Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR410.51 FtUSD391.85 FtCHF441.7 FtGBP491.64 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2193. hozzászólásra
Üdv!
A kárpitozásnak az öcsém a mestere
Csinált sablonokat,és vettem barna színü kemény filcszerü anyagot,amivel állítólag buszokat kárpitoztak,azt beleszabja,és beragassza.
mindig az a munka!!
na majd én is hívlak majd rászánom magam ,de ahhoz koncentrálnod kell majd mert fogós lesz még neked is!!
Ja meg egy órára számolj rá legalább!!
amúgy mi nem is szoktunk rövidebben beszélni sosem!!
Válasz #2103. hozzászólásra
Üdv!
Bocsi hogy nem tudtam túl kiterjedten beszélni ma telón,mert közben a kollégára is figyelnem kellett,mert egy váltó alkatrészeit válogattuk.
A lényeget azért próbáltam elmondani.
Válasz #2189. hozzászólásra
Változó.
Én úgy újíttatom ha kell,az 200 körül szokott lenni,de akkor úgy kapod vissza mintha új lenne.
Ha otthon csinálod lehet nem sokba kerül.
De azért ne akard újítani mert leveszed.
Válasz #2187. hozzászólásra
Hát akkor nem úszom meg a szerelgetést, szántás helyett.
Amúgy ha már leveszem a hengerfejet és úgy látom, mennyibe fáj mostanság a komplett felújítása szelepekkel,ülékkel?
Válasz #2185. hozzászólásra
Köszönöm! Azért még próbálom behatárolni jobban hogy hol szuszog, mert érdekes hogy se a vízbe nem fúj, se az olajba víz. Nem tudom, ilyen van?!
ha tudnád ott semmit nem szabad venni olyan mint a axiál az is drága,van egy 2140 johnim első kardánkereszt a kiténél 90ezer lett volna,másnap vettem bele olyan méretett 3000ért és megy még.
Hát pedig valahol ott szusszan már amikor önindítózok is. Amikor jár a motor pedig ütemesen fújkál.Csak kicsi a hely és nem látom. Először azt hittem, hogy a kipufogó csonk de ott nem kormos és az ujjam is oda fér de nem érzem, hogy kifújna. Mi a szösz?
Sziasztok!
Volna egy kérdésem! A 4650-es hengerfejen a vízpumpa felőli oldalon van egy dekli. Létezik, hogy az alól vagy a leszorító csavarja mellől kifúj a kipuff gáz? Nem tudom mi az a dekli de valahol ott fúj.
Előre is köszönöm!
A jobb oldalt szedtem szét, ott megvoltak a görgők, nem lóg semmi.
A bal oldalt nem szedtem szét, majd akkor ha jobb össze lesz rakva, mert nem akartam a tengelyt kihúzni.
Válasz #2174. hozzászólásra
Van mit dolgozni a barbárok után
Egyszerü tömítőmassza is megteszi szerintem,akkor könnyebb kivenni,ha egyszer ki kell.
Görgők megvannak mind???? Mert olyannal is találkoztam már hogy pár hiányzott,gondolták megy ez így is.
Persze, sz@rt semmiből nem szeretek venni, mert utálok valamit 2*csinállni
Amúgy most nem a szimering folyt, hanem a szimering és a ház közt, mert valami aranykezű úgy cserélte ki, hogy a csavarhúzót beverte a ház és a szimering közé amivel picit megsértette a házat, és a fémházas szimering már nem tömített le.
Így most megreszelem, és csapágyragasztóval beragasztom az újat, vagy a gyűrűt.(majd meglátjuk hogy lesz)
Válasz #2172. hozzászólásra
Üdv!
A külső gyűrűs megoldás nem rossz,mi is alkalmaztuk már esetenként.
De akkor jó minőségü szimmeringet vegyél,ne olyat ami a mosógépbe való!!!
Voltam a Kiténél, de úgy felmérgeltek, hogy nem vettem semmit!
Holnapra tudtak volna hozni 12800ft/DB!! áron. Hát a jó...
Remélem éhen....!
Lehet felhívom a srácot akit ajánlottál, hogy mit mond, de ezt irreálisan soknak érzem.
Vagy 2 alternatív megoldáson gondolkodom, találtam egy boltot ahol árulnak colos szimeringet, de még holnap kell egy pontosat mérnem, hogy jó lesz-e, ott kb 1000ft/db, vagy esztergáltatok egy külső gyűrűt, és lesz benne metrikus szimering.
Amúgy még jó hogy vittem a katalógus számot, mert csak onnan ment neki.
Üdv!
Még ma tudtuk feltölteni a klímát, szerencsére jó lett!
Olyat tol a kompresszor, hogy ha odatolom neki a gázt még lefagy a kompresszor csöve
Majd az elpárt kell még kitakarítanom, meg kap egy szűrőt, de majd csak tavasszal mikor festéshez le lesz véve a tető(mert meg kell üvegszálaznom egy kis helyen).
Válasz #2157. hozzászólásra
Tudom hogy nem mondtad,csak hangosan gondolkodtam
Örülök hogy elégedett vagy,így Én is
Egyszer különben a végére lehet érni.
Nem írtam, hogy elsiettétek.
Mint telefonon is mondtam, ezek az olajfolyások akkor jöttek elő mikor egy fél napot dolgozott a gép, és minden átmelegedett, előtte én sem láttam.
Az udvaron járatva meg úgy sem tudtátok volna ennyire megmelegíteni, átmozgatni.
Nekem a lényeg, hogy a fődarabok legyenek jók, a többit megcsinálom, néha telefonos segítséggel
Ha az olajfolyások eltűnnek, még befejezem a fülke kárpitozását, szerzek két első gumit, tavasszal meg festés!
Hosszú távra tervezek, ezért is próbálok minden apróságot, és amit a környékén látok megcsinálni, addig míg van rá idő.
Válasz #2153. hozzászólásra
Lehet hogy elsiettünk dolgokat????
Ezért nem szeretek így csinálni gépet,de nehogy félreérts,nem rosszból mondom.
Az a tuti,mikor kész van,és aki megynyerte viheti.
A prlasztó alól nem folyhatott amiatt amit írtál,semmi köze az olajfolyáshoz,az viszont lehet hogy a résolajcsonktól folyt oda.
Ma gerjesztettük be azt,amit először néztél.
Válasz #2152. hozzászólásra
Üdv!
Tudok egy olyat,de komolyabb árat képvisel.
Nem az enyém,csak szóltak hogy eladnák.
Jól néz ki,de a pontos műszaki állapotáról nem tudok nyilatkozni.
Karter olajfolyás elvileg kipipálva, megmelegítettem nem könnyezik sehol, majd munka közben kiderül a többi.
Porlasztót megnéztem, folyt a résolajcsőnél, és a porlasztó alól is jött az anyag.
Résolajcső megoldva, (lehet valahol hozzá kapni olyan spec tömítést?)szerencsére nekem annál a gumigyűrűnél folyt ami a porlasztó oldalába be van tekerve, az meg sima ügy volt.
Porlasztóhoz csináltam kulcsot, kivettem kapott új réztömítést, meg kitakarítottam a fészket, mert a koszra volt ráhúzva, így nem is tudott tömíteni.
Elvileg az is ok, eddig száraz.
Levettem a jobb első kerékagyat is. Valami aranykezűnek még azt sem sikerült eltalálni, hogy a helyén legyen az olajleengedője
A középső fogaskerék alatti hézagoló helyett csináltam egy újat, mert úgy szét volt kopva, hogy volt ahol 1mm tartotta. Féltem ha kiesik bedarálja. Többi része szép volt.
Majd kiderül folyik-e.
Kivettem a váltó olaj szűrűjét próbaképp, és nem világít a szűrő tömítettség jelző.
Akkor lehet hogy csak a szűrő ment tele. Vagy túl érzékeny a gombám?
Minden esetre majd veszek bele újat és kiderül.
Eddig ennyi most már rátérek a váltó olajfolyásokra.
Bár már abból is megcsináltam két csövet, de még van vagy 3hely ahol folyik.
Válasz #2149. hozzászólásra
Üdv!
A váltót nem tudod nézni,csak ha szétszeded,egyébként az állapotát nem lehet kideríteni,csak esetleg részben.
A motor értelemszerü.
A szivattyúkat csak mérni lehet,akkor lehet mondani rá valamit.
Egyébként meg egy nagy lutri az egész,ha nem ismered a gépet.
Én is azért szedem szét az összeset,és csinálom meg,így tudok róla valamit mondani,és állítani. Egyébként meg csak egy JD 4650
5196 hozzászólás
Válasz #2193. hozzászólásra
Üdv!
A kárpitozásnak az öcsém a mestere
Csinált sablonokat,és vettem barna színü kemény filcszerü anyagot,amivel állítólag buszokat kárpitoztak,azt beleszabja,és beragassza.
Válasz #2194. hozzászólásra
Üdv!
Állok elébe kolléga
Nem rövid beszélgetések ezek,az tuti,de legalább hasznosak
Válasz #2192. hozzászólásra
mindig az a munka!!
na majd én is hívlak majd rászánom magam ,de ahhoz koncentrálnod kell majd mert fogós lesz még neked is!!
Ja meg egy órára számolj rá legalább!!
amúgy mi nem is szoktunk rövidebben beszélni sosem!!
Válasz #2192. hozzászólásra
Hali!
Semmi gond, majd legközelebb megbeszéljük.
Tényleg ti hogyan kárpitozzátok ki a fülkét?
Válasz #2103. hozzászólásra
Üdv!
Bocsi hogy nem tudtam túl kiterjedten beszélni ma telón,mert közben a kollégára is figyelnem kellett,mert egy váltó alkatrészeit válogattuk.
A lényeget azért próbáltam elmondani.
Válasz #2190. hozzászólásra
Persze, csak ha kell.Csak próbálok lelkileg felkészülni.
Válasz #2189. hozzászólásra
Változó.
Én úgy újíttatom ha kell,az 200 körül szokott lenni,de akkor úgy kapod vissza mintha új lenne.
Ha otthon csinálod lehet nem sokba kerül.
De azért ne akard újítani mert leveszed.
Válasz #2187. hozzászólásra
Hát akkor nem úszom meg a szerelgetést, szántás helyett.
Amúgy ha már leveszem a hengerfejet és úgy látom, mennyibe fáj mostanság a komplett felújítása szelepekkel,ülékkel?
Válasz #2184. hozzászólásra
Hát nem is vettem meg
Meg lett oldva, össze van rakva, és eddig egy csepp sincs alatta. Majd a továbbiakban kiderül.
Válasz #2186. hozzászólásra
Persze hogy van!!! Kifelé fúj,és nem érint se olaj,se vízteret.
Egyenlőre persze
Válasz #2185. hozzászólásra
Köszönöm! Azért még próbálom behatárolni jobban hogy hol szuszog, mert érdekes hogy se a vízbe nem fúj, se az olajba víz. Nem tudom, ilyen van?!
Válasz #2183. hozzászólásra
Kite-nél van utángyártott tömítés 17 e körül,az nem rossz.
Reliance azt hiszem.
ha tudnád ott semmit nem szabad venni olyan mint a axiál az is drága,van egy 2140 johnim első kardánkereszt a kiténél 90ezer lett volna,másnap vettem bele olyan méretett 3000ért és megy még.
Válasz #2182. hozzászólásra
Hát ez nem túl biztató! De azért köszönöm!
Válasz #2178. hozzászólásra
Akkor inkább a hengerfej és a blokk között van a hiba a hengerfejtömítés kuka meg a csavarokat is nézd át olcsóbb 1-2-t cserélni mint szarakodni vele.
Hengerfejtömítésből van valami spanyol rettenet ha nem vagy önmagad ellensége azt elkerülöd.
Válasz #2180. hozzászólásra
Hát pedig valahol ott szusszan már amikor önindítózok is. Amikor jár a motor pedig ütemesen fújkál.Csak kicsi a hely és nem látom. Először azt hittem, hogy a kipufogó csonk de ott nem kormos és az ujjam is oda fér de nem érzem, hogy kifújna. Mi a szösz?
Válasz #2178. hozzászólásra
Üdv!
Ha a fedél alól jönne a kipufogógáz akkor nagy lenne a baj.
Válasz #2177. hozzászólásra
üdv!
385
Sziasztok!
Volna egy kérdésem! A 4650-es hengerfejen a vízpumpa felőli oldalon van egy dekli. Létezik, hogy az alól vagy a leszorító csavarja mellől kifúj a kipuff gáz? Nem tudom mi az a dekli de valahol ott fúj.
Előre is köszönöm!
Valaki meg tudná mondani,hogy a 4650-es John Deere-nak hány literes az üzemanyagtankja?
Válasz #2175. hozzászólásra
Az ilyennek rátolatnék a karjára
A jobb oldalt szedtem szét, ott megvoltak a görgők, nem lóg semmi.
A bal oldalt nem szedtem szét, majd akkor ha jobb össze lesz rakva, mert nem akartam a tengelyt kihúzni.
Válasz #2174. hozzászólásra
Van mit dolgozni a barbárok után
Egyszerü tömítőmassza is megteszi szerintem,akkor könnyebb kivenni,ha egyszer ki kell.
Görgők megvannak mind???? Mert olyannal is találkoztam már hogy pár hiányzott,gondolták megy ez így is.
Válasz #2173. hozzászólásra
Persze, sz@rt semmiből nem szeretek venni, mert utálok valamit 2*csinállni
Amúgy most nem a szimering folyt, hanem a szimering és a ház közt, mert valami aranykezű úgy cserélte ki, hogy a csavarhúzót beverte a ház és a szimering közé amivel picit megsértette a házat, és a fémházas szimering már nem tömített le.
Így most megreszelem, és csapágyragasztóval beragasztom az újat, vagy a gyűrűt.(majd meglátjuk hogy lesz)
Üdv!
A külső gyűrűs megoldás nem rossz,mi is alkalmaztuk már esetenként.
De akkor jó minőségü szimmeringet vegyél,ne olyat ami a mosógépbe való!!!
Válasz #2171. hozzászólásra
Voltam a Kiténél, de úgy felmérgeltek, hogy nem vettem semmit!
Holnapra tudtak volna hozni 12800ft/DB!! áron. Hát a jó...
Remélem éhen....!
Lehet felhívom a srácot akit ajánlottál, hogy mit mond, de ezt irreálisan soknak érzem.
Vagy 2 alternatív megoldáson gondolkodom, találtam egy boltot ahol árulnak colos szimeringet, de még holnap kell egy pontosat mérnem, hogy jó lesz-e, ott kb 1000ft/db, vagy esztergáltatok egy külső gyűrűt, és lesz benne metrikus szimering.
Amúgy még jó hogy vittem a katalógus számot, mert csak onnan ment neki.
Válasz #2170. hozzászólásra
Ugyan nincs mit.
Így tudni kell miről van szó ahol efajta alkatrészeket forgalmaznak.
Válasz #2169. hozzászólásra
Köszönöm ismét a segítséget!
Holnap kiszedem, és valamikor átmegyek venni, csak jobb így ha megvan a száma, mert nem tudom mennyire rugalmasak.
Válasz #2168. hozzászólásra
Üdv!
AR 86923
Válasz #2167. hozzászólásra
Üdv!
Kolléga, nézd már meg légyszi azt a számot amit beszéltünk telefonon, és írd már meg vagy itt vagy e-mailen.
Köszi
Válasz #2166. hozzászólásra
Üdv!
Örülök kolléga
Akkor jó ha lederesedik a cső,különben nem csinál semmit.
Válasz #2164. hozzászólásra
Üdv!
Még ma tudtuk feltölteni a klímát, szerencsére jó lett!
Olyat tol a kompresszor, hogy ha odatolom neki a gázt még lefagy a kompresszor csöve
Majd az elpárt kell még kitakarítanom, meg kap egy szűrőt, de majd csak tavasszal mikor festéshez le lesz véve a tető(mert meg kell üvegszálaznom egy kis helyen).
Válasz #2164. hozzászólásra
Válasz #2163. hozzászólásra
Üdv!
Már így is sokat írtam ide
Válasz #2160. hozzászólásra
húúú de titkos!!
Válasz #2160. hozzászólásra
Ok
Majd ha valami mással kapcsolatban beszélünk, és nem felejted el elmondani akkor mond el
Válasz #2158. hozzászólásra
Jól duruzsol,de a főszivattyút ki kell vennem belőle,mert döl az olaj
Válasz #2158. hozzászólásra
Van egy cikkszáma,és lehet rendelni.
Van több méret,pontosan kell tudni melyik kell.
Stükségmegoldás is van,de azt telón
Válasz #2157. hozzászólásra
Tudom hogy nem mondtad,csak hangosan gondolkodtam
Örülök hogy elégedett vagy,így Én is
Egyszer különben a végére lehet érni.
Válasz #2156. hozzászólásra
Arra nem válaszoltál, hogy a résolajcsövekhez lehet kapni valahol ilyen spec gumit?
És milyen a gép? Mikorra lesz véglegese kész?
Nem bántam meg eddig, hogy ezt hoztam el
Válasz #2156. hozzászólásra
Nem írtam, hogy elsiettétek.
Mint telefonon is mondtam, ezek az olajfolyások akkor jöttek elő mikor egy fél napot dolgozott a gép, és minden átmelegedett, előtte én sem láttam.
Az udvaron járatva meg úgy sem tudtátok volna ennyire megmelegíteni, átmozgatni.
Nekem a lényeg, hogy a fődarabok legyenek jók, a többit megcsinálom, néha telefonos segítséggel
Ha az olajfolyások eltűnnek, még befejezem a fülke kárpitozását, szerzek két első gumit, tavasszal meg festés!
Hosszú távra tervezek, ezért is próbálok minden apróságot, és amit a környékén látok megcsinálni, addig míg van rá idő.
Válasz #2153. hozzászólásra
Lehet hogy elsiettünk dolgokat????
Ezért nem szeretek így csinálni gépet,de nehogy félreérts,nem rosszból mondom.
Az a tuti,mikor kész van,és aki megynyerte viheti.
A prlasztó alól nem folyhatott amiatt amit írtál,semmi köze az olajfolyáshoz,az viszont lehet hogy a résolajcsonktól folyt oda.
Ma gerjesztettük be azt,amit először néztél.
Válasz #2151. hozzászólásra
Üdv!
Köszi!!!
Válasz #2152. hozzászólásra
Üdv!
Tudok egy olyat,de komolyabb árat képvisel.
Nem az enyém,csak szóltak hogy eladnák.
Jól néz ki,de a pontos műszaki állapotáról nem tudok nyilatkozni.
Válasz #2147. hozzászólásra
Üdv!
Karter olajfolyás elvileg kipipálva, megmelegítettem nem könnyezik sehol, majd munka közben kiderül a többi.
Porlasztót megnéztem, folyt a résolajcsőnél, és a porlasztó alól is jött az anyag.
Résolajcső megoldva, (lehet valahol hozzá kapni olyan spec tömítést?)szerencsére nekem annál a gumigyűrűnél folyt ami a porlasztó oldalába be van tekerve, az meg sima ügy volt.
Porlasztóhoz csináltam kulcsot, kivettem kapott új réztömítést, meg kitakarítottam a fészket, mert a koszra volt ráhúzva, így nem is tudott tömíteni.
Elvileg az is ok, eddig száraz.
Levettem a jobb első kerékagyat is. Valami aranykezűnek még azt sem sikerült eltalálni, hogy a helyén legyen az olajleengedője
A középső fogaskerék alatti hézagoló helyett csináltam egy újat, mert úgy szét volt kopva, hogy volt ahol 1mm tartotta. Féltem ha kiesik bedarálja. Többi része szép volt.
Majd kiderül folyik-e.
Kivettem a váltó olaj szűrűjét próbaképp, és nem világít a szűrő tömítettség jelző.
Akkor lehet hogy csak a szűrő ment tele. Vagy túl érzékeny a gombám?
Minden esetre majd veszek bele újat és kiderül.
Eddig ennyi most már rátérek a váltó olajfolyásokra.
Bár már abból is megcsináltam két csövet, de még van vagy 3hely ahol folyik.
Válasz #2150. hozzászólásra
Lehet olyat találni,ami műszakis,és vontathat??Az érdekelne.
Itthon a legjobb 4650-ek Mohácson vannak...a parasztunknál"...az idei szántóversenyt is ezzel nyerte...mint mindig
Üdv!
A váltót nem tudod nézni,csak ha szétszeded,egyébként az állapotát nem lehet kideríteni,csak esetleg részben.
A motor értelemszerü.
A szivattyúkat csak mérni lehet,akkor lehet mondani rá valamit.
Egyébként meg egy nagy lutri az egész,ha nem ismered a gépet.
Én is azért szedem szét az összeset,és csinálom meg,így tudok róla valamit mondani,és állítani. Egyébként meg csak egy JD 4650
hello
szeretnék venni egy 4650-et mit érdemes nézni rajta ami fajta hibásodása lehet?motor? váltó?szivattyú?
Ok köszi.
Akkor nem szedem szét, majd látjuk.
Válasz #2146. hozzászólásra
Csak az akasztósgyűrű tud elpattanni végülis,és akkor az van,hogy örökké hajt,nem tudod lekapcsolni.