Hirdetés
Fórum
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
2239 hozzászólás
Válasz #887. hozzászólásra
meg azért a sonka csakágyak se szorúljanak mint nálunk anno a állami gazdiban mindketöben cserélték aztán beragadt mindkettö :DD pedig kitések hézagolták:((
Válasz #887. hozzászólásra
na az érdekes rész az tuti :)))
Válasz #886. hozzászólásra
A diffi hézagolést nem érdemes elkapkodni :-)
Válasz #860. hozzászólásra
lassan de biztosan !!:)
Válasz #884. hozzászólásra
2mill
Válasz #883. hozzászólásra
Mennyiér adták?????
Hát ha minden igaz én most teljesen elhagyom ha sikerül :)
Nincs is jó ekém kicsi a traktorhoz meg amúgy is a grúber most tudja azt a mélységet ami kell.Fogyasztásba is gazdaságosabb.
Válasz #881. hozzászólásra
Oda meg már inkább lazító kell, én az ekét 2-3. évente használom 1 táblán és ezt szeretnám 4-5 re kitolni.
Hát itt volt egy két föld amit csináltam hogy már ez is megváltás volt neki mer leengedtem amit szólt a grúber az olyan 27-30 centi max de szedte fölfelé az eketalpat.Mert voltak olyan részek a földbe hogy tavaly szántáskor az ekét kidobta a föld nem ment bele :O
Válasz #879. hozzászólásra
3 sorban sokkal sűrűbben, az nem csinál tapréteget maga után, nekem azért szimpibb, gyomszempotból viszont a szárnyas jobb az tény.
Válasz #877. hozzászólásra
Hát ez a 3 métert teljes terjedelmében átdolgozza a lándzsás (mert most így nem tudom hogy néz az ki de gondolom :) hogy azon nincs szárny nem? Mert ha olyan akkor ezt is áttudom alakítani olyanra :)
Válasz #875. hozzászólásra
Lehet elmértem kicsit mert most mértem le sötétbe.De akkor úgy mondom hogy közel az 50hez :)
Válasz #876. hozzászólásra
Értem, de az érdekel miért szárnyaskapást vettél, a lándzsást nem nézted, nekem az szimpatikusabb.
Hát én nem akarom agyondicsérni de mondjuk mégis csak munka közbe látom hogy milyen munkát végez, és nagyon szépen dolgozik.
Először úgy volt hogy V&N lesz csak aztán láttuk élőbe és sokkal gyengébb anyagból volt mint ez.Ja és olcsóbb is volt!És egy nagyobb gazda is azt tanácsolta hogy a Dal-bo az nagyobb név mint a Vogel.Bár nekem nincs bajom a Vogelel semmi!
Válasz #874. hozzászólásra
Akkor vagy elmérted, vagy trehány a gyártó mert 480 mm-t adnak meg, miért ezt választottad a lándzsás 3 soros nekem jobban tetszik Dalboból.
Na most lementem az előbb és lemértem mert én is kíváncsi voltam és 50 cm széles egy kapa.
Sose mértem még de nézd meg a képemen hogy fedik egymást a kapák és 3 méteres a gép ezt tudom biztosra :)
Válasz #871. hozzászólásra
7*0.43m=3m akkor 43 cm-es szárnyk vannak a kapákon?
De átműveli mert a kapák fedik egymást!
Válasz #869. hozzászólásra
Akkor nálad nem műveli át a teljes munkaszélességében a talajt?
Mert 1 kapára 40 cm fölött jön ki.
Válasz #868. hozzászólásra
Én a 130 lovassal húzok 3 métereset 27centi mélyen 7kapás és 17,5literre jön ki a fogyasztása.
Válasz #867. hozzászólásra
Ezt tőle kérdezd, én 3.2-3.6 körüliben gondolkodok de az a 180 lovashoz lenne, ha lesz geppa végre újból a termelésben.
Válasz #866. hozzászólásra
De akkor mért csak 2 méteres grúbert húzgálnak vele? pénztárca? mert gondolom bírna nagyobbat is!
Válasz #865. hozzászólásra
Váltószáma alapján 150lovas, de lehet már 160-as, adagoló és porlasztó a különbbség csak azt hiszem.
Válasz #864. hozzászólásra
És Zoli aki írt az övé is ekkörüli lóerős?
Válasz #863. hozzászólásra
Az öregebbek 150 az újabbak 160 lovasak.
Válasz #861. hozzászólásra
Ez a 4630-as ez hány lovas gépezet?
Válasz #860. hozzászólásra
Az 50esedre elkészül? :-))))))))
Válasz #859. hozzászólásra
4es RW-vel 7-8-9 ben cammognak az 50-esek a környéken táblától függően ezt tudom a többit nem.
Válasz #859. hozzászólásra
ez az 50-es motorosra vonatkozik,
Nekiláttunk az 50-esnek lassan készül :-)
Válasz #858. hozzászólásra
és az 50es ????:)az hanyadikal huzná vagy huzza ????
Válasz #857. hozzászólásra
Nem sok az a tárcsával?
Én 5.ben max tárcsánél, de ha kint vannak a kerekek inkább 4. ben.
Szántás 3-4-5.
Lazító 2-3.
Ásóborona 5-6.
7.ben még nem dolgoztam a földön munkagéppel.
Válasz #856. hozzászólásra
Tárcsával 6-7, grúberrel 4-5-ben, elég kötött a föld, főleg ahol a kombájn ürített meg a gépek taposták, de ott sem szenved vele.
Válasz #855. hozzászólásra
Mivel melyik fokozatban dolgozol?
Grúberre nem tudok mit mondani, de ha kötött földön csinálta akkor ilyen szárazban nem tűnik veszélyesen soknak.
Válasz #851. hozzászólásra
Ha tökéletes akkor jó!:D Itt egy új adat: ghrúberezés 25-30 cm mélyen 9 késes grúberrel, 2 méter szélességben 18-19 L/ha. Erre is kérek véleményt:)
Válasz #853. hozzászólásra
Tudok 1-et a környéken, 3140-es, mtz után vette az ismerős és elégedett vele, de a motor kivételével mindent feljavított rajta(váltó, hidraulika, hidrós elsőhajtás + új gumik), nagyon meg van vele elégedve 40 ha-on gazdálkodik vele. Alkatrész, drága de sok helyen lehet venni és a végére nem is olyan veszélyes, föszivattyú volt neki sokba, meg pár csapágy gumigyűrű és szimering kellett hozzá, az első hajtás elektrónikája ment ki neki az 2-300 lett volna, de erre is lett megoldás töredékéért.
Üdv!
Tud valaki valamit a 3030-as és 3140-es JD-ről pl.fogyasztás, minden érdekel érdemes-e ilyet venni? köszönöm
Válasz #850. hozzászólásra
a fogyasztás tökéletes !!!!!!
Válasz #850. hozzászólásra
Fogyasztás jónak tűnik, és természetesen segítek minden márkatársnak a továbbiakban is amenyire tőlem telik.
Mégegyszer köszi szépen, nagyon jók lettek, fel is vannak téve a tárcsára, meghúztam 10ha-t vele, úttal együtt 90-100 litert szürcsölt be a 4.2-es tárcsával 12-14 centi mélyen, véleményem szerint ez egész jó fogyasztás 5 óra alatt, főleg, hogy a föld L alakú, és még így is van benne két digó is, szóval szerintem nem rossz, véleményetek ezzel a fogyasztással kapcsolatban?
Egyébként még nem szedtem szét a váltót, mert még a talajt meg akarom csinálni vele a következő hetekben, de amint végeztem akkor szétszedem, és remélem majd kérhetek szakmai tanácsokat tőled a továbbiakban! ;)
Válasz #848. hozzászólásra
ez szivat :-!
[kep1]
Válasz #846. hozzászólásra
Mégis van , de csak a házról :-))[kep1]
Válasz #846. hozzászólásra
Amcsiban az elején kupos felületen tömít, ez európai meg henger palástján. Az amcsi újkorában jó, de nagyon kényes arra, hogy sérülésmentes legyen a csatlakozó pl.: elég ha odavered a tömlő végét a gép vázához, 1 apró pukli a csatin és 1 nap alatt cserés a gumigyűrű.
Fotóm sajna nincs csak eus van már fent, mert egységesíteni kellett és először amig csak 2 gép volt a jenki maradt, de a 3. jD vel együtt lecseréltük a másik kettőt is.
Válasz #845. hozzászólásra
Igen sztem, én úgy hallottam az öreg tsz-esektől, hogy ih, vagy magyar, meg volt a ruszki hollanderes.
Sztem az lehet a fő bajuk, hogy eleve mozognak 1másban.
Az amcsi az jobb sokkal?
Van képed róla?
Válasz #844. hozzászólásra
Az Europai szabvány csatira gondolsz?
Ott 3 éve raktam be a jenki gumigyűrűket 2*2-öt abból 1 et kellett idén tavasszal cserélnem azt is azért mert a tárcsán at 1 ik csati kicsivel nagyobb átmérőjű és nehéz benyomni + kiszedni.
A lényeg ha jók a végeid akkor a gumigyűrű minősége dönti el mennyit bir ha megér neked 2-3 eft darabonként akkor rakj bele te is amerikait az v1lágos tejszinű és nem is gumi hanem valami műanyag, meg az eusnál nálunk nem teflonszalag van hanem 1 műanyag gyűrű a másik előtt azt is kell cserélni.
Válasz #843. hozzászólásra
Én a sima magyar csatlakozót mondom.
Válasz #842. hozzászólásra
A csatlakozot szerzon elött meg szoktam alaposan nézni és az apró hibákat le kell polirozni róla ,akkor sokat bír a gumigyűrű, csak eredeti USA a többit berakni is kár és a teflonszalagból sem árt néha újat venni(nem tudom nálad van-e), de legtöbbször nekünk nem is ott engedett hanem a belsejében van 2 karmantyú azok közül általában a hátsó, és volt olyan eset is amikor a kis kar tengelyén a szimering engedett.
Apropó csatlakozó!
Nekem állandóan csurognak még ha túlméretes o gyűrűt teszek is bele, nem tart soká.
(ih tipusú)
Valami tipp?
Válasz #840. hozzászólásra
Használdd egészséggel!
Elnézést a késői válaszért! Megkaptam a csomagot épségben, nagyon jók a csatlakozók, nagyon örülök neki, köszönöm szépen így utólag is!!