Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.18 FtUSD395.41 FtCHF439.37 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #9943. hozzászólásra
ECU 174.00 -Üzemanyag hőmérséklete nagyon magas
ECU 174.16 -Üzemanyag hőmérséklete megemelkedett
ECU 174.04 -Üzemanyag hőmérsékleti szenzor feszültsége alacsony
ECU 1569.31 -Üzemanyag csökkentés
Lehet megmakkant a gázolaj hőmérsékleti szenzorod.Vagy a csatlakozója kontakthibás.
Az üzemanyag mennyiség szelepet mindenképp ki kell cserélni.Ha már nem mindíg indul akkor már van baja nekijje.
Válasz #9924. hozzászólásra
85 foknál nyit ki a termosztát teljesen.
az nem meleg
az alapjárati ingadozásod meg hogy nem indul az egy vezérlőszelep probléma
Te vágod a hibakódokat??Mert a múltkor nekem is kidobott 1 hidraulikás hibakódot de a könyvében nem volt benne de már abba hagytaelfelejtettem felírni,de a főnök lehet hogy tudja
Na kéne 1 kis segítség? jd 6330 pr-van 6 hónapja szarakszik a motorja melegszik, most már ott tartok hogy kicseréltem a viszkot és a termosztátot és ugyan úgy melegszik a motor. Most 2 hónapja pedig néha nem akar beindulni a motor és ha beindul munka közben ha alapjáraton jár akkor fel-le megy az alapjárat, így kivettük a tankot és a szűrőt és kitakarítottuk,és utána is ugyan az a probléma. Most lecseréltem a tápszívagyút és ugyan olyan, (nem indult vele). De biztos üzemanyag-ellátó rendszer problémája van. De micsoda kérdezném?
Hello! Lenne egy olyan kérdésem hogy egy 6110.-es john Deere mennyire jó gép? Illetve műtrágyaszórós monosemnél megpakolva hogy viselkedik a gép. Elbírja a hidraulikája?
Van egy John Deree Lanz md18s típusú kis parcella kombájnom. Szerintetek el bírna e egy 3soros kukorica adaptert? Mekkora lyukú rosta kell a kukoricához? Van aki tud 3 soros adaptert? Válaszotokat előre is köszönöm!
Kibírják persze, ahogy az atók is 5-600ezer km-et, viszont nagyjavítással! vagy legalábbis komolyabb ráfordításokkal, legyen szó üzemanyagrendszerről, vagy váltóról hajtásról akármiről, minden milliós tétel.
Elméletileg ezek is kifutnak 2-30ezer üzemórát, kérdés hogy melyik fődarabjuk lesz még gyári érintetlen érted.
Eldobósra vannak ezek tervezve a nyugati élethez, ahol cserélik őket folyamatosan addig ameddig gyakorlatilag költeni sem kell rájuk semmitsem, de egy idő után amikor már a ráfordítás-amortizáció többe kerül mint a haszna ami az elvégzett munkából ered akkor az már régen rossz tudod.
és azért adják horror áron az alkatrészeket, hogy ne is akarja annyira megvenni a paraszt, hanem cserélje mihelyst tudja, valami a végén úgyis rákényszerűl, hogy belenyúljon a lecsoba és kinyissa a pénztárcáját.
Autóknál ugyanez van.
Meglehetne csinálni mindent úgy hogy majdnem sohasem volna baja, de kinek érdeke az!?!?!? akihez dől a pénzünk annak nem!
Én bennevolnék, hogy legyen mittudomén 10-20%-al rágább a traktor, de minden olyan része ami kopik szétesik megellik legyen vastagabb erősebb rászámolt, nem inkább alulméretezett, tehát a méretgazdaságosságot felejtsék el. Dehát ilyen nemlesz soha.
Erre pedig a legjobb példa a John Deere maga. A legelső szallagról legurult traktortól a 90-es évek végéig voltak igazán jó traktorjaik, azóta meg nagyon lesüllyedt a tartósság és megbízhatóság, de nagyonnagyon! (nem mellesleg ezt JD fanatikus tulajok mondják és vallják)
dehát ezvan.
Egy nagygép van még ami bitang az a Versatile csuklós nagygépe
Ez igaz-lenne csak szerintem nem egy traktor üzemelési idejét kell levetíteni autókra mert azok annyit nem bírnak.
Mennyi egy autó átlagsebessége? 50km/h?
legyen annyi. Akkor 10000 üzemóra alatt 500000km-et teszel meg vele. A mai autók sajnos 2-300ezerre vannak kitalálva maximum és kész.
Mondjuk sok traktor is 4-5ezer óráig üzemeltethető nagyobb költségek ráfordítása nélkül manapság
A minap beszélgttem egyik nem messzi cimborámmal, 2007-es 7430Premium johnija van. Eldolgozgat vele, ami eszköze van azokhoz jó a szeker.
de vett mellé egy ócsóbbat hogy megoszoljon a munka, mert szerinte igensokat megy a gépe(most van benne valami 3000óra)
No szóval egy 180-as iat traktort hozott mellé, rendberakta végül nem is lett ócsó a mutatvány de egyben van a gép mostmár és bevethető lesz.
Minden eszközzel jbban megy mint a premium ráadásul kevesebbet fogyaszt egyértelműen!
25046 hozzászólás
Válasz #9947. hozzászólásra
és merre?
Válasz #9945. hozzászólásra
Csinálom a saját cégem.
Vagyis maszek vagyok már!Épp ideje volt már!
ECU 174.00 -Üzemanyag hőmérséklete nagyon magas
ECU 174.16 -Üzemanyag hőmérséklete megemelkedett
ECU 174.04 -Üzemanyag hőmérsékleti szenzor feszültsége alacsony
ECU 1569.31 -Üzemanyag csökkentés
Lehet megmakkant a gázolaj hőmérsékleti szenzorod.Vagy a csatlakozója kontakthibás.
Az üzemanyag mennyiség szelepet mindenképp ki kell cserélni.Ha már nem mindíg indul akkor már van baja nekijje.
Válasz #9944. hozzászólásra
Te most merre dolgozol?
nézem is
Válasz #9940. hozzászólásra
ECU001
174.00 174.16 174.04 1569.31
Válasz #9940. hozzászólásra
pil behozom
Válasz #9938. hozzászólásra
megy rá egy barna színű csatlakozó
Hátúlról van beleszerelve
Válasz #9939. hozzászólásra
irhatod is őket
Válasz #9933. hozzászólásra
ja van 1 pár
Válasz #9936. hozzászólásra
felül v alul?
Válasz #9934. hozzászólásra
A mutató még a zöld 2/3-nál volt csak
Válasz #9932. hozzászólásra
A magasnyomású szivattyúba van belecsavarva 2 db imbusz csavarral
Válasz #9932. hozzászólásra
A km-óra mellett
Válasz #9927. hozzászólásra
azta kur.. már megzavarodnék olyankor
Válasz #9925. hozzászólásra
ECU-kódot ír???
Válasz #9928. hozzászólásra
és az hol található?
Válasz #9929. hozzászólásra
105 foknál jelez hogy meleg a víz!!!
Válasz #9926. hozzászólásra
80 foknál soha nem ment feljebb bárhogy kínoztam, most pedig ha 25 fokba szántok képes 91-ig felmenni.tavaszal volt rá példa
Válasz #9921. hozzászólásra
Vágom-vágom!!!
Válasz #9924. hozzászólásra
85 foknál nyit ki a termosztát teljesen.
az nem meleg
az alapjárati ingadozásod meg hogy nem indul az egy vezérlőszelep probléma
Válasz #9926. hozzászólásra
Nekem nyáron tárcsázás közben 106-ra is felmentakkor szálltam ki letakarítani róla a motyót
Válasz #9923. hozzászólásra
Ez neked meleg???Bele volt fagyva a víz
Válasz #9919. hozzászólásra
ja vannak de az üzemanyagról nincs kód.
Válasz #9920. hozzászólásra
na ez lenne 1 évvel ezelőttről és most ebbe a hidegbe pedig 83-84 fokig is fel megy.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=x2F2UegGD-o
Válasz #9918. hozzászólásra
Remélem nem a kis TV-n nézed a hőfokot,mert az csak sacclósA mutatóst kell figyelni!
Válasz #9919. hozzászólásra
Te vágod a hibakódokat??Mert a múltkor nekem is kidobott 1 hidraulikás hibakódot de a könyvében nem volt benne de már abba hagytaelfelejtettem felírni,de a főnök lehet hogy tudja
És mi az a vízhőfok ami melegnek számít??
Hibakódod van??
Na kéne 1 kis segítség? jd 6330 pr-van 6 hónapja szarakszik a motorja melegszik, most már ott tartok hogy kicseréltem a viszkot és a termosztátot és ugyan úgy melegszik a motor. Most 2 hónapja pedig néha nem akar beindulni a motor és ha beindul munka közben ha alapjáraton jár akkor fel-le megy az alapjárat, így kivettük a tankot és a szűrőt és kitakarítottuk,és utána is ugyan az a probléma. Most lecseréltem a tápszívagyút és ugyan olyan, (nem indult vele). De biztos üzemanyag-ellátó rendszer problémája van. De micsoda kérdezném?
Tudna valaki ajánlani egy olyan john deere traktor ami pótkocsizni is jó meg vetni is, cambridge henget húzgálni? Én egy 80-120lóig gondolkodtam...
Válasz #9914. hozzászólásra
mondjuk ott a dojc a mono-val a 2 hátsóján ment volna olyan tempóval...
Válasz #9914. hozzászólásra
itt néha a földön hegynek felfele indulva kiemeli az elejit,de az már tényleg hegy,de ha üres a műkaki és a vetőmag se sok benne közuton semmi gond
Válasz #9913. hozzászólásra
Átláttam a kereke alatt. És nem ittam semmit!
Válasz #9912. hozzászólásra
no-no,a hatcilist meg pláne nem
Válasz #9910. hozzászólásra
februárba!
havat turod
kukkot nyomod
Válasz #9910. hozzászólásra
No,most ne úgy értsd kedves BARÁTOM,hogy minden felemeléskor megemeli az orrát! De az úton menve meg tudja lengetni.
Válasz #9909. hozzászólásra
<---no-no,ezzel vetettünk már sokezer hekit a maximával
Válasz #9908. hozzászólásra
Anemkönnyűűűű! A 6 cylinderes valtra is bólogat véle.
Válasz #9907. hozzászólásra
Bezzeg,a Maxima
Válasz #9906. hozzászólásra
A mono nem nagyon nehéz,a kis dojc is vitte vidáman!
Válasz #9905. hozzászólásra
A hidraulikájával nem lesz gond,de ha felöntöd műtrágyával akkor sújt is kel pakolni az elejére 1 keveset
Hello! Lenne egy olyan kérdésem hogy egy 6110.-es john Deere mennyire jó gép? Illetve műtrágyaszórós monosemnél megpakolva hogy viselkedik a gép. Elbírja a hidraulikája?
Van egy John Deree Lanz md18s típusú kis parcella kombájnom. Szerintetek el bírna e egy 3soros kukorica adaptert? Mekkora lyukú rosta kell a kukoricához? Van aki tud 3 soros adaptert? Válaszotokat előre is köszönöm!
Válasz #9902. hozzászólásra
Kibírják persze, ahogy az atók is 5-600ezer km-et, viszont nagyjavítással! vagy legalábbis komolyabb ráfordításokkal, legyen szó üzemanyagrendszerről, vagy váltóról hajtásról akármiről, minden milliós tétel.
Elméletileg ezek is kifutnak 2-30ezer üzemórát, kérdés hogy melyik fődarabjuk lesz még gyári érintetlen érted.
Eldobósra vannak ezek tervezve a nyugati élethez, ahol cserélik őket folyamatosan addig ameddig gyakorlatilag költeni sem kell rájuk semmitsem, de egy idő után amikor már a ráfordítás-amortizáció többe kerül mint a haszna ami az elvégzett munkából ered akkor az már régen rossz tudod.
és azért adják horror áron az alkatrészeket, hogy ne is akarja annyira megvenni a paraszt, hanem cserélje mihelyst tudja, valami a végén úgyis rákényszerűl, hogy belenyúljon a lecsoba és kinyissa a pénztárcáját.
Autóknál ugyanez van.
Meglehetne csinálni mindent úgy hogy majdnem sohasem volna baja, de kinek érdeke az!?!?!? akihez dől a pénzünk annak nem!
Én bennevolnék, hogy legyen mittudomén 10-20%-al rágább a traktor, de minden olyan része ami kopik szétesik megellik legyen vastagabb erősebb rászámolt, nem inkább alulméretezett, tehát a méretgazdaságosságot felejtsék el. Dehát ilyen nemlesz soha.
Erre pedig a legjobb példa a John Deere maga. A legelső szallagról legurult traktortól a 90-es évek végéig voltak igazán jó traktorjaik, azóta meg nagyon lesüllyedt a tartósság és megbízhatóság, de nagyonnagyon! (nem mellesleg ezt JD fanatikus tulajok mondják és vallják)
dehát ezvan.
Egy nagygép van még ami bitang az a Versatile csuklós nagygépe
SANGERG , szerintem a mai traktorok 10000 uo t is kibirjak
Válasz #9899. hozzászólásra
Fiat nem iat
Válasz #9897. hozzászólásra
Ez igaz-lenne csak szerintem nem egy traktor üzemelési idejét kell levetíteni autókra mert azok annyit nem bírnak.
Mennyi egy autó átlagsebessége? 50km/h?
legyen annyi. Akkor 10000 üzemóra alatt 500000km-et teszel meg vele. A mai autók sajnos 2-300ezerre vannak kitalálva maximum és kész.
Mondjuk sok traktor is 4-5ezer óráig üzemeltethető nagyobb költségek ráfordítása nélkül manapság
A minap beszélgttem egyik nem messzi cimborámmal, 2007-es 7430Premium johnija van. Eldolgozgat vele, ami eszköze van azokhoz jó a szeker.
de vett mellé egy ócsóbbat hogy megoszoljon a munka, mert szerinte igensokat megy a gépe(most van benne valami 3000óra)
No szóval egy 180-as iat traktort hozott mellé, rendberakta végül nem is lett ócsó a mutatvány de egyben van a gép mostmár és bevethető lesz.
Minden eszközzel jbban megy mint a premium ráadásul kevesebbet fogyaszt egyértelműen!