Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Telekgerendáson volt 1 eladó 6400-as 24 ezer órával,
és a tulaj szerint nem volt újítgatva.....
A barátomék vásárlási céllal mentek el megnézni, tűrhe-
tően is nézett ki, de nem merték megvenni azt az órát
már ők is sokallották, dehát ki tudja mi a vége....
Válasz #9738. hozzászólásra
Meg az elektromos üó számlálókba egyébként is "jobban" gyűlik az óra!
De ez nem csak a zöldekre igaz,tudok valmetet is 15 ezren túl,ih-t is-stb,és dolgoznak szépen.Természetesen le lehet élni egy gépet 6-8 ezer alatt is erre is van példa.
Válasz #9732. hozzászólásra
Egyébként az ország leges leg kegyetlenebb régiójában a 25-000 üó Jd ket 2 műszakban hajtják úgy ahogy a csövön ill a kidörgőn kifér!!!
sziasztok! van egy 6400 jd 13 ezer üó van benne szerintetek érdemes elmenni megnézni vagy már nem kell vele foglalkozni??? esedékes már ennyi óránál egy motor vátó felujitás?? 5.5 milka ér még vajon annyit?? segitsetek mert nem tok dönteni! előre is köszönöm
A JD 6920S-t eladtuk,váltócsere volt benn.
Nagy falat volt ez nekünk a 65ha-hoz..
A német nem térített vissza semmit.
Viszont a gazdaságot lassan teljesen átveszem apósomtól, és én nem akarok az elején belenyúlni valami komolyabb kiadásba..... Jövőre lesz beruházáss, addig ráérek tapogatózni...
sziasztok!! lenne egy kérdésem. szeretnék venni egy jd 6400 5,5 milka de van benne 13ezer üzemóra szerintetek érdemes megvenni vagy nem kell vele foglalkozni??? egyébként ha van valakinek ilyen árba egy 100 le körüli jd akkor jelezzen köszönöm!!
Válasz #9706. hozzászólásra
Ez is egy vélemény, elfogadom, sőt azt is elismerem, hogy sokkal erősebb nyomatékosabb a CR, de nekem az
adagolóssal semmi problémám nem volt, sőt még a kör-
nyezetemben sem hallottam ilyen problémáról.....
Igy hát kinek a pap, kinek paplan lehet dönteni.
Csak CR-t, és VP44-et SOHA! Elég volt annyi belőle... A keleti országrészben az üzemanyag nem jó a VP44-hez. Minden traktor a környééken csak kínlódott vele, egyen szó JD-ről, Fendt-ről, vagy Valtra-ról is. Egyszerűen a Mol xar bele, pedig mindig tartályautóból ment, nem volt pancs, nem volt ukrin, semmi, mégis megevett vagy 15 üzemanyagpumpát az 5 év alatt. A végén már volt tartalék a szerszámosban! Üzemanyagpumpát!!!
Én személy szerint a 6520-astól a 6920-asig ajánlanám,
de csak a 2002-es évjáratot (abban még a hagyományos
VP-44-es adagolós motor van...,nagyon megbízható.
6520-6620-ban a négyhengeresek váltója van, tehát a
legideálisabb a 6820 lenne számodra, (nem a legerősebb
motor, viszont az erősebb váltó).....
Ez magánvélemény, a pénztárcádat viszont Te tudod meddig
ér.
Válasz #9698. hozzászólásra
4-5-vagy 6 tartományX4 power mechanikusan(karral) kapcsolva. Mi a gond a 20S váltójával? (ne feledd,hogy jóval erősebb motor csavarja....)
Ha szükség lett volna rá, akk hívtam volna. De nem volt. Kivártuk az alkalmat. Ezt az utolsó táblát még le sem Regloneoztuk. De nem is lesz rajta jó termés, így bérmunkát hívni meg sem érte volna. De 2-3 nap alatt mi is levágjuk. A Cirok pedig még nem jó. Júniusi vetés. Azt lehet h fagyon kellene levágni, mert különben sok lesz az aratási veszteség.
ott az egy- és a tandem tengelyes pót a divat, meg a különböző hígtrágya kocsik. A legtöbb gépen olajos fék van, meg horgos kapcsolás.
Háromféle használtgép van kinn:
1, bérgép. Egy jelentős részét nem is mezőgazdaságban használták, hanem pl. kőfejtőkben, vagy útépítésnél, de amelyiket mégis mezőgazdaságban, abban sincs túl nagy köszönet. Aki bérel gépet ahelyett, hogy megvegye jellemzően széthajtja annyi idő alatt, amíg nála van (ha nem így tenne, akkor jobban jönne ki, ha megvenné, mintsem bérelné)
2, állattartó telep. Okés, hogy nyugat, de nem németország. Amelyik gép állattartó telepen dolgozik, az jellemzően állandóan hasig jár a xarban, és mindenét megeszi. Ha közelről megnézed, akkor látszik, hogy minden megkezdett a rozsda, meg agyon van verve az egész. Ezeket mondjuk könnyű kiszúrni, mert akár 250+ lóerős gépekre is ráteszik a homlokrakodót... Ezek ideje korán elkezdenek rohadni, meg le van lakva akabinjuk...
3, Növénytermesztő gazdaság gépei. Ezek jellemzően később kerülnek a piacra, és drágábban, de jobb állapotban. nincsenek a fentiekhez hasonló extrém kopásaim, DE: A nagyon kötött föld nem gazán kíméli sem a hajtásrendszert, sem a motort. Az angol földek jellemzően extrém kötöttek, agyagosak, nehezen művelhetők. Nem véletlen náluk indult el a gumihevederes gépek teljesítményének szárnyalása európában! Ugyanígy nem nagyon segíti a jó állapotukat az állandó sárban dagonyázás, a november-decemberi kukorica silózás, répaásás, vagy krumpliművelés sem. Mivel nincs tél, jellemzően egész évben mennek, és még nyáron is a sárt tapasztják! Meg rengeteg dolgozik gyepen is, és a fotókkal ellentétben nem jobb gyepek, mint a hazaiak ám! legalábbis a talaj szempontjából....
Persze lehet jobbat kifogni néha, és mindenképpen fele árban vannak, mint a német gépek....
Néztem persze!
Sőt az ország összes gumiforgalmazóját felhívtam meg a nagycégeket is axi kájt íkáer egyebek....
Hátulra Ermike rendelt nékem és ide egy olcsóbb márka kerül. Ennek az oka az ára is, de leginkább az hogy van "polcon" és hétfő este már fentlesz rajta.
Előre viszont az Atra-nak volt egyedűl raktáron gumija, az pedig Firestone lesz, ez márkásabb. Egyébként árban ez meg a BKT majdnem egy kategória, a firestone sem egy michelin vagy goodyear de szerintem sosem fogom észrevenni mennyivel roszabb vagy sem.
Nagykombájnra idén Rosava-t vettem előre eztis Ermikén keresztűl, marha jó árba jött és marha bitang vastag nagy erős gumi. Ha lett volna a trakira való méret ebből ezt választottam volna.
25046 hozzászólás
Kapásból ! 4 rotor
Válasz #9746. hozzászólásra
Ne szívja be a vizet a motor
Válasz #9745. hozzászólásra
De, mi az ott a motorháztető tetején??
Válasz #9700. hozzászólásra
Ilyesmire gondoltál ??
Válasz #9742. hozzászólásra
Van is elege tavasszal vetéskorutánna a kaszálgatás,rendképző már megváltás neki
Válasz #9728. hozzászólásra
Telekgerendáson volt 1 eladó 6400-as 24 ezer órával,
és a tulaj szerint nem volt újítgatva.....
A barátomék vásárlási céllal mentek el megnézni, tűrhe-
tően is nézett ki, de nem merték megvenni azt az órát
már ők is sokallották, dehát ki tudja mi a vége....
Válasz #9740. hozzászólásra
Pedig a Kuhn-nal az is meg van kínálva!!!!!!
Válasz #9740. hozzászólásra
Az jó kis masina!!!! A hunyaival permeteztem,NAGYON tetszett!
Nálunk meg az 5720-ban 8700 van,pedig semmi köze az Usa-hoz
Meg az elektromos üó számlálókba egyébként is "jobban" gyűlik az óra!
De ez nem csak a zöldekre igaz,tudok valmetet is 15 ezren túl,ih-t is-stb,és dolgoznak szépen.Természetesen le lehet élni egy gépet 6-8 ezer alatt is erre is van példa.
A régi mhelyemen a 6310-20 SE! 9-en túl van,és csak megy.Ahol most vagyok a 6310SE-en 13800,és ebben az évben csak olajat cseréltünk benne....
Válasz #9736. hozzászólásra
Persze mindenképpen és nagy része még ráadásul 00-!!!!!
Válasz #9734. hozzászólásra
A nyócezresek még Made in:USA
Azért ez jelent valamit,nem??
Egyébként az ország leges leg kegyetlenebb régiójában a 25-000 üó Jd ket 2 műszakban hajtják úgy ahogy a csövön ill a kidörgőn kifér!!!
Válasz #9731. hozzászólásra
Én vettem át 15 ezer órást,még 3 ezret beletoltam,a mai napig nyúzzák,és megy! (pedig nagygép....... )
Válasz #9729. hozzászólásra
Ellendrukkerek.
Válasz #9729. hozzászólásra
Válasz #9728. hozzászólásra
Hajtottál már 13 ezer üót jd-be?
Válasz #9727. hozzászólásra
Kárf haggyátok azt a gépet az az óra sok, hacsak nemakarsz megtanulni zöld vasat generálozni!
sziasztok! van egy 6400 jd 13 ezer üó van benne szerintetek érdemes elmenni megnézni vagy már nem kell vele foglalkozni??? esedékes már ennyi óránál egy motor vátó felujitás?? 5.5 milka ér még vajon annyit?? segitsetek mert nem tok dönteni! előre is köszönöm
Válasz #9725. hozzászólásra
Az került rá utána
Válasz #9723. hozzászólásra
A 20-as szériához van egy átépítő szett.azt kell felrakni.
Válasz #9723. hozzászólásra
Amin én dolgoztam,még eredeti van. 8-9 ezer óra közt járhat.
Mi is cseréltünk ac-t a 6920-onpedig az CR-es volt
Válasz #9708. hozzászólásra
At azéet lehet hogy meg kéne nézni mert 3000-4000 órát illene neki elmenni.
Válasz #9720. hozzászólásra
Ment a válasz
Válasz #9719. hozzászólásra
Elkuldtem
Válasz #9718. hozzászólásra
Küld el légyszi mert nem jött át szerintem!
Válasz #9717. hozzászólásra
Tegnap talán.
Válasz #9716. hozzászólásra
Mikor küldted?
Hodolits kuldtem egy e-mailt megkaptad? Használtba nem tudol segiteni?
Válasz #9714. hozzászólásra
Egyenesen csere,nem csak javítás? Uhh!
Hát 65 hekire egy 100 lovas valami nyakig elég.(szerintem.)
Válasz #9713. hozzászólásra
Kedves Lala1
A JD 6920S-t eladtuk,váltócsere volt benn.
Nagy falat volt ez nekünk a 65ha-hoz..
A német nem térített vissza semmit.
Viszont a gazdaságot lassan teljesen átveszem apósomtól, és én nem akarok az elején belenyúlni valami komolyabb kiadásba..... Jövőre lesz beruházáss, addig ráérek tapogatózni...
Válasz #9712. hozzászólásra
Az erősen függ attól is,hogy az a 13000 üó milyen feladatok végzésével jött össze.
sziasztok!! lenne egy kérdésem. szeretnék venni egy jd 6400 5,5 milka de van benne 13ezer üzemóra szerintetek érdemes megvenni vagy nem kell vele foglalkozni??? egyébként ha van valakinek ilyen árba egy 100 le körüli jd akkor jelezzen köszönöm!!
Én is cseréltem még AC-t.
Válasz #9702. hozzászólásra
Szóját nem. Itt a kezdetben gyönyörű szóják is elvéreztek.
Az aratás remélem kemény lesz, a nagy termés miatt!!!
Bár még ki sem keltek.
Elhiszem, de nem hallottam még erről a problémáról....
Válasz #9707. hozzászólásra
nekem a 3. elektromos AC van rajta 1500 óra alatt!(VP44)
Ez is egy vélemény, elfogadom, sőt azt is elismerem, hogy sokkal erősebb nyomatékosabb a CR, de nekem az
adagolóssal semmi problémám nem volt, sőt még a kör-
nyezetemben sem hallottam ilyen problémáról.....
Igy hát kinek a pap, kinek paplan lehet dönteni.
Válasz #9705. hozzászólásra
Szerintem meg épp fordítva!
Csak CR-t, és VP44-et SOHA! Elég volt annyi belőle... A keleti országrészben az üzemanyag nem jó a VP44-hez. Minden traktor a környééken csak kínlódott vele, egyen szó JD-ről, Fendt-ről, vagy Valtra-ról is. Egyszerűen a Mol xar bele, pedig mindig tartályautóból ment, nem volt pancs, nem volt ukrin, semmi, mégis megevett vagy 15 üzemanyagpumpát az 5 év alatt. A végén már volt tartalék a szerszámosban! Üzemanyagpumpát!!!
A CR-4V megeszi simán...
Válasz #9690. hozzászólásra
Én személy szerint a 6520-astól a 6920-asig ajánlanám,
de csak a 2002-es évjáratot (abban még a hagyományos
VP-44-es adagolós motor van...,nagyon megbízható.
6520-6620-ban a négyhengeresek váltója van, tehát a
legideálisabb a 6820 lenne számodra, (nem a legerősebb
motor, viszont az erősebb váltó).....
Ez magánvélemény, a pénztárcádat viszont Te tudod meddig
ér.
Válasz #9698. hozzászólásra
4-5-vagy 6 tartományX4 power mechanikusan(karral) kapcsolva. Mi a gond a 20S váltójával? (ne feledd,hogy jóval erősebb motor csavarja....)
Válasz #9701. hozzászólásra
A múlt héten jött egy fazon 1ha cirok van neki,1 már levágott egy hónapja azon 100g lett.
Válasz #9701. hozzászólásra
Kukoricát szóját nem nyomod????
Jövőre xarni fogsz búza aratáskor, szorítani kellessz keményen
Válasz #9697. hozzászólásra
Ha szükség lett volna rá, akk hívtam volna. De nem volt. Kivártuk az alkalmat. Ezt az utolsó táblát még le sem Regloneoztuk. De nem is lesz rajta jó termés, így bérmunkát hívni meg sem érte volna. De 2-3 nap alatt mi is levágjuk. A Cirok pedig még nem jó. Júniusi vetés. Azt lehet h fagyon kellene levágni, mert különben sok lesz az aratási veszteség.
Válasz #9692. hozzászólásra
mert más tipusú pótkocsikat húznak
ott az egy- és a tandem tengelyes pót a divat, meg a különböző hígtrágya kocsik. A legtöbb gépen olajos fék van, meg horgos kapcsolás.
Háromféle használtgép van kinn:
1, bérgép. Egy jelentős részét nem is mezőgazdaságban használták, hanem pl. kőfejtőkben, vagy útépítésnél, de amelyiket mégis mezőgazdaságban, abban sincs túl nagy köszönet. Aki bérel gépet ahelyett, hogy megvegye jellemzően széthajtja annyi idő alatt, amíg nála van (ha nem így tenne, akkor jobban jönne ki, ha megvenné, mintsem bérelné)
2, állattartó telep. Okés, hogy nyugat, de nem németország. Amelyik gép állattartó telepen dolgozik, az jellemzően állandóan hasig jár a xarban, és mindenét megeszi. Ha közelről megnézed, akkor látszik, hogy minden megkezdett a rozsda, meg agyon van verve az egész. Ezeket mondjuk könnyű kiszúrni, mert akár 250+ lóerős gépekre is ráteszik a homlokrakodót... Ezek ideje korán elkezdenek rohadni, meg le van lakva akabinjuk...
3, Növénytermesztő gazdaság gépei. Ezek jellemzően később kerülnek a piacra, és drágábban, de jobb állapotban. nincsenek a fentiekhez hasonló extrém kopásaim, DE: A nagyon kötött föld nem gazán kíméli sem a hajtásrendszert, sem a motort. Az angol földek jellemzően extrém kötöttek, agyagosak, nehezen művelhetők. Nem véletlen náluk indult el a gumihevederes gépek teljesítményének szárnyalása európában! Ugyanígy nem nagyon segíti a jó állapotukat az állandó sárban dagonyázás, a november-decemberi kukorica silózás, répaásás, vagy krumpliművelés sem. Mivel nincs tél, jellemzően egész évben mennek, és még nyáron is a sárt tapasztják! Meg rengeteg dolgozik gyepen is, és a fotókkal ellentétben nem jobb gyepek, mint a hazaiak ám! legalábbis a talaj szempontjából....
Persze lehet jobbat kifogni néha, és mindenképpen fele árban vannak, mint a német gépek....
Válasz #9685. hozzászólásra
Néztem persze!
Sőt az ország összes gumiforgalmazóját felhívtam meg a nagycégeket is axi kájt íkáer egyebek....
Hátulra Ermike rendelt nékem és ide egy olcsóbb márka kerül. Ennek az oka az ára is, de leginkább az hogy van "polcon" és hétfő este már fentlesz rajta.
Előre viszont az Atra-nak volt egyedűl raktáron gumija, az pedig Firestone lesz, ez márkásabb. Egyébként árban ez meg a BKT majdnem egy kategória, a firestone sem egy michelin vagy goodyear de szerintem sosem fogom észrevenni mennyivel roszabb vagy sem.
Nagykombájnra idén Rosava-t vettem előre eztis Ermikén keresztűl, marha jó árba jött és marha bitang vastag nagy erős gumi. Ha lett volna a trakira való méret ebből ezt választottam volna.