Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a modulátor szelep az adott csoportnak adja be az olajat tehát a lamellákat nem nyomja össze és nem is oldja a készenléti olajnyomás!
amúgy lényegtelen a kérdésed ha nem ismered mélységében a gépet.
nem fogod érteni a választ sem rá.
Válasz #2291. hozzászólásra
Nos!
Előszöris benyomott kuplungnál akkor nem rángat ha áll a gép,de ezen lépjünk már túl.
A 4650-es traktoron egy sebesség több kuplung kapcsolásából adódik össze,de ebbe se menjünk most mélyebben bele,mert a lényeg az,hogy ha benyomod a pedált,akkor ezt oldod,és nem kapcsolgat végig semmit.
Mondok erre egy példát.Mi fog történni akkor,ha nem nyomod be a kuplungot,és fogod a váltókart,és 1 mp alatt benyomod 15-be? Végigkapcsolgatja a sebességeket? A fenét! rögtön 15-be lesz,mert az ahoz tartozó kuplungoknak vezérli az olajat,és lefullad a traktor.Tehát ha megálltál,és kihúzod a kart üresbe,akkor csak oda fog vezérelni olajat ahová akkor kell,és abból nem adódik össze egy sebességfokozat sem.
Még egyszer elolvastam amit írtál.
Úgy érted, hogy benyomott kuplungnál a váltóban nem történik semmi ha elmozdítom a váltókart? A 9170-es Steyr volt olyan, hogy a power fokozatot nem lehetett váltani benyomott kuplungnál, viszont a 6xxx-es JD-ben ha benyomom a kuplungot akkor is lehet a powert váltani. A 4650-esnél is hasonlóan működik a dolog mint a Steyr-ben?
Annyi eszem nekem is van, hogy benyomott kuplungnál nem fog rántani a gép ha másik fokozatba váltok, de attól még a váltóban megtörténik a váltás nem? Nyilván ez nem fogja érdemben koptatni a lamellákat, de mégis csak történik valami. Egy irányváltáskor itt nem egyszerűen arról van szó, hogy kiveszem az egyik fokozatból és beteszem egy másikba, mint egy mechanikus váltós gépnél, hanem a váltóban belül végigmegy az egész sor váltás, csak a gép nem mozdul közben. Ha még mindig nem érthető amire gondolok, akkor vegyétek úgy hogy nem is kérdeztem semmit!
Fáradtnak én is fáradt vagyok ! 3. napja megyünk 24/24 be a naggyal :)
Azóta nem volt leállítva, bár , én csak a váltót hordom , meg a naftát , Néha pár hegesztés amit az eke igényel (betontuskók természetesen bennhagyva a régi ültetvényből) de a reggeli 170km, meg az esti 170 már kicsit fárasztó. De azért már 25 heki meg van a 240 ből :D (szegény éjjeles most telefonált hogy 3 métert lát a borozdában..... lesz görbe szántás reggelre....)
Válasz #2280. hozzászólásra
Üdv!
Csak belepofázok
Mivel oldotta a hajtást,mert benyomta a kuplungot,így nem rángat semilyen sebességet sehová a váltókarral.
Magyarul ha áll a gép,és be van nyomva a kuplung,akkor a váltókar bármilyen irányu mozdítására nem reagálhat a gép.
Azt mondja, hogy amikor visszahúzza egy mozdulattal a váltókart akkor végigrántja minden fokozaton 7-től 1-ig. Hogy ez okoz-e gondot? Szerintem ezt akarta kérdezni Vadmalac.
Hallód jól fel baxtad az agyamat most annyira hülyeséget kérdeztél
nem kopik semmivel sem többet a power a vf. ekével mint ha ágyekével egész nap alig váltanál párszor.
Ha kinyomod a kuplungot vagy nem ,rém egyszerű a váltás és nincsen modulálva egy sebesség sem mialatt elvégzed a forgóban a dolgod!
honnan veszed hogy egyesével kellene végig cimbalmozni a fokozatokat??
ezt persze csak 4650-4755 a többiben véleményt nem tudok írni.
kérdezz ha nem értesz valamit...
Teljesen másról van szó. Nem terhelés alatti visszarángatásról beszélek, nyilván azok a váltások koptatnak erősen. Én arra gondolok pl. hogy szántok a 7. fokozatban (nem tudom ez milyen gyors, nem is lényeg, csak legyen ez a példa) kiérek a föld végére, gáz le, kuplung benyom, eke ki, visszapakolom a váltókart, átteszem valamelyik hártameneti fokozatba, kuplung kienged, hátratolatok, aztán kuplung be, visszapakolom az előre 7. fokozatba, kuplung kienged, ráfordulok a barázdára, eke le, gáz ráad. Kb. ahogy egy sima váltós gépnél csinálnám.
A kérdés az, hogy ez a benyomott kuplungnál történő 7-6-5-4-3-2-1-hátra1-hátra2 oda-vissza váltogatás károsítja e a gépet vagy sem? Vagy akinek ilyen gépe van mindenki félig függesztett ágyekével szánt? Reggel beteszi 1 fokozatba és estig azzal megy?
Pórkocsizás öli a power, egy ha egyik irányba terheled pl előre felé húzol valamit és hirtelen amit húzol megtolja előre felé a trakit, erre mondják a szerelő ismerősök, hogy megeszi.
Ekkora géphez váltvaforgósból is akad ff. kivitelű azzal nem kell tolatgatni ha ügyes vagy.
Az ilyen full powershift váltónak mennyire tesz jót, ha pl. függesztett váltvaforgató ekével szánt valaki, és a tábla végi fordulóban mindig átrakja hátramenetbe legalább 1x, vagy 2x. Mert mikor kinyomott kupplungnál hátrahúzom a kart, akkor végigzongorázza az összes fokozatot, mikor megint előremenetbe rakom akkor újra végigzongorázza. Ez a plusz kopás, ha egyáltalán annak lehet nevezni, mennyire jelentős? Vagy célszerűbb egy ívben megfordulni? De akkor nagyon komoly forgó lesz!
Válasz #2269. hozzászólásra:
Ne szégyelld , úgy néz ki beválik a 8000 es akkor valószeg itt fogom végleg.
Akkor meg a másik nagy felesleges lesz, a telepítő géphez elég lesz vmi 6800-900 as úgyhogy vagy becserélem vagy eladom erre gondoltam.
Azért ha eszedbe jutok azért csak hozzuk rendbe azt a hidrauilát , ha lesz időd.
Válasz #2263. hozzászólásra
Üdv!
Van egy üzemképes gépem ami eszi az olajat rendesen,gyere nézd meg!
Az a kikiáltási ára amit írtál!
A váltóját elötte újították mielött leállították a motorgondja miatt.
A 30-as traktort nem tudod összkerekesre alakítani,csak hidrósra,az megy egy kapap sz@r.
Az avataromon lévő gépről van szó.Ha érdekel el kell jönni fotó úgysem árul el sokat.
Sztem 3 környékén vihető, igy ahogy áll,(1 zsír új aksi, a másik tavaszi, teljesen üzemképes a hidraulikám cseszekszik.
Jött egy 8100 as a helyére meg jön egy kisebb tavaszra. Ezért gondoltam rá hogyha megfizetik elvihető.
Válasz #2260. hozzászólásra
Üdv!
Itt volt nálam egy nagyon penge JD 4650-es,még kínáltam is.
Már persze tárgytalan,mert az első ember aki megnézte el is vitte.
Gondolhatod hogy nem egy talicska volt.
Mik a vélemények a 3040 és a 3650 gépekről? Van olyan tartós mint a 4650es széria.
Olyan 90-110 ló között szeretnék gépet MTZ kiváltásra. De megbízható kéne, meg olyan ami 6 hengeres :D
5196 hozzászólás
Válasz #2295. hozzászólásra
ha most sem érti feladom
próbálkozz még vele hátha neked sikerülni fog
Válasz #2294. hozzászólásra
Én másképp próbáltam leírni,de nem biztos hogy teljesen érthetően sikerül is.
Válasz #2292. hozzászólásra
a modulátor szelep az adott csoportnak adja be az olajat tehát a lamellákat nem nyomja össze és nem is oldja a készenléti olajnyomás!
amúgy lényegtelen a kérdésed ha nem ismered mélységében a gépet.
nem fogod érteni a választ sem rá.
Válasz #2291. hozzászólásra
Nos!
Előszöris benyomott kuplungnál akkor nem rángat ha áll a gép,de ezen lépjünk már túl.
A 4650-es traktoron egy sebesség több kuplung kapcsolásából adódik össze,de ebbe se menjünk most mélyebben bele,mert a lényeg az,hogy ha benyomod a pedált,akkor ezt oldod,és nem kapcsolgat végig semmit.
Mondok erre egy példát.Mi fog történni akkor,ha nem nyomod be a kuplungot,és fogod a váltókart,és 1 mp alatt benyomod 15-be? Végigkapcsolgatja a sebességeket? A fenét! rögtön 15-be lesz,mert az ahoz tartozó kuplungoknak vezérli az olajat,és lefullad a traktor.Tehát ha megálltál,és kihúzod a kart üresbe,akkor csak oda fog vezérelni olajat ahová akkor kell,és abból nem adódik össze egy sebességfokozat sem.
Válasz #2282. hozzászólásra
Még egyszer elolvastam amit írtál.
Úgy érted, hogy benyomott kuplungnál a váltóban nem történik semmi ha elmozdítom a váltókart? A 9170-es Steyr volt olyan, hogy a power fokozatot nem lehetett váltani benyomott kuplungnál, viszont a 6xxx-es JD-ben ha benyomom a kuplungot akkor is lehet a powert váltani. A 4650-esnél is hasonlóan működik a dolog mint a Steyr-ben?
Annyi eszem nekem is van, hogy benyomott kuplungnál nem fog rántani a gép ha másik fokozatba váltok, de attól még a váltóban megtörténik a váltás nem? Nyilván ez nem fogja érdemben koptatni a lamellákat, de mégis csak történik valami. Egy irányváltáskor itt nem egyszerűen arról van szó, hogy kiveszem az egyik fokozatból és beteszem egy másikba, mint egy mechanikus váltós gépnél, hanem a váltóban belül végigmegy az egész sor váltás, csak a gép nem mozdul közben. Ha még mindig nem érthető amire gondolok, akkor vegyétek úgy hogy nem is kérdeztem semmit!
Válasz #2289. hozzászólásra
Az a különbség hogy itt el is találod a lottón meg sosem
Nem lenne ezzel semmi baj szépen haladunk csak ezek a rothadt betonok....
Tiszta lottó, mikor törik szét valami létfontosságú dolog az ekén .....
Válasz #2287. hozzászólásra
Nem irigyellek kolléga.
Mi már végeztünk a szántással tegnap elött,de még nem mosunk le,mert lehet hogy szól valaki.
Fáradtnak én is fáradt vagyok ! 3. napja megyünk 24/24 be a naggyal :)
Azóta nem volt leállítva, bár , én csak a váltót hordom , meg a naftát , Néha pár hegesztés amit az eke igényel (betontuskók természetesen bennhagyva a régi ültetvényből) de a reggeli 170km, meg az esti 170 már kicsit fárasztó. De azért már 25 heki meg van a 240 ből :D (szegény éjjeles most telefonált hogy 3 métert lát a borozdában..... lesz görbe szántás reggelre....)
Válasz #2284. hozzászólásra
Igen van hozzá.
Ha nem is full,de van mit csinálni rajta,az biztos.
Válasz #2283. hozzászólásra
Gyorsan kipihentem magam
Mi van felétek???
hello
ikerkerék is van a géphez?
akkor ez full motorgenerál amit beszéltünk.
mégsem vagy fáradt!
Válasz #2280. hozzászólásra
Üdv!
Csak belepofázok
Mivel oldotta a hajtást,mert benyomta a kuplungot,így nem rángat semilyen sebességet sehová a váltókarral.
Magyarul ha áll a gép,és be van nyomva a kuplung,akkor a váltókar bármilyen irányu mozdítására nem reagálhat a gép.
Válasz #2279. hozzászólásra
én is!!
Válasz #2278. hozzászólásra
Azt mondja, hogy amikor visszahúzza egy mozdulattal a váltókart akkor végigrántja minden fokozaton 7-től 1-ig. Hogy ez okoz-e gondot? Szerintem ezt akarta kérdezni Vadmalac.
Válasz #2278. hozzászólásra
Üdv!
Én már fáradt vagyok ehez az egészhez
Válasz #2277. hozzászólásra
Hallód jól fel baxtad az agyamat most annyira hülyeséget kérdeztél
nem kopik semmivel sem többet a power a vf. ekével mint ha ágyekével egész nap alig váltanál párszor.
Ha kinyomod a kuplungot vagy nem ,rém egyszerű a váltás és nincsen modulálva egy sebesség sem mialatt elvégzed a forgóban a dolgod!
honnan veszed hogy egyesével kellene végig cimbalmozni a fokozatokat??
ezt persze csak 4650-4755 a többiben véleményt nem tudok írni.
kérdezz ha nem értesz valamit...
Válasz #2276. hozzászólásra
Teljesen másról van szó. Nem terhelés alatti visszarángatásról beszélek, nyilván azok a váltások koptatnak erősen. Én arra gondolok pl. hogy szántok a 7. fokozatban (nem tudom ez milyen gyors, nem is lényeg, csak legyen ez a példa) kiérek a föld végére, gáz le, kuplung benyom, eke ki, visszapakolom a váltókart, átteszem valamelyik hártameneti fokozatba, kuplung kienged, hátratolatok, aztán kuplung be, visszapakolom az előre 7. fokozatba, kuplung kienged, ráfordulok a barázdára, eke le, gáz ráad. Kb. ahogy egy sima váltós gépnél csinálnám.
A kérdés az, hogy ez a benyomott kuplungnál történő 7-6-5-4-3-2-1-hátra1-hátra2 oda-vissza váltogatás károsítja e a gépet vagy sem? Vagy akinek ilyen gépe van mindenki félig függesztett ágyekével szánt? Reggel beteszi 1 fokozatba és estig azzal megy?
Válasz #2274. hozzászólásra
Pórkocsizás öli a power, egy ha egyik irányba terheled pl előre felé húzol valamit és hirtelen amit húzol megtolja előre felé a trakit, erre mondják a szerelő ismerősök, hogy megeszi.
Ekkora géphez váltvaforgósból is akad ff. kivitelű azzal nem kell tolatgatni ha ügyes vagy.
Válasz #2273. hozzászólásra
a 4755 -ön? Nincsen légfék, műszaki azt hiszem még van 1 év körül. (piros)
Az ilyen full powershift váltónak mennyire tesz jót, ha pl. függesztett váltvaforgató ekével szánt valaki, és a tábla végi fordulóban mindig átrakja hátramenetbe legalább 1x, vagy 2x. Mert mikor kinyomott kupplungnál hátrahúzom a kart, akkor végigzongorázza az összes fokozatot, mikor megint előremenetbe rakom akkor újra végigzongorázza. Ez a plusz kopás, ha egyáltalán annak lehet nevezni, mennyire jelentős? Vagy célszerűbb egy ívben megfordulni? De akkor nagyon komoly forgó lesz!
Válasz #2272. hozzászólásra
Légfék, műszaki van?
Válasz #2269. hozzászólásra:
Ne szégyelld , úgy néz ki beválik a 8000 es akkor valószeg itt fogom végleg.
Akkor meg a másik nagy felesleges lesz, a telepítő géphez elég lesz vmi 6800-900 as úgyhogy vagy becserélem vagy eladom erre gondoltam.
Azért ha eszedbe jutok azért csak hozzuk rendbe azt a hidrauilát , ha lesz időd.
Válasz #2270. hozzászólásra
ok majd hivlak
Válasz #2263. hozzászólásra
Üdv!
Van egy üzemképes gépem ami eszi az olajat rendesen,gyere nézd meg!
Az a kikiáltási ára amit írtál!
A váltóját elötte újították mielött leállították a motorgondja miatt.
A 30-as traktort nem tudod összkerekesre alakítani,csak hidrósra,az megy egy kapap sz@r.
Válasz #2265. hozzászólásra
Üdv!
Lassan szégyellem magam kolléga
Az avataromon lévő gépről van szó.Ha érdekel el kell jönni fotó úgysem árul el sokat.
Sztem 3 környékén vihető, igy ahogy áll,(1 zsír új aksi, a másik tavaszi, teljesen üzemképes a hidraulikám cseszekszik.
Jött egy 8100 as a helyére meg jön egy kisebb tavaszra. Ezért gondoltam rá hogyha megfizetik elvihető.
az ne valami oké,az a lelke.
mennyi azt ára meg fotó?
küld légyszi emailt.
köszi.
Mennyi az az apropénz?
Itt a 4755 ös a hidraulikáját kell rendetenni +1-2 olajfolyás , kispénzért viheted
esetleg nem lehet átalakitani 4630-ast összkerékre?
mert azok meg elég olcsók már.
Válasz #2262. hozzászólásra
na mennyi volt?
miért nem szóltál?
bár nekem max2,5millám van rá.
de érdekel motorhibás is.
Válasz #2260. hozzászólásra
Üdv!
Itt volt nálam egy nagyon penge JD 4650-es,még kínáltam is.
Már persze tárgytalan,mert az első ember aki megnézte el is vitte.
Gondolhatod hogy nem egy talicska volt.
4650 john deere
hello
valaki tudd erről a trakiról valami infót adni?
meg szeretném venni,de már rég árulják szécsényben.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3569533/JOHN-DEERE-4650-SAME-HERCULES-160-TRAKTOROK-ELADOK.htmltraki 4650
Válasz #2258. hozzászólásra
Szerencsére kezdetm kicsit parás lenni
Válasz #2257. hozzászólásra
Üdv!
Akkor kipihente magát hála égnek
Válasz #2256. hozzászólásra
Hali
Lenyugodott a faszkalap
És úgy néz ki lehet lesz még egy lehetőség papír szerzésre .
Válasz #2245. hozzászólásra
Tudod hogy összefelé rakok
Mi kéne ha vóna????
Válasz #2246. hozzászólásra
Egy jó 4650-es traktornál nincs jobb!
Válasz #2252. hozzászólásra
Mivel sok hirdetésem van,így több regisztrációm is van.
Itt is hirdetem őket,Jófogáson is,meg apródon is.
nekem 3040 -es gépem van,97lovas turbós,8éve nyirom nagyon brutál vas..
Válasz #2244. hozzászólásra
Hol hirdeted őket?
A nevednél nem láttam egyet sem.
Válasz #2250. hozzászólásra
biztos nem
azt se bánjuk ha 16 krokkód lesz
Válasz #2248. hozzászólásra
Te irigy vagy!
De legalább őszinte!!
Ezt szeretem benned!!
3650 nagyon baba széria!!nekem is nagy favoritom a régebbiekből
Mik a vélemények a 3040 és a 3650 gépekről? Van olyan tartós mint a 4650es széria.
Olyan 90-110 ló között szeretnék gépet MTZ kiváltásra. De megbízható kéne, meg olyan ami 6 hengeres :D
Válasz #2247. hozzászólásra
Ne kajabálj .........kaptál új traktort elégedett legyé...... mtz mehet a szakadékba iga?
Válasz #2246. hozzászólásra
tuthatnád .mindenes!