Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Időjárás állomások új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9300/cikk_79300/corteva_ind_fill_540x300_0.jpg)
Díjnyertes Pioneer® hibridek segítik a gazdákat a magas terméshozamok elérésében
A nagymértékű aszály és hőstressz ellenére is kiugró terméseredményt tudtak...![Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz! Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!](https://static.agroinform.net/data/cikk/6/4773/cikk_64773/tapanyaggazdalkodas_750x417_no_text_fill_540x300_0.jpg)
665 hozzászólás
Válasz #64. hozzászólásra
6330 premium
Válasz #63. hozzászólásra
Milyen gép???
Válasz #58. hozzászólásra
és a te géped menyit eszik? mert az enyém ki jön 20 liter alat légkondival 28cm mélyen.
Marci mi a baj a Kitével ???
Válasz #60. hozzászólásra
Jóvan na!! Nem eszlek meg!! most az egyszer!! :-)
De ki az a feri??
Válasz #59. hozzászólásra
Már megint kezditek túllihegni ezt a történetet. Akinek a JD tetszik vegye meg. Nekem 8éve volt ez a dilemma,a 7810-es árának a 2/3-ért idehozták a maxxumot, 6000 üzemórát ment és azt mondom jó döntés volt ezt megvenni. Annyival nem lett volna jobb a zöld. De mielőtt megennél, szemem előtt van a cégnél egy 7800-as,azt mondom le a kalappal a JD előtt, amit az a traktor kibírt, az nem semmi. De pl azt mondják,az se mindegy melyiket veszed, nagy különbség van az amerikai és az európai gyártásúak között.
Válasz #58. hozzászólásra
Marci!
Nekem a a JD-k beváltak ha féláron kapnék Ih-t vagy NH-t vagy bármi más márkát akkor sem cserélném le a jonikat! A Kitéről nekem sincs túl sok jó tapasztalatom, de ettől függetlenül a gép jó! az is biztos hogy a következőt nem tőlük veszem!
ja, és egyébként nem vagyok Feri!
Feri!
Bocs, ha a JD-t fikáztam, én csak arra próbálok rávilágítani hogy (bár ez köztudott) sokat fogyaszt és nagyságrendekkel drágább a konkurens márkáknál, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy annyival jobb is. Alapvetően a kitével van bajom, ha esetleg ezt is te élted volna át, valószínűleg te sem kedvelnéd őket.
Válasz #56. hozzászólásra
Jól van na csak találtam a youtube-on!
Válasz #55. hozzászólásra
Kihagytam egy vesszőt! Nem a vidóval, azzal hogy a 80-as elhúzza a jonit!! vili?
Válasz #54. hozzászólásra
Akkor mivel?
Válasz #53. hozzászólásra
Nem azzal hogy a nyolcvanas elhúzza a jonit! :-))
Válasz #51. hozzászólásra
Mivel bosszantottalak? A videótval?
Válasz #51. hozzászólásra
Nem raktam én fel semmilyen vírust! Csak még nem működik megfelelően a video beszúrás!
Válasz #50. hozzászólásra
Ne bosszants szaby waze!! azért akad ki mert felraktál valami hamuhuszár vírust!!! :-)))
Válasz #45. hozzászólásra
Azért kadt ki az oldal mert a sima 80-as elhúzta a jonit? :)))
Válasz #46. hozzászólásra
Nem az a röhely hogy ellopták, mert az tényleg bosszantó sőt borzasztó! Részvétem érte! Hanem az ahogy csinálták, meg az ahogy te mindezt megéled és óvodás módjára fikázod azt a gépet csak azért mert ellopták miközben ha még ma is meglenne az lenne számodra az istenkirály! Egyszóval az egészben csak te vagy a röhely.... már bocs, meg ne sértődj!
Válasz #46. hozzászólásra
Kedves Marci !
Nem kell ez e felemelkedett fenkölt duma! Amit neked írtam azt olvasd el légyszi ,kis agyaddal dolgozd fel, értelmezd esetleg beszéld meg nálad fejlettebbekkel aztán válaszolj! Egyébként meg milyen vityillóban tároltad a gépet ha ilyen könnyen megfújták?? Tömésházban?? Én akkor is észreveszem ha az udvaromban falat bontanak!
Hali Maszek eltünt az üzim ,az emilem itt van újra :lulul@freemail.hu
Kedves JD!
Ha egy normális véleménynyilvánításra ez a reakciód, akkor azt hiszem, nincs miről vitázni, jól tükrözi a műveltségi szintedet. Ha azt írom, hogy kibontják a falat akkor értelmes ember arra következtet, hogy a gépet bezárt épületből vitték el. Gondolkozz kicsit mielőtt ilyeneket írsz, vagy olvasd el többszöt, hátha úgy jobban megérted! Ja, nem loptak még el tőled semmit? Hát barátom, nem is kívánom ezt az érzést még neked sem, annak ellenére, hogy nem gyengén lekezelő dolgokat írtál.
A viszont látásra!
Válasz #44. hozzászólásra
nem vették ki csak MTZ552 berakott valami videost és kiakasztotta azt az oldalt, nem volt olyan szöveg amit ki kellett volna moderálni
Válasz #43 hozzászól
szerintem kivették a sorból öket,bunkózásra utalnak a 41-42 ben!
Nekem sincsenek meg!
De hol vannak a 21-37 hozzászolások ? én nem találom
Válasz #40. hozzászólásra
Hát barátom lehet hogy bunkó beszólás volt de én akkor is így gondolom! Nekem még a 25 éves mtz sem alszik szabad ég alatt bekerítetlen telken! Nem azt mondtam hogy tőlem nem tudják ellopni, de amit lehet igenis megteszek aszért hogy ne lopják el! az autómat a zárt garázsbani, zárt udvaron is zárom! De nem is veszek 20 millás autót! Ha kell még benne is alszom a trakiban , de nem adok alkalmat a lopásra!!
Válasz #36. hozzászólásra
Már ne is haragudj, de ez elég bunkó beszólás volt. Felénk loptak már el több mtz-t, úgy hogy otthon aludtak, tavaly előtt egy helyről egy JD-t, meg egy új mtz-t a ráakasztott új körbálázóval együtt vittek. Máshonnan elvittek egy 10 ü.órás Fendt 930-at, amit előző nap hozott meg a trailer. Az országban kb. az 5. ilyen gép volt. Vajon honnan tudták, hogy előző nap jön meg? Az ilyen akcióra azért készülni kell. Az tuti, hogy egy Axiálostól kellett jönni az infónak. Arról meg, hogy akitől egy tizenmilliós gépet elvisznek az meg is érdemli, inkább az érdemli meg, aki ilyeneket mond. Mert egy 20 millás autót hogy lopnak el? Amiben komoly lopásvédelem van, egy traktorban meg semmi. Úgy, hogy értenek a lopáshoz. Attól még, hogy tőled eddig nem loptak el semmit, még ne hidd, hogy tőled nem is lehet semmit ellopni.
Válasz #24. hozzászólásra
Erre az e-mail címre küldd el a telefonszámod és elküldöm névjegyben neked a JD-s barátom telefonszámát. (magyaragro@datatrans.hu) E-mail-t küldeni sajnos nem tudok.
Válasz #37. hozzászólásra
Mi van itt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Válasz #36. hozzászólásra
Az mtz akkor is erősebb mint egy John deere!!! :))))
Válasz #33. hozzászólásra
Hát Kisbarátom az első és legfontosabb dolog hogyha nálam falat bontanak pláne akkorát hogy a Jd kiférjen rajta azt azért észreveszem! Arról nem is beszélve hogyha be is indítják azért egy ekkora döggel nem túl könnyű észrevétlenül elsompolyogni! Egyébként meg baromság a 10 éves ih-dat egy 6920-as hoz viszonyítani! Ennyi erővel egy mtz-vel is verheted magad!
A kulcs az tényleg gáz. A mi 6610-esünk kulcsa nyitja és indítja a 6920 + 7530-ast is! KITE-s ember szerint mindegyik mindent visz.
Marci, ha nem titkos, az mit jelent, hogy "volt egy JD WTS kombájnunk de a kite kicseszett velünk" ?
Figyu vazze, az ellen mit tudsz tenni, hogy kibontják a falat és az egész széria zárját nyitó kulcsal (amit megvettek pár rugóért a kitétől) kinyitják a gépet???
Amúgy meg csak a pénzt sajnáljuk, mert a JD egy drága zöld zabagép az IH-hoz képest és vazze, a 10 évey IH csak kényelemben marad alul!!! (első híd+fülke rugózás)
Válasz #23. hozzászólásra
Hali Maszek! prémium vagy komfort?? Fasza a gép??
Válasz #25. hozzászólásra
Savanyu a szőlő!
Válasz #25. hozzászólásra
És hogy tudtak ellopniegy tizensokmillás gépet waze? N em a bank vitte vissza??? Mert ha nem akkor megérdemlitek hogy 10 éves ih-val járjatok a jd helyett!
A bócsai kereskedő és a kite között mekkora árkülönbség van? Ugyanazt a szolgáltatást nyújtja mindkettő?
lulul@freemail.hu
Válasz #24. hozzászólásra
Admeg az emil-ed elküldöm a tel !
A kitéröl csak anyit hogy 1000 párszáz alkalmazottat kell etetniük, tehát ha az egyik ágazat nem megy megemelik a gép árát, szenben a Bócsai konkurenciával ők tudják tartani azt az árat amit beigérnek garancia időn is korektek.
Nekünk volt JD 6920-asunk, ellopták 3 éve. Azóta vettünk németből 1 használt 10 éves IH-t, nagyon megkímélt, és sokkal jobb a JD-nál. A 200-as 8 l-es motor ugyanannyit fogyaszt mint a 6920-as (!!!) Meg nem is kevéssel olcsóbb mint a JD. Gondoljátok meg, ja, meg volt egy JD WTS kombájnunk de a kite kicseszett velünk, ennyit róluk. Szóval érdemes fontolóra venni a Case IH-t.
Maszek;Málna egy elérhetőséget kérhetnék tőletek, egy kis érdeklődésre?
Én meg holnap veszem át a jd .
Jó estét!
Egy barátom nemrég vett egy 6330-at, a 6110-et cserélte le.
Én most kérdezetem a KITE-s embert, dicsérte (bár felénk még nem adtak el). 44 e euro.
Kinek van ilyen gépe egy kis referenciaként felvenném vele a kapcsolatot.
A perma kuplung önbeálló, többtárcsás (225 mm- es) olajhűtéses (szűrt olaj) kuplung. Bírja a strapát rendesen. 5000 üó. után a pedál nyomása ugyanolyan mint újonnan volt.
Robinak igaza van a gépel kapcsolatba. Milyen az a perma kuplung?olajba fut mert az jo?
Üdvözlök mindenkit, a témához annyit akarok hozzászólni,hogy Angliában dolgoztam egy JD forgalmazó cégnél szervízmérnökként. Volt alkalmam javítani, üzembehelyezni 6330 at és szintén új 6320SE t is. Jelentős tapasztalat volt velük mivel a cég másfél év alatt több mint 200db 30 as sorozatot és ennél is több SE t adott el zömmel bérmunka szolgáltatóknak évi 1000-1500üóra használattal.
A 30 as sorozat jelentős változásokon esett át, ami nem feltétlen szükséges az átlag felhasználónak ebben a kategóriában. A műszakilag ugyanazon az alapokon nyugvó 20SE kiforrottabb, kevesebb hibalehetőséget tartalmazó, mechanikusabb és a többi kolega szerint is megbízhatóbb.
A tesztpadon mértük mindkét gépet 86-91 bhp adtak le
540 es kardánfordulattal power 3.ik fokozatban körülbelül 2000-2100 as főtengely fordulatnál.
Üdvözlettel
Sok minden közt az is fejlesztésnek számít ha pl. beleraknak egy szines kijelzős Command centert, vagy kap egy új fülkét ( TechCenter), új motorháztetőt. A motor még míndíg a 4,5 literes Powertech, csak kapott négy szelepes hengerfejet, a Bosch köradagoló helyett közvetlen befecskendezés lett, meg nem "sima", hanem változó geometriájú t.feltöltő. De pL. a kuplung még mindíg a perma kuplung, amit egyébként sok más gyártó is akart koppintani, kevés sikerrel.
Szóval a 6330 nem teljessen új traki, csak a 20-as továbbfejlesztett változata, ők ezt új fejlesztésnek hívják. Vitáról meg szó sincs, legalábbis részemről. Oké lehet hogy a modernített változat nem a legtutibb kifejezés volt.