Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2338. hozzászólásra
az enyémet még el kell adnii és még nem kaptunk lóvét most sem sajnos,mennék én de nincs most kavics,de ha lesz szólok aztán agyalunk valamit.
Válasz #2341. hozzászólásra
Vissza lehet menni kicsit az időben,a 4955-ös 228 LE
Meg nyúltam a hóna alá 4650-es trakinak,amin 220,7 LE-t mértek TLT-n.
4755-ös is volt tuningolva,nem lett mérve,de jobban ment mint a 4955
És sorolhatnám
Válasz #2333. hozzászólásra
A lényeget lefelejtettem!!!
Átalakítottam 140 lovas turbósra,nagyon jól harapott az biztos.
Mert ugye szívó volt és ezért írtam hogy az csak 120 ló körüli.
Válasz #2326. hozzászólásra
Üdv!
Kicsit sokallom az írt LE-t,mert a 4440-es 140 LE,és sokkal komolyabb gép.
De nem vonhatom kétségbe sem,mivel pontos adattal nem tudok szolgálni.
Válasz #2318. hozzászólásra
Köszönöm,akkor ha jól értem egy gyárit rá lehet tenni egy mtz-re is,és nem kell félni hogy minden kerűlőben elálitódik majd az eke vizszintje
Válasz #2317. hozzászólásra
Ha gyári hidraulikus harmadikpontról beszélünk,akkor az megtartja a beállított helyzetét,viszont van aki tákol munkahengerből,akkor a traktor hidraulikarendszerétől függ az,hogy elállítódik-e vagy sem menet közben.
Válasz #2314. hozzászólásra
Nekem, lenne egy.Másik témában irta,hogy valamikor hidrolikus támasztórudat használt ekéhez.A kérdés az hogy az eszköz az képes megtartani a pozicióját valamijen szelepek vagy golyók segitségével,vagy teljesen a traktor elosztójára van bizva?
Válasz #2315. hozzászólásra
Én nem is akarok tanár lenni
Épp ezért amire úgygondolom válaszolok,amire úgygondolom nem,és ilyen egyszerü,és ilyen rövid ez a történet.
Jó Éjt !
Válasz #2313. hozzászólásra
Ha visszaolvasol,akkor elöbb válaszoltam a kérdésre,mint a kolléga/Szeni/
Egyébként nem vagyok besértődve,csak egy barátommal hangosan beszélgettem.
További kérdés???
Nekem semmi közöm a Jonny-hoz és nem is lesz de amit a kolléga (Szeni)leírt az érthető és világos volt ,nem nagyképűsködött és fölényeskedett.A kérdés is érthető volt ,szerintem ha te ekkora guru vagy miért nem tudtál válaszolni érthetően?Nem kell besértődni csak érdekel a véleményed.
Semmi közöm ide,te most tényleg az a gondjuk hogy valaki szépen letudta irni hogy hogyan működik a joni váltója.Még én is megértetem aki még nem is ült olyanban
ez a lényeg!!
amúgy én sem szoktam már hozzászólni mint régen vagy csak privátban segítek barátoknak mert sokan "túl" okosak .akkor rájuk hagyom mert rajtuk kívül más már nem lehet az.......
Na akkor tereljük más irányba a dolgot! Igaz nem 4650-es, meg nem is olyan váltó van benne, de a következő kérdés:
3650 vagy 6600-6800-as gép?
Melyik miért?
A 2850-es munkagépeihez kellene a jövőben olyan gép, ami nem szidja az anyámat is magában néha mikor fogósabb lesz a helyzet. Mondjuk ekét másikat kell venni, de a 3,2-es tárcsát, a 2 késes lazítót, 11 kapás grubert, sokkal jobban csipázná. A 3650 annyival olcsóbb, hogy akár belefér még egy használt 20t-s pótkocsi. A tractordata.com szerint kb. 10q-val nehezebb is mint a 6xxx-széria, és gondolom ez a vas a vázban, fogaskerekekben, stb-ben van, ami azért nem mindegy. A másik mellett szól hogy tágasabb a fülke, jobb a kilátás, halkabb, 4 power fokozat, irányváltó.
Egyszerűbb lett volna ha azt írod, hogy igen, végigkapcsolgatja abban az esetben ha lassan húzom a váltókart és van rá ideje. De ha hirtelen visszahúzom, akkor csak abba kapcsolja ahol megállítom a kart.
Nem volt egyszerű szülés, de végül megkaptam a választ!
Jól érzed a problémát, valóban végbemegy a sorozatos olajütés a fokozatokon. Ha benyomod a kuplungot, akkor csak két kuplungot old le, de a többit (talán 5-öt) ugyanúgy vereted végig, mintha be sem nyomtad volna. Annyival tudod könnyíteni a sorsát, h. gyorsan húzod hátra, majd előre a váltót, ekkor nem lesz ideje felnyomni a következő fokozat rendszerét, mivel mennyiség is kell a fokozatba, nem csak nyomás, és mivel a kapcsolt fokozatok csak befelé nyelnék az olajat, ezért teljesen elvész a nyomás, és nem veri végig a sort. Már gondoltam rá, és meg is fogom csinálni, h. egy állítható ütközőt teszek a 8. és a rüki 3. hoz, hogy ne csak akkor tudjam gyorsan kapcsolni, amikor kifelé húzom, hanem akkor is, amikor előre tolom a kart, mert az ütköző úgyis megfog. Ezzel még egy picit könnyítek rajta.
5196 hozzászólás
Én is boldog ünnepeket kívánok minden fórumtársnak!
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok minden sorstársamnak!
a 4630-al milyen munkagépeket lehet huzni?
és milyen vele dolgozni?
érezni lehet rajta az első hajtás hiányát?
Válasz #2338. hozzászólásra
az enyémet még el kell adnii és még nem kaptunk lóvét most sem sajnos,mennék én de nincs most kavics,de ha lesz szólok aztán agyalunk valamit.
Válasz #2341. hozzászólásra
Vissza lehet menni kicsit az időben,a 4955-ös 228 LE
Meg nyúltam a hóna alá 4650-es trakinak,amin 220,7 LE-t mértek TLT-n.
4755-ös is volt tuningolva,nem lett mérve,de jobban ment mint a 4955
És sorolhatnám
Válasz #2340. hozzászólásra
Yes! A 8300-as az első darabjai 7.6l-el 230LE névlegeset tudnak!
Válasz #2339. hozzászólásra
7.6-os motor tud 200 felett is,attől függ mivel van felszerelve.
Válasz #2337. hozzászólásra
7.6os motor csak tud 132le
Válasz #2335. hozzászólásra
Tököltél,aztán elviszik a gépet.
A lényeget lefelejtettem!!!
Átalakítottam 140 lovas turbósra,nagyon jól harapott az biztos.
Mert ugye szívó volt és ezért írtam hogy az csak 120 ló körüli.
Rendbetettem,eladtam
Viszont évekig használták itt a környékemen minden gond nélkül.
Válasz #2334. hozzászólásra
az aranynál is drágábban biztos
Válasz #2332. hozzászólásra
Kiténél van minden ezekre?
Vagy má nemigen?
Mi nincs?
Válasz #2332. hozzászólásra
És mi volt a tapasztalatod a 4240s el????
Válasz #2331. hozzászólásra
Természetesen értem,csak furán hangzik számomra az adat,de az sem kizárt hogy valós
Válasz #2329. hozzászólásra
Csak a KONEDATA-ra hivatkozva írom!!
Válasz #2327. hozzászólásra
Üdv!
A hidrós elejü nem lehet S-es
Válasz #2326. hozzászólásra
Üdv!
Kicsit sokallom az írt LE-t,mert a 4440-es 140 LE,és sokkal komolyabb gép.
De nem vonhatom kétségbe sem,mivel pontos adattal nem tudok szolgálni.
Válasz #2325. hozzászólásra
Üdv!
Nekem S-es nem volt a sima 125 LE
Egyébként az S-es nek kardánhajtásos az eleje a simának hidrós,vagy kiskerekü.
ja az a hidrós elejű gép,csak nem a főtengely töröttet nézted.?
Nézd meg a KONEDATA-n ott 132 ír
JD 4240S hány lóerős pontosan/ néztem pár helyen, mindenki mást ír/. Valakinek van ilyen, tapasztalat?
Válasz #2323. hozzászólásra
Röviden-tömören igen
Válasz #2316. hozzászólásra
Szóval ezek mennek.........................
Válasz #2321. hozzászólásra
Ez így valóban kivitelezhetetlen
Válasz #2320. hozzászólásra
Köszönöm,de vajdaságból elég messzi próba lenne
Válasz #2319. hozzászólásra
Így van!
Messziről írsz?
Mert ha ki akarod próbálni,tudok adni egyet ami jó MTZ-re.
De csak próbára tudom nélkülözni.
Válasz #2318. hozzászólásra
Köszönöm,akkor ha jól értem egy gyárit rá lehet tenni egy mtz-re is,és nem kell félni hogy minden kerűlőben elálitódik majd az eke vizszintje
Válasz #2317. hozzászólásra
Ha gyári hidraulikus harmadikpontról beszélünk,akkor az megtartja a beállított helyzetét,viszont van aki tákol munkahengerből,akkor a traktor hidraulikarendszerétől függ az,hogy elállítódik-e vagy sem menet közben.
Nekem, lenne egy.Másik témában irta,hogy valamikor hidrolikus támasztórudat használt ekéhez.A kérdés az hogy az eszköz az képes megtartani a pozicióját valamijen szelepek vagy golyók segitségével,vagy teljesen a traktor elosztójára van bizva?
Válasz #2315. hozzászólásra
Én nem is akarok tanár lenni
Épp ezért amire úgygondolom válaszolok,amire úgygondolom nem,és ilyen egyszerü,és ilyen rövid ez a történet.
Jó Éjt !
Végülis igen!De azért Szenié alaposabb volt, jobb tanár lenneJó éjszakát!
Válasz #2313. hozzászólásra
Ha visszaolvasol,akkor elöbb válaszoltam a kérdésre,mint a kolléga/Szeni/
Egyébként nem vagyok besértődve,csak egy barátommal hangosan beszélgettem.
További kérdés???
Válasz #2311. hozzászólásra
Nekem semmi közöm a Jonny-hoz és nem is lesz de amit a kolléga (Szeni)leírt az érthető és világos volt ,nem nagyképűsködött és fölényeskedett.A kérdés is érthető volt ,szerintem ha te ekkora guru vagy miért nem tudtál válaszolni érthetően?Nem kell besértődni csak érdekel a véleményed.
Válasz #2311. hozzászólásra
"látsz vagy csak nézel" szindróma !
Válasz #2310. hozzászólásra
Már csak az a kérdés hogy úgy is van-e ahogy leírták?????
Mivel csak azt érted amit olvasol,nem azt ahogy működik!!!
Semmi közöm ide,te most tényleg az a gondjuk hogy valaki szépen letudta irni hogy hogyan működik a joni váltója.Még én is megértetem aki még nem is ült olyanban
Válasz #2308. hozzászólásra
Így így kolléga
Csak van hogy már csípi a szemem a hülyeség,aztán nehéz szó nélkül hagyni
Tisztelet a kivételnek!!!
Válasz #2307. hozzászólásra
ez a lényeg!!
amúgy én sem szoktam már hozzászólni mint régen vagy csak privátban segítek barátoknak mert sokan "túl" okosak .akkor rájuk hagyom mert rajtuk kívül más már nem lehet az.......
Válasz #2305. hozzászólásra
Üdv!
Sokszor azért nem írkálok ide semmit,mert rögtön van egy cáfolat,vagy több,és a f@...m kiváncsi rá
Válasz #2305. hozzászólásra
mindenki másképp fogalmaz.
Válasz #2304. hozzászólásra
Akkor miért nem bírtátok leírni így ????????????????????
Válasz #2299. hozzászólásra
ebben semmi új nincs nincs amit írtál.
Na akkor tereljük más irányba a dolgot! Igaz nem 4650-es, meg nem is olyan váltó van benne, de a következő kérdés:
3650 vagy 6600-6800-as gép?
Melyik miért?
A 2850-es munkagépeihez kellene a jövőben olyan gép, ami nem szidja az anyámat is magában néha mikor fogósabb lesz a helyzet. Mondjuk ekét másikat kell venni, de a 3,2-es tárcsát, a 2 késes lazítót, 11 kapás grubert, sokkal jobban csipázná. A 3650 annyival olcsóbb, hogy akár belefér még egy használt 20t-s pótkocsi. A tractordata.com szerint kb. 10q-val nehezebb is mint a 6xxx-széria, és gondolom ez a vas a vázban, fogaskerekekben, stb-ben van, ami azért nem mindegy. A másik mellett szól hogy tágasabb a fülke, jobb a kilátás, halkabb, 4 power fokozat, irányváltó.
Na erről van szó! Csak nem olvastalak el, mielőtt megírtam az előző választ.
Válasz #2293. hozzászólásra
Egyszerűbb lett volna ha azt írod, hogy igen, végigkapcsolgatja abban az esetben ha lassan húzom a váltókart és van rá ideje. De ha hirtelen visszahúzom, akkor csak abba kapcsolja ahol megállítom a kart.
Nem volt egyszerű szülés, de végül megkaptam a választ!
Nahhh végre
Válasz #2292. hozzászólásra
Jól érzed a problémát, valóban végbemegy a sorozatos olajütés a fokozatokon. Ha benyomod a kuplungot, akkor csak két kuplungot old le, de a többit (talán 5-öt) ugyanúgy vereted végig, mintha be sem nyomtad volna. Annyival tudod könnyíteni a sorsát, h. gyorsan húzod hátra, majd előre a váltót, ekkor nem lesz ideje felnyomni a következő fokozat rendszerét, mivel mennyiség is kell a fokozatba, nem csak nyomás, és mivel a kapcsolt fokozatok csak befelé nyelnék az olajat, ezért teljesen elvész a nyomás, és nem veri végig a sort. Már gondoltam rá, és meg is fogom csinálni, h. egy állítható ütközőt teszek a 8. és a rüki 3. hoz, hogy ne csak akkor tudjam gyorsan kapcsolni, amikor kifelé húzom, hanem akkor is, amikor előre tolom a kart, mert az ütköző úgyis megfog. Ezzel még egy picit könnyítek rajta.
Válasz #2297. hozzászólásra
Érdekes,hogy mindenki érti a kérdést csak a két mágus nem