Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sajnos kb ennyi. Nem reagalt semmire igy multimeterrel kimertem es kerek 0 aram van mind a 4 vezetekben ami racsatlakozik. Biztositekokat vegigneztem ott nem talaltam hibat. Remelem nem a HCU vezerlo szart be....
Ugyan nagy tapasztalatom nincs a vario váltóval kapcsolatban, de én egy fél nap alatt beleszerettem.. teljesen fokozatmentes váltás, finom gyorsítás, lassítás, alacsonyabb fogyasztás az alacsony fordulatszám miatt. (autoquad váltóval 23l szántás, ez varioval 18 körül) Az biztos, hogy kényesebb a megszokottnál, ha pl a két szivattyú helyett csak egy megy talajmunka közben akkor valószínű, hogy nem lesz egy hosszú életű dolog a váltó.
Ha valaki ésszel feléri bármelyik munkánál mutatkozhat előny. Persze elsősorban a könnyű munkák azok, ahol először kijön,ahol nem kell teljes teljesítmény az automatika csak akkora fordulatszámot ad a motornak amennyi feltétlen szükséges, nem pörgeti feleslegesen. De talajmunkánál is úgy lehet megválasztani a sebességet, hogy teljes terhelésen legyen a motor, nincs az, hogy a kiválasztott sebesség fokozatban csak fulldoklik, eggyel lejjebb meg pörög, de nem megy. A hátrányaként szokták a rövidebb élettartamot, javítási költséget említeni + szerintem kell némi intelligencia a kezeléséhez is.
Ha Fecó aszondja jó a várijó akkor nincs kecmec
El van maradva a nép akinek nem jó
Habár jó nyomkodni +-+-+-+- poversift---
Legyen a vánkosba váltóra pár milka Fe-rezerva aztán nyugodtan alszol varióval az udvaron meglásd...
Köszi,mivel vario gépet nem próbáltam ,gondolom a teleszkóposnál hasznát veszi az ember bála összeszedés,szállításnál ,de a"finom rakodásnálnál" előnyös lehet e?
Rakodó gépnél Claas skorpion........... Csak úgy nyúlik. A Manitouhoz képest álom vele a meló.Trakiban talajon is jól szuperál. Ki kell próbálni. Én az őzike után ültem bele az efendibe. Rögtön megtetszett. Ősszel próbáltam egy új őzikét 125m....Elég finoman pakolta de még nem vario. A kedvencem a 300-as fendt széria.
Ide írom, gondolom nagyobb tapasztalat van. Milyen munkánál mutatkozik meg a vario váltó előnye,(hátránya) a powershiftel szemben
traktornál??
Illetve teleszkópos gépnél hol lehet hasznosítani?
JD 6110 traktor hidegen indítva kattogó hang jön a motor környékéről a kipufogó felöli oldalról. Ahhoz tudnám hasonlítani a hangját mint amikir az ékszíj elhasad és nekiverődik a burkolatnak annyi különbséggel, hogy nem ütemre kattog. Aztán kis idő múlva elhagyja. Tipp?
tudni kéne,hogy az a netto az mennyi is pontosan.
esetleg egy alku nélküli landinibeszámításával elért nettó vagy egy full szarrálealkudott sonderangebote volt-e ,mert akettő között simán lehet 10%
Akkor az nettó 22 körül van. Adásvételivel......20...ha áfázunk akkor 18+ fa. És van egy szolid haszonkulcsra lehetőség.De ha kupecabb a vevő akkor ezt még variálni lehet. Tehát papíron más szám is lehet. Viszont az eladó is jobban járhat.
Tehát adott Ödön bácsi és fia Ubul, aki tavaly vett 30 millás traktort bruttósan kpra......
Idén meg valami okból fogva el kell adni.....
Az érdekel mennyit bukik rajta az univerzum mint olyan, benne Ubullal és Ödönnel....
Akár nettó ár mínusz 10%ot már kaphatnak azt mondod 1 100órás traktorért??????
Szerintem 40 km/h autoquad ecoshift váltója van, aminél benne van az F fokozat is, csak le van korlátozva a motorfordulat. Vagy pedig autoquad 50 km/h váltó, és nem pörgeti csak 1600-ig.
25046 hozzászólás
4650-es hány lovas?Első hajtás jó,megbízható?Meg összességben 150 ha-ron,hogyan számíthatnánk rá?
Válasz #14749. hozzászólásra
Semmi reakcio. Ugy sem ha lehuzom a helyzeterzekelo szenzort.
Válasz #14748. hozzászólásra
Ha nyomva tartod hosszan a gyorsemelő,vagy gyorssüllyesztő gombot,akkor sem?
Válasz #14747. hozzászólásra
Sajnos kb ennyi. Nem reagalt semmire igy multimeterrel kimertem es kerek 0 aram van mind a 4 vezetekben ami racsatlakozik. Biztositekokat vegigneztem ott nem talaltam hibat. Remelem nem a HCU vezerlo szart be....
Válasz #14746. hozzászólásra
Mi a pontos jelenség?
6110 se. Léptetőmotor nem kap áramot. Mi baj lehet? Egyik pillanatról a másikra történt a dolog. A motor új, nem volt rajta 1 napot!
Válasz #14744. hozzászólásra
16,7 meg 18,2
honlapon fent vannak
Válasz #14743. hozzászólásra
áruk?
Nyársapáti 8220-as szarvasokat tervezi valaki megnézni?
Válasz #14741. hozzászólásra
Szántóföldi fokozat helyett országútiban van a váltó
Válasz #14740. hozzászólásra
mi az hogy csak 1 megy?
Válasz #14734. hozzászólásra
Ugyan nagy tapasztalatom nincs a vario váltóval kapcsolatban, de én egy fél nap alatt beleszerettem.. teljesen fokozatmentes váltás, finom gyorsítás, lassítás, alacsonyabb fogyasztás az alacsony fordulatszám miatt. (autoquad váltóval 23l szántás, ez varioval 18 körül) Az biztos, hogy kényesebb a megszokottnál, ha pl a két szivattyú helyett csak egy megy talajmunka közben akkor valószínű, hogy nem lesz egy hosszú életű dolog a váltó.
Válasz #14736. hozzászólásra
Varionál finomabban dolgozni mással nem igazán lehet...........
Ha valaki ésszel feléri bármelyik munkánál mutatkozhat előny. Persze elsősorban a könnyű munkák azok, ahol először kijön,ahol nem kell teljes teljesítmény az automatika csak akkora fordulatszámot ad a motornak amennyi feltétlen szükséges, nem pörgeti feleslegesen. De talajmunkánál is úgy lehet megválasztani a sebességet, hogy teljes terhelésen legyen a motor, nincs az, hogy a kiválasztott sebesség fokozatban csak fulldoklik, eggyel lejjebb meg pörög, de nem megy. A hátrányaként szokták a rövidebb élettartamot, javítási költséget említeni + szerintem kell némi intelligencia a kezeléséhez is.
Válasz #14736. hozzászólásra
Ha Fecó aszondja jó a várijó akkor nincs kecmec
El van maradva a nép akinek nem jó
Habár jó nyomkodni +-+-+-+- poversift---
Legyen a vánkosba váltóra pár milka Fe-rezerva aztán nyugodtan alszol varióval az udvaron meglásd...
Válasz #14735. hozzászólásra
Köszi,mivel vario gépet nem próbáltam ,gondolom a teleszkóposnál hasznát veszi az ember bála összeszedés,szállításnál ,de a"finom rakodásnálnál" előnyös lehet e?
Rakodó gépnél Claas skorpion........... Csak úgy nyúlik. A Manitouhoz képest álom vele a meló.Trakiban talajon is jól szuperál. Ki kell próbálni. Én az őzike után ültem bele az efendibe. Rögtön megtetszett. Ősszel próbáltam egy új őzikét 125m....Elég finoman pakolta de még nem vario. A kedvencem a 300-as fendt széria.
Ide írom, gondolom nagyobb tapasztalat van. Milyen munkánál mutatkozik meg a vario váltó előnye,(hátránya) a powershiftel szemben
traktornál??
Illetve teleszkópos gépnél hol lehet hasznosítani?
Válasz #14730. hozzászólásra
nem látszik rajtuk semmi.
Válasz #14731. hozzászólásra
Fűnyírót akarsz?
Érdeklődnék hogy john deere 4100-as traktort valaki használ e és érdemes rá beruházni.
Válasz #14729. hozzászólásra
Vmelyik porlasztónak nem kormos a töve?
JD 6110 traktor hidegen indítva kattogó hang jön a motor környékéről a kipufogó felöli oldalról. Ahhoz tudnám hasonlítani a hangját mint amikir az ékszíj elhasad és nekiverődik a burkolatnak annyi különbséggel, hogy nem ütemre kattog. Aztán kis idő múlva elhagyja. Tipp?
Válasz #14725. hozzászólásra
semmi ilyen nincs benne
legyen 70 nettó no
tehát mennyit bukik ezen a Ubul 1 év alatt ha nemtom mennyiért eladja .....????
Válasz #14725. hozzászólásra
Hát a 10% az alap. Ha csak kigurul a kerítésen...És vissza tolat..A kereskedő kb ennyivel kevesebbért veszi vissza.
Válasz #14723. hozzászólásra
Természetesen. Komolyabb helyeken ebböl áll a gépteszt.
Válasz #14716. hozzászólásra
tudni kéne,hogy az a netto az mennyi is pontosan.
esetleg egy alku nélküli landinibeszámításával elért nettó vagy egy full szarrálealkudott sonderangebote volt-e ,mert akettő között simán lehet 10%
Válasz #14723. hozzászólásra
Válasz #14717. hozzászólásra
És ők is elkezdték furkálni hogy meg e van a keménység mi?
Válasz #14721. hozzászólásra
Tipikus........Még eladni sem tudják a sztorit. Inkább visszaélnek erőfölénnyel.
Válasz #14719. hozzászólásra
A képeket ne keresd mert leszedették a kutyák.
Válasz #14719. hozzászólásra
Agrolux meghibásodás topik
Válasz #14717. hozzászólásra
Link ? Csak azért hogy aprítva legyen....a pökhendiség.
Válasz #14716. hozzászólásra
Akkor az nettó 22 körül van. Adásvételivel......20...ha áfázunk akkor 18+ fa. És van egy szolid haszonkulcsra lehetőség.De ha kupecabb a vevő akkor ezt még variálni lehet. Tehát papíron más szám is lehet. Viszont az eladó is jobban járhat.
A Kite elkergette djbobót amiért a széthullott 7 R eströl tett fel képet a konkurens fórumon.
Mi is láttunk kibelezett 7 R est németbe de nem engedték fotózni azt mondták csak megnézik a tanulók milyen anyagbol van a difi.
Válasz #14713. hozzászólásra
Tehát adott Ödön bácsi és fia Ubul, aki tavaly vett 30 millás traktort bruttósan kpra......
Idén meg valami okból fogva el kell adni.....
Az érdekel mennyit bukik rajta az univerzum mint olyan, benne Ubullal és Ödönnel....
Akár nettó ár mínusz 10%ot már kaphatnak azt mondod 1 100órás traktorért??????
Válasz #14714. hozzászólásra
az mán oda van
Válasz #14713. hozzászólásra
Nembánom csak na a Zsófiát lessed naphosszat
Válasz #14712. hozzászólásra
most nem mert setít van,de majd világosban is körbenézek
Válasz #14711. hozzászólásra
Látsz magad körül potenciális vevőt akit fölvillanyozna a 90000 helyetti 81000es ár kpra?
Válasz #14709. hozzászólásra
10
Válasz #14709. hozzászólásra
10
Szerintetek hány %os árcsökkenéssel lehet eladni 1 100órás fél éves 6 hengeres jdt?
Persze ne a féláron 3 napon belül verzió álljon fenn no.....
Válasz #14707. hozzászólásra
Gyári.
Válasz #14706. hozzászólásra
Akkor nyílván a 6920-ast kapcsolták át atomerőmű üzemmódba, hogy elérjék a 110 %-os teljesítménykihasználást!
Válasz #14703. hozzászólásra
Az itteni viszonyok között, igen.
Válasz #14677. hozzászólásra
Ment egy mail, ha esetleg erre járnál.
Válasz #14693. hozzászólásra
Legyen neki 50 jd irílli a fene nehogymá a állambának csöngessen
3 év alatt kilehet pőngetni, 1 100as is kihozza
Válasz #14700. hozzászólásra
Szerinted a 220 lovas traktor megfelelően le van terhelve a 6 méteres munkagéppel?
Válasz #14699. hozzászólásra
Szerintem 40 km/h autoquad ecoshift váltója van, aminél benne van az F fokozat is, csak le van korlátozva a motorfordulat. Vagy pedig autoquad 50 km/h váltó, és nem pörgeti csak 1600-ig.