Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Oké.köszönöm!
az ülésre visszatérve elvileg ha leveszed a függöleges műanyag burkolatot alatta van az állitókar csvarja azon kellene huznód a nyomorugó ellenében mert a dörzs tárcsa nem tudja pozitcióban tartani az állitó kart.....
remélem érthető voltam
Válasz #1345. hozzászólásra
Semmi baj,nem vettem szemrehányásnak:)
Az a kar állítódik el,amivel a magasságát állítod???
Vagy az amivel a keménységét???
nem szemrehányásként írtam köszönöm hogy válaszoltál csak azt gondoltam hogy javítottál már ilyen problémával gépet viszont az ülésről mondhatnbál néhány szót mitől lehet
Válasz #1342. hozzászólásra
Üdv!
Én egy szóval sem mondtam hogy ne legyen hibamentes,és ne nézze meg az ember ha van ideje rá,Én csak annyit mondtam hogy emiatt nem bűvöltem még egyiket sem,mert régebbről arra emlékszem hogy bármit csináltak vele leengedte ha nem rögtön de rövid időn belül biztos.
Mondjuk ott mentünk velük évi 1500 üzemórát minimum.
így van munka közbe nem zavaró de a gép legyen hibamentes és ha nem nagy javítás akkor télen neki esünk. Ja van még egy probléma az ülés. Most kezdte augusztusban ahogy állítom a keménységét ha bele megyek egy bukkanóba akkor felemeli teljesen az állító kar is elmozdul és hát én csak 80 kg körül vagyok és eléggé felemel a magasba remélem érthető a probléma ez mitől lehet viszont ez elég nagy gond elég kellemetlen állandóan lenyúlni és visszaállítani az adott súlyra üdv
Válasz #1337. hozzászólásra
Az egész hátuljában annyi a különbség,hogy erősebb csavarok fogják fel a kuplungot a lendkerékre,más a kuplung külső háza,az ülésmunkahenger visszafolyócsöve a váltóház oldalára megy,nem a váltófedélre,és a 4955-ös oldallehajtásai erősebbek,a 4755-ös oldallehajtása ugyanaz mint a 4650-es.
Ja!!! És az újabb 55-ös belseje másmilyen színü!!!
Válasz #1334. hozzászólásra
Annó ahol dolgoztam az összes ezt csinálta,aztán lett csinálva ez,lett az, hol jobb lett, hol nem,de a végén csak leengedte mind lassan,és én ezért nem is kezdek bele itthon,mert feleslegesen dolgozol csak és lehet hogy a semmiért. Ha nem lehetne vele így dolgozni akkor feltétlen meg kellene oldani,de így csak akkor ha megöl az unalom
akkor kirándulásnak élted meg as ok vas közepette!!
igen igen de csak bosszantó a jelenség!
szerinted nem ugyanaz okozza a jelenséget amikor leálitot gép esetén a felemelt jármot lassan le ereszti (10-1000 perc) alatt??
Válasz #1332. hozzászólásra
Sűrűn nem lehet dolgod egy felemelt munkagép alatt,ritkán meg alábakolsz
Ha röpke a dolog alatta,akkor meg jár a traki,ennyi
Voltam de semmi érdekes nem volt,a sok degenerált felverte az árakat,így részemről csak annyi volt hogy aki megnyerte had vigye
és ha mondjuk dolga lenne felemelt állapotban a dolgozonak??????????
sok kaland persze tudom
nem kell vetőgép köszi!!
későn jutottam hozzá olyan infóra hogy őszön volt Bólyon árverés "megint".voltál??
Válasz #1330. hozzászólásra
Nem kell leállítani felemelt munkagéppel
Nem jutok el 50 km-re sem egyenlőre:( Nagyon tele vagyok kalanddal:)
Nem kell egy nagyon fasza gyári vogel forgóboronás vetőgép????:)
Válasz #1328. hozzászólásra
Az enyém is olyan amivel dolgozok
Meg hihetetlen módon az egyik 100 éves 40-es is ilyen,de sosem kerestem ennek a hibának a megoldását,mivel munka közben nem befolyásol semmit,a motort meg úgyis úgy állítom le hogy elötte leteszem a munkagépet,ha semmi sincs rajta,akkor meg fel sem emelem a hidraulikát.Rövid története a problémának részemről ennyi
Szia. Köszönöm.
Ma összeraktam a motort.Azért ömlött a fehér füst a kartergáz csövön,mert kitört egy darab a 6. henger dugattyújából és ott átfújt a forgattyúsházba.Szerencsére nem tett kárt a hüvelyfalon. Kapott egy új dugót gyűrűkkel oszt go.
az egész főszivattyú fel lett újítva és amikor készen lett akkor is csinálta a szaki (Bártfai) aki bűvölte sem tudott rájönni de akkor ezek szerint neked sincs a problémára igazi megoldásod v mondjuk megy a gép ezzel a hibával is már kb (3 éve) de azért jó lenne ha meg lehetne gyógyítani persze komolyabb szétszedés nélkül
Nem egyedi a probléma.
Én még nem bűvöltem emiatt egy gépet sem,de annó a munkahelyemen kűzdött vele a kollégám,csak már nem emlékszem melyik szelepet b@sztatta,de nem volt tartós,mindig leengedte az összes gép ha a motor le lett állítva.
Esetlegesen karmantyú is lehet szar a dugattyún.
Gépesített paraszt szeretném kikérni a véleményedet 4650 esünkön olyan hiba lépet fel hogy amikor a munkagép fel van emelve és megállítom a trakit leejti a munkagépet mitől lehet ez hidraulikában néztük a nyomást jó szivattyú felújítva amikor megy tökéletes emel nem rángat . Lehet e valami szelep fennakadva vagy valami más előre is köszi
Válasz #1314. hozzászólásra
Most ezt nem nagyon értem, hogy mivel van a probléma a kihelyezettel, vagy a függesztőkaroknál nem akar emelni, esetleg egyiknél sem?
2850-es traktor hidraulika probléma. Tárcsázás közben egyik emeléskor még semmi gond, a következőnél az történt, hogy fölfelé kb fél perc mire felemeli a tárcsát, de a kar folyamatosan vissza akar ugrani alap helyzetbe. Lefelé meg ugyanolyan sebességgel enged, mint előtte, de a munkahenger végállásánál szűkölni kezd valami halkan (gondolom a tömb) és a kart kb. 5x akkora erővel lehet visszahúzni alapállásba mint előtte. Mindíg a kar hátrafelé húzásánál megy lassan, nem cserélődik fel, ha megcserélem a csöveket hátul, tehát nem a tárcsa a szar, nameg az ekével is csinálja. A másik kar már régebben is ezt csinálta, de szinte soha nem kellett használni, ezért nem is tudom mikor romolhatott el. A vezérműtömböt ripityára szedtem, a kis tömbök nincsenek eldugulva, a dugattyúk könnyen járnak bennük, a dugattyúkban lévő furatok is szelelnek, kifújattam kompresszorral. A dugattyúkat működtető fogaskerék-fogasléc szerkezetek is jól működnek, az egyiket szétszedtem a biztonság kedvéért, de minden rendben volt. Semelyik rugó nem tört el, sehol nem látszik sérülés. A legalsó tömbben lévő golyó+kosár+2db rugós dolgot is szétszedtem, abban sem volt semmi kosz vagy egyéb. Összeraktam újra, de a hiba megmaradt. Ha le van állítva a gép, a karok rendesen, akadásmentesen működnek, minden állásba szépen bekattannak, a golyós retesz zár, könnyen lehet visszatolni üres állásba. Ha beindítom, akkor ugyanaz a hiba, hátrafelé nem áll meg a kar, előre meg szűköl és nehéz visszahúzni. A másik kar ugyanezt csinálja, csak fordított irányban. Még valami, amit nem tudok. A dugattyúkban van a végén ugye 1 nagy, az oldalán meg 2 pici furat, amiből dugattyúpáronként az egyik dugattyú egyik pici furata be van dugva egy vékony dróttal. Remélem érthetően fogalmaztam! smile bored Na ezt sem értem hogy miért. Ráadásul az egyik dugattyúpár alsó, a másik pár fölső dugattyúja van bedrótozva. (De lehet, hogy a fogaskerekes rész szétszedése után felcseréltem a dugattyúkat.)
De a fő kérdés még mindig az, hogy hol lehet a baj, ha nem a tömbben?
Azt nem tudtam, hogy csak egyféleképpen lehet felrakni.
Egyszer raktam fel másik gépét (nem jd, hanem valami szoci járgány volt), de ott előtöltést kellett állítani, meg az első hengerhez kellett igazítani az első adagolóelem töltését. Igaz ott úgy is fel lehetett rakni, hogy a negydik hengerbe fecskendezzen be kipufogóütemben.
5203 hozzászólás
Válasz #1352. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ez jól el tört
Hogy tört így el
Válasz #1351. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121123190719_dugattyu2.jpg)
Szeva.
Itt a kép:
Válasz #1325. hozzászólásra
Frédi jó lenne ha tudnál egy képet mutatni a törött dugattyúról nekünk !köszi!
Válasz #1349. hozzászólásra
csináld meg a hétvégén 10 perces munka oszt menj ki vele az utcába kiderül egyből.
Válasz #1348. hozzászólásra
bár már idén nem megy a gépezet csak a mosás van vissza de inkább most mint tavaszon
még nem tiszta de holnap nekiesek így nem maradhat
Válasz #1343. hozzászólásra
![smile love](/oldforum/images/smiles/love.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Oké.köszönöm!
az ülésre visszatérve elvileg ha leveszed a függöleges műanyag burkolatot alatta van az állitókar csvarja azon kellene huznód a nyomorugó ellenében mert a dörzs tárcsa nem tudja pozitcióban tartani az állitó kart.....
remélem érthető voltam
Válasz #1346. hozzászólásra
amivel a magasságot
Válasz #1345. hozzászólásra
Semmi baj,nem vettem szemrehányásnak:)
Az a kar állítódik el,amivel a magasságát állítod???
Vagy az amivel a keménységét???
Válasz #1344. hozzászólásra
nem szemrehányásként írtam köszönöm hogy válaszoltál csak azt gondoltam hogy javítottál már ilyen problémával gépet viszont az ülésről mondhatnbál néhány szót mitől lehet
Válasz #1342. hozzászólásra
Üdv!
Én egy szóval sem mondtam hogy ne legyen hibamentes,és ne nézze meg az ember ha van ideje rá,Én csak annyit mondtam hogy emiatt nem bűvöltem még egyiket sem,mert régebbről arra emlékszem hogy bármit csináltak vele leengedte ha nem rögtön de rövid időn belül biztos.
Mondjuk ott mentünk velük évi 1500 üzemórát minimum.
Válasz #1341. hozzászólásra
![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
lehet hívlak a napokban aztán beszélünk amúgy gratula a lagzihoz
Válasz #1329. hozzászólásra
így van munka közbe nem zavaró de a gép legyen hibamentes és ha nem nagy javítás akkor télen neki esünk. Ja van még egy probléma az ülés. Most kezdte augusztusban ahogy állítom a keménységét ha bele megyek egy bukkanóba akkor felemeli teljesen az állító kar is elmozdul és hát én csak 80 kg körül vagyok és eléggé felemel a magasba remélem érthető a probléma ez mitől lehet viszont ez elég nagy gond elég kellemetlen állandóan lenyúlni és visszaállítani az adott súlyra üdv
Válasz #1340. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
köszönöm a tájékoztatást!!!
Válasz #1337. hozzászólásra
Az egész hátuljában annyi a különbség,hogy erősebb csavarok fogják fel a kuplungot a lendkerékre,más a kuplung külső háza,az ülésmunkahenger visszafolyócsöve a váltóház oldalára megy,nem a váltófedélre,és a 4955-ös oldallehajtásai erősebbek,a 4755-ös oldallehajtása ugyanaz mint a 4650-es.
Ja!!! És az újabb 55-ös belseje másmilyen színü!!!
Válasz #1337. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Viccet félretéve,semmi
Válasz #1337. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ha azt mondod rá hogy 55-ös váltó,akkor többért tudod eladni!!!
Válasz #1335. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
hallod doki!mi a különbség a 4650 és a nagy 55-ök power váltójában!!
Válasz #1335. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
értem doktor ÚR!!
Válasz #1334. hozzászólásra
Annó ahol dolgoztam az összes ezt csinálta,aztán lett csinálva ez,lett az, hol jobb lett, hol nem,de a végén csak leengedte mind lassan,és én ezért nem is kezdek bele itthon,mert feleslegesen dolgozol csak és lehet hogy a semmiért. Ha nem lehetne vele így dolgozni akkor feltétlen meg kellene oldani,de így csak akkor ha megöl az unalom
Válasz #1333. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
akkor kirándulásnak élted meg as ok vas közepette!!
igen igen de csak bosszantó a jelenség!
szerinted nem ugyanaz okozza a jelenséget amikor leálitot gép esetén a felemelt jármot lassan le ereszti (10-1000 perc) alatt??
Válasz #1332. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Sűrűn nem lehet dolgod egy felemelt munkagép alatt,ritkán meg alábakolsz
Ha röpke a dolog alatta,akkor meg jár a traki,ennyi
Voltam de semmi érdekes nem volt,a sok degenerált felverte az árakat,így részemről csak annyi volt hogy aki megnyerte had vigye
Válasz #1331. hozzászólásra
és ha mondjuk dolga lenne felemelt állapotban a dolgozonak??????????
sok kaland persze tudom
nem kell vetőgép köszi!!
későn jutottam hozzá olyan infóra hogy őszön volt Bólyon árverés "megint".voltál??
Válasz #1330. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nem kell leállítani felemelt munkagéppel
Nem jutok el 50 km-re sem egyenlőre:( Nagyon tele vagyok kalanddal:)
Nem kell egy nagyon fasza gyári vogel forgóboronás vetőgép????:)
Válasz #1329. hozzászólásra
szerintem sem vészes ,viszont ha leállitja Saf a motort és a munkagépet lebaxa az nekem se tetszene!![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
mikor hozod az ekét??
Válasz #1328. hozzászólásra![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Az enyém is olyan amivel dolgozok
Meg hihetetlen módon az egyik 100 éves 40-es is ilyen,de sosem kerestem ennek a hibának a megoldását,mivel munka közben nem befolyásol semmit,a motort meg úgyis úgy állítom le hogy elötte leteszem a munkagépet,ha semmi sincs rajta,akkor meg fel sem emelem a hidraulikát.Rövid története a problémának részemről ennyi
Válasz #1323. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
vannak még olyanok amelyek nem engedik le teherrel sem!!
Válasz #1324. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
hívj fel elmondom a gondodat!
Válasz #1321. hozzászólásra
2 johni is van az udvarban!
Válasz #1322. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Szia. Köszönöm.
Ma összeraktam a motort.Azért ömlött a fehér füst a kartergáz csövön,mert kitört egy darab a 6. henger dugattyújából és ott átfújt a forgattyúsházba.Szerencsére nem tett kárt a hüvelyfalon. Kapott egy új dugót gyűrűkkel oszt go.
Válasz #1323. hozzászólásra
mondjuk megy a gép ezzel a hibával is már kb (3 éve) de azért jó lenne ha meg lehetne gyógyítani
persze komolyabb szétszedés nélkül
az egész főszivattyú fel lett újítva és amikor készen lett akkor is csinálta a szaki (Bártfai) aki bűvölte sem tudott rájönni de akkor ezek szerint neked sincs a problémára igazi megoldásod v
Válasz #1319. hozzászólásra
Üdv!
Nem egyedi a probléma.
Én még nem bűvöltem emiatt egy gépet sem,de annó a munkahelyemen kűzdött vele a kollégám,csak már nem emlékszem melyik szelepet b@sztatta,de nem volt tartós,mindig leengedte az összes gép ha a motor le lett állítva.
Esetlegesen karmantyú is lehet szar a dugattyún.
Válasz #1320. hozzászólásra
Üdv!
19 Kn.
Nem néz ki rosszúlnetán ismeri valaki?
Válasz #1313. hozzászólásra
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Hali. A 4650 motor hajtókarcsavar meghúzási nyomatéka kellene.
Köszönöm.
Gépesített paraszt szeretném kikérni a véleményedet 4650 esünkön olyan hiba lépet fel hogy amikor a munkagép fel van emelve és megállítom a trakit leejti a munkagépet mitől lehet ez hidraulikában néztük a nyomást jó szivattyú felújítva amikor megy tökéletes emel nem rángat . Lehet e valami szelep fennakadva vagy valami más előre is köszi
Válasz #1316. hozzászólásra
A függesztőkarokról nem is írtam. Csak a kihelyezett köröket működtető vezérműtömb nem akarja az igazságot rendesen.
Válasz #1315. hozzászólásra
Ezen már túlvagyok, de bíztam benne, hogy konkrétan ilyen hibajelenséggel már találkozott valaki.
Most ezt nem nagyon értem, hogy mivel van a probléma a kihelyezettel, vagy a függesztőkaroknál nem akar emelni, esetleg egyiknél sem?
Miért nem kérdezed meg az előző gazdáját? Ha ő nem tudja akkor akkor senki.
A másik JD-s topicban semmi, itt is megpróbálom:
2850-es traktor hidraulika probléma. Tárcsázás közben egyik emeléskor még semmi gond, a következőnél az történt, hogy fölfelé kb fél perc mire felemeli a tárcsát, de a kar folyamatosan vissza akar ugrani alap helyzetbe. Lefelé meg ugyanolyan sebességgel enged, mint előtte, de a munkahenger végállásánál szűkölni kezd valami halkan (gondolom a tömb) és a kart kb. 5x akkora erővel lehet visszahúzni alapállásba mint előtte. Mindíg a kar hátrafelé húzásánál megy lassan, nem cserélődik fel, ha megcserélem a csöveket hátul, tehát nem a tárcsa a szar, nameg az ekével is csinálja. A másik kar már régebben is ezt csinálta, de szinte soha nem kellett használni, ezért nem is tudom mikor romolhatott el. A vezérműtömböt ripityára szedtem, a kis tömbök nincsenek eldugulva, a dugattyúk könnyen járnak bennük, a dugattyúkban lévő furatok is szelelnek, kifújattam kompresszorral. A dugattyúkat működtető fogaskerék-fogasléc szerkezetek is jól működnek, az egyiket szétszedtem a biztonság kedvéért, de minden rendben volt. Semelyik rugó nem tört el, sehol nem látszik sérülés. A legalsó tömbben lévő golyó+kosár+2db rugós dolgot is szétszedtem, abban sem volt semmi kosz vagy egyéb. Összeraktam újra, de a hiba megmaradt. Ha le van állítva a gép, a karok rendesen, akadásmentesen működnek, minden állásba szépen bekattannak, a golyós retesz zár, könnyen lehet visszatolni üres állásba. Ha beindítom, akkor ugyanaz a hiba, hátrafelé nem áll meg a kar, előre meg szűköl és nehéz visszahúzni. A másik kar ugyanezt csinálja, csak fordított irányban. Még valami, amit nem tudok. A dugattyúkban van a végén ugye 1 nagy, az oldalán meg 2 pici furat, amiből dugattyúpáronként az egyik dugattyú egyik pici furata be van dugva egy vékony dróttal. Remélem érthetően fogalmaztam! smile bored Na ezt sem értem hogy miért. Ráadásul az egyik dugattyúpár alsó, a másik pár fölső dugattyúja van bedrótozva. (De lehet, hogy a fogaskerekes rész szétszedése után felcseréltem a dugattyúkat.)
De a fő kérdés még mindig az, hogy hol lehet a baj, ha nem a tömbben?
Válasz #1312. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ezt nem vontam kétségbe azért ítam úgy hogy is!!!
Válasz #1311. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
igen ez igaz ,de!
elnézést,Én a gyakorlatban is jeleskedem!!
Válasz #1310. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Sokszor jó a háznál az elméleti ember is!
Válasz #1267. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
No kérem most néztem meg a JD bibliában a nyomást!
új porlasztó esetén :262+-7bar
használt porlasztó esetén :241 bar
Válasz #1308. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Stabilak nagyon de vannak kivételek sajnos
Válasz #1264. hozzászólásra
Szerintem azért az első nolcezresek is elég tartóssak nemegyet láttam már akár 40000 órával is, és még mindíg ment.
Válasz #1306. hozzászólásra
Hát ezaz.
Válasz #1305. hozzászólásra
itt is el tudod rakni 180 fokot ha nem figyelsz
Azt nem tudtam, hogy csak egyféleképpen lehet felrakni.
Egyszer raktam fel másik gépét (nem jd, hanem valami szoci járgány volt), de ott előtöltést kellett állítani, meg az első hengerhez kellett igazítani az első adagolóelem töltését. Igaz ott úgy is fel lehetett rakni, hogy a negydik hengerbe fecskendezzen be kipufogóütemben.
Válasz #1303. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
pár éve én is szerelgettem az adikat mert bemérettem őket adagolósnál akkor becsukott szemmel csináltam még előtöltést is adtam neki +ban