek van ilyen váltóval szerelt gép(4055,4450,4755)
tőlük halottam,meg talán logikus is mert a tartományok között nagyobbat ránt.
Én 7730-al melózok annál alapból kell kuplung mert a tartomány váltáskor.
Elég ámátőr a kérdés
Azt mondják az okosok hogy a tartományokon belül nem (1-4,5,8 stb.),
de ha ezek között váltasz akkor nem árt.
De vannak szakavatottabbak ők jobban tudják
Nekem van magyar kezelési, meg szerelési útmutatóm is, de csak a kezelésit tudom elküldeni, mert a másik 1,9 giga. A kezelésit majd átküldöm a napokban, csak most a vetések miatt el vagyok havazva, meg nincs nálam a fájl....
azt hiszem náluk vettünk 1/3 áron mint a kite méretre adták nem cikkszámra
mi csak a külsőket cseréltük szimeringestől, a belsők olajban futnak azok nemigen mennek tönkre
A méretet sajnos nem tudom csak arra emlékszem h 100 mm a tengely de gondolom ezt tudod te is.
Timken csapágyuk volt 4 éve 13-14 eft/db vettünk párat akkor
Át van nézve pár napja ezt csináljuk mert itt ott folyt az olaj,de a hűtőre nem számitottunk mert nem volt koszos annyira,de a cellák között bele volt kötve a föld hiába fujtuk levegővel,de a viz kivitte tisztára.A ventije ha nem kapcsol be akkor is melegszik gondolom.
Válasz #2556. hozzászólásra
Üdv!
Te kolléga! Kicsit át kellene nézni ezt a gépet,meg rendbe kellene tenni mielött dolgozol vele,nem?
Retkes hűtővel ki sem állok az udvarról,az az igazság.
De kérlek ne bántásnak vedd ezt.
Hello!
Tegnap próbáltam 4.2tárcsával 11ben toltam neki volt ahol nehéz volt neki kicsit,de pár kör után felment a vizmutató és kinyomot vagy 2liter vizet.
Megnéztük a hűtőt és tele volt földel,kitisztitottuk most megpróbáltam megint de most felmegy a zöld baloldalába és ott megáll.A venti nem tudom bekapcsol e.
Válasz #2552. hozzászólásra
Üdv!
Lehet hogy az adó meg van dögölve. Próbáld meg egy hosszú kampórahajlított pálcával megemelgetni az úszó mögött a rudazatot,vagy nevezhetjük azt is egy pácának,valaki meg nézze az órát hogy változik-e valami valamely állásnál.
Az hogy milyen munkaműveletet melyik sebességfokozatban tudod csinálni az függ sokmindentől.
Mi kötött talajon,sík terepen 4 fejes ekével,160 cm fogásszélességgel,és 31-33 cm mélyen,8. fokozatban szántunk.
7,6-os IH könnyűtárcsával 10-11 ben szoktunk menni.
Válasz #2553. hozzászólásra
Üdv!
A bolygókerekek görgőkön futnak,ott nincs csapágy,a féltengelycsapágyak kúpgörgős csapágyak,de csak cikkszámokat tudok mondani rá,méretet nem.
Colos csapágy nem metrikus.
Nem jó az üzemanyagjelzőm a johnin,mindig tele mutat mi lehet vele?
Valaki tudna könyvet küldeni?Meg köszönném.
Hanyadikban szoktatok szántani?
Tárcsázni,stb?
5196 hozzászólás
Válasz #2591. hozzászólásra
Köszönöm!!!
Válasz #2585. hozzászólásra
Üdv!
Nincs leharcolva egyébként a masina.
Mi volt a baja??? Hát próbálom felsorolni:
Több mint a fele lamella meg lap,bolygóház,C-3 agy,kisbolygókerekek plussz a hozzátartozó középső kerék,majdnem az összes persely kuka.És ez csak a váltó. A behajtóbolygórol egy kerék leszédűlt,szétvert mindent,még a házat sem lehet felújítani.Hájlóféklamella kuka.C2 kuplung összes lamellája,és lapja+az agy kuka.
Ezenkívül a gépen az egész villamosság katasztrófális
A jobb első kerékagyszimering folyik még,nem tudom ott még mi meglepetés ér,mert nem szedtük szét,ezenkívül a többi dolog jónak tűnik.
Mondjuk részemről semmi meglepetés nincs a gépen,kb.erre számítottam
Válasz #2593. hozzászólásra
Üdv Kolléga!
Tudom mire gondolsz,de Én történetesen nem arra gondoltam
Kevesen tudják,de egyébként telefontéma
Válasz #2592. hozzászólásra
Ha már Pista felhozta majd elmondja ő a profi mi csak ipari tanulók vunk.
egyébként fülkében kell keresni a megoldást,röhejesen egyszerű még szerszám sem kell hozzá.
Válasz #2590. hozzászólásra
Akkor passz...
Válasz #2588. hozzászólásra
Átküldtem....
Válasz #2589. hozzászólásra
ott nincsen.
Válasz #2581. hozzászólásra
Azt nem tudom, talán a másik oldalon belül is van valami állítási lehetőség?
Válasz #2566. hozzászólásra
Üdv!
Én is kérhetek egy-egy példányt?
e-mail:szabolaci007@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Válasz #2565. hozzászólásra
A fotókat várjuk érdeklődve az éles helyzetről !!
Válasz #2584. hozzászólásra
Mindben lehet találni kopott egységeket,elsősorban/C1 hátra/ az összes persely kb. azonos ü.óra alatt megy túl a az illesztési tűrésen s ez hozza magával az acél illesztések túlzott kopását illetve törését.
A másik hogy az átmeneti illesztéssel megoldott csapok ha szintén elvesztik paramétereiket szintén károsítják önmagukat s közben az olajnyomás és a kenés is csökken.
Ami jónak tűnik nem feltétlen jó is :)
Válasz #2584. hozzászólásra
Mi volt a baja?
Amúgy a képek alapján nem egy leharcolt darab
Üdv kollégák!
Épp egy 4650-es váltóját javítjuk,amivel dolgoztak,ment,mégis a fele hátulja kuka
De hát sosem hisznek Nekem
Üdv!
Induláskor szoktunk használni,meg megálláskor kuplungot.
Ha nagyobbat ugrik bizonyos sebességek kapcsolásánál,az egyéb belső kopásokra utal,amibe most nem mennék bele.
Tehát a kuplung használatát,Én arra az estre mondom,mikor úgy működik minden ahogy kell.
Egyéb esetekben lehet mondani hogy egyedi a gép,és tapasztald ki hogy is megy simábban a vátás.De ha nagyot ugrik akkor a javítás a megoldás,nem a kuplungolás.
Üdv!
Az a kérdés hogy mi az a magasság amitől feljebb gondolod.
Mert ugye a végállásnál feljebb nem fog menni bármit is csinálsz.
Üdv!
És azt is tudod kolléga mit kell csinálni,ha nyomsz a rudazaton,és még emel,de nincs már állítási lehetőséged a rúdon?
Válasz #2578. hozzászólásra
Valóban nem tartományra hanem csoportra gondoltam!
Csak nem jól fogalmaztam meg!
köszi megnézem én is gondoltam erre de csak meg kérdeztem.
Válasz #2577. hozzászólásra
Csoportra gondolt nem tartományra szerintem.
Tartományok szerintem nincsenek az ő gépén, mert a hazai 4650-es gépek nagy része fullpoweres, kivéve a kis kerekűeket. A könyve szerint a kuplungot nem kell használni, de én elindulásnál, meg hátramenetkor mindig használom.
Lehet. Hátul nézd meg a működtető karokat. Ott csavarral lehet állítani a kar működési hosszán, de le tudod ellenőrizni úgy is, hogy a kar végén kézzel még nyomsz rajta, azt ha erre emel még akkor ez a baj, legalábbis nálam ez volt a hiba.
A hidraulikát lehet állitani valahogy hogy jobban fel emelje?
Vagyis nem(lemaradt) ledsor kellene...
Üdv
Belső kárpitanyag kellene az egész fülkére...tud ilyent valaki
Valamint a 4955 JD-hez elől vannak vékony kis fényszórók,de ezek nem váltak be(szinte alig van amelyiknél még mükődik) ezért kellene valami 50cm széles vékony pl ledes fényszóró megoldás ami illene a "legendánkhoz"...Ha a nem jédések is elhalmoznának itt minket linkekkel ahonét lehetne ilyen stílusú "fénycsővet de inkább fényvetőt" válogatni akkor sokan biztos feldobnák a járgányukat egy ilyennel...
DE a személyautoknál is most divatba jött ledsor vagy napali fény nem igazán passzolna rá,tehát olyan kellene ami ledpontonként világít hanem mint egy 'FÉNYsúgÁÁÁR"...
Válasz #2570. hozzászólásra
Csak poén volt.
Több ismerősnek van ilyen váltóval szerelt gép(4055,4450,4755)
tőlük halottam,meg talán logikus is mert a tartományok között nagyobbat ránt.
Én 7730-al melózok annál alapból kell kuplung mert a tartomány váltáskor.
ja meg a hidraulika hátul nem emeli fel elég magasra az ekét erre van valami megoldás vagy ez ennyit tud?
nem amatőr de még nem volt ilyen gépem,meg indulásnál érdekel mert van aki igent mond van aki nemet,
ezen meg hogy menjek el?
Neked van ilyen géped?
Elég ámátőr a kérdés
Azt mondják az okosok hogy a tartományokon belül nem (1-4,5,8 stb.),
de ha ezek között váltasz akkor nem árt.
De vannak szakavatottabbak ők jobban tudják
kell használni a kuplungot?
Válasz #2566. hozzászólásra
Hello
köszi átjött,nekem zöldrendszámhoz kellene igazából,vagyis arra is.
Válasz #2564. hozzászólásra
Hali!
Átküldtem. Írj vissza, hogy megérkezett-e....
Ma volt nálunk is a tesztüzem végre mükszik az 50-es még pár apróság és jővő héten befogjuk csatasorba.
Válasz #2563. hozzászólásra
Szia!
köszönöm szépen,nagyon jó lenne.
Most sikerült venni egyet,még ismerkedünk.
Válasz #2561. hozzászólásra
Hali!
Nekem van magyar kezelési, meg szerelési útmutatóm is, de csak a kezelésit tudom elküldeni, mert a másik 1,9 giga. A kezelésit majd átküldöm a napokban, csak most a vetések miatt el vagyok havazva, meg nincs nálam a fájl....
http://www.boltkereso.hu/komka_csapagy_kft.htm
azt hiszem náluk vettünk 1/3 áron mint a kite méretre adták nem cikkszámra
mi csak a külsőket cseréltük szimeringestől, a belsők olajban futnak azok nemigen mennek tönkre
A méretet sajnos nem tudom csak arra emlékszem h 100 mm a tengely de gondolom ezt tudod te is.
Timken csapágyuk volt 4 éve 13-14 eft/db vettünk párat akkor
Válasz #2559. hozzászólásra
Megkérdezek akkor valami klimást hátha tudd valami okosat.
Válasz #2558. hozzászólásra
Át van nézve pár napja ezt csináljuk mert itt ott folyt az olaj,de a hűtőre nem számitottunk mert nem volt koszos annyira,de a cellák között bele volt kötve a föld hiába fujtuk levegővel,de a viz kivitte tisztára.A ventije ha nem kapcsol be akkor is melegszik gondolom.
Válasz #2557. hozzászólásra
Sanden kompresszort fel lehet tenni,csak a csöveken kell alakítani,de egy normális klímás ezt megoldja.
Válasz #2556. hozzászólásra
Üdv!
Te kolléga! Kicsit át kellene nézni ezt a gépet,meg rendbe kellene tenni mielött dolgozol vele,nem?
Retkes hűtővel ki sem állok az udvarról,az az igazság.
De kérlek ne bántásnak vedd ezt.
Klima kompresszora van esetleg valakinek,vagy mivel lehetne helyettesiteni?
Válasz #2555. hozzászólásra
Hello!
Tegnap próbáltam 4.2tárcsával 11ben toltam neki volt ahol nehéz volt neki kicsit,de pár kör után felment a vizmutató és kinyomot vagy 2liter vizet.
Megnéztük a hűtőt és tele volt földel,kitisztitottuk most megpróbáltam megint de most felmegy a zöld baloldalába és ott megáll.A venti nem tudom bekapcsol e.
Válasz #2552. hozzászólásra
Üdv!
Lehet hogy az adó meg van dögölve. Próbáld meg egy hosszú kampórahajlított pálcával megemelgetni az úszó mögött a rudazatot,vagy nevezhetjük azt is egy pácának,valaki meg nézze az órát hogy változik-e valami valamely állásnál.
Az hogy milyen munkaműveletet melyik sebességfokozatban tudod csinálni az függ sokmindentől.
Mi kötött talajon,sík terepen 4 fejes ekével,160 cm fogásszélességgel,és 31-33 cm mélyen,8. fokozatban szántunk.
7,6-os IH könnyűtárcsával 10-11 ben szoktunk menni.
Üdv!
A bolygókerekek görgőkön futnak,ott nincs csapágy,a féltengelycsapágyak kúpgörgős csapágyak,de csak cikkszámokat tudok mondani rá,méretet nem.
Colos csapágy nem metrikus.
Válasz #2551. hozzászólásra
Üdv!
A hátsó hajtás csapágyaira. Ami a a féltengelyharangban van illetve az itt lévő bolygómű csapágyaira,( persze ha nem csak görgős).
üdvözlettel
Fényi
Nem jó az üzemanyagjelzőm a johnin,mindig tele mutat mi lehet vele?
Valaki tudna könyvet küldeni?Meg köszönném.
Hanyadikban szoktatok szántani?
Tárcsázni,stb?
Válasz #2550. hozzászólásra
Üdv!
Mire gondolsz kolléga?
Üdv mindenkinek
segítséget szeretnék kérni, hogy nincs-e valakinek 4650-eshez hátsó kihajtás csapágylistája?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv Fényi
Keresnék kezelésit 3650-hez!
Válasz #2535. hozzászólásra
egy van baloldalt az ülés alatt, egy + a váltó mellett? hétdecis borosüveg méret, fél colos menettel?
Válasz #2546. hozzászólásra
76misimokus@gmail.com-ra írj! Haverok, hivatkozz rám!